Hoe kun je!

Het moet mij even van het hart, ik ben net terug van mijn B12 injectie en altijd als ik in mijn gezondheidscentrum ben geweest, loop ik even naar de Plus supermarkt aan de overkant. Dan kijk ik altijd of er nog mooie artikelen liggen vooral vlees die afgeprijsd zijn en ook had ik nog wat diepvrieszakken nodig, kortom 2 in 1 voor vandaag zo goed als aan kant.

Terwijl ik bij de kassa aan kom, er is er maar eentje open nog, sluit ik aan en zie ik direct een ‘oh nee’, situatie, denk ik, iemand die moeilijk loopt te doen, maar ik zie al snel dat er meer aan de hand is, zijn woorden; ‘dat kun je toch zien op de kassa!’ De caissière belt iemand erbij, en wij staan te wachten, ik zie aan haar dat dit niet een normale gast is. Een volwassen man, peuterzoon in de kar en hij pakt zijn boodschappen in. Het meisje, jonge dame is zichtbaar aangedaan. Ik ken ze, ik heb het zelf meegemaakt toen ik zelf nog full time caissière was ooit, 40 uur per week oude setting, van 9 tot 6 en eens per maand een koopavond, weekenden vrij.

De man loopt weg en gaat naar de andere afdeling, post, sigaretten, daar waar dingen tegenwoordig afgehandeld worden als er iets niet klopt. Waar het om ging weet ik nog steeds niet. De caissière gaat door met de volgende klant en langzaam schuiven we op, maar ik zie het gewoon, herken het. Ze is helemaal de weg kwijt. Als ik aan de beurt ben, wil ik haar een hart onder de riem steken en ik zeg; ‘Laat je niet kisten!’ En ze barst in tranen uit, ze kan niet meer, ze is op, en op deze vroege morgen.

Ik probeer haar te troosten, ze zet haar beiden handen voor haar ogen en de tranen stromen, gelukkig staat er een vaste andere oudere caissière achter mij, en zij neemt even snel over, ze moet er even tussenuit en dan hoor ik…

‘Het is de combi nu, alles tegelijk’, ook al heeft haar collega gemist wat er aan de hand is geweest, omdat zij later aanschoof en de man met peuter in de kar al elders was, ik krijg te horen. ‘Ze moet vanmiddag haar hond in laten slapen…’

Ontdaan, omdat ze natuurlijk allang had gezien ook, dat ik nu voor de honden van Pitcher alvast wat lekkers heb mee genomen, snap ik haar volledig, ook al ben ik meer een kattenmens, ook dat herken ik, je kat in moeten slapen, je hond in moeten laten slapen, het maakt weinig uit. Alles tegelijk, en dan 1 man, die het foute voorbeeld geeft waar zijn peuterzoon bij is.

Ze is geen voetveeg, ze werkt hard en doet wat haar opgedragen is. Bedenk eens hoe dat is, discussies hebben weinig zin, haal de manager erbij dan, als je zo graag wilt discussiëren, zij volgt slechts regels op, en ze zal je altijd helpen waar en mits mogelijk.

Ik moest dit even kwijt, ik heb haar collega gevraagd die even overnam, om deze dame heel veel sterkte toe te wensen vanmiddag, dat ik aan haar denk. Ik zie haar vast van de week wel weer, volgende week, dan zal ik het haar ook zelf nog even zeggen.

Advertenties

51 thoughts on “Hoe kun je!

 1. Werken in een winkel is heel zwaar. Mensen onderschatten dat vaak, en daar kan ik me net als jij zo druk over maken.
  Ze moeten komen wanneer ingedeeld, moeten een aantal.producten per uur scannen en worden vaak door klanten als een gratis psycholoog gebruikt. Caissières en vakkenvullers horen de vreselijkste verhalen van mensen aan, en proberen op hun best te reageren. Als er dan iets in de privé sfeer speelt, heb je maar een masker voor te zetten. Klanten kun je niet vertellen dat je even je dag, week of maand niet hebt. Nee, die zijn koning. Koning, terwijl ze zich vaak als opperhufters gedragen. Ik ben in al die jaren uitgescholden, bedreigd en heb zelfs ooit een klap ontweken. Niet omdat ik een fout maakte, maar omdat de klant dacht gelijk te hebben. En wat wil de baas dan? Dat je de klant gelijk geeft. Ik heb zelfs ooit mijn excuses aan moeten bieden omdat ik in mijn vrije tijd tegen een vaste kut klant zei dat ik niet wilde dat ze in de wangen van mijn (autistische) zusje kneep. Het was zondag en we waren op weg naar de kinderboerderij.. er was dus echt sprake van vrije tijd… die fijne klant belt het hoofdkantoor en laat die klant met de regiomanager naar de winkel komen. Ik moest mij verantwoorden.. dat heb ik gedaan.. met een grote middelvinger! De regiomanager kreeg de slappe lach (ze vond dat ik gelijk had) en ik heb daarna de dame van klantenservice gebeld en verteld wat ik van haar klachten afhandeling vond. We zijn daarna nooit meer vriendinnen geworden en met elke klacht die ik krijg, die ongegrond is, mail ik ze terug met “doe Sandra R. (De klantenservice dame) de groeten, en ik veeg hier mijn reet mee af.”
  Het arme meisje achter de kassa… hopelijk voelt ze zich snel beter, kan niet anders met jouw troostende woorden. Zo lief van je! En dat die man maar ziek mag worden van zijn boodschappen!

