De fiets-tag

Villa Sappho leest al een tijdje bij mij mee, ergens anders, zag ik de fiets tag en daar zei ik, oh leuk, wie weet ga ik deze ook wel doen, en Villa Sapho gaf hier ook antwoord op, laat je het mij weten dan? Ja, natuurlijk bij deze. Zij heeft hem verzonnen, en het mooie is, ze geeft het niet echt door, je MAG hem doen, en ik doe hem dus nu ook.

Hier gaan we!

Heb je een fiets, zo ja welk merk en waarom maakte je deze keuze?

Ik weet het niet eens uit mijn hoofd welk merk het is, wel een bekende, en ik heb hem gekregen van mijn moeder, dank je wel mam. Ondertussen zag ik dat wij, op dit moment, ondertussen alweer 4 jaar een stel zijn samen. Het is een Batavus dus ๐Ÿ˜‰ Absolute toerfiets en op dit moment vanaf 1 jan. gezien, zit ik nu op ruim 260 km dit jaar, dat is weinig voor mijn doen, want ik heb nog nul fietstochten kunnen maken.

fiets4

 

Wat is voor jou een reden om te gaan fietsen?

Omdat ik geen rijbewijs heb, het OV duur is, dus doe ik zoveel mogelijk mits binnen mijn kunnen alles op de fiets. Gelukkig woon ik heel erg centraal met een mini centrum op 3 minuten afstand, gerekend met fiets uit de box halen, en zoโ€™n 10 minuten en 4 kilometer verderop sta ik voor het Stadhuis, wat ik zie als hartje centrum van Almere.

Triathlon7

 

Beste mooiste fijnste fietstocht ever?

Ik heb maar 1x in mijn leven ooit een echte fietstocht gemaakt, eentje van de ANWB op een huurfiets van het park waar wij verbleven, vanuit Rolde in Drente, een tocht van 60 km die ik alleen heb gemaakt, de rest ging wat anders doen.

Echter is dit niet de mooiste ever denk ik, ik heb er denk ik niet echt eentje.

 

Almere Haven

Mijn oude fiets, en in de verte, het honk van de reddingsbrigade, vroeger dan, weet niet of dat nog zo is.

 

Goede vrienden met de fietsenmaker?

Hahahaha JA, en daar schreef ik al eens over vorig jaar ~klik hier~

Ik haal ook omdat zelf pompen heel moeilijk lukt ivm de fibromyalgie, vaak gratis lucht, dan fiets ik even binnen. (onder, fiets staat voor het gezondheidscentrum, het is fysio dag)

fiets10

 

Kan je je eerste fiets nog herinneren?

Oh ja, die was geel! Brede bandjes, zijwieltjes, bij mijn opa en oma op het dorp, daarop heb ik het geleerd, en heb ik vrij lang op gefietst met liefde, vooral de klucht af aan het einde van de straat wat ook doodlopend was eigenlijk. Daarna hebben de buurkleinkinderen erop gefietst en geleerd, daarna mijn nicht, toen mijn dochter, nu is de fiets helaas weg, hij staat nog wel op de oude film. Video 8 met mijn dochter samen.

pampus15

 

Vertel eens over je laatste/grootste fietsblunder?

Eentje die ik zelf heb gemaakt dus, uhhhh… sinds ik ooit ben afgevuurd van de fiets in de zesde klas van de lagere school na een uitje in het Almeerse nieuwe bosgebied het Wierderpark, ben ik ontzettend voorzichtig, ik wacht liever met het verkeer in duiken dan zomaar te gaan, ik ga iedereen het liefst voorbij die te langzaam fietst voor mij of als een gevaar er voor mij uitzien.

Oh ja, volgens had ik het er laatst nog over met een oude klasgenoot, De Meergronden, MAVO dus… Ik kon nog weleens lopend naar school gaan, en dan soms andersom als ik wel op de fiets was gegaan, deze vergeten in het fietsenhok om dan lopend naar huis te gaan, om daar te ontdekken.. oh ja ik was wel op de fiets vandaag, hahahaha Ja, waarom dat was weet ik eigenlijk niet, soms lopend, gezien de afstand groot genoeg was om gewoon elke dag de fiets te pakken, maar zo ben ik ook ooit wel de combinatie van mijn cijferslot vergeten, mijn fiets heeft maanden bij school gestaan, vast… ja dat kon hier nog toen.

fiets2

 

Grootste fiets ergernis?

