Nu ben ik nog niet jarig, maar ik was het wel, de tijd vliegt!

handschoenen1

Jeetje, mensen toch, de tijd lijkt echt sneller te vliegen dan normaal, en niet alleen ik zeg dat. Zo lijkt de zwangerschap van mijn dochter sneller te gaan dan een paar jaar terug van mijn nicht. Zegt ook mijn moeder, ‘ligt dat nu aan mij? Of….’ En ja, we zijn met haar ook heel close geweest en vooral mijn moeder was er wekelijks, ze ziet haar kleindochter nu minder in feite dan toen mijn nicht. (afstand is de reden πŸ˜‰ en tijd.)

Even goed lezen nu, dit was de afgelopen week! En ik mocht bij de echo zijn welke precies op mijn verjaardag was gepland, en pas in de avond. Mijn schoonzoon had even een auto gehuurd en ik mocht mee van hen beiden. Een belangrijke echo ook, omdat nu alles goed te zien is en of alles perfect werkt, van hartkamers tot de leidingen die overal in ons lichaam lopen, hersenen en ook natuurlijk handjes, voetjes, tenen, vingers, ruggegraat, alles is PERFECT. Op het feit na dat de baby weer lag te slapen en amper in beweging kwam, mijn dochter werd zelfs gevraagd om even te springen, whahaha. Maar ook dat werkte niet, maar de hartslag, ik vroeg, is die 140? Ik zat bijna goed, perfect, je moeder weet het wel zei de verloskundige nog, die was 141, perfect dus ook.

Dit was het mooiste cadeau overigens wat ik heb gekregen, voor 1 keertje mee gaan naar de echo.

werk1

6 december was ik jarig dus, en ben nu alweer 46 jaartjes jong. Dat was afgelopen woensdag, heb mijn ouders afgebeld omdat ik nog steeds niet lekker was en ik het zonde vond dat zij pas in de avond zouden komen voor een bakkie terwijl ik weet dat ik dan weer begin te hoesten en mijn concentratie allang weg is, kortom voor het eerst mijn ouders niet gezien, maar dat komt goed. Ik zie ze liever als ik weer heel ben en er helemaal gezond kan zijn.

Wel kam B. samen met zijn date op bezoek, erg leuk en lief en omdat hij wist dat ik het niet vierde, niet echt, kwamen ze aan met een grote vlaai, nou ja, gekken, maar wel ontzettend lief! Zij kwamen in de ochtend en vertrokken in het begin van de middag, zo zagen ze ook mijn dochter nog even en haar mooie buik. B. kent haar natuurlijk al, van een paar keer eerder, maar zijn date, nog niet, en ook zij zijn nu voorgesteld aan elkaar.

werk2

B. is thuis nog steeds bezig met verbouwen en zo ook wat apparatuur aan het vernieuwen, zo had hij nog geen smart tv en deze heeft hij inmiddels aangeschaft en hield een groot plasma scherm over. Na enige gesteggel aan zijn kant, van wie dit ding nu zou willen hebben en na een kleine prijs opgaven het nog niet tot stand kwam, vertelde ik mijn aanbevolen, mijn werk B. Maar als jij hem gewoon naar de kringloop of zelfs het perron wil brengen na het aan mootjes te hebben gehakt, prima. Hij keek mij aan en zei.. dat is een goed doel! Als je morgen of van de week, bla, ik moet werken in de middagdienst, kom hem dan halen…. en voor ik het wist, werd dit zo geregeld, ik zou de volgende dag opgehaald worden door een collega, even bij hem langs, tv plus kabels in de auto en samen op naar werk, dit ging zo snel…. wauw!

Hier heeft B. ruim 20 cliΓ«nten gelukkig mee gemaakt, zien jullie de kleine tv staan? Dat was, en zo nu en dan, komen de groepen bij elkaar om op mijn groep samen tv te kijken, Disney’s meestal, maar soit…. ze kunnen het nu goed zien, en er klonk zelfs applaus, en natuurlijk moest er meteen een dvd op. Iedereen blij!

pastaschep

Ondertussen heb ik mijn pony maar weer even zelf geknipt, ik zag deze foto, afgelopen vrijdag gemaakt omdat Roos kwam, en dacht echt, dat kan niet meer! De pastaschep was haar cadeau aan mij en dit was al een voor op gezet plan. Voor wie het niet weet, Roos is met name een pasta freak, of shoarma, laten we zeggen, als er maar knoflook in zit πŸ˜› hahahaha En elke keer als ik spaghetti ging maken stond ik moeilijk te doen om het op het bord te krijgen en zei ik telkens…’pasta schep, moet toch serieus nu eens een pasta schep kopen!’

