Ik ben een binnenmens/klachten

Neem dit met een grote korrel zout. Heel subtiel krijg ik zo hier en daar klachten binnen, dit is de korrel zout dus. Op Instagram, is de laatste tijd heel veel haakwerk te zien of Picasso, ja, sorry? hahahaha

En dus ging ik mijn mappen even af omdat ik al enige tijd geleden vooral variatie wilde bieden ook op instagram, en ik ben een binnen mens, ja laat ik dat maar eens vertellen dan.

Natuur

Hoezeer ik ook van de natuur hou, echt waar, kan genieten van de natuur, ik zit toch liever binnen. Het waarom is mij ook een absoluut raadsel. Het enige zinnige wat ik kan bedenken is dat ik echt 3 hoog achter in Amsterdam ben geboren en getogen tot mijn 11de jaar. Buiten spelen was geen optie, ik mocht wel, maar er was weinig te doen en bovenal, moest je vooral oppassen met oversteken, ja ook toen al en waren mensen toen ook al, eerder gehaast en je zat in een winkelstraat, de Jan Pieter Hije straat namelijk de eerste 6 jaar van mijn leven om daarna in de Marco Polo straat terecht te komen en dat was helemaal druk! Wij woonden precies naast de tramhalte namelijk, kun je je dat voorstellen? Mijn slaapkamer keek erop uit zelfs!

Verder had ik de straat zelf, nul kinderen die ik er kende, ik bleef namelijk op mijn oude school zitten en reisde elke dag met de tram naar mijn oude buurt, daar zaten ze allemaal. Dus nee, vriendinnen van school kwamen amper bij mij thuis of ik bij hen. Onze school begon namelijk pas om 9 uur en om 4 uur gingen we pas uit. Ik was dan rond half 5 pas thuis, stuk lopen, tram en dan wel voor de deur uitstappen thuis.

Het enige buiten wat ik kende was bij mijn opa en oma, daar was ik vaak, ja ook in de vakanties maar naar buiten gaan had ik nog weinig trek in, zelfs als de mussen dood van het dak vielen zat ik liever binnen aan de grote tafel te lezen of te kleuren of later te schilderen of andere dingen te doen. Met achter mij een enorme achtertuin, vier velden waarvan eentje als soort speel/voetbalveld was gebombardeerd, en een voortuin met wel en straat met auto’s maar die was doodlopend, dus het verkeer was meestal alleen van de bewoners of hun visite, de melkboer, de bakker en de vuilnismannen… Ik had dus vrij spel buiten. Met Spaarnwoude enkele honderd meters verderop.

Natuurlijk mocht ik daar toen ik nog heel klein was niet alleen naar toe, alleen als we gingen wandelen, later toen ik ouder was, werd ik wel naar buiten geschopt, ga fietsen, ga spelen, ga… en ja ook daar had ik vriendinnen die ik dan alleen zag als ik er was, maar ja in de zomervakantie gingen zij ook op vakantie met hun ouders en was ik er vaak alleen. Dat schiet op! πŸ˜‰

Toch ging ik naar buiten, ja ik moest wel, want mijn opa en vooral oma, wilden gewoon dat ik gezond buiten ging spelen, fietsen, wandelen, wat dan ook. En ik vond dat niets! Je kunt gerust zeggen dat ik met mijn eigen ziel onder mijn ziel dan maar even ging fietsen of wandelen, wat bloemen ging plukken, beetje rond kijken, slenteren met mijn handen langs de heggen slaand of met de fietst een stukje Spaarnwoude in. Hoe langzamer ik erover deed in mijn hoofd, hoe sneller ik weer terug was. En dan in de tuin zitten, gezellig? Hahahaha nee… ik verveelde mij altijd dan.

De uitzondering waar ze mij direct mee naar buiten konden krijgen waren de woorden: ZWEMBAD!

