Skatebaan Muzenpark/Almere 13 jaar geleden

Note!  Vandaag is de laatste dag van de give away in samenwerking met Miss Moon Magick, lees het door, reageer, en je doet mee, zo simpel is het, je moet wel hier op blog reageren. ~klik hier~

Van de week had ik het al over dezelfde dingen fotograferen (klik hier), en er stond een reactie dat men foto’s weg gooit na een jaar. Dat doe ik niet, soms, maar dan is de foto slecht en dorst ik het toen niet weg te gooien. Ik ben blij met de foto’s die ik heb, zelfs van een kop koffie, het brengt herinneringen terug van dat moment, omdat ik zie hoe de tafel eruit ziet, andere meubels, rotzooi of was ik al opgeruimd?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In dit blog laat ik jullie zien hoe de skate baan eruit zag toen het nog niet eens echt opgeleverd was, nog niet geopend en de tieners en kinderen toch al kwamen om alvast uit te proberen. Dit is nu 13 jaar geleden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als de bomen nog weinig blad dragen of laten vallen, dan kijk ik erop uit vanuit de keuken en de slaapkamers. In de zomer hoor ik het alleen als het blad weer volop aanwezig is in de bomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik, was er niet blij mee, wel voor de kinderen maar niet voor het woon genot. Je begrijpt misschien al dat ik al gewoonweg wist dat het voor overlast kon gaan zorgen. Vooral in de nachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dat is ook zo, hoe warmer de zomer, hoe meer overlast tot ’s avonds laat dat je het gekling en geklang hoort. Dat is nog niet zo heel erg, tenzij ze hun muziek mee nemen. En flesjes alcohol of blikjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ook is het park een doorgang, een doorlopende route voor hen die dieper in Muziekwijk wonen. Het station is druk bevolkt in de weekenden in de zomertijd en de lallende jong volwassenen gaan extra hard schreeuwen in de nacht, omdat het zo lekker galmt tussen de flats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overdag zie je er van alles, dat is wel leuk, kleine kinderen die net kunnen lopen tot hen die echte skaters zijn, of hoe dat ook heten mag, ik noem ze de stunters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat mij nu opvalt vooral, is dat ik er amper meer foto’s maak, deze foto’s stammen uit 2004, en je ziet, ik kan er rustig op los fotograferen, niemand die iets zegt of doet, dat is nu wel anders vandaag de dag. Zelfs als het leeg is en verderop staat een man tai chi uit te voeren, dan stopt het, en kijken mij recht aan, of ze zeggen willen, rot op!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelfs kleine kinderen komen soms naar mij toe, en vragen wat ik aan het fotograferen ben, of zij er niet op staan. Dat moet van hun ouders.

Dat is eigenlijk erg jammer vind ik zelf, maar goed, tijden veranderen. Zelf zie ik ze filmen en doen met hun telefoons wat je later op FB of youtube terug vindt, wat het verschil is?

Ik weet het niet!

Ik ben in elk geval blij dat ik deze foto’s nog heb, ook al werd er van de week nog vuurwerk afgestoken midden in de nacht, ja op de skatebaan, ik woon hier al zolang dat ik exact aan de knal kan horen waar ze het ongeveer afsteken. Liefst natuurlijk midden in de nacht of ’s avonds laat.

 

Zou jij een skatebaan in je achtertuin willen? 

41 thoughts on “Skatebaan Muzenpark/Almere 13 jaar geleden

 1. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Wij wonen midden in ons dorp maar heel rustig. We horen s avonds helemaal niks. En dat is zo ontzettend lekker. Maar ik denk dat t maar het is wat je gewend bent. Vroeger vond ik drukte veel lekkerder!😂😂😂

  Geliked door 1 persoon

  • Dat was hier ook zo, tenminste, op de weekenden na dan … gezien station en doorloop… Maar dat was toen minder dan nu, overigens woon ik hier al sinds 1994, dus 10 jaar in rust gezeten 😛