Zie boven, mensen die met 3 of 4 naast elkaar fietsen waar 2 al druk is en onverantwoord. Moeders met kinderen op de fiets en dan op hun telefoon zitten te staren en zelfs zie tikken op hun telefoon, really? mensen die daarom slingerend over het fietspad gaan of op je af komen omdat ze jou niet zien aankomen, dan doel ik op TEGENLIGGERS! Mensen die hun arm of hand niet uitsteken op kruispunten of t splitsingen, en van de laatste hebben we er nog aardig wat, maar iedereen maakt gebruik van het feit dat jij het wel doet of ze kijken je aan of je een alien bent, volgens mij is dat verplicht?

Daarnaast, waar ik automobilisten kruis en ik steek mijn arm uit? Negen van de tien stoppen rustig en laten mij door, waar ze eventueel tijd genoeg hadden gehad om door te rijden, maar dan zo lief zijn om te stoppen en mij voor te laten gaan, dat is je dank mensen, van de automobilisten en andere mede fietsers, dat ze stoppen of afremmen en zorgen dat jij veilig overkomt.

witchworld6

Toen ik terug kwam stonden er dubbel zoveel fietsen nog.

 

Gebruik je je telefoon tijdens het fietsen en waarvoor?

Nee, ik heb nog steeds pre paid, en zelfs als ik gebeld word dan laat ik hem gaan, kan hier zo niet tegen mensen die op de fiets met een telefoon bezig zijn.

Heb je nog fietswensen?

Een elektrische fiets met trapondersteuning, zodat ik verder kan komen dan ik nu kan als ik al goed in mijn vel zit. Ik mag vaak ook niet fietsen van mijn fysiotherapeut, ja naar het centrum, en dan moet ik rekening houden met de windkracht, als deze al over de 3 a 4 gaat, dan moet ik dicht bij huis blijven.

fiets9

 

Doorgeven?

Nee, dat doe ik niet, maar als je hem overneemt, lees ik het graag, en meld het ook vooral bij Villa Sappho, dan kom je in haar lijst te staan.

Oh ja, wil je echt meer weten van mijn fietstochten die ik vorig jaar heb kunnen maken? En dus meer van de natuur van Almere wilt zien en weten? Er is hier ook een Category: Fietsen. <—- klik, ik hoop dat iedereen ondertussen wel weet dat wat vet EN schuin gedrukt staat, een linkje onderstaat die opent in een nieuw tabblad? ย 

En fiets jij graag? Heb je wel een fiets?ย 

64 thoughts on “De fiets-tag

 1. Hihi ik heb een fiets. Maar ben meer een runner.
  Daarbij werk ik 65km van mijn werk heen, en dus weer terug. Dan ga ik toch met de auto.
  Op vrije dagen pak ik de fiets voor de dorpsboodschappen.
  En verder loop ik liever wat hard dan dat ik fiets.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb nooit kunnen rennen, als kind al niet, nooit begrepen, maar ik zwom iedereen er weer uit vooral onder water, hahahaha volgens mijn fyiso peut, kan dat ook, ik ben een zwemster, de longcapaciteit is dan totaal anders, heb het wel geprobeerd hoor als tiener ook, opbouwen bla, maar nee… maar in het water? Lang, onder water en veel en vaak… ๐Ÿ˜‰

   Geliked door 1 persoon

    • Ja, zou ik ook moeten, zwemmen is het enige waarmee en waarvan ik weet dat ik juist weer op kan bouwen, maar goed, het wordt niet meer vergoed… zo lekker dubbel. ๐Ÿ˜‰

     Geliked door 1 persoon

     • Klopt er wordt weinig vergoed. Dat is wel echt balen.
      Ik ga nu voor een maandje ongeveer zwemmen. En dan ga ik weer met mijn trainer aan de gang. En hopelijk weer hardlopen. Want dat voelt zo goed voor mij

      Geliked door 1 persoon

      • Dat heb ik dan met fietsen, maar nu werd ik vandaag tweede keer op rij dankzij kramp wakker in benen, en ik durf gewoon niet alleen de weg op, niet ver althans, want als ik richting de dijk ga, dan sta ik er wel alleen vrij ver van alles en iedereen af, de ene keer is er veel fiets en auto verkeer, maar het is mij ook oooit gebeurd dat ik dus in de kramp schoot in de middle of nowhere en nul mensen voorbij kwamen… uiteindelijk na 10 minuten of zo, kwam er 1 race fietster in dit geval voorbij, die mij zag en stopte, en mij liet drinken van haar menthol limonade… hahaha daarna is ze met mij mee gefietst tot we weer in de wijk waren, al kwam ze zelf vanuit Buiten, ze ging toevallig? Even op bezoek bij een vriendin in mijn wijk, km’s verderop, lol…

