Aantrekkingskracht/moodboard

Er zijn mensen die het onzin vinden, er zijn mensen die het ooit eens gedaan hebben en vergeten zijn, om dan jaren later te zien hoe het huis exact is geworden zoals ooit beschreven of opgeplakt zelfs in boeken of borden wat terug gevonden wordt. Zoals bij haar bijv.  Toen web-log nog bestond lazen wij elkaar al, en zij stond op het punt om te verhuizen, ze ging verhuizen en ineens kwam er die moodboard, ze plakte, maakte ideetjes en nog zoveel meer. Pas anderhalf jaar geleden vond zij haar boekje terug, om dan eens rond te kijken in het huis waar zij nu woont en ze schreef…. het is exact zo geworden als ik toen heb geplakt, geknipt, geschreven, zelfs alle kleuren kloppen, tot het aanrecht aan toe! Iets waar zij niet meer bij stil heeft gestaan toen ze eenmaal waren begonnen met aankleden. Ik las het na jaren niet meer bij haar te zijn geweest en ik vertel haar, dat weet ik nog! Samen moesten we lachen.

moodboard1

Zij, maakt heel vaak een moodboard, vanuit intuïtie, van simpel tot ingewikkeld waarvan ze weet dat sommige dingen langer zullen duren.

Zelfs zij, schreef pas geleden dat zij net een nieuwe moodboard heeft gemaakt en ik reageerde daarop, zou het mogelijk zijn voor de liefde? Een moodboard voor de liefde maken? Als je niet weet wie het is? Ja, dat moet toch kunnen zei ze. Ik ga met je meedenken, en ineens zag ik het voor mij, ik moest het gewoon eens gaan bekijken, eindelijk eens die stapel happinez die ik ooit gekregen had eens doorbladeren, woorden, zinnen, foto’s, aantrekkingskracht met nul mensen in mijn hoofd, de pure ware liefde aantrekken.

moodboard2

moodboard4

Ik weet dat jullie meer willen weten, natuurlijk willen jullie dat, hart verwarmend ook, jullie die mij al zolang volgen of zelfs pas sinds een jaar of iets langer sinds ik terug ben op blog, dat jullie het mij allemaal gunnen, de liefde. De liefde is er, verliefd? Nee, dat is het gekke, het kan, de rust, liefde, kan dat? Direct? Ja dat kan, dat kan alleen als je iemand al heel lang kent, waar vriendschap altijd al was, een bepaalde spanning soms, tegelijk off limits zijn voor elkaar, omdat ik samen met Merlijn was en er niet eens voor open stond vele jaren. Hij gehuwd, met één van mijn beste vriendinnen, mijn Sister, zelfs partner in crime. En ik mis haar… maar het is het haar wedunaar bij wie ik nu thuis kom.

moodboard6

 

Juist omdat we elkaar al zolang kennen, doen wij ontzettend rustig aan. Natuurlijk is het ontzettend handig dat ik op de fiets met 10 minuten bij hem kan zijn, en hij met de auto met 5 minuten, nou ja 😉 Ongeveer hetzelfde, maar eenmaal auto op de weg, is het inderdaad 5 minuten. Vanavond eet ik bij hem, en zal ik zijn dochter echt gaan leren kennen, natuurlijk ben ik haar weleens tegen gekomen, maar nooit echt van persoon tot persoon, op hun bruiloft, de crematie, maar niet echt een woord gesproken, vanavond mag zij mij alles vragen en beslissen of ik goed genoeg ben voor haar vader. Leuk detail? Zij is slechts een paar maanden jonger dan mijn dochter. 😉

moodboard5

Nu eerst, zwemmen met mijn cliënt, wat papierzaken regelen op het stadhuis, en vanmiddag komt hij mij halen, vanavond slaap ik gewoon weer thuis omdat ik morgen fysio heb. Woensdag zien we wel weer verder want zelfs onze dieren zijn te belangrijk voor woorden, en we breken ons hoofd wel nu al, hoe we dat gaan doen ooit, over een jaar of zo, of zelfs over 2 jaar, gezien Picasso natuurlijk een flatkat is en weinig gewend, maar hij sowieso 2 honden heeft, hahaha ook weer zo apart trouwens, voor een volgende keer!

