Het Schapendijkje

schapendijk1

DD 12 april, dat is alweer even terug, ik ben bij Pitcher en zat niet lekker in mijn vel, het thuisfront, mijn dochter is net bevallen en ahw, ja, mijn kleinzoon doet mij nu alweer glimlachen als ik aan hem denk. Mijn dochter had gevraagd of zij bij mij mocht kramen, ja dat mag! En of ik de eerste nacht wil blijven als zij eenmaal thuis is, misschien wel 2. Mijn schoonzoon vind dat ook een erg fijn idee en dus geef ik gehoor aan de kinderen. Natuurlijk doe ik dat!

En dan komt de kraamzorg, ik wilde mij nergens mee bemoeien en gewoon onzichtbaar zijn. Dat deed ik ook, maar telkens als ik opstond en even iets ging pakken voor mijzelf, hen alleen liet, dan kwam zij ook. Een oudere dame die het wel makkelijk vond geloof ik. Rare regels, mijn eigen dochter mocht amper haar eigen kindje vast houden, hij moest telkens in de wagen. Alleen met de borstvoeding mocht hij eruit? Ja daaag, hij lag daar niet lekker, hij wilde bij ons, mama, papa of bij mij. Telkens weer die opmerking, ik zou hem maar in de wagen leggen… uhhh pleur op?ย  (sorry), haar kindje, dacht ik dan.

schapendijk2

Laat ik zeggen, dat zij stress veroorzaakte, en dat voelt een baby natuurlijk als geen ander. Nog zo pril en klein, en juist hij voelde dat. Toch sliep hij, bij mij, bij mijn dochter zelf en bij papa het liefst. Laat hem dan! Gelukkig zag mijn schoonzoon het ook, na een goed gesprek en mijn eigen beslissing ben ik naar Pitcher gegaan, voor zolang als zij er is in elk geval, daarna zien we verder.

schapendijk3

Mijn ouders kwamen de volgende avond na nog zo’n dag, ik hoorde haar zeggen dat kraamvisite alleen in de ochtend mocht komen, voor 13.00 uur, dat ze best een beschuitje wilde smeren maar dat het niet de bedoeling was? Uh? Daar ben je toch voor? Dacht ik hoor… zo ging het in mijn kraamtijd wel. Het was geen overleg, maar mijn dochter kreeg te horen, tussen 1 en 3 ga je rusten, nul visite… vervolgens zag ik mijn dochter omvallen die dag erna, maar naar bed kwam ze niet, want ze moest eerst dit, dat en zus en zo… uiteindelijk ben ik diegene die haar rond 5 uur samen met mijn kleinzoon in het grote bed heeft gestopt, ga maar samen slapen, ‘ja maar dat mag niet!’ Wat mag niet! ‘Met Luca in het grote bed?’ Natuurlijk wel! Hop, liggen!

schapendijk5

Ze ging liggen, zowel mijn kleinzoon, als mijn dochter waren binnen no time weg, samen slapend, mijn schoonzoon was nog onderweg van werk en opleiding, (hij is geslaagd trouwens inmiddels, en over 2 weken zal hij met een vast contract starten als buschauffeur). En ik ben 100x gaan kijken of het goed ging daar, mijn schoonzoon belde namelijk en schoot in de stress, Suus! Gaat ze niet op Luca liggen?

Nee, maar ik check wel… en het ging gewoon goed, de intuรฏtie aan het werk…

schapendijk4

Die avond kwamen mijn ouders… oh ja, visite mocht de baby ook niet vast houden… only god knows why! Het eerste badje, mijn dochter stond erbij en keek er naar, letterlijk en figuurlijk, met de woorden… over twee dagen mag jij het zelf doen.. nu nog niet?

Ik begon te koken.. maar ik hield mijn mond… ze ging dweilen en was even weg van gehoor afstand… Luca had net weer wat gegeten, althans, zo leek het, en lag weer in de wagen… te sputteren, achter de bank… we hingen samen over de bankrand, keken in de wagen en mijn dochter zegt ineens; ‘Ik heb hem amper vast gehad, ik wil hem bij mij hebben!’ Dus zei ik.. ga zitten op de bank! Het is jouw kind! Pak hem dan! JIJ BEPAALT!

schapendijk6

Anyway, het ging dus niet.. ik ergerde mij groen en geel… Chaos bracht deze vrouw, meer dan je je kunt bedenken… En dus in overleg, nadat mijn schoonzoon met zijn vrouw had gepraat, zei hij dank je wel Suus… ben zo blij met jou, en als je wilt gaan, kan ik je niet tegen houden… maar je hoeft niet! Ik ga morgen met haar praten… ze trekt teveel aan jou…

Mijn ouders kwamen, even gezien, even mijn verhaal kunnen doen bij mijn pa, maar ik was al klaar, ingepakt, ik stapte de trein op… in de avond… En Pticher kwam mij van het station halen… ik was helemaal van de kaart… het verhaal ging nog 100x mijn mond uit.

schapendijk7

Mijn nicht ging de volgende dag op bezoek, zij observeerde, maar mijn schoonzoon had al een gesprek gevoerd, want je mag iemand anders vragen! Het is jouw kraamtijd namelijk. Dat is net niet gebeurd, ze begreep het.

schapendijk8

En ik? Ik ging de volgende ochtend op pad met de hond, voelde mij wat verloren en besloot maar eens te gaan dwalen, de bruggetjes over, waar kom ik uit! Ik had geen idee, camera had ik mee, en daar vond ik schaapjes, op de Schapendijk…

schapendijk12

En ik hoorde iets stationair draaien, neeeeeeeeee…. jeetje, de vliegbasis! Gevonden!

