Ik als blogger

Deze tag kreeg ik van Angelique van Sweet Silver Lining, het is verzonnen door: Patricia die ik verder niet ken, noch lees zelf. Maar credits, waar credits are due.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Niets, niet tijdens het bloggen zelf, en dat zie ik als, ik schrijf of tik op dat moment mijn stuk, dan eet ik niets, drink ik niets. Dan wordt het alleen maar koud namelijk, gezien ik een echte typegeit ben en met tien vingers typ.

Ik drink pas als ik klaar ben, en andere blogs ga lezen of iets anders ga doen op de laptop. Eten de ik elders, ik snap niet zo goed dat mensen dat kunnen, eten bij de pc of een laptop.

Picasso-gaap

Wat voor muziek of welke tv zender heb jij het liefst aan onder het bloggen?

Meestal is het stil om mij heen, hangt van de tijdstip af dat ik een blog maak, gezien ik blog en vaak direct publiceer, is het in de avond? Dan staat meestal de tv aan en die staat dan op de achtergrond aan kijk of hoor ik dan niet eens eerlijk gezegd. Komt het in de ochtend online? Dan is er stilte om mij heen nog. Pas daarna, lang daarna zal ik eens de radio aanzetten.

winpakket1

 

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

ALS ik die al maak, wat ik afgelopen jaar wel heb gedaan, dan is het niet eens mijn bedoeling, maar ik was bezig en toen ontstond het zomaar en dat heb ik gewoon op 31 december gedaan, ben er wel 4 uur mee bezig geweest zo bleek uiteindelijk, dus of ik dat nog een keer ga doen?

Heel eerlijk? Zo nu en dan terug kijken is leuk, zeker aan het einde van het jaar, maar wat ik soms een beetje moe word, is dat velen het nodig vinden om de afgelopen maand al terug te kijken en alvast een lijstje te maken voor de nieuwe, ik kan daar niet zo heel veel mee, ik heb je gelezen, dus weet ik nog wel wat er stond of gestaan heeft. Nu vraag ik mij af, doen mensen dit nu om maar ‘iets’ te publiceren dat terug blikken elke maand? Geloof mij, dit is echt van nu, ik zie het bij de oude bloggers dus ook NOOIT. En terug blikken betekent een linkje erin zetten zodat je terug kunt kijken.

Wat is voor jouw het beste moment om te bloggen?

Wanneer ik er zin in heb? En of ik leuk materiaal heb, genoeg hoor waar ik over kan schrijven of doen, maar dat kan altijd nog, foto’s echter niet, die publiceer ik graag zo snel mogelijk, het moment van dat moment. Wat ik dan weer knap vind, zijn de fotobloggers zoals Hillechien of Leo, Curieuze Neuzie en zelfs een Gerda, die foto’s maken en pas heel veel later het verwerken en neerzetten of maar 1 foto neerzetten en zo een hele tijd door kunnen gaan.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Uhhhhh….. weinig? Ik schrijf gewoon, ik laat foto’s zien, vertel dingen die gebeuren en er is niets veranderd in al die jaren dat ik al blog, sinds 2002 zo ongeveer… Of was het al in 2001, ik weet het niet eens exact meer eerlijk gezegd.

Oh wacht, toch wel, maar dat zit hem dan in het soort blog, als het erg politiek is of zo, dan reageer ik niet, wat ik vroeger misschien wel kon doen, de discussies heb ik achter mij gelaten, net zoals mij mengen in jaloezie en afgunst als ik dat weleens las bij anderen. Dan geldt ook hier, spreken is zilver, zwijgen is goud.

Piekie10

 

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Uit mijn dagelijks leven. De dingen die ik zie, soms een tag, die we overigens vroeger een stokje noemden, het idee van de estafette, wanneer dat veranderd is? Dat is dus gebeurd in die drie jaren dat ik afwezig was, hahaha

handen

 

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik ben tevreden…. Dit is denk ik meer bedoel voor hen die voor de statistieken en samenwerking gaan, wat vroeger ook niet bestond. Heb ik ook niets mee!

