De Putter #2 De Koolmees #1

duits1

Ik schreef al eerder dat ik afgelopen zaterdag dd 19 mei in Voorst was, of bij Voorst. Dat ik samen met een andere dame een wandeling maakte en dat wij achteraf hoorden dat wij in Duitsland hadden gelopen, zomaar. ~klik hier~

duits2

Ik keek mijn ogen uit en waande mij terug in mijn jeugd. Ik zag een haverveld en dat heb ik echt sinds mijn tienertijd niet meer gezien. Ik werd zo blij als een kind. Je beseft pas wat je mist, als het niet meer om je heen is, tegelijk wen je aan de dingen om je heen, dat je het ook vergeten kunt, tot je het weer tegen komt. En dat was hier. Zo simpel, een veld met haver, ik waande mij terug in de tijd dat ik samen met mijn opa de polders in ging om aardappels te halen, bij mijn oom langs te gaan en dat hij mij altijd vertelde, dit is dit, dat is dat wat er op de velden groeiden van de Houtrakpolder.

duits3

Hoe mooi kan zo’n veld zijn, en dan was de zon er nog niet eens, het was nog vroeg.

We liepen door en zagen mooie paden welke wij graag gingen onderzoeken. Maar ja, ze liepen dan toch een beetje dood, in de zin van, zo begroeid dat er niet eens een pad meer was. Echt verder kon je niet, of je moet een voorliefde hebben voor brandnetels en andere hoge gewassen.

duits4

Hier bijvoorbeeld, en hier werd al een vogeltje gespot, maar deze kreeg ik niet te pakken voor mijn camera. Hier besloten wij ook om langzaam terug te lopen.

duits5

Weer terug, bleek dat het uitliep allemaal en de lunch 3 kwartier later werd geserveerd. We hadden dus nog even de tijd. De dame ging het veld op, ik besloot bij het terras te blijven in de buurt en op mijn eentje nog wat spotten. En dat lukte.

duits6

 

Het koolmeesje, zit hier op de baan in 1 van de bosjes, en vloog af en aan van en naar het nest op de driving range achter mij.

koolmeesje7

Deze bleef best lang zitten ondanks de ballen die vanaf hole 18 voorbij kwamen suizen.

koolmeesje8

Ik raakte nog even in gesprek met een man die er woont en zelf ook speelt, maar geen wedstrijden, hij was er gewoon om zijn mede sporters uit de buurt te ondersteunen, en de rest ook, omdat wij eventueel zagen vanaf hier, waar de bal in de bosjes ongeveer terecht waren gekomen. Ergens, in het gesprek, half gedraaid hoorde ik de man zeggen, ‘zo he, die legt hem meteen mooi op de green!’ De bal dus vanaf de afslagplaats/tee. Ik keek even om naar die plek en zag mijn eigen Pitcher staan die deze bal had afgeslagen. hahahaha ‘oh dat is de mijne, dat doet ie nu altijd eigenlijk!’ Natuurlijk maakte ik wat foto’s.

duits9

Nou eentje dan, op de green van hole 18… het werd een Par (3 slagen).

Ik besloot om afscheid te nemen en nog wat rond te struinen.

puttertje1

Opnieuw zag ik het vogeltje met de zo fel rode kop, vlak bij een sloot, en deze ging in dat lange gras zitten. Vanaf een hele grote afstand heb ik deze genomen.

puttertje2

Opnieuw het puttertje. Ik kwam later nog in gesprek met de eigenaar die heel veel zelf doet op de banen. En hij vertelde mij dat hij deze nog nooit eerder was tegen gekomen. Nieuw op zijn grond dus.

puttertje3

Hoe dan ook, ik vond het geweldig en nu was het toch wel tijd voor de lunch…. Ronde tweee zou in elk geval nog gespeeld gaan worden wist ik. Daarna zouden we verder zien qua punten of Pitcher ook de finale zou halen.

Persoonlijke update:

Het zijn hele drukke dagen, zeker het afgelopen Pinksterweekend, ik zeg altijd op andere blogs waar men graag maandelijkse doelen vertelt, van wat men wil doen in deze maand, dat ik dat nooit van tevoren weet, op vaste data als verjaardagen na bijv. hou ik alles graag open, en zo bevind ik mij in de drukte van grote toernooien, lessen van Pitch en Putt, komt er een enorme feestdag aan te Koekange omdat Pitch en Putt 20 jaar bestaat in Nederland. Zijn wij bij de zoon van Pitcher geweest en zijn kinderen en zijn vrouw natuurlijk. En een dag later bij mijn ouders waar wij werden uitgenodigd om te blijven eten, toen wij er eenmaal waren.

En…. bij mijn ouders bleek, ik voelde het niet als zodanig… dat ik weer flink ben geslonken qua gewicht, ik maak er vaak niet zo’n geheim van, maar de drie getallen die er normaal stonden, zijn weg, de schaal geeft er nog maar 2 aan, voor de komma dan πŸ˜‰

Nog steeds, eet ik niet, of gewoon alles, dieet ik niet, drink gewoon mijn dingen, water, koffie, thee. Toch ben ik sinds afgelopen herfst, weer ruim 7 kilo kwijt. En onder de 100 kilo. Hier heb ik in totaal zo’n 15 jaar over gedaan.

 

Advertenties

17 thoughts on “De Putter #2 De Koolmees #1

  • Whahahaha πŸ˜‰ ik ben blij, of het nu een par is of in getallen op de schaal πŸ˜› Koolmezen zie ik ook met regelmaat, maar ze zo op de foto zetten was mij nog niet eerder gelukt πŸ˜€

   Like

  • Dat getal, ja inderdaad, ik blijf het verbazend vinden dat het telkens ergens vanzelf gaat… liever zo langzaam en blijvend, dan… jo jo…. Ik loop wel meer nu, maar ook de B12 injecties doen hun werk. πŸ˜‰

   Like

  • De putter komt toch voor in jouw streek met name volgens mij, via de link kun je zien waar ze zich vooral ophouden in Nederland… πŸ˜‰ En de meesjes, die zitten overal wel, maar zulke foto’s te kunnen maken dat is mij nog niet eerder gelukt. Zelf heb ik dan ook geen tuin en zitten ze op het balkon dan met tegenlicht qua fotografie.

   Like

 1. Ik zie elk jaar havervelden. Maar ja, ik woon dan ook op een plek op het platteland waar veel landbouw bedreven wordt.
  Ik weeg best veel, maar heb een zeer laag vetpercentage. Ik heb pas weer een sportkeuring ondergaan, en de arts zei dat hij zelden mannen van mijn leeftijd ziet met zo’n goed onderhouden lichaam. Daar gaan we natuurlijk voor πŸ™‚

  Liked by 1 persoon

  • Rond Almere, buiten eromheen ook vast wel, maar ja, daar kom ik niet, met de auto niet, en met de fiets niet…. dat is zo gescheiden…. van elkaar… zo jammer. Wat goed van de keuring, ja zo moet het gewoon zijn en blijven, you go man! πŸ˜‰

   Liked by 1 persoon

 2. Zelf zag ik nog nooit een putter, dus ik ben blij dat jij die voor je lens kreeg! Ook de rest van je reportage mag er natuurlijk zijn en een heel dikke proficiat met die prestatie zoveel kilo’s te verliezen!

  Liked by 1 persoon

  • Hahahaha, dank je wel, en met liefde, mooi, en dat puttertje, ook bij jou zal dat vast en zeker een keertje komen, dat is toch een kwestie van een beetje geluk hebben, en zeker zo!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s