  Liked by 1 persoon

 2. Mensen worden steeds minder vriendelijk naar elkaar toe …
  Ik stap verdorie net mn voordeur uit en beland bijna midden in een knokpartij…iets met een auto die geen voorrnag kreeg…wat een agressie !!
  Zo een knul met een petje die de ander dreigde in elkaar te slaan en zn huis in bramd te steken ……wat een aso !!
  Toen het op een bijna vechtpartij uitdraaide heb ik mn gsm gepakt en gezegd…..jullie praten dit normaal uit of NIET….maar 1 tik en ik bel 112 !!!
  Aso riep je gaat je gang maar , bel 112 ….was nog wat dreigend…..maar besloot toch om weer in zn auto te stappen !!

  Liked by 1 persoon

 3. Ach je dier laten inslapen is vreselijk… je weet hoe een dierenvriend ik ben. Krijg er helemaal kippenvel van. Mijn hondje is alweer 1,5 jaar overleden maar kan er soms nog een traantje om wegpinken. En dan ook nog zo behandeld worden, mensen denken echt dat winkelpersoneel of bediening een soort slaven zijn. Zag het laatst nog in het restaurant, dat meisje werd helemaal uitgefoeterd omdat ze (nu komt het) ZIJN glas eerst inschonk en niet dat van zijn vrouw (wijn). En we zaten niet in een sterrentent ofzo, gewoon een eetcafé, dat meisje was ook helemaal ontdaan hiervan. Gelukkig nam een collega de tafel over.

  Liked by 1 persoon

  • Djiezus.. ga inderdaad dan in een meer sterren restaurant zitten, pffffffffffff En ja het is altijd erg, heb het ook moeten doen 😦 Dieren in laten slapen, gaat altijd aan het hart en ze worden nog steeds gemist…

   Like

 4. Een injectie om te combineren met winkelen.
  Caissière is een baan waar je over het algemeen wel aardige mensen treft, maar er zijn er bij.
  Haar persoonlijke verdriet ziet men niet als ze haar werk doet, een verdrietig verhaal. Hans

  Ot. Het is weer weekend en je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Liked by 1 persoon

 5. Lief van je suus. Zelf ook dieren (konijnen) moeten laten inslapen, en verschrikkelijk… Dat wens je niemand toe. Je hecht je toch aan die beestjes hè 😉 Ik kan zo mopperen op Phillip maar toch als het erop aankomt is het een schatje. En geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om hem weg te doen, of te laten inslapen. Godin verhoedde dat ikj daar aan denk nu… Anyway fijne avond en goed weekend 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ben altijd heel vriendelijk tegen de kassadame en als ze een slechte dag heeft en ik zie dat, kijk ik meestal op haar badge, en maak dan een opmerking van leuke naam heb jij. Meestal volgt dan even een break, met een dankjewel. Vooral jonge meisjes zijn kwetsbaar, die moet je ontzien.

  Liked by 1 persoon

  • Dit was een vaste, ik vind haar jong, maar ze is niet zo heel jong 😉 Maar inderdaad, wat ik ook vaak doe, dat herken ik ook, gaan ze zitten staren in het niets tijdens het scannen, dan raken ze even weg, en dan kom ik… bijna aan de beurt en dan zeg ik met de klant nog voor mij, ‘Een glimlach staat je mooier hoor!’ En dan spontaan kijken ze even op en glimlachen en ontstaat er al een gesprek 😉

   Like

 7. Weet er genoeg van.. je hebt klanten en klanten. Inderdaad de klant is koning, maar zeg haar maar de cassiere is keizerin.
  Je bent een bovenste beste.
  Net even bijgelezen na lange tijd geen laptop.
  Groet,
  Wilma

  Liked by 1 persoon

 8. Ik heb er een poosje terug ook over geschreven. Maar ja, sommige mensen sporen totaal niet. Een van de problemen in onze samenleving is dat er mensen zijn die neerkijken op mensen die in hun ogen ‘minder’ werk doen. Uitvreters noem ik zulke lui, want een kassadame heeft waarschijnlijk meer menselijkheid in haar donder dan zo’n klant.

  Liked by 1 persoon

  • Vooral dat laatste, ze moet zwaar sociaal zijn, kunnen zijn…. in feite hou ik daar ook van, en vind ik in winkels werken vroeger ook leuk, zou het nog wel willen, maar ja.. te oud, geen vaste contracten meer… bla…

   Liked by 1 persoon

 9. Goede morgen Morgaine en een fijn weekend gewenst.
  Wat en mooi mens ben jij om je het verdriet van die dame zo aan te trekken en te proberen om haar te troosten. Tja, het beroep van caissière gaat niet over rozen, soms moeten die mensen heel veel over zich heen laten gaan. Een schande is het!

  Liked by 1 persoon

 10. Nou idd hoe kun je! Ik kreeg het al Spaans benauwd toen ik het las. Moet jij weer langs komen met hondenbrokken🤣🤣🤣🤣 En nog zeggen dat je meer van katten houdt 😂😂😂 oh sorry ik wilde echt iets anders typen maar dit typte er zo uit en ik lig in bed te gieren van t lachen. Neemt niet weg dat ik de essentie van t verhaal begrijp. Zo’n man, vader ook nog, die zich schijnbaar niet kan gedragen en dan nog met zoontje erbij, lekker voorbeeld.

  Liked by 1 persoon

 11. Wat ben je toch een ontzettende lieverd! Haha ik zou je een knuffel willen geven alleen om dit verhaal. Arme meid. Mensen kunnen zo egocentrisch zijn en niet begripvol. Je kunt nooit in iemands hoofd kijken en zo zie je maar … Ik ben ook een kassameisje geweest en ook heel wat meegemaakt. Je komt heel wat mensen tegen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s