Een blog is nog altijd een online dagboek voor mij, welke persoonlijk is of als fotoblog wordt gebruikt.

mist1

Samen met de eerste foto is dit mijn meest favoriete foto, het meisje in de mist.

 

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ex collega bloggers ja, huidige bloggers ja ook… Sommigen al ontmoet, anderen gaan ook nog wel komen maar het wanneer zien we dan als vanzelf. En met anderen weer mail of alleen online op de blogvloer, maar wel heel leuk.

Helder31

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Allemaal? Van start to finish.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Dat hoeft helemaal niet, als je van schrijven houdt en aandacht van anderen, dan zeg ik ja. Zo niet, dan niet. Dat is voor iedereen weer anders, je moet niets, je mag.

Als je voor de aandacht gaat, zorg er dan ook voor dat je anderen ook die aandacht geeft die je zelf graag ziet, dus inhoudelijk, lees, vraag, doe. Dat wil je zelf ook graag, ipv alleen oh wat prachtig, oké heel soms ben ik ook kort, omdat er weinig anders aan toe te voegen is, maar eigenlijk is er altijd wel iets te vinden denk ik om een uitgebreid antwoord in te vullen inhoudelijk, ‘de aandacht’ hebben voor een ander.

Op dit moment kies ik ook meer voor mijzelf, in de zin, dat ik de oude methode erbij pak, er zijn bloggers die ik maar al te goed ken, die alleen op bezoek komen als je bij hen hebt geregeerd, tenzij je dus een beauty of niche hebt, begin ik hetzelfde een beetje te doen nu, dit komt ook omdat mijn tijd minder wordt dat ik tijd krijg om te bloggen laat staan om te lezen nu ik meer en meer vrijwilligerswerk ga doen. Echt respect voor hen die gewoon full time werken en dan alsnog velen lezen.  😉

oerbos24

Wie zou jij willen vragen om deze tag ook in te vullen?

Niemand. Het is zomer namelijk, velen hebben deze tag al gedaan, volgens mij heb ik nog wat tags staan zelfs die ik alweer kwijt ben geraakt omdat ik even hele andere dingen moest doen allemaal. Maar ook vanwege de zomer, velen houden een soort van reces.

Vonndelpark

Een foto van mijn eigen voet, welke zich in het badje bevind van het Vondelpark, hier was ik echt jaren niet meer geweest, zoveel herinneringen, ja er kwamen heel veel emoties los toen. 2006

 

Toevallig? Schreef Wanda, afgelopen zondag haar zondagse drie, en deze dag, vertelt exact hoe ik er ook over denk wat het bloggen betreft. En ja Wanda, voor mij is het niet elke week raak, als je het alleen over sport hebt in je Zondagse drie, maar andere keren, van mij mag je ermee doorgaan 😉 Het is de verrassing die je geeft, wat zal ik deze week te lezen krijgen in jouw zondagse drie die het hem doet 😀

PS: alle foto’s bij dit blog zijn al eerder een keer geplaatst, ze komen dus uit het archief, mocht je een foto gemist hebben, dan betekent het dat je een blog ooit gemist hebt.

 

 

58 thoughts on “Ik als blogger

 1. 😂😂😂 Heerlijk eerlijk! Dan denk ik dat ik heus wel eens een fotootje gemist heb van je. En dus ook een blogje. Sorry!
  Ik heb namelijk geen blog lees – schrijf- reageer structuur.
  Ik doe zelfs niks met tags, moeten, verplichtingen en samenwerkingen ten aanzien van een blog. Niet uit desintresse hoor. Maar het past niet bij mij.
  Ik hou net als jij van het oprecht reageren op stukjes, het meeleven en vragen stellen. De belangstelling zonder een discussie op te wekken of mensen aan te vallen te beoordelen of veroordelen.
  Ik geniet van de lichtere onderwerpen en van de zwaardere onderwerpen in het leven.
  Daarom lees ik je graag denk ik.
  Niks moet. Geen oordeel. Wel gezellig en oprecht.
  Dus ik hoop dat je dat lekker blijft doen!
  😘