Niet doen! Kreeg ik, die krijg je van mij! En zoals gepland, nu kwam ik het hele jaar pasta scheppen tegen met een verbod om deze aan te schaffen en kreeg ik van Roos, deze. Geweldig en ja, een stuk makkelijker nu, want we aten natuurlijk pasta!

onder-gesneeuwd2

Sneeuw mensen! Zaterdag hier nog eigenlijk niets, vooral ijsregen, van die regel die net geen hagel meer is maar ijskoud en keihard neer komt maar ja, zondag, gisteren dus, brak het los, net als nu ook weer, en besloot ik toch vrijwillig even het park in te gaan om wat foto’s te maken, deze komen later, maar ja een selfie kon niet uitblijven en op het midden, voelde ik even op mijn hoofd en ik schrok ervan, hahaha kijk maar…

onder-gesneeuwd1

Zo zag mijn week er dus uit, mijn verjaardagsweek en het grapje in de familie is nu, dat mijn oom die in november jarig was niet heeft gevierd, omdat hij volgend jaar 70 wordt. En ik in de groep gooide, ik vier mijn verjaardag niet, want over 4 jaar word ik 50 πŸ˜‰

Zeg dat je iets niet viert, en dan juist komen de mensen op bezoek, het blijft apart en bijzonder en ja ik heb mij meer dan jarig gevoeld, vooral geliefd! Wetend dat B. niet vaak naar verjaardagen gaat omdat de tijd er bij hem vaak niet is, maakt het extra bijzonder dat hij er was. Dankbaar ben ik, voor alle liefde die ik heb mogen ontvangen deze afgelopen week.

Vandaag zitten we in de 21ste week van mijn dochters zwangerschap, ja precies vandaag…

En ja, ze voelt hem al, en hij speelt vooral met haar nieren en blaas als hij wakker is πŸ˜‰

Ik wens iedereen een hele fijne week toe, en als je naar buiten moet? Be carefull out there!

 

42 thoughts on “Nu ben ik nog niet jarig, maar ik was het wel, de tijd vliegt!

 1. Fijn dat je je echt jarig gevoeld hebt. Handig zo’n pasta schep daar kun je wat mee ;-). Floris is eerder naar huis gestuurd, maar moest om 13;45 naar de ortho… Ik heb maar afgebeld, zie het niet zitten met deze sneeuwval naar de ortho te moeten… kost me weer geld, maar ja veiligheid voor alles. En nu weet ik dat er strengere winters waren, maar toen waren er minder mensen en minder auto’s op de weg en volgens mij beter gestrooid. Nu ja geweldig dat je je kleinkind gezien hebt en nu alweer over de helft, time flies….

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha van de sneeuw, ik ben nog niet eens gedouched, laat staan aangekleed, maar ik weet niet, ik verlang ergens wel naar een frisse neus, wie weet straks nog even, met plu, want het is wel weer los ja nu… morgen moet ik naar fysio en ja vroeg ook nog, doe ik wel lopend…

   Like

 2. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je ondanks dat je het niet vierde toch zo in het zonnetje bent gezet! En ja, mee naar zo’n echo lijkt me als toekomstige oma erg bijzonder om mee te maken. Leuk dat het zo kon!
  En ja, die sneeuw… hier ligt gelukkig niet zoveel als ze hadden voorspeld maar toch voor mij te veel. Ik heb er zo niks mee…

  Geliked door 1 persoon

  • ik snap je heus hoor Wanda, met die sneeuw, heb ik ook, nu lukt het nog een beetje en als ik ga, ga ik vrijwillig, maar morgenochtend? is het dan meer ijs? moet ik al vroeg naar fysio en daar zie ik tegenop toch is het te belangrijk om af te bellen. Voor mij. En donderdag zal ik ook als de bussen gewoon rijden, naar mijn werk gaan. Dank je wel voor de felicitatie en je de echo, ooit lag ik zelf zo natuurlijk, maar nu je eigen dochter zo te zien liggen is heel bijzonder en nog steeds onwennig en apart… πŸ˜‰

   Like

 3. Wat gaat ze weer snel zeg. Maar gelukkig gaat alles goed. 46 alweer, ik voel echt een generatiekloof πŸ˜‰
  wel mooi die tv voor de groep zeg. Had jij geen pastaschep? Hoe ben je zo ver gekomen in het leven zonder. Dat is echt een raadsel πŸ˜‰