   Like

 2. Heej die baan heb ik gespot =D! T zag er een stuk rustiger uit, maar dan nog lijkt het me niets hoor.. T galmt en kaatst nogal als ik ’t me het goed voorstel. Dan toch liever mijn oude vertrouwde snelweg-achtertuin (mét geluidswal) 😛

  Ik heb trouwens al mijn (digitale) foto’s bij elkaar in een map staan. T mag dan even duren voordat de laptop klaar is met het archief te openen maar ’t is werkelijk een schat aan herinneringen (ook al gaat t om een foto van bijv. ’n meubelstuk), ik begrijp t wel 🙂 Xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Tijden veranderen inderdaad…
  Een schijtbaan in mijn achtertuin? Neen, bedankt…
  Wij hebben naast ons perceel een speeltuin aangelegd door Stad Brugge, en mogen ook ‘genieten’ van overlast, zo af en toe. Als het té gortig wordt grijp ik in, en gelukkig wordt dit geaccepteerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Het ligt wel iets verder, als ik ernaar toe loop, is het alweer klaar vaak.. en ’s nachts ga ik toch echt het park niet in! Dan zijn ze toch al gevlogen… overigens naast deze skatebaan, basketbal terrein asfalt, en een klim krokodil en verderop de speeltuin voor de kleintjes met schommels etc, maar die lag er al toen ik hier kwam wonen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Het is altijd moeilijk, niemand wil overlast en lawaai in zijn achtertuin. Zolang er overdag gespeeld wordt, geen probleem. Maar idd, zulke plaatsen worden ’s avonds en ’s nachts opgezocht om rond te hangen met alle gevolgen vandien.
  Dus neen, ik wil dat niet, egoïstisch? So be it…
  Liefs x

  Geliked door 1 persoon

 5. Gisteren las ik dat de burgemeester van Leiden een samenscholingsverbod heeft afgekondigd (in mijn wijk) en deze geweldige uitvinding gaat morgen in, tot het einde van de zomer.
  Ik dacht dat ik niet blijer kon zijn. We leven in een kinderrijke wijk, vol met verschillende culturen en hier en daar een behoorlijk gebrek aan normen en waarden. Dit heeft elk jaar voor grote overlast gezorgd. Afgelopen zomer wilde mijn buurvrouw van twee deuren verder mij nog van drie hoog naar beneden gooien, omdat ik een foto gemaakt had van haar rommel. Jaja, ik kan me jouw probleem heel goed voorstellen.
  In het dorpje van mijn vriend, daar waar Duitsers zich heel kalm en rustig gedragen, irriteer ik me geregeld aan de stilte. Dus misschien, misschien klaag ik gewoon te graag.
  Blijf maar lekker foto’s maken hoor ❤

  Geliked door 1 persoon

  • Whahahahaha ik voel je Sill 😉 Hier dus dito, ik zit weer op mijn werkkamer, en ik zie een jongen bezig met step, welke ik nu op de foto kan zetten gewoon vanaf deze plek, nu nog eenzaam ook. 😉

   Like

 6. Nou liever niet ben op blij toen ik drie jaar geleden bij mij vriend introk in een dorp en heb 46 jaar in Amsterdam gewoond en ben nu heel erg gewen aan de rust en stilte om me heen….

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat wel en niet fotograferen en filmen is inderdaad wel apart.

  Tja, waar moet een plek voor pubers maken?
  Zelf denk ik lekker achteraf.
  Tenslotte willen pubers lekker experimenteren.

  Voor de kleintjes vind ik juist dat er veel, heel veel toezicht moet zijn, dus midden in een woonwijk in het zicht.

  Jammer genoeg wordt dat niet altijd begrepen.

  Vraagje: Is dat Paarse haar de nieuwste Almeerse mode?

