Het koolmeesje in de pot

koolmees9

Terwijl ik nog steeds in Voorst ben hier, qua foto’s ~klik hier~, haalt Pitcher de finale, en dat is goed! Dit betekent een derde ronde waar dit bij de vorige toernooien net niet was. Dat was jammer, maar dat kan zo lopen. Dit keer, ik wist het wel, waarom weet ik niet, dat hij dit keer wel volledige rondes en alle drie zou spelen.

koolmees10

Samen met de vrouw van de andere mede speler, eindig ik op het terras, ik was nu wel even klaar met rondhuppelen en besloot van het terras te genieten, haakwerkje erbij, wat te drinken, en gewoon genieten. Ineens zien wij dit koolmeesje op een bloempot zitten.

koolmees11

Ik ga verzitten, want ik zit net niet goed, pak een ander plekje met goed uitzicht, want het koolmeesje blijft terug komen. Eerst denken wij dat het een nestje aan het bouwen is. Maar dan, komt het terug met een rups, en als het even stil is, horen wij gepiep?

Serieus?

koolmees12

Als het meesje weg is, sta ik op en kijk voorzichtig in de plant en de pot, ik zie niets, geen nestje, en op dat moment hadden we ook nog niets horen piepen. Weer even zitten en hop, daar kwam het meesje aan met rups… en ineens hoorden we gepiep. Waar dan!

koolmees13

De mezen, het waren er twee, bleven af en aan vliegen, alleen als er teveel beweging was op het terras, bleven ze even zitten op de dakrand achter ons, wij zaten dicht tegen het pand aan van het clubhuis en woonhuis ernaast.

koolmees14

Soms duurde het ook vrij lang voor de koolmees er weer uit kwam, maar dat gaf niets, ik zat perfect en wat was ik dankbaar, blij en happy dat ik deze fotoshoot mocht en kon maken, gewoon op een druk bezocht terras!

koolmees15

Nog eentje dan! Om dan nog een vogeltje te zien overvliegen die in een boompje naast het terras ging zitten, deze probeerde ik te achtervolgen, om dan de eigenaar tegen te komen, die had al die tijd ook op het terras mij gevolgd en vertelde mij dat de meesjes onderin de pot zitten en zijn uitgekomen. Dat hij daarom de plant scheef heeft gezet, zodat papa en mama er makkelijker in en uit kunnen komen. Met water geven moet hij oppassen, doen ze ook, want ze zitten op de bodem van de pot, hahaha

En die pot is best groot… Best bijzonder zo vlak naast de in en uitloop van het clubhuis/eetgelegenheid, dat deze koolmezen daar zijn gaan zitten.

lohr16

Kinderen, honden, mensen, van alles loopt hier in en uit, recreatie vanuit de buurt is welkom, pitch en putters natuurlijk, golfers, alles… Dit is dus de pot, waar ze in zitten/zaten πŸ˜‰

Dan heb je lef niet?

37 thoughts on “Het koolmeesje in de pot

 1. Goede morgen Morgaine en een fijne, nieuwe week gewenst.
  Wow, wat heb jij die voederende koolmeesjes knap op de foto weten te zetten, je geduld is meer dan beloond!
  Die vogels zijn precies van geen kleintje vervaard als ze zo dicht in de buurt van mensen nesten hΓ©.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, zo dichtbij had ik op een drukke plek nog niet eerder mee gemaakt, erg bijzonder! En ook voor jullie een hele fijne nieuwe week!

   Like

   • Goede morgen Morgaine.
    Bedankt voor je reactie hoor, die heeft me goed gedaan want zo iets van iemand te lezen die in de fotografie bedreven is, doet deugd!

    Geliked door 1 persoon

     • Goede morgen Morgaine en een heel fijn weekend gewenst. Dat begint alvast vandaag al met een feest van ’s morgens tot ’s avonds, je zal heel veel plezier beleven! En morgen kan je dus gerust uitpuffen en bijkomen terwijl je geniet van de heerlijke herinneringen…

      Like

  • Echt heel bijzonder, ze doen het wel vaker hoor, maar dan meer bij een woning waar slechts een aantal personen in en uitlopen, een gezin zeg maar, niet op een terras waar het altijd druk is πŸ˜‰

   Like

 2. Ik denk dat die vogels wel heel goed door hebben dat ze daar veilig zijn. Anders zouden ze het niet doen. Als ik zie waar ze hier op het erf allemaal nesten, dan denk ik soms ook…. maar ze zijn er gewoon super veilig πŸ™‚
  Er wordt heel wat af gegolft bij jullie πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

  • Dat neem ik aan, dat ze zich veilig voelen, tegelijk bij teveel beweging, blijven ze toch op afstand. Golf, of Pitch en Putt, hahaha ja, al is de competitie van gisteravond wegens onweer afgelast…. alleen bij onweer is het stop…. vanavond nieuwe poging πŸ˜‰

   Like

 3. Prachtig koolmeesje om te zien. Bij ons is verleden jaar liefs twee gebroed. Nou niet meer. Het komt door de kauw steeds opjaagt bij ons boven dakje. Mooie foto’s van jou. Maar wij hebben ander vogelhuisje gekocht voor de balkon. Ze komen af en toe kijken. Ik mist het wel. Zie bij ons vorige logje over vogelhuisje.

  Like

 4. Wat een prachtig beestje, Suus! En wat leuk om te lezen dat jij je zo vermaakt. Genieten is fijn en ik ben blij voor je dat jou dat zo goed lukt.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.