Wat ik zoal gezien heb terwijl ik niet lekker was en zat te haken.

Zo dat is nog even een titel, maar ja het is niet in één woord te vatten of ik moet elk blog richten op slechts docu of serie die ik gezien heb waar ik het de moeite van vind om dit door te geven.

Doe ermee wat je wilt, maar ik vond het opmerkelijk, of het is prachtig mooi, kijk rustig door en voed jezelf met eventuele vernieuwde kennis.

3Doc: Panopticon: illusies van privacy

Deze Docu ben ik gaan kijken omdat de serie Hunted welke nog bezig is op tv, volg. Dit gaat over verschillende mensen en koppels die speciaal voor dit programma op de vlucht gaan en door Hunters zullen worden opgespoord, hoe gaat dat eigenlijk als iemand voortvluchtig is? Wat zijn de do’s en don’ts in zo’n geval?

En in het midden zag ik deze Docu… Ik ben er niet zo blij mee, als ik iemand hoor vertellen dat een vrouw dankzij haar bonus kaart van de AH haar uitkering is kwijt geraakt, omdat men zag dat ze te vaak biefstuk aan zou schaffen, dit is niet betaalbaar als je een uitkering hebt… really?

~Klik hier~ 

Hunted!

Taalf mensen die dus op de vlucht gaan, dit is afgesproken en ergens krijgt men een telefoontje dat ze op de vlucht moeten dat de Hunters hen op gaan jagen, ze moeten huis en haard verlaten en wat doe je dan, hoe sporen die Hunters iemand op eigenlijk? En wat is de beste manier om onder te gaan duiken in deze tijd?

Alle afleveringen kun je ~HIER~ terug kijken. En elke maandag is er weer een nieuwe aflevering.

A’dam E.V.A.

Amsterdam en vele Anderen, ja natuurlijk, seizoen 3, tevens laatste seizoen is gestart, heb je dit gemist? Dan kun je hier terug kijken en komende zondag gewoon meegaan met aflevering twee.

Ik kan blijven kijken naar jou Amsterdam!

In de zomer een sloerie in de winter een maagd…. 

(dit is de titelsong van de serie natuurlijk 😉 )

 

Baby te huur!

Ja, baby te huur, heb ik eigenlijk pas vorig seizoen ontdekt dat ik eens ben gaan kijken, maar dit is soms te erg voor woorden, een fout soort leedvermaak en anderen verbazen je weer op en top! Kortom, Baby te huur, al twee afleveringen zijn geweest, volgende week komen de tieners en dit seizoen zullen er ook bejaarden mee doen, hahaha

~klik hier~ om eventueel terug te kijken.

Marlijn de dolende dertiger!

Ja, Marlijn, dankzij Wie is de Mol heb ik haar beter mogen leren kennen en ik vind haar helemaal top! Mocht je nu denken, wie is dat nu weer? Zij speelt de advocate in de serie Danni Lowinski als ik dit goed schrijf, en ja die volgde ik ook, heb geen idee of er nog een vervolg komt daar, maar deze serie is puur als een soort journaliste reist zij in de wereld van de dertigers met elke week een ander thema.

Over relaties, kinderen wel of niet, samenwonen, reizen of huisje boompje beestje, wat houdt de dertiger nu zo bezig? En ze sluit meestal af in gesprek met haar vriendinnen die allemaal in de dertig zijn. De leukste aflevering vond ik zelf tot nu toe, Social Media, wat is het effect op ons.

Wist je dat er zelfs al vakanties bestaan waarin je social media vrij moet zijn? Dus bij binnenkomst lever je je jouw mobiel in en laptops of tablets zijn ook verboden, wat een uitvinding, eentje die ik had kunnen verzinnen. Zover geloof ik dat je hiervoor wel naar Noord Ierland dient te gaan, nou ja, zoek hem op en ~kijk hier terug~ (De aflevering waar ik het over heb? Heet: Ik wil niks missen)

3Doc: Where to invade Next!

Deze had ik niet opgenomen maar viel ik eigenlijk in, en apart, bijzonder, een Amerikaan die rond reist in ons Europa om te zien wat wij eventueel beter doen, gesprekken aan gaat over van alles en nog wat. Het meest grappige is, is dat ik hier ZELF van het GELEERD weer! Want, er zit heel veel in, wat ik niet eens wist???????? In 1 van de Noorse landen, Noorwegen geloof ik, ik wist niet wat ik zag hoe men daar met de gevangen omgaat? Really? Uhm… die fietsen gewoon rond, hebben een huisje, luxe badkamer, flatscreen tv bla.. ja echt… of dat je in 1 van de Balkan landen gratis kunt studeren? je moet het maar weten en ja men komt van heinde en ver om daar dus te studeren.

Ik weet even niet meer uit mijn hoofd waar precies allemaal wat is, gezien het alweer een ruime week geleden is dat ik het zag allemaal, maar absoluut de moeite waard!