  Geliked door 2 people

 2. Leuk om jouw invulling te lezen! Veel lezen met een baan, het is net waar ik zin in heb. Ik volg best veel blogs die ik allemaal graag lees, maar het ene moment heb ik er meer zin in dan het andere moment, vooral nu het weer zo lekker is ga ik vaak liever buiten met een boek zitten. Voordeel van mijn werk is dan wel weer dat ik tijdens het werk kan lezen en reageren, zo maak ik ook regelmatig een mooie inhaalslag.

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha ja dat is wel handig, bij mij werkt het andersom, als ik dus thuis kom, moet ik even bijkomen, dan heb ik geen zin meer om te lezen of zelfs te schrijven, dat is gebleken in de vorige maand toen ik van hot naar her moest, de gesprekken en sollicitaties, werken aan mijn cv, bla, ik was het dan zooo zat. In feite kun je bij mij dus zeggen, hoe vrijer ik ben, hoe meer je mij ziet, op eigen blog, maar ook bij jou bijv en vele anderen die ik graag lees en ook bij hou! ❤

   Like

 3. Zoals iemand al zei: heerlijk eerlijk! 😁 zo kennen we jou ook.
  Ik hou wel van tags (of stokjes), niet enkel voor anderen, maar ik leer er vaak ook wat meer over mezelf van 😂 niet allemaal natuurlijk, sommige zijn gewoon leuk, maar af en toe zit er wel es een vraag bij waar ik echt over moet nadenken! Ik lees ook wel graag tags bij anderen. Reviews doe ik enkel van boeken die ik net uit heb – en dat is nog niet zo vaak voorgekomen dit jaar 🙃 en een terugblik elke maand… als je 25 posts per maand online zet, kan het handig zijn voor mensen die niet dagelijks komen lezen, maar anders lijkt het mij ook erg overbodig… x

  Geliked door 1 persoon

  • Oh ja, van JOU heb ik nog een tag staan, zie? Ik wist het, hahahaha Die is wel makkelijk terug te vinden 😀 Zo op zijn tijd hou ik ook zeker van stokjes, daar hoor je mij ook niet over, alleen de verandering van naam happend somehwere, hahaha En wat je zegt, sommigen doen je even nadenken, en dat is leuk. Andere tags snap ik weer niet, en die laat ik dan ook 😀 Van die 25 posts, ja dan misschien wel, of elke dag, maar toch, zelf lees ik iedereen als het even kan,d agelijks bij, of alsnog later, zoals jij ook nu weet, hahaha En dan is het gek om eerst de oudere posts te lezen en dan alweer een samenvatting… maar ja, ieder zijn of haar ding. Ik gebruik het alleen als het passend is, wat ik nu niet heb gedaan maar wel over na heb gedacht, is om dus terug te linken naar mijn oud en nieuw blog…. met weer tig linken erin van het vorige jaar, hahaha

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuke tag! Ik heb zeker blogs gemist. Die mis ik altijd, van iedereen, door energiegebrek. Maar wat ik lees dat lees ik goed 😉
  Ik zal hem ergens de komende weken ook eens in gaan vullen. Die mistfoto is inderdaad schitterend 😍

  Geliked door 1 persoon

  • hahahahaha is goed hoor, je mag hem mee nemen, is iedereen vrij in, link dan ook wel terug naar Patricia, zij heeft hem verzonnen, en dat jij iets gemist hebt hier, ja, je leest mij pas sinds heel kort voor zover ik weet, hahaha ❤ Ja die is vorig jaar op een echt bijzondere mistige middag gemaakt. Ik ben er speciaal omdat de mist zo bleef hangen, ervoor het park in gegaan om te zien wat ik zou schieten, zal straks of morgen even de link opzoeken van dat blog, dan kom ik hem brengen 😉