Die gisteren al heel even hier zijn geweest, maar hij kreeg visite, en nee ik wilde nog niet mee, al weet ik dat hij met mij wil pronken, soms moet je gewoon even rustig aan doen 😉 Wel is hij afgelopen zaterdag met mij mee geweest naar mijn ouders, want ja, zelfs zij kennen elkaar al, en ik hoor mijn moeder zeggen, ja ik weet het weer waar jij woont, want ik ben ooit bij je geweest om…. bij jou en San… huh?  (dat wist ik niet eens, lol).En ook mijn moeder natuurlijk, het advies;’Doe rustig aan!’ Ja mam… juist en boven alles!

Kortom, je moet oppassen wat je ophangt, dit hangt namelijk centraal in mijn huis sinds een aantal weken, het is gemaakt terwijl wij eigenlijk al een tijdje geen contact meer hadden gehad, maar ik hem al lange tijd geleden zei… als de rest minder wordt, dan ben ik er…..

Be carefull, what you say and do, because it might come true! 

Advertenties

34 thoughts on “Aantrekkingskracht/moodboard

 1. Sommige dingen worden onthouden en staan inderdaad ergens en kunnen later weer bij je terecht komen. Maar als je dingen schrijft vanuit je hart, hoef je je daar nooit voor te schamen.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 2. Zal ik je eens wat zeggen…Piet en ik kennen elkaar een jaar langer dan we verkering hebben gehad…dat komt zo…ik was met zijn vriend en hij met mijn vriendin..Ik heb bijna een jaar verkering gehad met die vriend..Piet met verschillende meisjes..
  Maar vanaf dat wij verkering hebben gekregen voelde het meer dan goed..nooit meer overgegaan 😉
  Bij hem kon ik mezelf zijn..was het vertrouwd en rustig….

  Liked by 1 persoon

  • Dat is precies wat wij nu voelen, al loopt hij wel in de wolken, hahaha 😉 Hij is werken nu en ik fiets langs zijn huis, sleutels hebben we nog niet van elkaar, en ik moest automatisch glimlachen, dat is de goede manier 😀

   Like

 3. Super lief blogje suus. Ik heb niets toe te voegen naast dank je wel ❤ oh ik ben blij dat je me zo kan uitleggen hoe die rust er is. Wat ik me wel afvraag: waarom heb je toch zo lang gewacht tot je een moodboard hebt gemaakt 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Ah ha, is dat je geheim 😀 Handig zo’n moodboard dus. Nou ja, ik geloof er zelf niet zo in maar ja, jij bewijst dat het kan. Ik ben blij voor je. Heel blij.
  En goed dat het rustig gedaan wordt, en met de dochter, ik hoop dat ze je goedkeurt 🙂
  Geniet er van!
  grts 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Ik ben compleet goed gekeurd, whahaha ze komt bij mij op de koffie, en ja nou ja, ooit hoor je het verhaal wel life, hij moet heel zuinig op mij zijn 😉 In het onderonsje met haar vader bij de auto, toen ik binnen zat 😛

   Like

 5. Goede morgen lieve Morgaine. Wat een schitterend idee, je zet me aan het denken om ook zo iets voor elkaar te krijgen. En wat leuk dat je de banden van een oude wei vriendin weer stilaan aan het vernieuwen bent, heerlijk!
  Fijne nieuwe week medi…

  Liked by 1 persoon

 6. Werkt dat moodboard nog snel ook, haha. Wat je denkt, trek je aan, zo was het toch? 😛 Zowel leuk als apart lijkt me, juist omdat jullie elkaar al zo lang kennen maar nu toch ook op een andere manier gaan leren kennen. Geniet! 🙂 X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s