Zwemmen

Het was feest als mijn opa vond dat het warm genoeg was, denk, 25 graden, en dat gebeurde niet zo heel veel in die tijd, raar maar waar πŸ˜‰ Om het zwembadje op te blazen en achter in de tuin te zetten, dan was ik niet naar binnen te krijgen! De omgekeerde wereld maar nog mooier was het, toen ik eenmaal mijn zwem diploma’s had, is als ik naar het zwembad op Zwanenburg mocht! En kon, het was alleen een buitenbad namelijk. Standaard kreeg ik eerst 2,50 mee voor een snoepje, zakje chips of een patatje te halen, later werd dat 5 gulden. Ja ik ben oud πŸ˜›

Mijn opa bracht mij dan vaak met de auto en kwam mij dan ook weer halen. En wat vond ik het erg als hij een tijdstip vermelde dat ik weer op de parkeerplaats moest staan of daar komen terwijl het zwembad nog open was, ja misschien nog 30 minuten hoor, half 5 was het meestal of 4 uur… kortom ik had er al vanaf de opening in gelegen, maar dan was ik er niet uit te slaan! (ik was meestal op tijd op de parkeerplaats hoor, ik geloof dat ik 1x echt de tijd vergeten was, gosh, hahaha)

Voornemen

Dit gegeven hoezeer ik mij ook al vele malen heb voorgenomen om elke dag even buiten te zijn, ik woon aan een park, daar kijk ik nota bene op uit! Ik hoef maar 5 km te fietsen naar links of rechts en ik zit in het bos, nou ja, wat men een bos noemt dan πŸ˜‰ met zelfs velden waarop van alles wordt verbouwd, in het midden ligt de stad en ga zo maar door. Ik ben zo vrij als een vogel wat natuur betreft, maar het deert mij bijna niet. Pas als de lente doorzet, wil ik er weer op uit, dan wil ik wel fietsen, maar als ik dan fiets, maak ik van 1 plek wel 50 foto’s om mij heen om dan eigenlijk alweer verveeld te zijn, de uitzondering is langs het water, maar dan begint het ook te kriebelen, dan wil ik zwemmen, en dat kan op deze plekken dan weer niet. Op de stranden wil ik niet zijn, daar is het mij te druk en te smerig hier in Almere.

En dan mis ik weleens iemand om mij heen, om samen te genieten, tegelijk wil ik juist alleen zijn, en dat alleen zijn buiten hier, lijkt een onmogelijke taak, heb ik een fijn plekje gevonden? Komt er ineens één of andere wandelclub voorbij of een wielrennersclub die vind dat zij net daar ook wel even kunnen rusten, ik bedoel… En zelfs als je denkt alleen te zijn, komt ineens de hondenuitlaat service met 10 honden op je af.

En ja, ook nu, met dit weer, trust me. I’ve tried.

Echter, als ik nu naar een zwembad kon gaan waar het dan ook rustig is, stil het liefst, dan ben ik meteen weg, maar ja, ipv zwembaden bij te bouwen, zijn ze nu alweer aan het sluiten, iets wat ik nog altijd niet kan begrijpen en een buitenbad in Almere? Waar! Echt een gemiste kans!

Goed, lieve allemaal, dit was niet wat ik wilde schrijven eigenlijk, hahaha Ik wilde het hebben over de korrel zout klacht(en), op instagram, teveel Picasso en haakwerk, maar nu, komen er tulpen, al dan niet levend of dood voorbij, en ook na een lange grijze dag ineens toch die zon….

zon

zon2

en de likes schieten sky high op deze foto’s πŸ˜‰

Dienstmedeling

Zoals sommigen al gemerkt hebben, lig ik ondertussen dus een week of 2 achter qua bijhouden en lezen van blogs, ik lees ook weleens dat men denkt dat er aan vriendjespolitiek wordt gedaan op de blogs onder elkaar, maar dat is hier zeker niet zo, sterker nog, iemand als Natasja, die ik zo goed ken, merkt nu dat ik haar juist het langste in de wachtrij zet bijv. hahaha sorry Natas. Maar zij weet ook, en ik hoop velen met haar, dat ik ergens, al is het twee weken later, dat ik alsnog kom lezen of even kom kijken. Al laat ik het sneller nu om een reactie te geven omdat we al zovele weken weer verder zijn.

Voor nu, heb ik weer zeker 3 uur aan blogs lezen besteed, kwam ik zelfs nog een tag tegen die mij gegeven is, ergens vorige week dus ~kuche~ (dank je Marion). Maar ik ga mij weer verwijderen van de laptop en even hutspot koken, er ligt ook nog witlof, kan ik ook alvast garen voor ik het in de oven doe later met spekjes dit keer en kaas. En daarna ben ik bang, dat ik toch weer aan het haken zal slaan, ik ben eindelijk klaar met project 3, en een mantel/cape is waar ik nu mee bezig ben, puur fantasie, zonder patroon waar ik ook nieuwe technieken die ik nog niet ken in wil proberen te verwerken, dus studie! Terwijl ik het doe.

