Vogels & Riet

Gisterochtend is het mij gelukt om 2 foto’s te nemen, van een koolmeesje die hier in het voederhuisje kwam zitten en helaas, zal dit altijd slecht zijn, omdat ik natuurlijk tegen het licht in fotografeer, ik heb ook niet 1 plekje van binnen uit dat het anders zou lukken, al zo vaak geprobeerd.

koolmees1

Zittend aan tafel, gezorgd dat ik mijn camera binnen hand bereik had en dan heel langzaam in slow motion wensen dat het blijft zitten lang genoeg, door het raam heen en voila. Ze zijn meestal met zijn tweetjes trouwens, dit keer was het alleen, vloog weg en kwam niet meer terug. Wel opeens, wow….

ekster2

Ja, een grote ekster dus, zelf groter dan het huisje, en ja het is deze gelukt om even neer te strijken, en twee of 3 pikken uit het potje te halen, maar ja toen ik mijn camera gereed had, vloog het alweer weg, wat deze actie foto heeft opgeleverd, hahaha Vorig jaar kwamen er op het laatst 2 eksters ook overigens die de pot binnen no time leeg hadden gemaakt.

Fiets seizoen weer gestart!

Kijk, zolang het kan, fiets ik altijd, al is het om de boodschappen te doen, om naar fysio of mijn werk te gaan hier om de hoek. Maar grote fietstochten liggen in de winter voor mij stil. Ik moet rekening houden met mijn kunnen, ook al is er zeker wel willen. Gisteren onverwacht vrij en ik nam mijn kans waar, ik ga fietsen en de camera gaat mee. Eindelijk weer eens even richting Almere Haven. Langzaam, net als al het andere wat je weer op pakt na lange tijd, weer starten.

riet3

Gestart ben ik in mijn eigen wijk, overal echt overal, zijn ze bezig met al het riet omspitten, de hele winter al. Hier is het zo erg, dat zelfs de meeuwen verdwenen zijn, net als de eenden en andere soorten zwemvogels die normaal hier zitten. Zo heel hier en daar vind je nog een verdwaalde meerkoet. De natuur is compleet verstoord.

riet4

Ik ben ook erg benieuwd wat er met die grote hopen zwarte bergen nu gaat gebeuren.

riet5

riet6

Dit bootje vast en zeker door de werkmannen uit het water gehaald…

riet7

Normaal zat het hier vol met leven van eenden, meerkoeten, zwanen, reigers en meeuwen… nu amper.. oh wacht… in de verte πŸ˜‰

riet8

1 reiger, en 2 zwanen… Je kunt er weinig aan doen, ik snap dat riet ook ingedamd moet worden zo nu en dan, maar zo radicaal? Door de hele stad tegelijk? Tijd om verder te fietsen, ik ben mijn eigen wijk nog niet eens uit.

~wordt vervolgd~

Advertenties

27 thoughts on “Vogels & Riet

 1. mooie foto’s Suus, vind hem goed gelukt hoor dat koolmeesje zeker in deze omstandigheden. Ziet er inderdaad niet mooi uit al dat riet en moet toch behoorlijk gaan stinken lijkt mij.

  Liked by 1 persoon

 2. Goede morgen lieve Morgaine. Wat een ramp moet het zijn voor de vogels, waarom doet men nu zo iets? Waarschijnlijk voor het gemak van de mens, hoe de natuur zich daarbij voelt zal hen een worst wezen. Het wordt meer dan de hoogste tijd om ons te bezinnen over de gevolgen van des mens ingrijpen!

  Liked by 1 persoon

  • Eens! ze hadden ook kunnen halveren ipv helemaal, je ziet de zwanen ook zoeken naar een plek om een nest te bouwen… want alles is weg, ook waar zwanen al een nest hadden vorig jaar eventueel, is gewoon omgemaaid..

   Like

 3. Wat zou het verhaal achter dat bootje zijn…. Heerlijk dat het weer wat beter wordt buiten. Genieten op de fiets straks!
  Dat van dat riet begrijp ik niet. Je verstoort de hele balans en dan straks in de zomer weer mopperen op alle vliegen omdat er geen vogeltjes genoeg in de buurt wonen. Sund!

  Liked by 1 persoon

  • Oh maar vogels zijn er wel, de vliegende dan… ik ben benieuwd of ze terug komen, zal uiteindelijk wel… als ik ze tegen kom laat ik dat ook zien natuurlijk, waar ze zich nu ophouden. Ik zou zelfs het archief in kunnen duiken om aan te geven hoe druk het hier eigenlijk is normaal…

   Like

 4. koolmeesje zijn drukke vogeltjes, zitten weinig stil.
  Ken het probleem van vogel fotograferen.
  Eksters zijn echte rover, eten alle pindakaas op.
  Het wordt steeds leuker buiten, je ziet de natuur weer ontwaken. Hans

  Liked by 1 persoon

 5. Zit ik je te lezen, komt er een mailtje van je reactie bij mij binnen. Grappig. Zulke tegenlichtfoto’s zijn toch gewoon prima denk ik dan. Ze zijn geweldig gewoon al om het feit dat je hem nam om iets vast te leggen.
  En prima gelukt ook. πŸ™‚

  Liked by 1 persoon

 6. Mooie foto’s van de vogeltjes! Jammer dat het zo rustig is op het water, ik vind het ook altijd leuk om te kijken naar wat de dieren altijd doen. Soms zit er ook een vogeltje bij ons op het balkon. En heeeeel soms zie ik een kolibrie πŸ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s