Lieve Liefde,

Wat moet ik nu met jou? Ik weet het niet, het is wel grappig dat elk mens ergens een keer in de Liefde geloofd, terwijl je zo onzichtbaar bent. Je bent overal en nergens, mensen geloven erin. Als ik dan begin over magie dan begint men vaak te lachen, tenzij ze zelf in de magie geloven, maar in de liefde gelooft iedereen. Iedereen stuurt liefde, brengt liefde, geeft liefde. Althans dat hoop ik dan maar.

Amor of Cupido, daar heeft niemand het over, dat bestaat dan weer niet, maar de liefde is echt! Ja hoor, wij hebben echte liefde! Sommigen hebben dat ook, en ik? Ik ben één en al liefde, maar waar is mijn invulling dan?

Wat mij vooral dwars zit, wat ik je al zo vaak gevraagd heb lieve Liefde, hoe het nu mogelijk is, dat iedereen om mij heen door de jaren heen, die liefde vindt. Ik zie hoe mensen samen zijn, uit elkaar gaan en nog voor de scheiding rond is? Die nieuwe ware liefde al gevonden hebben, en iedereen content is, het oké is, beide partners uit elkaar, en allebei hokken ze weer samen nog voor alles rond is om uit elkaar te gaan.

Of ik zie het bloeien, hoe vaak heb ik al niet mensen bij elkaar gebracht, om dan te zien hoe zij elkaar vinden, nog voor zij zelf het zagen, zag ik het al gebeuren. En ja, zij die ik per ongeluk samen heb gebracht op welke wijze dan ook, echt per ongeluk, nooit met de intentie om ze te koppelen, ze zijn nog altijd bij elkaar.  Waar is mijn dekseltje!

Als ik dan toch mijn hart uitspreek lieve Liefde, ik die vol is van liefde, deze schenkt aan iedereen die het wil ontvangen, zelfs als ze dat niet willen, dan stuur ik het juist, dat weet je lieve Liefde. Waarom? Hoe vaak heb ik dat woordje al niet in gedachten uit gesproken, waarom…. Waarom, waarom.

Zijn de bananen krom, uch, ja…

Serieus lieve Liefde, waarom, stuur jij telkens de gehuwde mannen op mijn weg, mijn pad, die mij willen hebben als een side dish, ik verdien meer dan dat! Of die mannen die in diepe ellende verkeren en mij als een redster zien, sorry lieve Liefde, ik verdien heelheid, na al het werk verzet in mijzelf, te leren houden van mijzelf, elke dag opnieuw, te accepteren, verdien ik die deksel die heel is, die een aanvulling wordt in mijn leven, de invulling? Dat is aan ons. Hij die net zo sterk is, net zo gevuld is van de Liefde en het echt begrijpt.

Lieve Liefde, ik weet dat ook ik mijn fouten heb gemaakt, dat ik een tijdje losbandig ben geweest, maar kun jij mij dat kwalijk nemen? Zo ondertussen bewijs ik toch al ruim 4 jaar nu, dat ik die losbandigheid in de kast heb gezet, dat ik daar klaar mee ben en klaar ben voor de ware liefde, want ik geloof dat er meer kunnen zijn dan slechts één.

Laat staan dat ik natuurlijk ooit ook wel gekeken heb op dating sites, en juist daar komt het verkeerde manvolk naar mij toe, de sneaky ones, of de zielige of hij die weinig doet om vooruit te komen in het leven. Ik wil graag vooruit, samen met hem, hij die gewoon een gentle man is, of gewoon? Ook daar zitten adders onder natuurlijk, ook dat heb ik al mee gemaakt.

Nou goed lieve Liefde, ik weet niet wat ik nog zou kunnen doen, alle raad en advies van anderen heb ik weinig aan, dat is niet ikke. Wat moet ik in een café als ik daar nooit kom… Want lieve Liefde, als ik daar zit dan denkt hij bij voorbaat al dat ik dat leuk vind, verre van. Of in het park afspreken, gratis, yeah right? Nee ik spreek liever af op zijn boot om dan te gaan varen, het onbekende tegemoet. De natuurlijke habitat is belangrijk, maar ja als je fietst, fiets ik hem zo voorbij misschien. Wie weet heb ik dat al gedaan. Cursussen volgen? Of in groepen gaan zitten? Ja, ook dat, maar nul animo, zelfs nul vriendschappen kwamen daaruit.

