I’m back! Alles heeft een reden zeggen ze…

De meesten van jullie wisten niet eens dat ik even weg was. Afgelopen donderdag begon het allemaal. Een live update van Norton op mijn laptop, en er werd om een herstart gevraagd. Het was precies een tijdstip dat ik toch moest douchen en kleden omdat ik naar mijn werk moest. De planning was op de fiets naar mijn werk ivm het goede weer en weinig wind.

hetkan-sheerenloo1

Ik klikte op herstarten in de pop up van mijn anti virus beveiliging en ging douchen. Het enige wat ik nog even moest doen was geld over maken dat kwam daarna wel, daar had ik nog tijd genoeg voor dan. Think again…

Zwart scherm, aanmeld scherm, en het duurde en duurde, mijn bureaublad kwam terug, maar na klikken op internet, niks, noppes, nada… reset laptop…. duurde en duurde, nu weet ik wel dat het allemaal even kan duren, maar zolang? Normaal is dat zo gebeurd en kan ik gewoon weer gaan. Niks, noppes, nada en nu begon de tijd toch wel te dringen. Ik belde mijn pa, die was gelukkig thuis, in dit geval was mijn moeder alleen ook goed geweest, en hij hielp mij en verder even niets. Ik vertelde wel alvast wat er aan de hand was. Toen moest ik echt gaan, in de hoop dat als ik thuis kwam, alles het weer gewoon zou doen.

hetkansheerenloo2

Heerlijk weer op de fiets naar mijn werk, ik wist de route nog en vloog over het fietspad, rustig aan maar het ging vanzelf. Lunch op werk en daarna de tuin in, met zijn allen, wat was het heerlijk. Een nieuwe tuintafel staat er, een bank en een stoel, nog te weinig voor allemaal maar al een stuk beter dan de oude picknicktafel.

Loom en sloom, er moest weer gewerkt worden, en ik bleef buiten met een aantal cliënten om heerlijk buiten een nieuw haakproject te starten voor mijn werk, een tas is de bedoeling mits ik uitkom met de materialen, dat blijft behelpen zo. Het moeten doen met wat er is.

De tuin moest natuurlijk gesproeid worden, en hier zie je 1 van de cliënten rustig bezig, dat hebben we samen gedaan, tot we naar huis moesten aan het einde van de middag. Het kunstwerk op de eerste foto is een project van alle drie de groepen en gaat naar het hoofdkantoor als het af is, ik vind het zo mooi, jammer dat de zonneluifel nu net dat extra kleurtje geeft, wie weet krijg ik binnenkort een kans, maar ja, nu schijnt de zon veel en vaak natuurlijk.

hetkanheerenloo3

hetkansheerenloo4

Toen mijn collega en ik de cliënten thuis hadden gebracht kwamen we terug op kantoor, een buurvrouw die met regelmaat bij ons te vinden is kwam met lekkernijen aanzetten, zij doet aan de rammadan en was keihard bezig met koken en bakken en kwam dit brengen voor ons, zo lief, en lekker! De broodjes waren nog gloeiend heet en namen we allemaal mee naar huis, genoeg ook om eventuele partners te laten proeven, die dingen op de onderste foto, die zijn lekker, wel ontzettend zoet! Ik kon het er meteen af fietsen op weg naar huis.

Weer thuis!

Ja, laptop, moe en loom was ik, eigenlijk totaal geen zin meer, ik wilde alleen maar lekker op de bank hangen nu en tv kijken en lekker op tijd naar bed eventueel. De laptop, ik moest het weten! En ik zette hem aan, niks, noppes, nada, zwarte schermen, groene schermen, task manager (ctrl+alt+del), wilde niet, die kwam 1x met een pop up dat het niet kon omdat, het ging te snel, weg pop up… Helpdesk pa gebeld… maar ik kon niets, en als je niets kunt, de laptop nergens op reageert, dan uhhhhh kun je doen wat je wilt… wordt het een wens op zegen. Ik werd het zat, ergens kwam ik er nog door, heel even internet en het leek goed te zijn, echter kwam ik later terug en weer stond het stil. Ja dahaaaaaaaag. Morgen weer een dag….

En wat voor eentje, vrijdag.

picasso-tas5

prachtig weer en ik was in gevecht met de laptop, maar dit keer had ik de tijd, ik zette hem rond 8 uur aan direct toen ik wakker was, en heb hem laten lopen in de hoop op doorgang of pop ups, iets! Nog steeds kon ik zelf niets, weinig reden om anderen in te schakelen voor hulp, als ik zelf al nergens in kom, en dat ging ik wensen, dat ik ergens doorgang kreeg dat ik iets kon.