  Love As Always
  Di mario

  Like

 4. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!Fijn dat het goed gaat met de zwangerschap,blijft altijd spannend.Die mofjes zo leuk,ik heb ze vorig jaar gemaakt maar nooit gedragen eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Niet? Ik draag ze al sinds de eighties maar telkens moeilijker te vinden in de winkel en zo wel, dan zijn ze te kort eigenlijk … niet ver genoeg over mijn polsen dus heb je er nog weinig aan πŸ˜‰

   Like

   • Ik draag bijna nooit handschoenen of mutsen en zo,behalve als ik ga schaatsen dan zijn handschoenen verplicht bij de ijsclub i.v.m evt ongelukjes.Die mofjes zijn ideaal voor aai-foon verslaafden….tjee gat in de markt whaaaaa.

    Geliked door 1 persoon

    • hahahaha nou die gat in de markt was er… maar het is weer verdwenen, heb niet eens gekeken nu, maar ik heb de afgelopen jaren echt moeten zoeken…. ik ook liever niet, maar mijn huid is veranderd en mijn polsen moeten warm blijven anders bevriezen ze toch πŸ˜‰

     Like

 5. Niks geen sneeuw hier, wel de tijd die vliegt. Vooral samen met kleinkind is een dag zo om. Ik had nooit gedacht dat het hebben van een kleinkind zo fijn kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik had al het een en ander meegekregen op Facebook over de afgelopen tijd ..
  Maar wat een heerlijk weer of niet dan !!
  Ik hoop morgen nog even door de sneeuw te kunnen banjeren … ik hoorde op TV dat het weekend weer koud gaat worden …
  Enne…. ook al moet hij nog geboren worden .. ik kan je zeggen dat het heerlijk is om met je kleinkinderen te gaan sleetje rijden ..

  Geliked door 1 persoon

 7. De tijd gaat sneller omdat we ouder zijn. De snelheid waar alles mee gaat is het zelfde gebleven maar ons besef van tijd wordt realistischer.
  Je hebt me daar een mooi cadeau gehad inderdaad. Mooier dan welk ander materialistisch cadeau dan ook.
  Zelf ben ik geen fan van sneeuw. Sterker, ik heb er echt een hekel aan. Nu ga ik er wel gewoon door met Bentley, en ook met de wagen als het moet. Behalve gisteravond. Mijn SP werk heb ik gecanceld, want gek doen kan ik thuis ook natuurlijk.
  grts πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet wat je bedoeld maar dit is nog even anders, het dubbele van snel… snel… πŸ˜‰ De zon schijnt, kans is toch groot, straks weg? Hier haat/lefde, nu net haat, omdat het al zo stuk is, en ik erdoorheen moest nu, hahaha

   Like

 8. Wat gaaf dat je mee mocht naar de echo! Lijkt me echt een heel bijzonder moment. En die pastaschep haha πŸ˜› Ik ben echt verslaafd aan dat ding. Onze pastaschep is al lang kapot, de onderkant is eraf, maar doet het dus nog prima. Zodra de eerste tandjes gaan afbreken ga ik echt een nieuwe kopen haha. Geweldig cadeau!

  Geliked door 1 persoon

  • Heel eerlijk? Ik eet niet eens zo vaak pasta, hahahaha zo wel, kun je er donderop zeggen dat Roos hier is of komt πŸ˜› Dat of shoarma, maar het laatste eet jij natuurlijk niet πŸ˜‰

   Like

 9. Goede morgen lieve Morgaine.
  Wow, wat een boordevol logje met heel veel leuke informatie ook nog. Je mooiste verjaardagscadeau heb je leuk beschreven, fantastisch dat het zo goed gaat met dat kindje in je dochters buik!
  De tijd gaat inderdaad sneller naarmate we ouder worden, dat voel ik heel goed de laatste tijd.
  Maar één ding is zeker: voor jou kwam dat waarschijnlijk omdat het zo ontzettend leuk was hé.

  Geliked door 1 persoon

  • Absoluut dat laatste, leuke dingen gaan veel te snel voorbij πŸ˜‰ Gelukkig staan er vandaag alweer leuke dingen in de planning later vandaag πŸ˜€

   Like

 10. Ooh ja wat gaat dat snel! Alweer over de helft. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, prachtig cadeau toch dat alles goed was op de echo? Balen dat je snotterig was, hopelijk gaat het inmiddels weer beter πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • hi hi, ja dat heb je dan als je mij ook op FB hebt, het weer is er niet naar echt, om buiten te fotograferen, mist kan ook mooi zijn, maar de tijd. Jullie ook hele fijne dagen lieve schat! ❀

   Like

Reacties zijn gesloten.