Wie weet ligt het wel aan mijzelf, geen idee, ik observeer, ben stil in het begin. Pas als mensen naar mij toekomen ga ik open staan en ben er eventueel. Liefde vliegt overal en ja ik ben geliefd, ik lief hen weer terug heel veel, zoals mijn familie, vrienden die er zijn, voor mij en ik voor hen. Op de achtergrond maar zij weten, in tijd van nood? Ben ik er.

Wat ik wel weet lieve Liefde, is dat ik er klaar mee ben, ik ben de enige in de familie alleen al, die nog alleen is, is 10 jaar niet genoeg nu? Ik vind van wel, daarom lieve Liefde, help ik jou wel degelijk een handje, wie weet levert het iets op en misschien wel niets.

Ik heb mij aangemeld bij: Married at first Sight, ga jij mij helpen? Lieve Liefde? Ga ik die weg in om dan op tv die match te vinden? Of vind je dat ik er nu wel klaar voor ben, zoals ik dat zelf vind, en loop ik hem vandaag of morgen tegen het lijf…

De liefde, het is pure magie, je gelooft erin maar zo onzichtbaar, tot je in elkaars ogen kijkt en weet… jij bent het… Ja, ik heb het al één keer mee gemaakt, en misschien is dat wat mij tegen houdt, weten hoe het kan zijn, als de pijlen van Amor of Cupido je raken, bij de eerste oogopslag als ik de deur open doe, lieve Liefde ik heb alle vertrouwen in jou, en ik weet dat hij ergens daar is, buiten of binnen nu, misschien regent het bij hem, of schijnt de zon, misschien loopt hij nu wel met een ander nog aan zijn arm, ik weet het niet.

Maar ik wacht rustig af, tot jij lieve Liefde ons bij elkaar brengt om elkaars aanvulling te zijn en te worden, dit keer? Net als bij al die andere stellen, die het al vonden terwijl ze nog gebonden waren, voor altijd, de rest van ons beider leven. Dat zou fijn zijn, en ik dank je nu al lieve Liefde, dat jij voor mij de perfecte man op mijn weg brengt.

Deze waarom, hoe ik het ook bekijk, belicht, snap ik namelijk niet, of ik het ooit ga begrijpen? Overigens blijft dat lied van Hazes maar in mijn hoofd spelen, het album had ik ooit en ik zong dit als kind al keihard mee.. wist ik onbewust toen al?….

Zet mij toch niet in de kou…. Liefde, wat is dan liefde! 

 

En jij? Heb jij de liefde van je leven aan jouw zijde? Zo ja, hoe hebben jullie elkaar ontmoet.

 

59 thoughts on “Lieve Liefde,

 1. Heel mooi geschreven:)
  En ik kan me er helemaal in vinden. Ik ben bijna 26 en heb nog nooit een vaste relatie gehad. De enige vent waar ik echt verliefd op was, had mij er naast zijn relatie bij (kwam ik later achter). Ik ben 2,5 jaar blijven hangen op hem en baal dat ik sindsdien niemand ontmoet heb waarmee ik dezelfde, of een diepere, klik had. Heb spijt dat ik zo een lange tijd van mijn ”goede jaren” aan hem ”verspild” heb.
  Om mij heen zie ik ook leuke vriendinnen die geen relatie hebben, terwijl ze zoveel te bieden hebben. En ja, je kan blijven denken ”jouw tijd komt nog wel”, maar sjonge hoeveel geduld moet ik nog hebben 😛

  Liked by 1 persoon

  • Ik stel voor, klik de link aan, ergens links iets naar beneden kun ook jij je opgeven voor married at first site… whahaha gaan we samen en dan erover bloggen 😉 Wat denk je ervan, hahahaha