Pas tegen de avond, na telkens zo nu en dan ctrl alt del te doen of gewoon niks, klikken in het scherm, maar het uitzetten laten… kreeg ik een groot scherm van mijn anti virus dat er iets niet goed was en dat dit programma eraf moest en opnieuw erop gezet moest worden.

Eindelijk gebeurde er iets, mensen het was ondertussen dik na 17.00 uur, zeg maar half 6 zelfs… om de 2 uur of een uur de hele dag door zo nu en dan even kijken en ook maar ergens op klikken… Alles heeft een reden zeggen ze weleens, deze reden is mij totaal even ontgaan, hahaha gezien ik dus ook niet buiten ben geweest zo.

picasso-tas6

Goed, het programma had zichzelf verwijderd en toen moest ik opnieuw inloggen daar, bla, en dat lukte ook niet, serieus, mijn mobiel werd gevraagd, 06, landencode klopt niet…  +31 dan… nog twee keer landencode klopt niet, en elke keer moest ik het wachtwoord weer opnieuw intikken bij een foutmelding daar. grrrrrr echt mensen, ik kon wel janken.

Vanaf donderdag 11 uur en nu was het vrijdag 18.00 uur ondertussen… ik zag een vraag op de site van norton, is het probleem verholpen? Ik klikte keihard NEE, hey, support via chat… ik deed een poging, ik moest alvast samen vatten wat er aan de hand was.

Bleek dat ik de verkeerde email had opgegeven, echt hoor mensen, is er nog iemand die alles weet en onthoud? Qua mail, wachtwoorden en gebruikersnamen? Pfffffff

Opnieuw, ik moest wel mijn wachtwoord resetten, nou goed, als het maar werkt, ik kreeg een case ID mee voor het geval ik weer terug zou komen bij de chat, maar dit keer lukte het wel, want wat gebeurde er daarna nog, ik kwam erin, maar toen kreeg ik bij de key invoer dat deze al in gebruik was, geloof mij, de tranen staan in je ogen.

Dit keer liep het wel en kon ik opnieuw downloaden en daarna de volledige scan uitvoeren, dat duurt ook weer een paar uur, kortom, toen alles gedaan was en weer werkte was het rond 20.15 uur en was ik het zo zat!

Wel kreeg ik nu de zin om te gaan poetsen, geloof me, bij zoiets heb je daar tussendoor helemaal geen oren naar ook al zie je het wel. Heerlijk ontspannen nu even mijn huisje door en vandaag ga ik dat doorzetten.

Ik ben terug en alles werkt weer!

Oh en op de vraag wat er nu aan de hand was? Dat weet niemand! Wel weet ik dat ik absoluut schoon was, ik had voor Norton de defender al laten draaien, later Norton zelf uitgebreid laten scannen en gewoon zero, nul, 00…. troep. Clean, cleaner, cleanst…

Als iemand mij kan vertellen wat de reden is van zoiets? 😉 Want rust heb je gewoon niet, je bent alleen maar meer gespannen juist. 

Advertenties

38 thoughts on “I’m back! Alles heeft een reden zeggen ze…

  • hahahaha dat lijkt mij wel erg lastig als je echt niks weet… dan ben ik toch wel blij dat ik ooit met een ITér heb samen gewoond en dat er nog 2 rond lopen maar ja dat ik op den duur zelf wel zie… of het zin heeft om ze te bellen. Dat was nu dus niet aan de orde, moest het zelf uitvogelen dus.

   Liked by 1 persoon

  • hahahaha ja ik ook, trust me 😉 ik was net onderweg naar jou, de droom blog van deze week 😉 want ik loop direct weer achter ook natuurlijk 😛 Gelukkig was ik weer on track dus het zal me lukken!

   Like

 1. Ik herken het….soms voel je je alsof je met een bromfietsrijbewijs in een vrachtwagen zit.
  Als ik dat punt bereikt heb…dan pas belde ik mn zoon…meestal was het dan in no time verholpen.
  Vraag je je af waarom ik hem niet eerder bel ??
  Nou dat komt zo…
  Hij zal een jaar of drie vier geweest zijn en ik vond dat hij moest leren veters strikken…ik deed dat dan 1 keer voor…het lukte hem niet….dan deed ik het nog een keer voor….en als het dan niet lukte….was mijn antwoord, ga maar oefenen en als het je ECHT niet lukt…dan doe ik het nog een keer voor !!!
  In 2000 kochten wij onze eerste Window PC…zoon lief , inmiddels een IC specialist , vertelde waar de knopjes voor waren en zei de voor mij zo bekende woorden …Ga er maar achter zitten, probeer alles uit, je kan er niks aan stuk maken…als het niet lukt…gewoon weer doen…net zolang tot het je lukt 🤔
  Inmiddels zijn we weer 17 jaar verder en ik weet…dat zijn opvoeding naar mij toe…goed was, want ik draai mn hand er niet voor om !
  Zeker in de begin periode heb ik wel eens ja kend aan de foon gehangen….ik smijt dat kreng het raam uit !!! Nou mam…dan kom ik toch even…geen prbleem hoor !!

