Appelbloesem

appelbloesem2

Is het nog niet uitgebloeid of van de bomen af? De bloesems? Nee, ze hangen er nog, omdat er hier variëteit is aan bloesem sier fruit bomen. Door heel Almere heen. Dit zijn appelbloesems en deze vind je in Almere Buiten naast het station aldaar.

appelbloesem1

Het grappige is, dat deze boompjes, net zo hoog zijn als bij echte fruit telers, nu kom ik niet zo heel vaak in Almere Buiten en of dit nu sier is of echte appels aan komen, geen idee, nu heb ik afgelopen zondag geleerd, omdat deze enkel bladig zijn in de bloesem dat hier dus appels aan zouden moeten groeien straks.

appelbloesem4

Deze bomen zijn net iets hoger dan ik ben, en ik kan gewoon naar beneden toe foto’s nemen omdat de bloesems ook laag hangen eventueel. Lekker handig! 😉

appelbloesem5

Het valt mijzelf op, dat ik met mijn foon, hoe oud die ook is, betere macro foto’s schiet dan met mijn grote camera, gek niet? hahaha

appelbloesem3

Natuurlijk bewaar ik de mooiste foto voor het laatste, vind ik zelf dan 😉

Afgelopen zondag was Rob hier, blogger uit ZuidOost en het was gezellig, ik heb hem mee genomen na eerst een boel koffie geschonken te hebben en hem te voeren met chocolade, een heuse paasmix die ik op de zaterdag nog gescoord heb, een kilo chocolade voor 7,50, ik bedoel.. dat is een goede deal toch? 😉

Zijn wij het Muzenpark in geweest, mijn achtertuin, en hier hoorde mijn voors en tegens van Almere. In het Muzenpark is namelijk een ware bomenwandeltocht uitgezet met heel veel bomen uit andere landen, velen zijn wel bekend en Rob leerde mij dat sommige bomen van de rijken waren vroeger, hetzelfde verhaal als ik in Amersfoort al hoorde vorig jaar tijdens mijn boottochtjes.

Daarnaast heb ik ook wat bij geleerd en leerde ik naar de stam te kijken ook, om te zien of een bloesem nu echt appel of kers is. Of ze wel of geen vrucht gaan dragen. Leerzaam, om later op de dag bij de Griek te belanden, en gezellig samen te eten.

Het was gezellig Rob! Dank je wel voor een fijne zondagmiddag!

Vandaag weer een druk dagje, zo mijn injectie B12 halen en visite, morgen even vrij, donderdag Koningsdag, en vrijdag komen er twee blogsters op visite, eentje is hier al aardig thuis, de ander komt voor het eerst.

Heb jij al eens een blogdate gehad? Ikzelf meerdere, niet allen nu, maar ook toen al. Ik ben benieuwd, sta jij daarvoor open? Of juist niet, waarom wel of niet. 

 

29 thoughts on “Appelbloesem

 1. Ik heb genoten van het samen zijn. Jouw achtertuin is jaloers makend. En jij bent zelf een heel mooi mens. Met mooier en vooral warmer weer laat ik jou graag mijn buurt zien.
  Een Grieks restaurant hebben wij hier niet. Maar er is vast wel iets lekkers bij de Turk om de hoek te vinden wat jou smaakt.
  Lieve groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha ja dat is zo leuk eraan, als je beiden bloggers bent, dat is sowieso al een gespreks ondewerp wat tijdens een eerste ontmoeting volop besproken kan worden, hahaha

   Geliked door 1 persoon

 2. Veel bloesem zie ja al op hun einde raken, teken dat de vruchten gaan komen en hopelijk warmere dagen.
  Leuk dat je met Rob een leuke dag hebt gehad.
  Ja, wij 🙂 Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen lieve Morgaine. Je had precies een heerlijk dagje met je blogdate hé, fantastisch als het zo goed klikt en dezelfde interesses hebben! En ja, ik heb via het net Han (die me ook heel veel leerde over fotografie en PS) en Ineke leren kennen, een vriendschap die blijft.
  Maar wat een schitterende foto’s van de appelbloesems kon je met je mobieltje maken, ze lijken me heel professioneel!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.