       Geliked door 1 persoon

 2. Ik fiets zes dagen in de week gemiddeld zo’n 15 tot 20 km. Dus ik gebruik weleens de fiets zeg maar ๐Ÿ˜‰ Voor boodschappen heb ik het niet nodig, want ik woon in het centrum, dus dat doe ik altijd lopend. Leuk verhaal heb je er van gemaakt.. en ja.. ik steek ook mijn hand uit… zoals het hoort.

  Love As alwyas
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik fiets graag en met tijden echt enorm veel. Al was het alleen al hier langs de kust om te jutten.
  Een goede relatie met de fietsenmaker heb ik niet. Ik kan alles zelf van banden plakken tot mijn spaken spannen en noem maar op.
  Ik fiets wel heel wat km weg in een jaar. Maar ja, ik fiets zo 30 40 kilometer op een dag als ik fiets en dan gaat het snel.

  Grts ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Het gekke is, dat het hier dus ook best snel gaat, als je ervan uitgaat dat deze afstand die ik nu noem, alleen boodschappen, woon/werk verkeer is geweest, ik fiets dus ook veel. Naar de stad fietsen is elke keer 8 km met gemak heen en terug, dan ga ik ervan uit dat de fiets op 1 plek blijft staan, want het centrum is zo groot hier, dat je als je al je fiets mee hebt, deze mee neemt, of buitenom naar andere stukken fietst. ๐Ÿ˜‰ Verder naar Fysio, in mijn wijk ligt de Intratuin maar dat is ook al 3 km heen en dan weer terug, valt dus tegen de afstanden hier. Het is verder dan ik altijd gedacht heb. En dat is niet erg, fiets het zo, maar het is meer dan je denkt.

   Vroeger fietste ik meer bij mijn opa en oma vandaan, ging ik ook weleens naar mijn ooms toe op Spaarndam dwars door Spaarnwoude, geen idee wat voor km’s ik in die tijd heb gemaakt op een dag.

   Geliked door 1 persoon

 4. Fietsen heb ik pas laat geleerd toen ik 12 was van een vriendin van mijn moeder op een klein rood fietsje.
  Ik heb ook fibromyalgie volgens mij altijd gehad want ik kon nooit meekomen met iedereen, te stijf, te onhandig en snel spierpijn en lang op grasveld liggen kon ik ook niet.
  Wandelen heb ik wel lang gedaan maar door artrose (al 2 nieuwe knieen en voet operatie komende) kan ik dat ook niet echt meer.
  Fiets in balans houden ging niet meer door zwakken polsen en op- en afstappen was een ramp.
  Sinds 1 jaar heb ik een E-driewieler en daar ben ik erg blij mee, zo kom ik weer eens ergens.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede morgen Morgaine. Door dit log komen we weer wat meer te weten over jou, toch wat de fiets en het fietsen betreft en wat het voor jou betekent.
  OT: tja, smaken verschillen wat architectuur betreft. Toch durf ik te stellen dat jij daar in Almere geen verwezenlijkingen van grote architecten zoals Mies van der Rohe, J.P. Oud, Le Corbusier, Walter Gropius, Max & Bruno Taut, Peter Behrens of Hans Sharoun te zien krijgt. Die zijn toch heel anders dan wat er nu gebouwd wordt, je moet het alleen willen en kunnen zien.
  Fijn weekend hรฉ!

  Geliked door 1 persoon

  • Een elektrische fiets is heerlijk, vooral voor mij met klimmen ๐Ÿ˜‰ Dat mag ik nu ook niet, ik fiets nu vaak om, omdat ik anders moet klimmen en die zijn stijl langs het spoor, dat mag ik dus niet van fysio peut, dus ja… Plus dat ik dan eens naar mijn vriendinnen in Almere Buiten zou kunnen fietsen, lijkt dichtbij, maar er zitten twee treinstations tussen, hahahahaha met de bus is het ook drie kwartier, de afstanden hier zijn meteen enorm.

