Mix ’n Match 3: Haken: Lydia Shawl

Het is alweer even geleden dat ik hier iets liet zien aan haakwerken, ik vertelde er misschien wel over maar het laten zien nog niet. Deze week, is een aparte week, fysiek gezien dan, het gaat goed, tegelijk ook weer niet zo TOP. Dat hoort erbij denk ik dan.

Afgelopen zondag heb ik natuurlijk een dag gereisd, ik kwam thuis met een open hiel, het blijkt dat mijn orthopedische schoenen die al wat ouder zijn, doch niet zo oud, te groot zijn geworden en ik heb wel een boswandeling ermee gemaakt, mijn hiel lag dus open, en ja, het eeltvel is eraf nu, het is nog gevoelig.

lydia-shawl1

Lydia Shawl

Maandag: dus niet gezwommen, de douche zag ik al tegenop, het prikken. Ik ben thuis gebleven en voelde mij niet zo lekker, logisch. De hele dag op slippers gelopen en toen werd het dinsdag.

lydia-shawl4

Dinsdag: Fysio op dinsdag ik moest schoenen aan, pffff, dat ging net maar lekker was het niet. Ik was wat laat, maar de zon scheen en mijn garen was op voor deze shawl, er moet nog een rand aan en dus was mijn plan fotografie, lekker fietsen met een omweg, heb ik ook gedaan en garen halen in de stad, ook gelukt. Thuis was ik blij dat ik mijn schoenen uit kon trekken, lopen was pijnlijk toch had ik een vrij energieke dag zo. Mijn nek zit best vast, en 2 wervels heel hoog kraakten weer terug op hun plek.

lydia-shawl5

De rand komt weer ergens anders vandaan, omdat ik de randjes in dit patroon niet zo leuk vond.

Mijn dochter komt op dit moment al enige weken wanneer ik thuis ben, hier lunchen of in elk geval koffie drinken, op de donderdag dus niet, omdat ik dan werk in de middag en al weg ben voor zij pauze heeft. Ik vind het gezellig!

lydiashawl-edge1

Woensdag: Ik wordt wat misselijk wakker en met hoofdpijn en last van mijn nek, het kraken van de vorige dag hakt erin, hier had ik niet op gerekend eerlijk gezegd. Dus werd deze dag een blegh dag, ik had het koud, wel een was buiten gedroogd, heerlijk. Warm aangekleed op de bank gelegen en besloten na 3 uur, dat dit ook niet ging werken zo, ik had last van mijn buik, en dan uitwendig, het hangen van overtollig vel, ja schijnbaar val ik als vanzelf weer zoveel af, dat er nog meer gaat hangen en invallen en dit is zwaar om mee te torsen.

De hoofdpijn was weg, maar de rest zat nog in de blegh stand, dus belde ik mijn zwemavond af op tijd. Balen, ik sprak even met mijn collega en volgende week ben ik er weer, i’m sure!

Lydia-shawl

Vandaag, het voelt allemaal al een stuk beter maar nog niet top. Het wordt denk ik weer tijd om de B12 te laten controleren welke ik sinds januari niet meer mag en ik zit eigenlijk te wachten tot ik weer inzak, het keerpunt is denk ik nu. Eerst maar deze week afmaken, vandaag weer naar mijn favoriete plek en collega’s, lekker klungelen vanmiddag met nog meer haakwerk, en dit werkje? Hangt nu te wachten, want ik had niet genoeg garen voor de rand gehaald, er zit nu al 295 meter in, en ik moet nog 3 toeren. Ondertussen ben ik ook al voor dochter gestart, maar dan met katoen, 3 kleurig en een glittertje, die gaat wat langzamer πŸ˜‰

lydiashawl-eliza

Je ziet het bijna niet zo, verloopgaren met zacht blauw, roze en wit.

Wil jij deze nu ook haken? Hier vind je de gratis download: ~Ravelry: Lydia Shawl~

Binnenkort laat ik de Southbay zien, een andere omslagdoek welke ik voor een vriendin in haar kleuren heb gehaakt.

Wil jij nu Β ook zo’n omslagdoek? Maar kun je niet haken of heb je er geen tijd voor? Dan mag je altijd contact met mij opnemen.Β 

Hoe verloopt jouw week zover?

37 thoughts on “Mix ’n Match 3: Haken: Lydia Shawl

 1. Nee…ik kan niet haken….enne…zie jij mij al lopen met zo`n omslagdoek????….zal ik maar niet doen.
  Sterkte met je gezondheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. De omslagdoeken vind ik schitterend, ik zit op een FB pagina waar ook zulke mooie voorbij komen. Ooit heb ik er een gemaakt maar wist nooit wanneer ik die moest dragen, weggeven aan een vriendin en die droeg hem graag en stond hij ook erg moit. Bij mij worden sjawls etc altijd touwtjes en zitten na 5 minuten al niet meer zoals het moet.

  Geliked door 1 persoon

  • Whahahahahaha ik draag ze meestal dan ook thuis, als ik op de bank zit om mijn schouders te warmen natuurlijk. Nu vooral in de middag nu het nog best wel fris kan zijn ondanks dat we weer warmen. Of in de tuin straks, als je weer wat langer buiten blijft zitten. Deze wordt zo lang, dat ik hem vast zou kunnen zetten met een riem, of dat handig is weet ik ook niet. Wat betreft het dragen en blijven zitten, dat heb ik dus ook, zelfs met een speld niet πŸ˜‰ Wat ik nu doe eventueel is kleine veiligheidsspelden op rij vast zetten, dat geeft ook nog eens een extra bijzondere versiering als mensen het al zien πŸ˜‰

   Like

 3. Je hebt een bepaald soort pleisters voor blaren , ik heb ze wel gebruikt toen ik nieuwe skates had gekocht die het net niet waren, ook een dikke blaar.
  Pleister erop en laten zitten, dan groeit er een nieuwe huid onder en heb je dus geen pijn bij het lopen..

  Geliked door 1 persoon

 4. Goede morgen lieve Morgaine. Ai, je had precies je week niet hΓ©, wat heb jij afgezien en zo te lezen ben je nog niet helemaal genezen… Hopelijk ben je snel weer beter en kan je toch een beetje van dit hopelijk zonnig weekend genieten… courage hΓ©!
  Wat je sjaar betreft, dat is lief van jou om het aan te bieden, maar ik heb een handwerkende zuster, dus je begrijpt het wel, aan sjaals geen gebrek hihi.

  Geliked door 1 persoon

 5. De rand van die shawl is echt mooi! Hm, toch weer b12 prikken dan. Vervelend van die open hiel! Doet echt goed zeer ja. :/

  Like

Reacties zijn gesloten.