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

 8. Bizar hè? Niemand wilt nog op een foto van een ‘random stranger’ staan vanwege hun privacy, maar tegelijkertijd knallen ze zelf de meest gare foto’s online. Rare tijden, hahaha. Overigens hoef ik geen skatebaan in mijn achtertuin, liever een zwembad. XD

  Geliked door 1 persoon

 9. De skatebaan ziet er nog heel verzorgt uit, de meeste zijn volg geschreven met graffiti.
  Weet niet of het nu nog zo is.
  Een leuke terugblik. Hans

  ot, 2 zoons zijn ook hout bewerkers, een denkt er ook aan om in het restauratiewerk te gaan. Hans

  Geliked door 1 persoon

 10. In mijn achtertuin liever niet (daar zit al een scoutinggroep die ook luidruchtig kunnen zijn overdag), maar een skatebaan stop ik altijd even om te kijken. Het is toch stoer wat de jongens (en soms meisjes) er allemaal aan fratsen uithalen.

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha dat kan ik nog net zien gewoon vanuit huis en de scouting, zie je dat gebouw verderop? Leger des Heils, elk weekend, maar dat is maar net hoe de wind staat, en op zondag staat het blaassymfonie klaar, tuba’s en zo, pffffff dat is nog erger, trust me, whahaha

   Like

 11. Foto’s geven een tijdsbeeld weer, goed of slecht maakt dan niets uit. Ik gooi dus nooit foto’s weg, ben er zelfs heel zuinig op.

  Geliked door 1 persoon

  • Ben ik helemaal met je eens, als ik al foto’s weg gooi, dan zijn ze wazig of gewoon niet goed, in het begin dorst ik niks weg te gooien, hahahaha en er zijn er zeker meer van dan ook 😉

   Geliked door 1 persoon

 12. Iedereen die in een stad woont, heeft nachrgeluiden. Dat is nu eenmaal het risico en de keerzijde van heel veel leuke dingen die er toch ook zijn,.

  Geliked door 2 people

  • ja, mee eens, alleen toen ik hier kwam wonen was het een dorp… ik was 11… weinig keuze had ik. En dan ook nog, ik woonde hier al 10 jaar voor deze skate baan gebouwd werd, het park was al ‘af’ ….

   Like

 13. Gaaf blogje, ik ken die plek natuurlijk wel als mede stadsgenoot. Mooi om de verschillen te zien toen en nu, ook qua mentaliteit. Dat kinderen zelfs komen vragen of ze er niet op staan want dat mag niet etc.

  Geliked door 1 persoon

 14. Superleuke foto’s! Echt tof dat je die nog hebt! IK deed vroeger heel fanatiek aan skaten. Héél fanatiek. Ik deed de gekste capriolen op die dingen en ging zelfs op skates naar school. Zou het nu niet meer doen hoor, maar vond het toen echt te gek.

  Geliked door 1 persoon

 15. Wat gaaf dat je foto’s uit 2004 hebt!
  Nee ik zou geen skatebaan in de achtertuin willen hebben. Ik vind het altijd zo eng om die skaters tekeer zien gaan, wel knap hoor. Snap dat zo een plek snel een hangplek kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 16. Nou….ik woon vlak naast Spaarnwoude…en tot een paar jaar geleden was ik daar vaak fanatiek aan het skaten….geen stunts op een skatebaan nee !!
  Maar kilometers en kilometers door het recreatiegebied.
  Tsja en de fotos van de skatevierdaagse die ik een paar keer gereden heb…daar gaat er geen 1 de prullenbak van in !!

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is al leuker en fijner ook dan een baan… hahaha hier zijn ook skeelerroutes te vinden in de andere parken en door heel almere heen, net als een fietsroute 😉

   Geliked door 1 persoon

 17. Goede morgen lieve Morgaine. Ik ben er terug zoals je op mijn blog kan lezen en ben nu mijn schade op de blogs aan het inhalen. En kijk eens, ik ben hier met mijn gat in e boter gevallen met deze wel heel mooie serie foto’s, blij dat je ze bewaarde en ons er nu van laat meegenieten!

  Like

Reacties zijn gesloten.