Kappen Nou!

Dat is wat ze doen hier in Almere, gerechtvaardigd dit keer, maar ik schrok mij rot toen ik de tunnel onder de A6 eenmaal door was. Een muur van stammen, een wal haast, 2x hoger dan ikzelf ben… En de rechtvaardigheid is de uitbreiding van de A6…

gekapt5

links waar de vrachtwagen rijdt, is de A6, kunnen jullie je voorstellen dat ik hier vroeger op rollerskates of met de fiets heen fietste op zondag? Om dan in de vangrail te zitten, zelfs op de vluchtstrook om auto’s te tellen? 4 in een uur die voorbij kwamen waren veel, dat hoef je nu niet meer te proberen, hahaha

gekapt6

gekapt7

Ik dacht dat dit het was… no way! Ik fietste verder…

gekapt9

Nu met de zon mee, en aan de andere kant… en daarnaast?

gekapt11

Hieronder, staan de berken waar ik meestal even heen loop in de zomertijd als ik er langs kom, dat kan ik nu wel vergeten, al deze bomen stonden nog achter die berken dus.. allemaal weg… Ik ben benieuwd of de berken blijven staan.

gekapt10

Het is een heel gek gezicht, vooral ook, als jullie weten toen wij nog heen en weer pendelden en hier pas woonden, deze bomen toen allemaal tussen palen stonden met een riempje. Zodat ze niet om zouden vallen in de wind of 1 kant op gingen staan, sommigen deden dat wel overigens… tsjah… bijna 35 jaar later…

 

 

32 thoughts on “Kappen Nou!

 1. Dat is dus de reden voor een nieuwe vaart,meer asfalt komt er dus.Toen de A4 hier werd verbreed kregen we er ook een plas water bij.Trouwens ook nieuwe bomen op een andere plek,de oude werden ook gekapt.En van de HSL tunnel een moerasgebied om de bodem vochtig te houden voor tegendruk en ook 2 plassen die nu recreatiegebied zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet niet of dat asfalt gaat worden, ik heb juist begrepen aan de andere kant, maar kan zijn dat ze nog een weg ernaast gaan leggen, verder doorgaan kan niet, want dan zitten ze in de boswachterij wat net begint te leven.

   Like

  • Ja, het is triest, de andere kant is.. het kon zo ook niet langer, maar dat hadden ze toen ook al kunnen bedenken… NIeuwe stad, nieuw land, daar komen mensen wonen… en is een 4 baansweg op een hele hoop mensen die hier naar toe moeten en weer terug voor werk? te weinig.

   Like

 2. Haha Suuz, en weer hรจ. Zit ik hier te lezen komt jou reactie binnen ๐Ÿ˜›
  Ik vind de verbreding van die racebaan geen rechtvaardig excuus om die bomen te kappen. Er ligt al zoveel asfalt en de files lossen echt niet op. Pas als mensen hun rijgedrag aanpassen zal dat gebeuren maar mensen en zich een beetje aan de verkeersregels houden is als een sprookje.
  Grts ๐Ÿ™‚

  Like

  • whahahaha ja toevallig… nou goed, heb je ook gelijk in.. maar vanaf het begin heb ik al niet begrepen waarom het zo smal was gebouwd, de brug al, toen er nog maar 4 auto’s in een uur voor bij tufden…

   Geliked door 1 persoon

 3. Er zijn twee manieren om er naar te kijken, als je wel eens over die weg rijdt heb je niets te zeggen, daar ben je mede schuldig aan, voor de mensen die daar nooit komen is het natuurlijk doodzonde dat dit stuk natuur verloren gaat.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pfff, ze blijven kappen hรจ. Gerechtvaardigd amehoela. Roos hier heeft een ethisch hoogstandje geschreven over dat we bomen niet meer mogen kappen hoor, dus ik ben nu helemaal anti, hahaha. XD

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat is inderdaad een flinke berg hout, lijkt op populierenhout zijn snelle groeiers.
  Denk dat ze ooit zijn geplant om de grond te verstevigen.
  Deze bomen hebben ook een kort leven, maar is altijd jammer dat natuur voor asfalt moet wijken. Hans

  Geliked door 1 persoon

 6. Zo jammer dat de natuur overal voor moet wijken. Bij ons hebben ze ook bomen gekapt omdat er ziekte in zat en nu is de vraag of er iets voor terug moet komen of niet. Persoonlijk vind ik van wel want nu is het gewoon een open bedoening.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zonde. Echt zonde. Ik woon in een groene wijk en ik kan niet zonder bomen. Jammer dat de natuur hiervoor moet wijken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.