schapendijk9

Het was nog wat grijs die dag, en soms even zon…

schapendijk10

Een straaljager gaat de lucht in hier…best even zoeken hoor met die bomen ertussen wanneer hij zichtbaar wordt.

schapendijk11

Oh ja, de schaapjes… zo vredig, zo rustig… ik genoot…

schapendijk13

schapendijk14

schapendijk15

Verder dorst ik niet te gaan, Kareltje vond het prima zo… langzaam zijn we terug gelopen, genietend, proberen rustig te worden. Deels gelukt, die dag, de rest van de dag, was ik nog onrustig, pas op de vrijdag zou ik weer rustig zijn.

schapendijk16

Pitcher, heeft mij heel goed opgevangen, lief ook, om dan samen onze plannen te maken en van alles te gaan ondernemen, de week vloog voorbij!

schapendijk16

Ik blijf nog even, hier in Leeuwarden ๐Ÿ˜‰ (en omstreken).

Advertenties

26 thoughts on “Het Schapendijkje

 1. Wow, je dochter is ondertussen bevallen van een flinke zoon, een heel dikke proficiat meid!
  Heel erg jammer dat die vrouw zich er mee ging bemoeien, in de eerste jaren van een kind is juist het nauwe contact tussen moeder en kind heel hard nodig wil het opgroeien tot een gelukkig, evenwichtig mens.
  Ik hoop dan ook dat je dochter bij haar positieven zal komen en gewoon doen wat haar hart haar ingeeft.

  Twee paar oogjes
  kijken ons aan.
  Wij weten het zeker…
  wonderen bestaan.

  Mooie foto’s zette je hier neer en een even mooie nieuwe week gewenst!

  Liked by 1 persoon

  • Ja toch wel, en zij maar zeggen dat het juist van nu was…. ik had mijn ??? er ook al bij gezet.. eerste dag was maar half, maar de volgende dag, pfffffffffffff alles ging de mist in, ik kwam terug van boodschappen, half 2, en mijn dochter zat nog op de bank, Luca net aangelegd.. daarna moest ze dweilen, nog niet naar bed, ze ging om half 4… en mijn kind zat te slapen naast mij op de bank, nul rust gehad… echt hoor…

   Like

 2. De onzekerheid van een moeder bij het eerste kindje is heel normaal, maar als zoโ€™n kraamzorg er bovenop zit, dan doet dat er bepaald geen goed aan. Jouw dochter zal haar intuรฏtie nog wel vinden en volgen ten aanzien van haar kindje. De eerste weken/maanden is dat niet zo simpel. Dat was het bij mij in ieder geval niet. Fijn dat ze jou heeft. Ik was ook gezegend met een moeder waarin ik meer vertrouwen had dan in de kraamzorg.
  Mooi fotoโ€™s. Ik heb genoten van de impressies.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik wil je dochter รฉรฉn advies geven, luister niet naar het advies van iemand anders, maar volg je moedergevoel. Dat is wat jij ook duidelijk wil maken. Wil jij de baby bij je, hou de baby bij je. Shirel heeft zeker drie maanden op mijn buik geslapen. (maar ik denk dat ze toen wat ouder was, misschien wel een vijf, zes maanden oud) Hele nachten he, nee, je gaat niet op je kind liggen. Iedereen zegt dat, maar is het ooit gebeurd? Ik heb het nooit meegemaakt. En Oma.. jij moet alleen maar genieten van je kleinkind. En zorg er voor dat hij die verschrikkelijke trui nooit aankrijgt ๐Ÿ˜‰

  Love AS Always
  di mario

  Liked by 1 persoon

  • Whahahaha dat truitje… ik ben bang…. als ie ongeveer 2 is pas.. ze heeft hem op de groei gebreid ๐Ÿ˜› Dan komen we jou opzoeken in Ermelo ๐Ÿ˜‰ En de rest, dat is het enige advies wat ik telkens heb gegeven, het is jouw kindje, pak hem dan! Neem hem bij je… vandaar ook samen in het grote bed… nu, doen! Slapen! En ze doet het nu ook, naar wat ik zie van een afstandje, mama is beste plek, hahahaha

   Like

 4. Nou de kraamtijd van je dochter zal er nu wel opzitten dus ze kan haar eigen spoor trekken …wat een gedoe pffff .
  Kijk in mijn tijd was het echt zo…rusten tussen die en die tijd en geen visite !!
  En zo zitten we beide nu rond Leeuwarden Morgaine … wij zitten in een gat….Moddergat !!!

  Liked by 1 persoon

  • Piersens Moddergat… zegt Pitcher boven Dokkum… hahahaha geweldig, geniet! Vandaag wel wat meer bewolkt nu, en ze vliegen weer…. maar minder dan met de 10 daagse…. Wie weet hoor je ze gaan naar Vlieland ๐Ÿ˜€

   Like

 5. Wat een zeikerd. Dat kindje heeft negen maanden in mama’s buik gezeten. Natuurlijk wil het bij mama slapen en soezen en liefde krijgen. Dat heeft het zo hard nodig! En samen slapen kan best als je een beetje oplet (geen medicatie enzo). Amรฉlie sliep de eerste weken alleen maar bij mij in bed…
  Oh, ik kan me daar ook zo kwaad om maken. Dat je dochter vooral doet wat haar moederhart ingeeft. Lekker knuffelen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s