Ik wens iedereen een prettig zondag toe, wat er nog van over is, is het alweer maandag? Dan een hele fijne maandag alvast!

 

 

 

55 thoughts on “Ik ben een binnenmens/klachten

 1. Wat een toeval. Ik schreef net een logje dat op 14 februari verschijnt (ja, ik ben zo’n nerd die stukjes op voorhand schrijft) over een soortgelijk onderwerp. Niet dat ik een binnenmens ben, want zodra de zon schijnt schiet ik als een raket naar buiten, maar ook iets in de heel persoonlijke sfeer.
  Niets verkeerd aan het feit dat je graag binnen zit, toch? Of aan het feit dat je gek bent op het zwembad? Elk zijn interesses, elk zijn privΓ©.
  Hopelijk lukt de hutspot en de witlof. Mocht je wat over hebben, dan geef ik mijn adres door. Even postzegel op de worst kleven, en het komt wel terecht…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ieder zijn ding zeker πŸ™‚
  Ik ben absoluut een buitenmens! Als het weer het enigszins toelaat, drink ik mijn koffie op ons terras!
  Wat betreft bloggen, lezen en reageren: je kent mijn mening daarover, doe gewoon lekker je ding!
  Maar… Ik ben het niet eens met je dat er geen “clubjes” zijn onder de bloggers.. Die zijn er WEL, maar ocharme diegenen die zich daartoe beperken!
  Veel kookplezier!
  Liefs 😘

  Geliked door 2 people

 3. Hahahaha, ik zou bijna willen zeggen: ”Neeeneeeneee, dat woordje TE veel heb je mij niet horen zeggen! En het was ook zeker geen klacht!” Maar ik doe het niet. Ik accepteer de korrel zout. Met liefde! β™₯

  Geliked door 1 persoon

  • πŸ˜‰ hahahaha ik had geen namen genoemd πŸ˜› En ik zag hier zo de humor van in πŸ˜€ Vooral omdat ik zoveel dagen later ook die tag nog eens tegen kwam, volgens mij echt al een week terug ondertussen, om die dan vandaag pas te ontdekken, hahaha geweldig gewoon! En met liefde een lach gebracht! ❀

   Like

 4. Haha jij als binnenmens had ik niet verwacht! Al die mooie natuurfoto’s altijd. En je stapt volgens mij meteen het balkon op zodra er ook maar iets moois te zien in in de lucht (of beneden). En ach ja al die klachten… jammer zou ik zeggen. Lekker je eigen ding doen meid. Ik ga nu ook weer even bezig zijn met blogs lezen. En ja dat kost veel tijd dus ook ik loop af en toe achter. Niet meer dan logisch denk ik. En tags, hier ook een hele grote kuch… πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • Kijk dat zeg je goed, ik stap dat balkon op… en ik stap weer naar binnen en ga op de bank zitten of achter de laptop, hahahaha Dit balkon hangt zo slecht, maar dat komt nog wel een keer, is pas goed uit te leggen als de zomer weer komt… en ik hier dus met deuren en ramen dicht zit en de gordijnen ook dicht :O En ja, ik ga er wel op uit zeker om foto’s te maken, dat maakt nog dat ik erop uit wil trekken, zeer zeker! en dan ga ik op bepaalde plaatsen even stoppen en neem meteen 150 foto’s rond mij….. en hop weer die fiets op, lol.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik ken dat gevoel. Als kind moest ‘k ook altijd naar buiten, maar behalve met m’n fiets kon ‘k mij nergens mee bezig houden. Dan reed ‘k rondjes op ’t terras & werd ‘k ’t na een kwartier al beu. Ik moest dan ook alleen spelen & kreeg amper vriendinnetjes over de vloer. Soms voerde ‘k gesprekken aan ’t hek achter in de tuin, met m’n achterbuurmeisje maar daar bleef ’t wel bij.