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik lees.. schrijf.. wanneer ik zin en tijd heb 🙂 Meestal wel met een kop cappucino naast mij, muziek of geluidarm om mij heen.. soms borrelen de verhalen in mijn hoofd en soms gigantisch inspiratieloos.. soms ook bang om te open en bloot iets te vertellen, niet inschattend wat ik aan reactie kan verwachten.. of er überhaupt gereageerd word, kan wel zeggen.. maakt me niet veel uit maar denk dat ik toch schrijf om gehoord/ gezien te worden.. anders was het wel een anoniem dagboek in mijn nachtkastje 😉 soms wel moeilijk… denk ik wat als iemand uit mijn omgeving mij hier in herkent.. niet dat ik geen waarheden neerzet maar ook niet altijd geschikt voor de mensen dichtbij… pfff tja.. hoe, wat en waarom schrijven we hihi

  Geliked door 1 persoon

  • Als jij anoniem blogt dan kun je best veel, dat heb ik in het verleden ook gedaan, alleen was dat een andere reden eigenlijk dan eigen familie, maar geen herkenbare foto’s van ons of zo, en dat is nu wel half om half, waar het nu om draait voor mij, is dat instanties direct hoeven te weten dat ik blog 😉 Ik heb mijzelf dan ook met regelmaat opgezocht op google en nul resultaten voor dit blog, en dat is oké voor mij, mijn familie weet het, als zij erop komen dan heb ik ook toestemming en eigenlijk is dit oké zo voor mij nu. In het verleden moest ik eventueel gaan gokken per mail privé of we zouden ontmoeten of niet, en daar zijn toch ook heel wat mooie vriendschappen uit gekomen 😀

   Geliked door 1 persoon

 6. Leuk dat je bij me langsreageerde, dus kom ik nu even retour. 😉 Maar anders lees ik hier ook af en toe, al was het maar om te zien of je nog altijd in m’n verzamellijst past. Ik heb hier wel eerder gereageerd, en waarschijnlijk ook toen je nog bij wegminlog zat. Alleen gebruikte ik destijds het pseudoniem Xiwel. De laatste tijd kom ik je vaker tegen in de Blogtrommel van Ben.

  Op de bovenstaande vragen had ik deze antwoorden min of meer verwacht. Bij mij is het een beetje anders. Ik kan met 8 vingers en 2 duimen typen, maar doe dat zelden. Kan op alle tijden, maar vaak in de morgen en zonder muziek en hooguit met een glas fris. Bij mij zijn het wel eigen ervaringen, maar dan meer gericht op fietsen en Alkmaar en minder op mezelf of mijn privéleven. (Ben overigens geheel kind- en huisdiervrij.) Erg veel familie en kennissen hebben geen weet dat ik blog en daar zit ik totaal niet mee. Contact met collegabloggers buiten het bloggen om is ook minimaal.

  Van die 16 jaar iets op het internet kladden heb ik wel het een en ander geleerd. Mijn Nederlands was zeer beroerd; 5,6 op de Mavo en ik had er totaal geen interesse in. Het is zeker niet vlekkeloos, maar ik krijg steeds minder reaxi’s met mensen die er over klagen. Ik heb er ook van geleerd hoe mensen verschillend kunnen reageren op hetzelfde stukje text. En dat helpt me weer bij een blog die ik voor een belangenorganisatie bijhou.

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha bij blogtrommel? ja heb ik weleens gereageerd maar niet vaak, het zou meer logisch zijn als je mij van Sjoerd kent, daar zag ik je weer even en ik heb bij jou ook wel vaker gekeken maar kon er dan even niets mee 😉

   Like

   • @Morgaine: Het is idd maar goed dat er geen reageerplicht is. 😉 Dat bij Sjoerd wil ik nog wel eens uitzoeken. Ik kom je er regelmatig tegen, maar volgens mij reageer je er op de even berichten en ik op de oneven.