   Like

 2. Oh, nu doet ie het dus wel! Vanmiddag dus niet hè. Maaruh, ben benieuwd wat er uit je aanmelding gaat komen. Het concept van het programma is best geinig, vraag me af of het zo werkt maar het is zeker het proberen waard. Ben echt heel benieuwd! Tja, mijn verhaal met Robert ken je. Ben btw door zijn schoolopleider uitgenodigd om aankomende week op gesprek te komen; ze willen met mij Robert begeleiding voor thuis bespreken zodat hij nu z’n opleiding gaat halen en volgend jaar z’n diploma heeft. Vond het verbazend dat dit niet aan zijn ouders wordt gevraagd, maar hij voelt zich fijner als ik hem ‘coach’, wat ik eigenlijk nu ook al doe. De beroemde schop onder de kont, haha. 🙂 X

  Liked by 1 persoon

  • Ik ben niet zo’n park mens, whahaha dus ook untrue aan mijn natuurlijke habitat, dat is echt water, strand, zee… Op het water, erin… zout, zwembad 😉 Op een boot… met of zonder zeilen, wel van enige afmeting of hoogte, sloepen wat minder, hahaha

   Like

  • Oh en ja… dat geloof ik graag, mijn nicht kent het nog helemaal niet, toen ik het op familie app alvast meldde ook, want ja als ik overal doorheen kom, uche… zijn zij ook de LUL.. whahaha

   Like

  • Ik zoek dan ook niet Billy, hahaha want als je de liefde zoekt, blijft ze weg 😉 Maar als ik uit ga, weg ben, onderweg ben, hou ik wel mijn ogen en oren open 😉 Helaas, die mannen waarvan ik denk, ja die wil ik beter leren kennen? zijn al bezet en wel trouw aan hun vrouw 😀

   Liked by 1 persoon

 3. Gister kon ik niet doorklikken op dit artikel, ik kreeg een error… Wat ontzettend stoer dat je je hebt opgegeven hebt zeg!!! En spread the word… Jij hebt mooie liefdes gehad, en ik hoop dat je binnenkort weer een heel mooie liefde mag kennen. Btw, ik ken toch ook een aantal vrijgezelle dames die ook wel graag een leuke relatie willen… Best veel eigenlijk, uit vroegere vriendenclubjes.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik ben wel bewust gaan zoeken na huwelijk van bijna 20 jaar en 5 jaar heerlijk alleen te zijn geweest. Nog ouderwets met advertentie in de krant. Leuke ontmoetingen gehad en bij de tweede advertentie was het raak. Eigenlijk wist ik het al toen ik de brief zag, deze wordt het en inderdaad al bijna 20 jaar samen.

  Wat je ook kan doen is naar Anneke is ergens in Brabant, even googelen maar. De uitdrukking daar is “naar Anneke voor een manneke”.

  Heel veel succes en geluk wens ik je.

  Liked by 1 persoon

   • Dat is vervelend dat je wel slechte ervaringen hebt gehad. Ik geen enkele van de ongeveer 15 die ik heb ontmoet. Een vond ik erg leuke man in telefoon gesprekken en eerste korte ontmoeting, maar bij volgende eerste etentje bleek hij een dubbel wijnarrangement voor zichzelf te bestellen en op mijn vraag daarover vertelde hij dat hij voor het eten een fles dronk en in de avond nog een. Ik ben meteen afgehaakt want ik weet dat ik zelf ook graag een glaasje drink en ik wil niet worden meegesleept. Maar ik heb dat niet als slechte ervaring ervaren.

    Liked by 1 persoon

    • Laat ik het zo zeggen… schijnbaar heb ik makkelijker seks op mijn voorhoofd staan of zo, hahaha 😉 En ja als iemand zo drinkt, ben ik ook weg… mijn vorige relatie dronk namelijk teveel…. dus liever iemand die water en cola drinkt 😉 Koffie en thee 😛

     Like

 5. Wauw, Married at first sight! Spannend! Dan zien we je misschien op tv. En wat betreft die andere mensen: dat is toch ook niet wat je wil. Jij bent jij en ook bij jou gaat het goedkomen. Maar op jouw manier, zoals jij je er goed bij voelt. Wij hebben elkaar via via ontmoet, maar ik heb bijvoorbeeld ook gedate via dating site. Heel interessant vond ik dat haha.

