Vloeken

Klaproos, wil dat ik nu eens goed ga vloeken.

Ik kan dat niet, vloeken en tieren, ooit misschien wel, maar nu niet. Die tijd is over, en zelfs tranen vloeien nog altijd lastig en moeilijk. Vandaar de keelpijn ook.

En arme Roos afgelopen vrijdag, keer op keer het verhaal, en zoveel meer, we hebben ook gelachen hoor, en ze heeft oude blogs die ik nog op of in Word heb staan gelezen, van mijn beide oude blogs van vroeger. Heb je dat nog? Ja, want vroeger schreef ik mijn verhalen altijd in Word voordat ik ze publiceerde. Kortom een hele history ook al is web-log verdwenen, soms zelf met datum.

En ze zei: Dit moet je uitgeven! Als Hij dat ook al heeft gezegd, Suus! Dit is mooi!

En bij deze, ooit al op web-log gestaan, laat ik jullie een oud verhaal opnieuw lezen.

DE SPIN

Langzaam weeft Hij een web. Rosa is blij met dat web, het geeft haar veiligheid, het voelt vertrouwt. Hij is haar spin, Hij neemt al haar gedachten over. Het neemt al haar emoties mee, als Rosa weer even ontladen moet.

art_ravenheart

Vandaag was weer zo’n spinnendag. Rosa wist het zelf nog niet Ze is net wakker. Daar kwam haar Spin binnen lopen. Ze had alleen de was nog maar opgehangen en zat aan haar eerste kop koffie. Even een knuffel, al Zijn armen zichtbaar en onzichtbaar om haar heen. Even douchen, gelukkig had ze dat gisteravond laat al uitgebreid gedaan. Even een wakker worden douche was voldoende. Ze kleedt zich aan en dan trekt ze haar laarsjes aan onder haar lange rok. Haar beenwarmers hoog opgetrokken, zeer grappige met veters, best sexy. Haar spin gaat met haar mee, de hond even uitlaten.

Samen dwalen ze door het park. De spin houdt Rosa’s hand vast en zij die van haar spin. Anders dan normaal praten ze wat over de wereld, dingen die Rosa bezig houden, meer dan ze toe wil geven. De spin laat haar praten maar geeft haar ook antwoorden. Prachtige antwoorden. Heerlijke antwoorden en dan zijn ze ineens weer thuis. De spin ontfermt zich over de hond, de nazorg en Rosa zet een potje thee. Samen nog even op de bank en nog steeds word er gepraat, het voelt zo goed en dan neemt Rosa haar spin mee naar de slaapkamer. Het web is al geweven, Rosa geeft zich over aan haar spin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uren verstrijken, Rosa voelt tranen lopen, haar spin veegt ze zachtjes weg, kust ze weg maar laat ze ook over haar gezicht heen lopen. Het is ontlading, emoties die Rosa niet eens door had, even alle vuil eruit en daarna ziet Hij de glimlach alweer op haar gezicht komen. Momentopnamen maar zo belangrijk. Meditatie is het, zo intens, de hoogtepunten worden met gemak bereikt, Rosa is zeer ontspannen dankzij haar spin en het grote web waarin zij zich mag bewegen. Een heel groot web, een heerlijk zacht web met prachtige ritten verzekerd als Rosa langs één van de zijdeachtige draden zich laat afzakken of opklimt.

web-vries1

Rosa’s spin moet weer gaan, Rosa laat haar spin los, slechts met één zijden onzichtbare draad houdt Hij haar vast, altijd en overal, waar zij ook gaat, haar spin is altijd dicht bij haar. Rosa is een zeer gelukkige vrouw die nog hoog in de wolken verkeerd, dankzij haar zeer geliefde spin.

Telkens weer.

Fijne zondag iedereen.

 

25 thoughts on “Vloeken

 1. ik blijf het onbegrijpelijk vinden als hij al zo’n lange trouwe vriend was, hoe dit zo kan lopen, dan voel je je toch wel gebruikt denk ik…. iemand die je laat huilen is je tranen niet waard… zand erover * proest*
  dat is z’n werk 🙂
  sterkte morgaine, er komt n dag dan lach je erover..

  Like

  • Vast en zeker lieve KlapperRoos, je hebt ook gelijk, ja zo voel ik het ook, maar het is always complicated natuurlijk, of tenminste, in dit geval… Liefde in vriendschap wat meer wordt, is not easy to let go. ❤

   Geliked door 1 persoon

 2. Klaproosje en ik zijn het eigenlijk altijd wel met elkaar eens !!!
  En ook nu weer .
  Enne…soms he….dan tier en raas ik keihard..in mezelf, tsja en dat komt er ook wel eens uit.
  Je bent een mens he …en niemand…echt niemand heeft het recht om over je heen te walsen !!!
  Vriendschap is over en weer !!

  Geliked door 1 persoon

  • Absoluut, dan juist zou ik nu toch moeten vloeken om wat gebeurd is in het nu, wetend dat het zoals De spin ooit bij mij was, moet gaan? (De spin was dus Merlijn of is).

   Like

 3. Ik sluit mij aan bij Klaproos. Het is ongelooflijk dat het zo is gelopen. Ik wens je veel sterkte en ik weet zeker dat je sterker gaat worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Ga ik ook, dank je wel lieverd… doet me echt goed, jullie reacties, ik zou misschien echt moeten vloeken, maar ik ken en weet ook hoe karma werkt, ik ben te lief misschien ❤

   Like

  • Dan zouden mijn stats weer omhoog vliegen als een gek denk ik zomaar als ik dat zou doen 😉 hahaha ik schrijf het ook wel van mij af, maar dan privé bij vriendinnen en wat vrienden zelfs 😀

   Like

 4. Misschien moet je niet vloeken maar iets heel anders. Een pillowscream kan ook helpen, en dan hoef je niet te vloeken of te tieren, maar gewoon ff lekker in je kussen schreeuwen. Zelf houd ik ook niet van vloeken. HEt lost niets op en het klinkt super grof eigenlijk.
  De spin weet dat wel. Die weeft een web en raakt zo alles kwijt.
  grts 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Er komt wel weer een andere spin. Een lief klein spinnetje, met iets andere kwaliteiten. Maak je daar maar niet druk om. En zoals hierboven al is geschreven, even (nou ja even … ) alles er lekker uitschreeuwen. In het bos of in een kussen, als het er maar uit komt. Weet niet helemaal wat er precies is gebeurd, maar alles komt wel weer goed. Moeder Spin zorgt er wel voor dat je verbonden blijft met het web der Universum 😉 Dikke (spinnen) knuffff van mij

  Geliked door 1 persoon

 6. Niet gemakkelijk alles wat op je afkomt
  Sterkte nog en emoties kun je op verschillende manieren uiten
  Toen onze jongste slechtziende werd beb ik bv beginnen te schrijveb

  Geliked door 1 persoon

 7. Er zijn momenten dat je een station passeert en dan zijn er zaken die lijken te bevriezen of te verdwijnen in je leven en gevoelens.
  Soms nog heel diep weg voel je het nog wel, maar dan is het alweer zover weg. Hans

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.