Een birthday weekend

Waar start ik nu eigenlijk, bij het begin? Het begin ligt ~hier~

De oldtimer dag in Almere en zomaar uit eten gaan met iemand die je net 30 minuten geleden hebt ontmoet in delen, en aan de praat raken en dan nodigt hij je uit. Why not, soms moet je gewoon een risico nemen maar dit zat al snel wel goed. Of we elkaar daarna weer zouden ontmoeten lieten we allebei in het midden. Ik ging toch naar Amersfoort. 

Daarna werd ik ziek, al was er wel alweer contact, mailde hij mij toen ik in Amersfoort was, zo leuk, en daarna liet ik ook wel blijken dat ik het leuk zou vinden om weer een keertje af te spreken, en opnieuw nodigde hij mij uit voor een etentje, ware het niet dat het snot over mijn gezicht liep en de hoestbuien niet echt prettig waren om op dat moment uit eten te gaan. Zo tegen het einde nodigde ik hem bij mij thuis uit, gewoon voor de gezellig, kletsen, koffie en hij ging op tijd weer weg omdat hij bij vrienden ging eten. Het was gezellig, de tijd ging over in drukte voor mij, winterfair, werk, familie en vriendinnen die jarig waren, huisarts, fysio en zo verder en eigenlijk was er nog geen vervolg gepland of in zicht.

Totdat hij zag op FB dat ik jarig was geweest en de day after kreeg ik een appje ineens, ik weet nu wanneer je jarig bent, diner wil ik je geven, datum en restaurant mag jij uitkiezen. Ik appte terug, dat dit goed was, maar dat ik nog even druk was met werk, en dat was ook zo, winterfair, gewoon werken, huisarts, ouders, dochter en schoonzoon die toch even op de koffie kwamen en ja, toen werd het donderdagavond.

selfie

In de avond ben ik even gaan zitten en ben gaan kijken, The Boathouse, ik had al zoveel Almeerse vrienden gezien die daar telkens terecht kwamen en pas deze zomer ben ik er langs gefietst en wist ik waar het lag, maar nog nooit geweest. Dus appte ik, ken je de The Boathouse? En zaterdag kun je dan? (Altijd het ijzer smeden als het heet is 😉 )

Ja en ja…  was zijn antwoord, hij vroeg nog hoe laat, en dat wilde ik dan aan hem overlaten, borrel en diner, ik kom je om 16.00 uur ophalen.

boathouse

Ik had mijn camera expres thuis gelaten en ik heb alleen deze foto gemaakt vlak voor wij het pand verlieten maar wat is dat daar gezellig! Leuk en goed eten, en ook de cocktails en voor wie mij kent, dollen met onze gastvrouwen en heren die aan onze tafel dienden, echt geweldig, ook het personeel! Ik was op sjeik, ja dan pak ik ook uit qua stijl en kleding en zelfs make up, dit zijn mijn zeldzame momenten. En dan ga ik er ook voor natuurlijk!

Binnen om half 5, we verlieten het pand pas rond 22.00 uur? Ik weet het niet eens, in elk geval, het was super, je kent het wel, gesprekken die stil vallen, nou, dat was hier niet aan de orde, en we belanden zelfs bij mij thuis, nog wat te drinken erbij en uiteindelijk was het al zo laat, dat ik vroeg of hij dan niet beter kon blijven, en hij bleef. Ik heb echt heerlijk geslapen en was wel eerder wakker, even dat momentje voor mijzelf.

Uiteindelijk allebei weer gesteven en gestreken en ik vroeg hem, gaan we nog wat doen? De vraag is dus eigenlijk, heb je nog plannen of gaan wij nog iets samen doen. Alles loopt anders dan gepland, en hij had zeker wel tijd wat ik dan wilde doen, en hier zei ik, klinkt stom, maar ik heb zin om naar het strand te gaan, de zee!

Eerst lunch zei hij, en die geschiedde ook weer in stijl, wel dicht bij huis, maar waar ik dan graag kom, de lunchroom van de kwalitaria.

Na de lunch zag ik dat de Bruna nog open was en we hadden het al over Peter van Straaten gehad, en hij vertelde mij dat hij elk jaar de zeurpieten kalender van Peter had, en dat dit nu wel moeilijk en lastig zou worden, ik sleepte hem mee naar mijn Bruna en ja, ze hadden hem nog, wel bijna weg, en hij nam er eentje en vroeg, wil jij ook? Ik heb hem nooit gehad verder heb wel wat boeken van hem, maar de kalender niet. Als collectors item heb ik de laatste zeurkalender de ooit gemaakt zal zijn door Peter van Straaten zelf.

zeurkalender

Een laatste groet en voor mij een herinnering aan dit afgelopen weekend, en oh ja Zandvoort, wat was dat heerlijk! Het schuim rolde over het strand, natuurlijk moest ik wat zeewier en schelpen mee nemen en zelfs een steentje, veren, om dan daar in strandtent 9 die 365 dagen per jaar staat en open is, terecht te komen. De Haven van Zandvoort heet het geloof ik, en ook daar, een drankje was de planning, maar opnieuw zoveel gesprekken, ook best heftig zo hier en daar, dat hij mij vroeg, zullen we hier dan ook maar blijven eten?

Ik bedoel… dit, heeft nog niet eerder iemand ooit gedaan, ook al heb ik gewoon thuis geslapen, het is alsof ik een weekendje even weg was van alles, en ik dank hem uit de bodem van mijn hart. Een compleet birthday weekend! En ik ben meer dan dankbaar.

zandvoort12

Alsnog een glimps van de zonsondergang, wat prachtig, door het raam genomen we zaten NET binnen. Natuurlijk ben ik nog even naar buiten gerend, wat denken jullie nou 😉

 

46 thoughts on “Een birthday weekend

 1. Wat geweldig zeg. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt, wat een mooie foto’s. Wat leuk dat je zo’n vriendschap ineens op kan bouwen he. Het klikt, het is goed, het is geweldig.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 2. Johhhhhhhhh wat leuk !!! en…wat enorm leuk 😉
  Gefeliciteerd met je verjaardag ook nog..
  En dan was je zomaar dichtbij me in de buurt ook nog !!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn feli had je al via FB 🙂 Leuk dat je het zo naar de zin hebt gehad, Erg leuk van de vriend om zo je verjaardag te vieren. Vooral ook dat je naar de zee bent geweest. Ik weet dat je daar helemaal ge van bent.
  Nog veel van dat soort dagen gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha ja de zee, kan er niets aan doen 😉 Op de terugweg was het eb, rond 21.00 uur, en ja ben er ook helemaal naar toe gegaan opnieuw die vloedlijn opgezocht, ik werd er gewoon naar toe getrokken 😛 Dank je wel John!

   Like

Reacties zijn gesloten.