~Klik Hier~

 

Ik kijk nog veel meer, ik neem dan ook elke dag wel wat op om deze de volgende dag of dezelfde avond nog terug te kijken, of te starten hiermee, er blijven altijd een paar avonden in de week dat er voor mij weinig te zien is, dus komt dit dan goed uit, maar… er is ook Netflix. Voor wie Netflix heeft weet dat House of Cards één van de eerste series was door henzelf gemaakt en uitgezonden, deze heb ik over meerdere weken zitten kijken, erg apart omdat ook de verkiezingen nu bezig zijn, en ja, seizoen vijf mag komen nu 😉

MAAR….

Naadloos, kon ik overgaan naar …

The Crown!!!

Ik heb zitten janken mensen… er is een avond geweest, namelijk die van 4 op 5 nov. en de serie is te zien sinds 4 nov… Ik dacht nog, komt wel, zet hem in mijn lijst, maar ik ben er al doorheen, grrrrrrrrrrr echt…. Ik bleek klaar wakker en zag het half 7 in de ochtend worden, en dat terwijl ik gewoon op tijd wakker was bla… ik snap er niets van, alhoewel, zo begon mijn B12 avontuur dus ook, slapeloosheid of onregelmatig slapen, valt in het plaatje van het tekort… Ja, ik noteer alles 😉

Wat is deze serie prachtig, als ik tranen met tuiten kan laten gaan? Nou goed… Een must see! het zijn helaas maar 10 afleveringen en wat leuk om te ontdekken dat mijn meisjesnaam er ook in voor komt 😉 Pas op het laatst, maar het blijft raar om mijn eigen achternaam eens goed uitgesproken te horen worden, dat is iets wat hier best lastig is namelijk 😉

Hier laat ik het even bij voor nu, dit wilde ik absoluut delen voor nu, en ik haak erg veel, tijdens het haken is dan ook wanneer ik dit allemaal kijk eventueel. Nou goed, ik leef nog 😉

39 thoughts on “Wat ik zoal gezien heb terwijl ik niet lekker was en zat te haken.

 1. Oh the Crown wil ik ook wel zien! Jammer dat die docu’s en serie’s van NPO niet terug te kijken zijn in België. Ik zal mijn tv-programma’s eens van dichterbij bekijken, de Nederlandse dan. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Doen deze zijn allemaal van NP)1, 2 of , die kun je allemaal ontvangen naar ik hoop 😉 Gek dan dat je ze niet terug kunt kijken eigenlijk… gezien ze dus van de open zenders zijn.

   Like

  • Je mist toch echt kennis, ik kijk meestal weinig nieuws… dat is waar het om gaat, invloed van buitenaf, maar goede docu’s kijk ik maar wat graag en er is meer dan je denkt, maar je moet het wel even doorspitten 😉 3Doc met hele verschillende onderwerpen is er meestal een paar keer per week en alles wat ik hier aangeef op de Crown na, is gewoon op NPO, 1, 2 of 3 te zien 😉 Nul reclames dus ook nog.

   Like

 2. Ja ja ja, ik heb ook tv gekeken. .Hunted is toch wel een leuk programma, Ook omdat je ziet dat het moeilijk is om te vluchten als ze weten wie je bent.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

  • Zoals ik al geschreven heb, nul social media praktisch, wakker worden, even mail checken, koffie en hop aan die tv, en haken maar, hahaha. Alleen als ik dus ziek ben, dat noemen ze ook wel bingen, alleen doe ik dan alles afkijken 😉

   Like

 3. 3Doc: Where to invade Next! hebben wij ook gekeken, vond ik mega boeiend. Ook wel een eyeopener, ik dacht alleen maar: waarom heeft Nederland het niet zo goed voor elkaar? En wat beroerd gaat het er aan toe in Amerika.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja dat dus… Exact! Ik heb met open mond zitten kijken, ik viel er echt in, en heb op de groene knop geklikt, vanaf het begin, 2 uur docu, maar echt… alsof het niets was… Ik ga nog een keer kijken denk ik…

   Like

 4. Ik kijk niet zoveel TV. Daar heb ik eigenlijk geen tijd voor. Maar wellicht al ik straks met pensioen ga dat het dan meer wordt.

  Geliked door 1 persoon

 5. The crown daar ga ik zeker even naar kijken !!
  Wij proberen veel series te kijken zoals de deense serie the bridge(broen)
  Dicte en dat soort.
  We hebben net drie seizoenen van Hannibal doorgeworsteld pffff maar dat was meer omdat we wilden weten hoe het afliep..wat een achterlijke serie was dit !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha, ja soms heb je dat, al ben ik meer van, nou als het echt mij niet pakt? Dat ik stop met kijken, zo volg ik de hypes ook niet, als ik er na hooguit 4 afl. nog niet in zit, is het exit 😉

   Like

   • Jah maar het punt is vaak dat een lange serie soms wat tijd nodig heeft om de lijntjes uit te zetten….die aan het eind weer bij elkaar komen.
    En ja dan kan het gebeuren dat ik dan gewoon wil weten hoe het af gaat looen…maar ik heb dat alleen bij Hannibal gehad…pffff drie hele seizoenen door geworstelt .
    Vanavond gaat Crown aan.
    Maar die Deens/Zweedse/Noorse series moet je echt in de gaten houden …

