Misty day

misty1

Fysio, zei ik gisteren, en het was mistig, het weer was nevelig en prachtig mooi. Tijd om eindelijk weer eens mist foto’s te maken, de planning. Even naar fysio, camera mee, om daarna lekker een stuk te gaan fietsen, misschien wel dezelfde route als ik afgelopen zondag heb gemaakt of verder.

Het liep anders….

misty2

Vrolijk stapte ik mijn fiets op genoot direct al van het idee, om even erop uit te trekken. Ik fiets weg vanaf mijn box en ik fiets normaal het pad af, afslaan en dan komt er voor mij een scherpe bocht aan, of ik pak het hoofdfietspad richting grote stad of zwembad, of ik pak de auto rotonde om boodschappen te doen of ik duik meteen met die scherpe bocht linksaf. En Linksaf moest ik. Het ging goed tot ik dus het fietspad opdraaide.

misty3

Ik heb ontzettend geluk gehad dat het om een vrij scherpe bocht gaat, die ik al bijna 23 jaar maak en dus heel zelfverzekerd aan het doortrappen was, je kent elke cm en je kent je fiets. Alleen bleek, dat hier dus ijzel lag, echt slechts een klein stukje wat onzichtbaar was ook, het wegdek zag er heel normaal uit. Sterker nog, lopend had je het niet eens in de gaten?

misty4

Ik vloog dus van mijn fiets af maakte een halve draai, mijn fiets vloog over het ijs de andere kant op en ik kwam dus op mijn linkerknie terecht, meteen pijn natuurlijk, gezien mijn knieën zwakke plekken zijn. Dit alles direct naast de kapperszaak. Ik dacht nog, nu zal er wel iemand aan komen rennen om mij even te helpen. Nul, noppes nada, terwijl ik achterop keek, zag ik toch duidelijk een kapster al bezig die moet het gezien hebben!

misty5

Zo bleek ook dat mijn karate training van lang geleden alsnog zijn vruchten af heeft geworpen want je leert om te vallen. En mijn val was dus nul op handen en polsen maar ik liet mij rollen, vandaar de knie, ook niet handig, maar het was een fractie van een seconde. Ik wist echt niet wat er gebeurde tot ik de pijn voelde op mijn knie. Ik ging rechtop zitten, trok mijn benen op, maar ik dorst niet op te staan, de knie voelde heftig. En nu? Ik ben zeker een paar minuten blijven zitten, steunend achterover op mijn handen, mijn knieën opgetrokken, even nadenken. Om dan te besluiten dat ik het beste rechts om kon draaien om dat been wat ongeschonden was te gebruiken om op te staan. Dat lukte dus en daar merkte ik dus ook, dat ik er normaal kon lopen, dat de gladheid eigenlijk amper was.

misty6

Ik pakte mijn fiets op, mijn stuur stond natuurlijk uit het lood, maar ik ben lopend het wandelpad opgegaan waar meer grind ligt of meer ruw wegdek, daar mag je eigenlijk niet fietsen maar ja ik had mijn afspraak. En wat is meer ideaal nu dan ook direct naar de knie te laten kijken. Dat was volgens mij erger dan ik kon zien, mijn spijkerbroek was nog wel heel, wel geschampt. Ik stapte rustig op en fietse iets meer rustig en voorzichtig naar mijn peut om te hopen dat ik nog op tijd was, dat was ik.

misty7

Vriend J. zegt al elke keer, zolang hij mij kent, dat ik schijnbaar de tijd stil zet, ik ben namelijk altijd op tijd, hahaha Dat laten we verder in het midden 😉 Ik ging de zaal op om daar mijn broek even te laten zakken ik was nog alleen, en ja, het was erger dan ik dacht, mijn hele knie lag open bloederig en wel met een schaafwond, of van een schaafwond en daaronder werd het al blauw. De assistent die dezelfde naam draagt als mijn peut heb ik altijd lol mee, en die kwam even kijken. ‘kom jij na de behandeling hier maar even bij mij, gaan we even schoonmaken bla.

misty8

Ja, dat was goed geregeld, sterker nog, de extra behandeling komt op 0 kosten, cadaeutje van de zaak zei hij. zo lief, verder als het op gaat zetten ijspacks, maar tot nu toe gaat het goed, het prikt alleen, en natuurlijk, ben ik even in slaap gevallen laat in de middag even, op de bank, en dan is het stijf. maar ik kom er wel doorheen.

Wel ben ik op de terug weg lopend terug gegaan en de plus zit ernaast dus meteen ook even heel veilig nog wat groenten etc. gehaald en kattengrit om zo zeker te zijn dat als ik morgen wakker wordt en het vaak even erger is dan de dag dat het gebeurd is, binnen kan blijven, want de trap, die doet wel zeer.

Ondertussen op de terug weg alsnog mijn tijd genomen, ik mocht natuurlijk niet verder fietsen nu van mijn peut, als je dat maar uit je hoofd laat! Dus op de terugweg al lopend fiets aan de hand boodschappen in de fietstassen zo nu en dan even de tijd genomen om de bovenstaande foto’s te nemen.