   Geliked door 1 persoon

 6. Fietsen ik deed het vroeger heel veel. Maar nu ik een auto heb merk ik dat ik toch wel eerder de auto pak. En mijn grote ergenis met fietsen, je fiets in een stalling zetten en mensen met enorme fietstassen die 3 plekken bezet houden…

  Geliked door 1 persoon

  • Oh die heb ik ook, hoe moet ik anders mijn boodschappen mee nemen, hahaha, wat ik nog erger vind, zijn de fietsen met kratjes voorop, die nemen nog meer plek in, en hier, fietsrekken, wat zijn dat, lol… ๐Ÿ˜‰

   Like

   • Als er geen fietsenrekken zijn is het al een minder probleem :-). Hier in Tilburg heb je gratis bewaakte fietsenstallingen en die staan soms best vol. En kratje zijn inderdaad nog erger.

    Geliked door 1 persoon

    • Oh die hebben wij ook hoor, maar dat wil niet zeggen dat mijn fiets erin gaat, whahaha dit centrum is zo groot dat je om kunt fietsen, buitenom naar de volgende plek, en op de markt fiets aan de hand of ernaast bij de bieb of het stadhuis. ๐Ÿ˜‰

     Like

 7. Ik begreep pas hoe vervelend fietsers kunnen zijn toen ik ging autorijden. Hoe moeilijk is het om je arm uit te steken? En inderdaad, waarom moet je met je telefoon fietsen? Let gewoon op het verkeer om je heen! Zelf heb ik geen fiets meer. Mijne was na de middelbare school total loss en aangezien ik eerst in Zwolle en nu in Amsterdam studeer.. Ja dat doe je niet op de fiets, haha. Vind fietsen ook wel een klein beetje eng zelfs. Bang om te vallen hehe.

  Geliked door 1 persoon

  • God jij en de mijne kunnen echt zusters zijn, heb haar dit jaar nog fietsles gegeven en haar geleerd dat ze te langzaam fietste juist en daarom kon omvallen, hahahahaha Ze fietst nu sneller, ze schrok ervan hoe langzaam ze ging dankzij mijn metertje nu kon ik dat dus zien hoeveel km per uur ze ging…

   Geliked door 1 persoon

   • Hahaha, nou ik fietste altijd wel stevig door hoor, totdat ik viel. Nee, ik ga liever met de auto, haha. Autorijden is leuk, maar ook eng. Nee, verkeer. Dat is eng. Fietsen niet, rijden niet. Verkeer.

    Geliked door 1 persoon

    • ze ging 12 km per uur of zo.. dat is voor mij stapvoets, ze raakte ook altijd achterop als we samen gingen fietsen, hahahaha dan zei ik, achter mij, toen ze echt nog jonger was natuurlijk, vanuit veiligheid, dan keek ik achterop, lag ze een km achter :O Nu heeft ze het door geloof ik ๐Ÿ˜›

     Geliked door 1 persoon

 8. Ik fiets graag, maar geen hele lange afstanden of echte fietstochten. Ook hier doe ik alles op de fiets tenzij ik in een andere plaats moet zijn. Ik heb dan nog een beetje het idee dat ik lichaamsbeweging krijg. Alhoewel ik hier sowieso ook bijna dagelijks sport.

  Geliked door 1 persoon

  • Bij mij hangt het ervan af, ik durf ook niet meer zo goed, heb al 1x in de middle of nowhere gestaan met kramp bijv. Ik moet dus eigenlijk met begeleiding, wat ik weer niet zo goed kan op de fiets, dus, hahaha hou ik het dit jaar ook kort ๐Ÿ˜‰

   Like

 9. Ik hรกd een fiets haha. Die staat nog steeds bij mijn ouders trouwens. Ik kocht m in 2012 of 2013, weet het niet meer zeker. Een heel goede fiets, want ik fietste in NL namelijk 2 uur elke dag (naar en van werk). Heb er zeer veel plezier van gehad. Nu fiets ik in de sportschool. In Bogotรก fietsen doe ik niet, behalve als er een evenement is. Maar zelfs dan moet ik een fiets lenen van iemand want ik heb er geen. Beter ook, want vind het doodeng hier.

  Geliked door 1 persoon

  • Zo dan, vind ik 14 km heen en terug naar mijn werk al veel, hahaha daar pak ik de bus al voor ๐Ÿ˜› Nee heeft zijn redenen natuurlijk, normaal zou dat ook moeten kunnen en waar ik kan, doe ik het ook. En dat je daar niet fietst? Dat snap ik maar al te goed, heel eerlijk, of ik Amsterdam wel indurf? Ik vind het in Amersfoort soms al eng als ik er net weer ben… met de fietst, pfffffffff gezien ik nu gewend ben dat het meeste verkeer gescheiden is hier in almere.

