Amersfoort by night

amersfoortbynight1

Afgelopen maandag had ik even een off day, vreselijk moe en ik viel telkens weg waardoor ik overdag had besloten om lekker rond het huis te blijven. Hiermee vergat ik mijn injectie met B12 te zetten omdat ik dus niet in beweging kwam. In de avond voelde ik mij beter en besloot even voor 20.00 uur alsnog de injectie te zetten. Men zegt, dat het dan namelijk heel goed is om daarna direct even extra te bewegen, je spier kan stijf worden na de injectie anders. Door direct te bewegen, vergaat dit en voel je er weinig van daarna. Ik stapte op mijn fiets, het was al wat donker en fietste een rondje stad.

amersfoortbynight2

Ik wist dat de Koppelpoort verlicht is, maar niet dat de Onze Lieve Vrouwetoren dat ook is, nooit eerder opgevallen of op gelet. Mijn grote camera lag thuis, shit! Ik had alleen mijn foon bij mij, en ja, dan kun je wel vanaf afstand, ook al mooi, maar mijn besluit stond vast!

amersfoortbyight3

Ik fietste gisteravond bewust pas rond 20.00 uur richting de stad, zocht eerst de andere poort op, die langs de stadsring ligt. Deze heeft wel 2 lampjes maar niet zoals deze en die foto’s laat ik waar ze zijn, in de prullenbak πŸ˜‰ Ik kwam uit bij ’t Hof, vol met terrassen en natuurlijk de Sint Joris Kerk. (welke ik ook nog niet eens heb laten zien van vorig jaar, ben er binnen geweest zelfs.)

amersfoortbynight4

Foto 1 en 2 zijn gemaakt op ’t Hof, daarna fietste ik 1 keer goed? Wauw, ik weet de weg al echt als vanzelf in de binnenstad vooral! Β Naar de Koppelpoort en wat ik nu jammer vind? Dat Museum Flehite niet verlicht is aan de achterkant. Een tip voor de gemeente misschien.

amersfoortbynight5

Ik zette mijn fiets neer bij De Drie Ringen, dat is een bierbrouwerij en proeflokaaltje, klein en wel met terras met uitzicht vanaf een bruggetje op de Koppelpoort. Daar begin ik, afstand en liep mijn rondje, kijk zelf maar, en dit is nog lang niet alles.

amersfoortbynight6

amersfoortbynight7

amersfoortbynight8

amersfoortbynight9

amersfoortbynight10

amersfoortbynight11

Ik ben de poort door gegaan, het wapen van Amersfoort net zichtbaar. Het lijkt er leeg maar geduld is een schone zaak hier. Het krioelt er nog van de fietsers, wandelaars en brommers of scooters. Om de haverklap komen ze de poort door op weg naar andere oorden buiten de muren. Of gaan juist de muren binnen. Ik leefde mij nog even uit liep verder, blij dat ik hier de weg aardig weet. De rest komt later, want ik was nog lang niet klaar met mijn foto shoot.

Ik moet jullie toch blijven verrassen hier op dit blog πŸ˜‰

Later meer.

 

20 thoughts on “Amersfoort by night

  • Het lijkt er zo donker omdat de poort dan weer extra is uitgelicht, maar met regelmaat staan er dus ook lantaarnpalen in de weg eigenlijk ernaast en ervoor, bla, hahahaha dat wil je eigenlijk niet πŸ˜› Maar dit stuk en overal zijn echt heel veel lantaarns die goed schijnen. πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

  • Dat is zo waar, daarom was ik zelf ook erg benieuwd hoe dit eruit zou gaan komen. Mijn camera kent dus twee standen om bij nacht te fotograferen, maar dit is de eerste keer dat ik het uit heb geprobeerd πŸ˜‰ Toch heb ik er nog aardig wat weg kunnen gooien, hahaha en allemaal zonder statief!

   Like

 1. Heel mooi zeg! Sfeervol. Dit soort dingen doen me altijd denken aan winter en kerst. Het heeft zoiets gezelligs die verlichting in de avond. En ja vervuiling is het wel zoals gezegd wordt, maar eigenlijk valt dit nog erg mee wat hoeveelheid verlichting vind ik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s