Movie Challenge #4 Nicolas Cage

 

De komende tijd op de donderdag kun je meer zien en lezen over mijn movie challenge (100 films binnen een jaar kijken), dit is al deel vier, en hier vind je ‘Deel 3‘ welke weer verwijst naar het begin. Waarom op de donderdag? Omdat het nog net geen weekend is, en de weekenden nog niet altijd mooi zijn, zit er misschien wel iets tussen om te vinden om te gaan kijken mocht je even niet weten wat te doen. Of er gewoon zin in hebben.

Vorige week, had ik het over Bruce Willis, is het toeval? Dat sinds 4 dec. 2015, de dag dat ik deze challenge begonnen ben, er heel veel films met Nicolas Cage voorbij zijn gekomen? En ook dit is zo’n acteur, wat ik in het begin niet door had, maar nu ondertussen negen van de tien keer weet, als hij erin zit, is de film goed, voor mij dan. Absoluut nog een top acteur die veel kan als je het mij vraagt.

Alle films, tenzij anders vermeld heb ik gewoon van tv opgenomen en gekeken wanneer ik er zin in had. Van verschillende zenders dus ook, handig dat opnemen. πŸ˜‰

19. It could happen to you, een film van Cage die ik nog nooit had gezien, een eerlijke agent speelt hij hierin, en hij heeft net een loterij ticket gekocht, hij kan zijn koffie niet betalen maar beloofd de serveerster in de koffietent, als hij wint, dat zij de helft van het geld zal krijgen…. en dan? Erg funny, en het blijkt dat deze film al van 1994 is, ouwe meuk die de moeite waard is.

 

20. The scorcere’s apprentice, Walt Disney, ontzettend gaaf als je magic en fantasy houdt. Je begint in ergens in een heel ver grijs verleden, nog voor de middeleeuwen misschien om dan naar het nu terug te keren. Deze film is al meerdere malen in een jaar uitgezonden en ondertussen heb ik deze dus drie keer gezien. Het blijft leuk! Misschien omdat Morgana de boosdoenster is ook πŸ˜‰

 

21. Con Air, ouwe meuk misschien, maar ook deze, geweldig! Kom je vrij uit de gevangenis, zit je met een zooi bad guys, really bad guys op het verkeerde vliegtuig… echt super alle tegenspelers, stuk voor stuk, gewoon een parel, als je deze nog niet kent? Dan zeker gaan zien! 1997 was het jaar dat deze uit kwam.

 

22. Knowing! Absoluut een must als je houdt van het paranormale in samen gang met de wetenschap, hierin speelt Cage juist een wetenschapper die in aanraking komt met het paranormale, de film start dan ook in 1956 zo uit mijn hoofd en komt dan ook in het nu terecht. Tot op het einde als je hem voor het eerst ziet een absoluut raadsel en je eindigt met tranen in je ogen… Het begint dus met een tijdcapsule op een lagere school.

 

23. Β Next. Absoluut ook een must see, als je geΓ―nteresseerd bent in het paranormale, in Next kan Cage telkens vooruit kijken, dat kan hij al vanaf dat hij kind is, hij verstopt zich, omdat hij als kind al vele malen op moest komen draven om zijn ‘kunstje’. Echter, dat vooruit kunnen zien is maar 2 minuten telkens. Twee minuten van tevoren kan hij zien wat er zal gebeuren of wat er op tv is, maar er is 1 vrouw, die een raadsel is, zij is er en met haar kan hij verder kijken…. Deze film zit steengoed in elkaar tot op het einde! Niets is wat het lijkt, en alles is wat je ziet. ‘Men’ vind hem toch, omdat er een bom bedreiging is wil men dat hij komt helpen, maar kan hij dat ook?

 

24. The Rock! Moet ik nog meer vertellen? Die kent iedereen toch wel denk ik? Een oudje, die het nog steeds goed doet voor mij, Sean Connery als tegenspeler natuurlijk, een schot, tsjah.. humor… en spanning in Alcatraz

 

25. Face Off, note, deze film is ‘nog niet’ op tv geweest sinds 4 december, maar deze wordt meestal wel een paar keer uit gezonden ook, en echt, ik kan hem dromen misschien, als ik toch ga kijken, wat ik meestal ook doe als ik er erg in heb dat ie weer komt? Dan van begin tot einde, zit ik weer aan het beeld gekluisterd, is The rock, Connery/Cage, is dit natuurlijk Travolta/Cage. Wie is nu wie, en ja, hoe hard de film ook is, toch zit ik elke keer weer met tranen in mijn ogen of ene brok in mijn keel op zijn minst!

Met Face Off als bonus haal ik nu al de 25 films van de 100. Ik ben aardig op weg, zou ik het al gehaald hebben of? Dat ga je vanzelf merken, stay tuned!

Ken jij nog films met Nicolas Cage die ik nog niet genoemd heb, en van deze, wat is jouw favoriete film van dit rijtje.Β 

Zo ja, noem ze maar, wie weet ken ik ze nog niet, of ook wel, dat merk ik dan vanzelf. Dit zijn de films met Cage die op tv zijn geweest, maar is nog lang niet alles wat hij ooit maar gedaan heeft natuurlijk.