   Geliked door 1 persoon

   • Haha ik durfde nooit in Amsterdam te fietsen ๐Ÿ™‚ Ook nooit gedaan, totdat ik Jimmy ontmoette. Met hem fietste ik vanaf de VU naar zijn huis in Amsterdam Noord. Het was echt enorm wennen en de eerste week ook doodeng. Daarna vond ik het best leuk, omdat de stad zo mooi is. Maar nog steeds fiets ik veel liever op rustige weggetjes haha

    Geliked door 1 persoon

    • knap hoor, gezien ik er geboren ben en er nul meter op de fiets heb afgelegd ooit, in Amterdam, hahaha ik fietste altijd op het dorp bij mijn opa en oma, en dat kon ook eng zijn, en ook wel Amsterdamse Bos, en Geuzenveld, direct het park in bij mijn Indische oma ๐Ÿ˜‰ Maar echt de stad in, nooit gedaan nog… Ik denk dat ik zou starten in het Vondelpark as a try, lol ๐Ÿ˜‰

     Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb denk ik al acht jaar niet meer op een fiets gezeten :$ oeps! Hou er niet zo van, loop liever. Ben het wel met je eens dat fietsen en bezig zijn met je telefoon geen goede combinatie zijn, vooral ook als je hard moet remmen, dan heb je beide handen nodig om niet om te vallen ๐Ÿ˜ฎ in het verkeer verder geen last van fietsers, maar ik kom uit het zuiden en weet je wat ze daar veel hebben? Wielrenners. Die kunnen behoorlijk vervelend zijn ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • LOL, heb je weleens van de Thriathlon gehoord????? Welke nog steeds internationaal ondertussen hier op de kaart staat? als meer dan 35 jaar? Whahahaha die wielrenners, ja, daar had ik het ook al even over geloof ik ๐Ÿ˜‰ Erg zwaar irritant, omdat ze ook dwars door de stad heen gaan, en dan ook daar vinden dat ze op speed mogen blijven en geen rekening houden met WAAR ze zitten, rond het gezondheidscentrum en bejaardentehuis dus…

   Geliked door 1 persoon

 11. JA! Herkenning bij de mensen drie met 2, 3, 4 naast elkaar fietsen en het vertikken om opzij te gaan.. Ach wat irritant vind ik dat! Net als met hun telefoon spelen, doe dat lekker wanneer je thuis bent! Ik heb overigens geen fiets.

  Geliked door 1 persoon

  • hahahahaha je wel irriteren aan… maar geen fiets hebben, of doen ze dat ook waar auto’s rijden dan… hier zijn de meeste fietspaden gescheiden van autowegen namelijk…

   Like

 12. Op de fiets ben je zeker in een stad, veel eerder op je bestemming.
  Geen parkeer problemen en met je fietstassen kun je veel meenemen.
  Alleen maar voordelen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik ben wel een echte fietser ๐Ÿ˜Š met een oer Hollandse Batavus. Ik doe het echt voor de conditie en beweging. Ik ben nog al een snoepdoos hihi en door te fietsen heb ik er minder last van. Zelfs met mijn dochter een grapje erover. . Met zware tegenwind denk ik bij elke trap. .. weer een koekje… weer een koekje..๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ erg hรจ. Normaal fiets ik ook altijd naar mijn werk. 20 minuten heen. 20 terug… Nu na mijn operatie kon dat niet.

  Geliked door 1 persoon

 14. Leuk ingevuld Suus! Dat hand uitsteken is een crime voor sommigen.
  Maar toevallig viel me deze week wel op dat de mensen die meededen met die Fietsvierdaagse het allemaal keurig deden. Jan en ik dus ook. Altijd trouwens. Alleen als ik moederziel ergens rijd en een bocht om moet, doe ik het niet. Automobilisten kunnen er ook wat van trouwens, dat is nog erger vind ik als ze het niet doen.. Enne oh ja. Batavus is het allerbeste fietsmerk volgens Jan en die kan het weten ๐Ÿ˜‰
  X

  Geliked door 1 persoon

 15. Dit lijkt me wel iets om over te bloggen. Maar nu moet ik gaan werken (en fitsen om daar te geraken) dus wordt dit iets voor deze avond.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.