  Liked by 1 persoon

  • hahaha zo zie ik het ook voor me, via via, of nu via werk whatever.. ik ben sowieso meer buiten in een soort natuurlijke habitat 😀 en dat daten via internet? Ja ik heb ook wel gelachen ergens in het begin, maar als ze echt bijna allemaal hetzelfde willen? Schuine chat of seks? Dan houdt het echt wel op hoor bij mij… Daar zijn andere sites voor…

   Like

 6. Wat tof dat je je hebt aangemeld! Ware liefde is ook wel iets lastigs denk ik. Het moet goed voelen en goed zijn. Wij zijn pas 3 jaar samen, maar het voelt goed. Hij is mijn grote liefde. Op datingsites heb ik nooit gezeten. Mijn broertje wel een al de eerste date was het meteen. Een halfjaar later woonden ze samen Haha.

  Liked by 1 persoon

  • hahaha ja Tinder, ik lees mee met Louter Liefde, die hier soms ook reageert als ze even tijd heeft, en zij beschrijft met regelmaat haar ontmoetingen, ze staat hier tussen de reacties 😉

   Like

 7. Wat heb je dit oprecht geschreven! Ik hoop dat je snel de liefde mag vinden. En houden, natuurlijk! En ik? Ja, hoe zal ik het zeggen haha.. ik heb een enorme crush op iemand nu. Maar zo verlegen als ik ben durf ik daar steeds geen werk van te maken. Stom he? Misschien moet ik toch maar eens de stap nemen!

  Liked by 1 persoon

 8. Ik hoop dat je de echte liefde, true love, zult vinden. Mooi en oprecht geschreven. Ik ben nu 15 jaar samen met mijn one & only, ik geloof in soulmates;-),

  Liked by 1 persoon

 9. Oh lieve Suzan, ik hoop dat je de liefde gaat vinden. Via een programma deze keer. Ik ken het niet.
  Ik vind dat je geweldig open bent. Blijf dat. EN blijf ook zeker jezelf. Daar houden wij mannen van.
  succes X

  Liked by 1 persoon

 10. Zo te horen ben je zelf een kleine cupido! En ik hoop ook met heel mijn hart dat jij ook snel de tweede liefde van je leven tegen komt!
  Michael en ik zijn nu al weer ruim 6 jaar samen, en ik wil nooit meer zonder hem! Hij was/is de beste vriend van mijn broer en in eerste instantie waren we allebei al bezet. Op het moment dat we allebei vrijgezel waren heb ik mijn slag geslagen 😉

  Liked by 1 persoon

  • Dit wordt dan mijn derde 😉 Ik ben al eens gehuwd geweest en daarna een samenwonen relatie die ik eruit heb geschopt na 5 jaar…. dusssss het is ook een kwestie van vertrouwen, en telkens weer, zijn het de foute mannen die komen… mijn ex man was dat niet? Geen idee… we ware te jong denk ik in dat geval.

   Like

 11. Wat zou dat leuk zijn joh als je op die manier de ware tegen het lijf loopt! Ik zal voor je duimen dat je er door komt en anders dat je inderdaad snel een leuke man ontmoet! Je verdient het gewoon!
  Vriendlief heb ik leren kennen via een gemeenschappelijke kennis die vond dat we gezien onze liefde voor formule 1 maar eens op stap moesten gaan. Dat is inmiddels 14 jaar geleden en nog steeds zijn we beiden gek van formule 1 (en van elkaar haha…)

  Liked by 1 persoon

  • Jaaaa kijk dat bedoel ik, iets wat je samen deelt, dat heb ik dus met varen, maar ik heb geen boot en de meeste havens zijn privé hier, whahahaha moet je de havenmeester bellen om.. ja dan kom je er niet in hoor 😉

   Like

 12. Wat heb je dit mooi opgeschreven! Mooi en inspirerend om te lezen. Ik heb mijn ware liefde gevonden… Nu bijna 9 jaar samen en bijna 4 jaar getrouwd. We vullen elkaar aan, irriteren elkaar, kunnen met elkaar lachen & huilen… Ik ben erg gelukkig en dat is toch het belangrijkste. Gelukkig past er op elk potje een deksel, daar ben ik echt van overtuigd!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s