 

45 thoughts on “Movie Challenge #4 Nicolas Cage

 1. Aaaah zo leuk, ik was ook altijd heel erg gek op Nicolas Cage en heb mega veel films met hem erin gezien. Als je een gestoord karakter verwacht in een film dan is Nicolas Cage vaak toch wel een geschikte acteur voor zo’n rol. Een hele mooie film vind ik Leaving Las Vegas.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelf ben ik geen fan van Nicolas Cage, ik zou je dus niet verder kunnen helpen. Maar ik hoop dat misschien sommige van je webbies kenners op dit gebied zijn en op je vraag kunnen antwoorden lieve Morgaine.
  OT: jammer dat je balkon te klein is voor monumentaal werk, ik enk dat je ook daar heel goed in zou zijn, net als in je ander mooi werk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Nicolas Cage is wel een goeie acteur ja. Hoewel ik niet alles goed vind wat hij heeft gemaakt. The Wicker Man is ook een goeie film. Wel met een beetje triest einde. Maar absoluut een aanrader. Lord of War, Stolen, allemaal goeie films.
  Ik denk als je even op Internet zoekt naar zijn filmografie je een hele lijst tegenkomt.
  Grts

  Geliked door 1 persoon

  • Die lijst staat op wikipedia, Roos noemde de Wickerman ook al, niet op tv geweest en ik weet niet of ik die wel of niet al gezien heb, hahaha maar ja, tot nu toe, wat ik gezien heb is vrij goed, natuurlijk zal hij ook missers hebben gemaakt, heeft John Travolta ook…. vind ik… Tarantino bijv πŸ˜› hahahaha

   Like

 4. Haha oh ja veel mensen hebben zo’n liefde voor Nicolas Cage! Ik vind er niks mis mee hoor maar ben ook niet perse super fan haha! Maar The scorcere’s apprentice vind ik ook een erg leuke film, maar die had je al gezien dus πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • Hey Danielle! hahahahaha leuk dat je even komt reageren πŸ˜‰ hahahaha Dat hoeft ook niet, vorige week schreef ik al, ik ben niet echt fan van een acteur of wie dan ook, maar het blijkt achteraf als hij erin zit, tot nu toe, dat ik de films leuk of vrij goed vind tot fantastisch πŸ˜‰ Meestal weet ik van tevoren niet eens wie erin spelen namelijk, hahahaha

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind hem nogal een wisselende acteur. Hij heeft echt slechte films gemaakt, soms echt wel vijf per jaar. Alsof de man geld nodig heeft ofzo πŸ˜‰

  Ik heb na Kick-Ass uit 2010 geen enkele van zijn films meer gekeken. Kick-Ass is overigens erg leuk.
  Zelf vond ik hem op zijn best in Adaption, een zeer goede film. The Weather Man is ook goed te doen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Nicolas Cage is wel een goede acteur, maar toch trekt hij me niet. Ik heb Knowing gezien en Kick-Ass, allebei wel erg vermakelijk. Ik heb er vast nog wel meer gezien waarin hij speelt maar ik kom er even niet op. Naast de bekendere die al genoemd zijn hier dan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dit is natuurlijk wel meteen De lijst denk ik dan, hij heeft er zoveel gemaakt, Ricardo zegt ook al, hij heeft ook slechte gemaakt, die heb ik dan nog niet gezien. πŸ˜‰ Kick Ass noemde hij ook, die ken ik nog niet!

   Like

 7. The Sorcerer’s Apprentice vind ik ook een geweldige film! Maar eerder om het verhaal dan om de acteurs. The Rock heb ik ook gezien, maar dan weer eerder om Connery dan Cage. Ik kan er niks aan doen, maar ik moet Nicholas Cage echt niet. Ik word elke keer zenuwachtig van zijn films :/ Geen wonder dus, dat de andere films in jouw lijst me helemaal niet bekend voorkomen :p

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha, ja het gaat mij altijd om het verhaal, ik vind ze stuk voor stuk geweldig en ‘toevallig’ speelt Cage erin, ik ben van niemand fan namelijk, een film moet mij iets doen πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 8. Leuk overzicht weer! Ik leef echt onder een steen volgens mij… heb geen van deze films gezien. Maar ik ken Nicolas Cage wel… maar waarvan dan? Volgens mij heb ik ooit National Treasure gezien, of een kerstfilm ofzo… ik weet het niet meer. Die eerste wil ik trouwens wel echt graag zien! Ga kijken of ie bij ons op Netflix is. Lijkt me erg leuk!

  Geliked door 1 persoon

 9. The scorcere’s apprentice is zo leuk!!! En Face off vind ik ook geweldig ja! De rest ken ik niet, en to be honest vind ik films met Cage erg leuk, maar hij speelt wel altijd eenzelfde typetje lijkt het.
  Maaruh, National Treasure 1 en 2 zijn erg leuk, en zoals ik gisteren al zei is The Wickerman ook erg goed. De laatste is ook een beetje paranormaal/spiritueel van aard. πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.