  Liked by 1 persoon

  • Oh maar dat heb ik ook, ik bel niet zomaar, maar nu moest ik iets verzinnen om geld over te krijgen van mijn spaar naar betaal rekening, whahahaha en de hoop was echt, als ik thuis kom, zal het wel goed zijn, dus zelf kloten maar dan toch even navragen, omdat ook zij die update hebben gehad, om vervolgens vrijdag helemaal niets te laten horen, ja tot ik bijna in tranen zat gewoon, zo zat was ik het, omdat ik ook allang zag, ik kan hier iemand bij halen, maar als de task manager (ctrl alt del) niet eens reageert… wie of wat kan dan wat? Ik had zelfs al de batterij er een paar keer uitgehaald bla…. nou nothing, noppes, nade, zero…. kortom.. het was echt wens op zegen in dit geval en ja toen de pop ups eindelijk toonden en hij ook echt reageerde toen was het gewoon het stappenplan volgen….

   Wat ik gewoon irritant vind dan, is dat er nul te zien is en dan hopen dat de laptop of pc op de achtergrond wel iets aan het doen is…. ik zie liever schermpjes met.. ik ben nu dit aan het doen, of dat, bla… prima, maar nu was het echt, waarom laat ik hem eigenlijk aan staan, ja dat blijjkt, maar wel van 8 uur in de ochtend tot dik na 17.00 uur laten draaien, niet wetend of ie wat aan het doen was, om pas dan… te krijgen dat ik norton dus moest verwijderen en weer…. maar goed, ik had al tig keer op norton geklikt en geklikt, maar ik kreeg NIETS.

   X

   Like

  • Ja absoluut, nu blog ik alleen, maar mijn mail alleen al, gezien mijn foon te oud is, en bij een paar keer internet opgaan, valt ie al uit, hahaha dus dat… en vooral ook als je net nieuwe contacten hebt gelegd die alleen nog per mail gaan 😉

   Like

 2. Ach, je plaatst wel meer een paar dagen geen logje.
  Vreemd dat Norton eerst vraagt om te betalen.
  Het is ook heerlijk fiets weer.
  Maar het is opgelost, er zijn vele redenen die tot dit soort problemen kan leiden.
  Nadeel is dat het altijd zoveel tijd in beslag neemt. Hans

  Liked by 1 persoon

 3. Ik los nogal eens zoiets op voor anderen. Ben ook echt allergisch voor een programma als Norton.
  Het probleem wat je gister bij mij had is ook opgelost. Er stond ergens nog een IP verkeerd,
  Verder had je het toch redelijk naar je zin zie ik wel.
  Grts 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Hahahaha, en wat raad je dan aan als anti virus, Maccafee? Meer ken ik er niet, ja defender….. 😉 En fijn! Jawel, donderdag had ik het naar mijn zin, ik zag er tegenop om thuis hiermee aan de slag te moeten gaan, zo geen zin, maar ja, tegenwoordig moeten sommige dingen 😉

   Liked by 1 persoon

 4. Computers kunnen echt heel vervelend zijn haha. Die van mij begaf het ook vorig jaar en dat was vreselijk frustrerend. Gelukkig heb ik een heel handige man, maar zelfs die kon hem niet meer redden 😛 Gelukkig ben je nu weer terug!

  Liked by 1 persoon

 5. Aiaiaai, wat een dag en wat een pech had je. Gelukkig is het uiteindelijk wel in orde gekomen maar de frustratie die je erdoor krijgt blijft nog een tijdje nazinderen hé. Gelukkig had je toch ook nog een paar lichtpunten en kon je daardoor even al die narigheid vergeten…

  Liked by 1 persoon

 6. Ik heb laatst ook weken lang ruzie gehad met mijn laptop. Zo vervelend inderdaad en begrijp helemaal dat je tranen in je ogen had van frustratie. Gelukkig is alles goed gekomen en had je mooi weer en lekkere broodjes tussendoor.

  Liked by 1 persoon

 7. Hmm, en dan zeggen mensen dat je zo rustig wordt van ‘offline zijn’. 😛 Ontzettend frustrerend als je laptop nergens op lijkt te reageren! Had het zelf laatst ook, bleef hangen op een zwart opstartscherm. Was even bang dat ik alles kwijt was – maak niet elke week een back-up namelijk. Gelukkig werkt je lappie (en die van mij) weer!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s