Amersfoort: even naar de Wibra? Een geheimzinnig straatje.

Note: Alles wat vet en schuin gedrukt is, staat een link onder, welke opent in een nieuw tabblad, schroom niet, om dus verder te klikken.

armen-poth1

Afgelopen weekend had ik nog even tijd samen met mijn ouders. Samen met mijn moeder namen wij beiden onze doelen door voor de komende weken. Vorig jaar was het nog zulk mooi weer dat ik alle tijd en gelegenheid heb gekregen om de binnenstad op de foto te zetten, de history uit te zoeken en zelfs met de Waterlijn eens een paar tochten te maken. Wat was dat bijzonder.

Dit jaar, had ik eigenlijk weinig op mijn lijstje staan, de wens om de Korte Duinen weer te bezoeken mits het weer het toe laat, en dit heb ik al gedaan, en daar ben ik dankbaar voor en wie weet kom ik er nog een keertje.

armen-poth2

Ik wilde even naar de Wibra, maar ik wist deze zit niet in de binnenstad van de muren, dus vroeg ik ernaar; ‘Oh, dat zit net voorbij de poort van de Lange Straat, even een klein stukje door fietsen en je bent er!’

Ik nam het op en wist waar ze bedoelde, eigenlijk een stukje waar ik weleens was geweest maar weinig te vinden is, zo zou je denken. Daarbij gaf mijn moeder al aan toen ze mij vroeg wat ik allemaal wil gaan doen, dat ik de stad nu wel op de foto heb staan, door de jaren heen zelfs, winter, lente, zomer en herfst en vorig jaar dus tot in de details. Ja… en ik bleef stil. Ik zou het wel zien allemaal.

armen-poth3

Amersfoort mag dan een prachtige stad zijn, het is ook een stad waar de kerken nog volop draaien op de zondag, dus ging ik de duinen in en zag het morgen wel, maar ik stond te trappelen, en wat dan eigenlijk. Het werd maandag. Ik zag deze ballonnen en wist, het wordt gewoon weer feest, wat ik ook ga doen! Zoals jullie op foto 1 zien, is het net 1 uur geweest, ja hier gaan vele winkels op de maandag nog ouderwets open, pas in de middag ๐Ÿ˜‰ Ik begon dus bij Onze Lieve Vrouwe Toren, en schiet mij maar lek, die beter bekend staat als de Lange Jan. Hoe dan ook, het is het nulpunt van Nederland.

armen-poth4

Ik liep terug naar de Lange Straat, een straat waar ik eventueel gewoon mag fietsen ondanks dat het winkelgebied is, het was nog wel rustig maar toch, ik zag het al, dat ontwijken en waarom eigenlijk? En ik besloot, gek genoeg, ik moest er zelf inwendig om lachen, ik weet ondertussen de om weggetjes die nog rustiger zijn en een straf is het niet om hier net even dat straatje erachter te pakken. Dus fietste ik langs de Bollenburgh en de Tinnenburg en zag dat men deze vlaggetjes nu heeft hangen bij de Tinnenburg, het huis aan de andere kant, deze dus, omdat de muur dus bol staat, dat moet gefixed worden!

Zie? Dingen veranderen echt wel in een jaar tijd! ๐Ÿ˜‰

armen-poth5

Ik fietste door en kwam zo heel snel uit bij de Wibra, bijna dan, ik fietste op mijn gemakje, opnieuw alles scannen onderweg en bij de Wibra sloeg ik voor de Fenna, dat is een verloopgaren die alleen de Wibra verkoopt, en het lag vol! ‘Je hebt geluk!’ Zei mijn moeder later via app… normaal, ja ik ken dat verhaal, nou mam, alle kleuren die ik weet voor nu, lagen er, volop! Goed, weer terug naar huis? De lucht bleek dreigend, maar de andere kant op was die blauw en zonnig, nou ja, hoe dan ook, ik besloot om eens dat straatje in te fietsen net voor de poort en te zien waar ik uitkwam. Zolang ik het water blijf volgen, dan rijd ik een rondje en kom vanzelf uit waar ik moet zijn om weer naar huis te gaan. En mensen… heb ik alles gezien hier? Natuurlijk niet!

armen-poth6

Ik kwam tegen een handdoek in de goot, details die vorig jaar niet opvielen, omdat je dan een mindset op de panden zelf hebt, is veranderd in verder kijken, met natuurlijk ook, wat ga ik ontdekken, wat is er nog nieuw en leuk!

armen-poth7

Ik zeg even niets! ๐Ÿ˜‰

armen-poth8

Oh luikjes, oud pand, heerlijk om te zien!

armen-poth9

Ineens zag ik het naambordje en voor mijzelf zette ik dit op de foto, hier ben ik dus… hmmm goed, we fietsen even wat verder… En dan…

armen-poth10

armen-poth11

Een hek, het staat open, een datum erboven, maar er wonen mensen hier, zou dit een hofje zijn? Wat voor hofje dan? mag ik erin? Weet je wat? Ik ga gewoon, blijkt dat het niet mag? Dan ga ik gewoon weer terug en leg het uit, daar hebben we communicatie voor gekregen immers. Heel voorzichtig nadat ik mijn fiets had neer gezet, betrad ik de poort en…

Morgen meer, stay tuned! ย 

 

 

Advertenties

21 thoughts on “Amersfoort: even naar de Wibra? Een geheimzinnig straatje.

  • Clickbait, hahaha yesssss ๐Ÿ˜‰ Verder? Heb je helemaal gelijk… Amersfoort is echt onder gewaardeerd, maar ja, het is wel zo, dat de winkels op zondag nog niet altijd open zijn zoals elders bijv… de rest? Ik snap niet dat ik het zo weinig zie om mij heen dat mensen hierheen komen.

   Like

 1. Ik leg ook wel eens een doek in de goot, of ergens over een hek. Als het even zo uitkomt dan doe ik dat en die hangt er dan wel eens een dag of wat. Tot ik de vraag krijg of ik die doek daar heb gelegd. Uhm ja ๐Ÿ˜†

  Liked by 1 persoon

  • Amersfoort is prachtig, mooier dan Zwolle of Apeldoorn, zoals Paul al zegt, totaal onder gewaardeerd, voor mij staat dit op gedeelde plek en plaats met Amsterdam, maar hier heeft mijn voorkeur zelfs ๐Ÿ˜€

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s