  Geliked door 1 persoon

  • Jij had nog een tuin dus… nee wij woonden echt in dit geval 2 hoog achter, hahahaha En vriendinnen waren welkom hoor, alleen de tijden waren wat lastig en dan weer thuis brengen of op halen…. dus dat was zeldzaam, maar soms gebeurde dat ook, dat jullie niet een verkeerd beeld krijgen of zo… :O

   Like

 6. Ik heb niks tegen foto’s van Picasso of halen hoor ;-). Ik vind ze leuk! Geniet van het binnen zijn… en buiten zijn. Niet te veel zout in de hutspot he!

  Geliked door 1 persoon

 7. Haha zo lief dat je mij noemt! Ik snap je wel hoor, het is soms ook veel. En me time is erg belangrijk… Ik hou van buiten in de zomer maar in de winter ben ik het liefst binnen, kachel aan chocomelletje en lekker rommelen in huis. Doe rustig aan dikke kus xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Nou ja, hangt ervan af, sommigen vertellen toch wel een verhaal eens per week of zo, en als ik dat wil blijven volgen… zul je het toch even moeten lezen, maar ja, er zijn ook wat blogs bij die ik al filter en direct eruit haal inderdaad πŸ˜€ Ik lees er gewoon TE veel, hahaha

   Like

 8. Typisch amsterdam de JP Hije. Zelf ben ik in de Nieuwe spiegelstraat geboren en daar was ook geen buitenruimte om te spelen. Gelukkig haden ouders een boot en gingen we elk weekend naar terrein van vereniging en daar daar waren natuurlijk altijd kinderen.
  Van het water hou ik ook erg en zwem graag, maar helaas kan dat alleen nog in echt warm water ivm reumaklachten.

  De enige keer dat ik in Almere was met mijn zus gingen we naar naaktrecreatiestrand en daar is het over hel algemeen rustiger en schoner is mijn ervaring.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja dat strand bij de A6? lol.. dat is nu weg dus.. hahahaha De hele A6 wordt verbouwd namelijk… strandjes gesloten wegens verbouwing die tot 2021 duurt πŸ˜‰

   Like

  • LOL… maakt dat wat uit? En onze hobbies, heb je ooit mijn hele lijst gelezen dan? πŸ˜‰ Ja die is ooit aan bod geweest, dit is wat ik nu doe, maar er is meer, en dat buiten zijn, samen met iemand op nieuw terrein of elders, vind ik heerlijk juist! Maar dan vinden mensen mij vaak weer irri omdat ik dan foto’s wil maken en zo, en van alles zie wat nieuw is, hahahaha het is hier buiten zijn… ik vraag mij af hoe dat zal zijn als ik echt een huisje zou hebben op oud land, buiten Flevoland dus… dat is al 1. Met een tuin… dit heb ik dus nooit zelf gehad πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 9. Ik ben echt graag buiten. Maar op dagen zoals gister waar het heel de dag regent ben ik ook gewoon veel binnen. Niet de gehele dag want ik ben van de overtuiging dat frisse lucht goed is voor een mens.
  Ik heb instagram van mijn telefoon gehaald. Daar van mij dus voorlopig geen updates meer. Het wordt anders bijna een dag taak alles bij te houden (korreltje zout) πŸ˜›
  grts

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha wist ik al had je al vertelt John, van instagram, dat is het enige wat ik bij houdt zodra ik ga haken πŸ˜› En buiten komen, doe ik ook wel, maar dan wel met een doel, dus een boodschap of even naar dochter, of zoals nu even het balkon op stappen, frisse lucht komt er zeker binnen, ook nu heb ik de deur alweer open staan van het balkon, en meestal zo’n 2 uur, zomer en winter…. of in de zomer, gek genoeg is ie langer dicht vaak, ivm de zon die er recht op staat met gordijnen dicht πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 10. buiten spelen was ook aan mij totaal niet besteed. Nu wandel en fiets ik graag, ook wel in de winter. maar Zoon daarentegen is veel buiten, dus die heeft er gelukkig meer plezier in dan ik.

  Geliked door 1 persoon

 11. altijd maar binnen blijven is natuurlijk geen goed ding.
  Een mens moet af en toe buiten, zelfs als het koud, regenachtig en winderig is. Net in die koude wintermaanden is het een must om ook af en toe ’s de buitenlucht op te zoeken, anders wordt een mens vlugger vatbaar voor allerlei kwalen.
  Maar ik durf ook wel eens dagen aan een stuk amper naar buiten te gaan hoor… πŸ˜›

  En van een hutspot en witlof kan ik erg genieten!!!