    Geliked door 1 persoon

 6. Hunted is echt leuk om te zien ja! Verbazend hoe snel ze je eigenlijk kunnen vinden…
  The crown wil ik ook nog zien. Ben nu ook (eindelijk) in seizoen 2 met prisonbreak 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Dat je er zolang over kunt doen, nou ja, je bent ook druk natuurlijk, ik ben er allang alweer doorheen dus 😉 En Hunted ze hebben dan ook wel een speciale pas en ze weten exact naar wie ze op zoek moeten natuurlijk vooraf. Dat maakt het ook makkelijker, stel dat jij of ik nu verdwijnen, dan mag familie pas over 24 uur ons als vermist opgeven, kortom je hebt 24 uur voorsprong eventueel, dat hadden en hebben zij dus niet.

   Like

 7. Hmm ik moet echt eens gaan kijken wat er leuk is op Netflix: ken niks van dit (behalve Adam en Eva toen je mij die doorstuurde de vorige keer). Maar iig: als je niet lekker bent is Netflix inderdaad wel dé uitkomst 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Je moet niets, maar er is meer op tv dan negativiteit, je kunt er nog altijd van leren, geschiedenis etc. dat is eigenlijk wat ik ook wil zeggen 😉 Netflix, eigenlijk is er al teveel mooi, leuk en interressants op tv, gewoon op NPO, 1,2 en 3 om echt te Netflixen, lol 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Ik kijk eigenlijk nooit tv. Letterlijk nooit. De laatste keer dat ik iets op tv (wat niet Netflix was dus he) heb gezien kan ik me niet eens meer herinneren. Ik wil niet geconfronteerd worden met al die negativiteit. Als er echt iets heel belangrijks is dan krijg ik het via facebook en alles wel mee. En NL-se tv kijk ik sowieso nooit (behalve Boer Zoekt Vrouw als het weer begint hahaha) 😛

    Geliked door 1 persoon

    • Weet je wat het is Sabine… Ik meen het, door nooit zelf uit te zoeken zie je dus alleen via Social Media en mensen delen vaak alleen (uitzonderingen daar gelaten 😛 ), de negatieve dingen die ze zien of horen, je zult bijna nooit de leuke dingen of interessante dingen zien… En ik zoek dat graag zelf uit en leer graag 😉 En ja soms neem ik ook docu’s op over van alles wat mij dan niet aanspreekt, kan ik het ook weer wissen, maar soms? Ook over culturele dingen, van de week nog een hele mooie docu gezien over de hoofddansers van de Blond Ambition Tour van Madonna destijds, hier ook bekend als in bed with Madonna.. met een reünie in het nu….

     Geliked door 1 persoon

 8. Zo, jij hebt echt veel gezien joh! Ik moet zeggen dat ik steeds minder tv kijk. Bij series haak ik toch best wel snel af en datzelfde geldt ook voor programma’s met veel reclames, dan ben ik ook zo weg. A’dam en Eva vind ik trouwens wel een leuke serie maar heb het begin van het nieuwe seizoen dus alweer gemist. De Dolende Dertiger lijkt me trouwens wel wat, misschien maar even in de gaten houden voor volgende week. Ik neem tenminste aan dat het er dan nog op is?

  Geliked door 1 persoon

  • Yep, en hier staan de linkjes natuurlijk overal al bij, om eventueel terug te kijken 😉 Adam Eva is net gestart en ook die eerste kun je dus nog terug kijken, komende zondag is pas afl. 2 van dit seizoen 😀 En reclames heb je bij NPO 1, 2 en 3 weinig last van, ja tussen de series of docu’s door, maar verder niet, hahaha alles hier vermeld is van NPO, 1, 2 of 3 😀

   Like

 9. Dat is een hoop informatie op een rij dat ik allemaal niet ken haha. Hier staat de tv vaak op de achtergrond wel aan maar dan kijk ik vaak ncis of iets! Wel balen dat je niet lekker was, hoop inmiddels dat je bent opgeknapt!

  Like

 10. Terwijl jij aan het haken bent, bleef ik haken aan je tekst dat iemand zijn uitkering kwijt is op basis van gegevens via de bonuskaart. Ik kan niet geloven dat de staat inbreekt in de data van Albert Heijn. Dit moet een broodjeaapverhaal zijn. Helaas brak het filmpje steeds af na twee minuten.

  Geliked door 1 persoon

  • Geen idee Tagrijn of het waar is, het werd vertelt door die it jongen die met regelmaat in DWDD zit namelijk, dat een vriend van hem weer een vriendin heeft die… dus kan zijn… Clupping heet die gast?

   Like

 11. Ik kan mij kapot ergeren aan het feit dat we in Nederland privacy denken te hebben. Dit bestaat gewoon niet meer. Ik heb een lange tijd mijn bonuskaart anoniem gehouden. Het is niet dat ik een uitkering krijg maar AH hoeft niet te weten wie er achter de kaart zit.

  Hoop dat je je inmiddels weer wat beter voelt.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.