    Geliked door 1 persoon

    • ik wist niet dat hij even en oneven berichten heeft? whahaha ik kan nog weleens even achter lopen bij Sjoerd, en dan ga ik op zaterdag of zondag alles langs tot een week terug 😛 Nu zag ik je gewoon in zijn leeslijst staan rechts… hahaha

     Like

 7. Wel hallo op de blogvloer…! Wat een heerlijke uitdrukking 😀 ik ga hem erin houden. ‘hallo zei de ene collega tegen de andere, met een kop ochtendkoffie in de hand terwijl ze in pyjama gekleed haar laptop opstartte. Dat ze de collega alleen maar sprak via messenger of op het blogplein deed niets af van de affiniteit die ze hadden’. Ik bedoel dat kan zomaar een boek worden!

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuk om te lezen, is ook zo een fijne tag! Heel eerlijk ook, daar houd ik van. Ik kan ook echt niets eten als ik aan het bloggen ben. Ik kijk dan meestal een serie, zeker als ik alleen ben tijdens het eten en meestal ben ik dat. Ik ben er ook één die sinds een paar maanden elke maand een terugblik plaatst 😛 Vind ik superleuk om te doen. Maar eigenlijk vooral omdat het voor mij een manier is om kleinere dingen te vertellen die ik heb gedaan of die zijn gebeurd in de maand die niet op mijn blog zijn gekomen. Ideaal om toch leuke of minder leuke dingen te delen zonder er een heel verhaal over te schrijven. Komende maandag komt er weer een online, moet er nog aan beginnen 😛 Echt Suus heel leuke invullen deze van jou! Is ook echt jij moet ik zeggen. Met plezier gelezen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik blog al heel lang en heb mensen zien komen en ook weer gaan. Ik heb een vaste leeslijst waar ik iedere dag doorheen ga. En probeer iedere dag een blogbericht te plaatsen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Dacht dat ik al gereageerd had… Leuke tag leuk ingevuld. En idd sommige reageren alleen als jij reageert, en sommigen dan nog niet eens. Ik vind ook sommige blogs heel erg op elkaar lijken, met precies dezelfde weekoverzichten soorten foto’s … En soms snap ik eerlijk niet dat bepaalde blogs zo goed gelezen wordt. Ligt misschien aan eigen website, maar sommige blogs zijn lang en langdradig en gaat maar door en een reacties niet te geloven.

  Geliked door 1 persoon

 11. Leuk ingevuld. Echt zo helemaal jezelf. Denk ik tenminste. Veel bloggers zijn bezig met al die statistieken en met een bepaald doel om te groeien. Jij blogt gewoon omdat je het leuk vindt. Punt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Fantastisch, nu weten we niet alleen wat je in het leven bezig houdt, maar ook tijdens het bloggen. Ik dat al wel gedacht dat jij snel en met tien vingers typen kan, want je slaagt erin telkens weer lange logs te maken over alles wat je bezig houdt. Blij toe, want ik lees het allemaal graag!

  Geliked door 1 persoon

 13. ik vind dit wel een tof stokje, had het eigenlijk ook al een tijd geleden bij iemand anders gezien.
  Ik kon bijna blindelings raden wat je zou antwoorden, Suzan… 😉

  Geliked door 1 persoon

 14. Die foto, met de mist, wauw wat mooi! Daar kan ik van genieten. Leuk dat je de tag al zo snel hebt ingevuld! Gelukkig weet ik nu meer over je, dat je een typegeit bent bijvoorbeeld, haha. Alvast een fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha ja zo noem ik mijzelf, is ooit ergens eens zo gezegd in een sketch denk ik heel vroeger, en het bekent dat je nog echt ouderwets met tien vingers hebt leren typen op een hamermachine, dus ver voor pc tijdperk en toetsenborden 😉 Jij ook alvast een fijn weekend!

   Like

 15. Pingback: Ik als blogger – A Year and A Day

 16. Pingback: Tag: Ik als blogger | Loena's Droom

Reacties zijn gesloten.