Ik ga nu slapen, en ja om mijn spieren in vorm te houden heb ik even wat ingenomen, in de hoop dat ik soepel wakker zal worden morgen.

Overigens wil hij mij wel volgende week alweer terug zien, en hoef ik technisch gezien pas donderdag weer de deur uit, naar mijn zonnetraaltjes. het komt goed, ik ben aan het balansen tussen been omhoog en in beweging te blijven al, loop ik rondje door het huis heen.

Ik zeg welterusten en tot snel!

34 thoughts on “Misty day

 1. Ja, als mist aan vriest zie je dat soms zeer slecht tot niet. Met een verkeerde lichtval en bla bla.
  Gelukkig dat het niet ernstiger is, want dat had ook zomaar gekend. Ik ken iemand die uitgleed en .. nou, ik zeg het maar niet.
  De foto’s zijn puik! En nu snel weer op de been hè.
  🙂 grts

  Geliked door 1 persoon

  • ik ben alweer op de been het was slim om even verslappers in te nemen, ik kon zo mijn bed uitstappen, alleen de schaafwond prikt, de pleister irriteert nu, hahaha ja ik weet het John, heel veel geluk gehad! Ik ben gewoon zittend van de fiets afgevlogen vandaar die halve draai linkerknie. En inderdaad het gekke is namelijk dat je overal de dooi zag, dus ook de plassen gewoon nul ijs erop…

   Like

  • Het gaat goed! Ik heb spierverslapper ingenomen voor het slapen gaan inn de hoop dat dit stijfheid zou voorkomen and it did! 😀 het is alleen de schaafwond zelf, zo douchen en dan de pleister eraf, dat vind ik erger nu denk ik, whahaha (ja beetje kleinzerig) en ja dat deze foto’s bij jouw mood passen is heel begrijpelijk ❤

   Like

 2. Mist is ook mooi om op de foto te zetten.. pijnlijk voor je knieen, je moet dat maar niet meer doen.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 3. oei, dat was niet zo mooi wat je daar deed, maar ja ijzel kan verraderlijk zijn hé.
  gelukkig kun je het helemaal navertellen:-)
  en je foto’s zijn van een onwaarschijnlijke schoonheid, bracht het tóch héél veel op

  Geliked door 1 persoon

 4. Vervelend joh die val… maar het is inderdaad nogal verraderlijk momenteel. Hopelijk knap je snel weer op! En die foto’s van de mist… echt prachtig om te zien!

  Like

  • Nou ja, vind ik je in de spam! Je bent eruit, ja het was even naar, nu het heelt, precies op de kop van mijn knie, dus bij buigen etc nog even, ik neem er even wat voor in, om het soepeltjes en snel te laten genezen 😀

   X

   Like

 5. Dacht gelijk al, kijk maar uit met die scherpe bochten.
  Gelukkig kon je de val opvangen, sportvrouw.
  De foto’s zijn mooi echt de mist en het ijs, hier loopt de jeugd nog op het ijs te stampen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 6. Aj nee toch! Balen meid zo een val. Ik heb het ook eens gehad, ik fietste op een weg waar gestrooid was, de bocht om en baf. Niet gestrooid en ik vloog meteen om. Ik fietste nogal hard altijd dus dat was een behoorlijke klap. Wat jij zegt over de kapper die zogenaamd niks zag: ik zat helemaal onder het bloed omdat mijn handen open waren. Ik werkte in de VU dus ik dacht ik ga gewoon verder met de bus naar mijn werk en dan eerst ff langs de eerste hulp. En echt, ondanks dat ik onder het bloed zat en amper mijn buskaart kon pakken was er NIEMAND die kwam helpen. Het lukte allemaal wel, maar als ik iemand zie zitten die helemaal bebloed is ga ik toch op z’n minst even vragen of alles wel goed is. Nouaja goed, jij bent er gelukkig ook redelijk goed vanaf gekomen en nu rust houden. Sterkte meid! ❤

  Like

 7. Black ice noemen we dat. Gevaarlijk en helaas slechte ervaring.ging Aantal keren over de kop met de auto. Mooie weg….Dus niet. Alles gekneusd maarvind gladheid niett wat dus.
  Doe het rustig aan hoor!!!! Is geen opdracht maar een bevel, lol.
  Super mooie foto’s!!
  Groet, Wilma

  Geliked door 1 persoon

  • Takig your orders ma’m 😉 hahaha ik doe heel voorzichtig ben thuis en binnen gebleven op de vuilnis na, vandaag weer werken maar allemaal lopend het is nu weg …

   Like

  • Ik was banger voor stijfheid, die valt mee! En de pijn, het is meer prikken nu, de wond wil dicht, maar ja de kop van de knie, dus bij elke buiging, hahahaha

   Like

Reacties zijn gesloten.