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha ik kom ook zeker buiten, nu ben ik wel eerlijk liever een koude zonnige dag en droog, dan op dit moment, hahaha maar ik mag er zo weer uit, even naar fysio πŸ˜‰ En elke dag staat hier de balkon deur open, ook NU. πŸ˜€

   Geliked door 1 persoon

 12. Ik ben een buitenmens die het liefste binnen zit haha. Maar in de winter zit ik toch ook echt het liefste thuis. Haak jij maar lekker door. Picasso houdt je wel in de gaten!

  Geliked door 1 persoon

  • JA! Dat is waar ik naar zocht, hahahaha ik ben een buitenmens die het liefste gewoon beschermd wordt tegen van alles πŸ˜› In de zomer insecten bijv πŸ˜› hahaha

   Like

 13. Wordt er serieus opmerkingen gemaakt over wat je al dan niet op Instagram plaatst? Ik heb ooit wel een keer een reactie gehad van iemand die het belachelijk vond dat ik 3 maanden na thuiskomst nog over mijn vakantie aan het bloggen was maar goed… ik vind dat soort dingen echt absurd. Het is toch jouw social media dus jij bepaalt wat je al dan niet met ons wilt delen!

  Geliked door 1 persoon

  • hahha Wanda, lees de korrel zout πŸ˜‰ Het was geen vreemde, maar humor! Ze liked de boel nog net zo hard als ik Picasso of mijn haakwerk weer laat zien, don’t you worry πŸ˜€

   Like

 14. Heel herkenbaar dit, ik ben ook zo een huismus ondanks dat ik zo veel van de natuur houd en veel tijd en energie steek in het behoud ervan. Ik moet mijn hond natuurlijk elke dag uitlaten, dus dan kom ik wel buiten, maar anders zou het heel treurig gesteld zijn met aantal uren dat ik buiten doorbreng πŸ˜› Had het er laatst met een vriendin over die hetzelfde heeft. We waren beiden aan het zeuren over dat ons sociale leven wat aan de rustige kant is, maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat Γ‘ls er dan eens een keertje iets georganiseerd wordt we vaak zoiets hebben van ‘eigenlijk wil ik gewoon lekker thuis chillen’ πŸ˜› Stom he!

  Geliked door 1 persoon

  • Haahahaha nee, niet stom, herkenbaar πŸ˜‰ En met een hond kom je inderdaad verplicht buiten, ik kan dus echt 2 tot 3 dagen binnen vertoeven, als ik verder niets hoef, lol… πŸ˜‰ Nou ja, in de zomer is dat anders, maar nu?

   Geliked door 1 persoon

 15. Ik vind natuur ( en dan met name het strand ) juist heerlijk! Lekker een rondje hardlopen buiten, of een bos of strandwandeling! Grappig dat mensen daar zo in verschillen!

  Geliked door 1 persoon

  • Oh maar daar hou ik ook van, mijn droomwens is om vlak bij het strand te wonen ergens waar het altijd rustig is zelfs, hahaha nul toeristen en weinig mensen daar πŸ˜‰ Het is voor mij niet zo makkelijk om even naar het strand te gaan. πŸ˜€

   Like

 16. Hihi ik snapte de titel al niet toen ik aan het lezen was. Ik vind het wel heel interessant, die verhalen van vroeger. Ik was ook altijd een binnen meisje. Ook wel wat schuchter en bang voor de grote boze buitenwereld, al was het bij ons heel veilig om buiten te spelen. Ik woonde in een boerengat. Heel anders dan in Amsterdam, kan ik me voorstellen! Ik realiseer me dat ik ook niet altijd even veel kom reageren. Op dit moment besteed ik veel tijd aan mijn beide blogs, beter worden en de avonden zo veel mogelijk vrij van blogwerk etc. te plannen en gewoon lekker relaxed voor de buis. Soms lastig, haha. Zo ook nu weer. Kom ik toch even lezen! Geniet van je haakwerkjes en Picasso. En ik geniet van je foto’s op IG dus lekker blijven posten hoor!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.