Looking back on 2015

2015 Een jaar waarin ik eigenlijk weinig verwachtte, er stond werkelijk waar eigenlijk weinig tot niets vast behalve het 12,5 jarig jubileum van mijn ouders. Verder totaal niets! Wat heb ik er uiteindelijk van gebakken?

(alles wat vet en schuin gedrukt is, zit een linkje onder en opent in nieuw venster of tabblad)

Januari 2015:

~Er wordt wol gebracht door een FB kennis, ik brei een sjaal, welke nog steeds hier in de kast ligt. ~Mijn vrijwilligerswerk start weer, ik werk er net 3 maanden en mijn vaste contract komt. ~Mijn ouders zijn 12.5 jaar gehuwd, maar vieren het van de zomer pas, een BBQ op de planning. ~Merlijn (mijn beste vriend), is geweest. ~fysiotherapie is weer in volle gang.

31 januari 2015, ik start dit blog en zie wel, ik verwacht er eigenlijk weinig van en snap het ook nog niet allemaal, pas later in het jaar heeft mijn dochter tijd om mij eens te helpen met het vinden van de dingen achter de schermen. Ik wil het eigenlijk alweer opgeven, omdat ik het niet lijk te snappen πŸ˜‰

Februari 2015:

~mijn nieuwe laptop is een feit ~Een ladies night, 50 shades of grey, welke mij 2 vriendschappen kost, maar soit, het is goed zo. ~Mijn fysiotherapeut gaat naar Lapland, een weekje maar, mooie verhalen neemt hij mee terug. ~Mijn dochter komt, ondanks haar drukte van de examens die starten nu zo langzamerhand. ~Merlijn is er weer.

Maart 2015

~Een oude schoolgenote komt op de koffie, ontzettend leuk! Β ~ik maak mijn eerste fietstocht naar de schaapskooi in Haven. ~Merlijn is er best vaak. ~Op die ene zondag reis ik met het boekenweek geschenk gratis naar mijn nicht en haar partner in Ermelo, voor het eerst met de trein over de Hanzelijn, maar het is zo druk dat ik niet bij het raam kan zitten, helaas. ~mijn moeder komt mij helpen met de keuken uitmesten en dus weer fris doen worden. ~bloedprikken en alles is goed, dit doe ik eens per jaar zeker. ~ik vind heel veel oude garde aan bloggers terug nog van de web-log tijd.

April 2015

~Mijn werk, net als elke maand, het wordt telkens leuker. ~fysio net als elke maand gaat gewoon door. ~mijn ouders komen wat kleine klusjes met mij doen, van die dingen waar ik een boormachine bij nodig heb etc. Of ander groot geschut die ik zelf niet heb, of elektriciteit wat ik liever aan anderen overlaat, dat spaar ik op en als ik een lijstje heb, doen zij dit vaker voor mij. ~Mijn dochter komt een paar keer, gezellig, na school staat er nu nog. Haha ~ik ontdek het boek The Magic!

~Venice het concert in Tivoli Vredenburg, mijn eerste bezoek daar en dit concert had al in nov. 2014 plaats moeten vinden, net op tijd weet ik de laatste trein te halen, het liep wat uit allemaal, maar het was weer GAAF!Β  ~ik pas op de kat van mijn vrienden en natuurlijk ~de eerste Koningsdag is een feit.

Mei 2015

~dochter is jarig en viert haar verjaardag nog bij mij thuis. ~Merlijn ~werk ~fysio ~Dochter en schoonzoon krijgen hun eerste huisje, 6 dagen na haar verjaardag! ~De enige week zover, dat ik beroerd ben lees ik nu, en nee geen reden, onverklaarbaar eigenlijk wat ik heb. ~Ik koop mijn fietsmeter om de kilometers die ik weg fiets te kunnen zien. ~Ik maak mijn eerste grote rondje en de meter doet het even niet. ~Netflix komt in mijn leven, uch, lol, met grote dank aan mijn ouders.

Juni 2015

~mijn fiets krijgt een grote beurt en nieuwe fietstassen. Wat allebei echt hoognodig was. ~Op de AH actie wordt de musical Billy Elliot geboekt. ~Merlijn ~Mijn kind slaagt voor haar examens en klaar is haar opleiding! ~Ik durf op de fiets naar mijn werk te gaan. (ik ben blij met mijn km teller).~Picasso wordt 3 jaar oud. ~Hippiemarkt in Amersfoort waar ik samen met mijn moeder naar toe ga. ~Roos komt voor het eerst op bezoek.

30 juni 2015, een dubbele dag, ik breng in de middag mijn vriendin Sandra naar haar laatste rustplaats.

~Om dan weg te fietsen en direct om te kleden omdat mijn dochter haar diploma uitreiking heeft.Β  Er wordt voor het eerst een familiefoto gemaakt waar wij allemaal opstaan, echt allemaal!

Juli 2015

~Het lijkt wel dat elke donderdag de hittegolf dag is, de warmste dag van de week in juli, als ik moet werken, dus veel op de fiets heen en weer kunnen gaan, en op werk is het chillen buiten met veel water en verkoeling. ~Adam op verkenning komt op bezoek met zijn vrouw samen. ~Merlijn komt nog even een knuffel brengen als hij zelf 3 weken weg gaat. ~mijn moeder komt een dagje chillen en Merlijn komt ook binnen vallen! Gezellig, ze hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien. ~Mijn pa komt helpdesk spelen, norton wil niet helemaal werken. ~Billy Elliot de musical met mijn beste vriendin en zij gaat achteraf mee naar het feest van mijn ouders, ja die valt op dezelfde dag, mijn moeder vond dat ontzettend leuk en vrij veel herinneringen van vroeger op zitten halen. Vriendin heeft ook vooral vragen kunnen stellen aan mijn moeder weer en andersom ook, dat krijg je als je samen bent opgegroeid. ~Mijn nicht is zwanger en krijg ik op deze dag te horen. Shhhht nog. Ik mag nog niets zeggen of vertellen.

Augustus 2015

~Ik start weer met een fietstocht, richting Nobelhorst. ~fysio ~werken met flex medewerkers vooral, vakantie tijd, en 1 collega is met zwangerschapsverlof. ~ik ontdek de Turkse supermarkt en de dadels die daar zo goedkoop zijn. ~ik fiets veel oude routes om nu eens te zien hoeveel km’s ik vroeger met de hond van mijn ouders heb gelopen zo tussen neus en lippen door, blijkt telkens tussen de 7 en 10 km te zijn. ~Roos sleept haar vriend mee dit keer. ~SAIL AMSTERDAM!!! Mijn eerste keer ~Ik krijg mijn eerste smartphone van Sytse. ~Tessa komt een druppel uitwerken voor haarzelf, welke ik haar gratis heb aangeboden om zo mijn steentje bij te dragen. Ze mag alles wat ik hier heb vrij gebruiken zoveel als ze wil. ~Zij neemt mij weer mee uit eten, zo lief! ~Instagram is een feit. (ik ben minder verslaafd dan ik dacht dat ik zou worden, lol)

~Eindelijk, mag ik vertellen aan jullie allemaal dat mijn nicht zwanger is! En kan ik het complete verhaal vertellen van de feestdag bij mijn ouders πŸ˜‰

September 2015

~boek Joodse Buren, aanrader! ~werk ~fysio ~ik mag weer op de katten passen. ~Ik krijg een prachtige armband, maar er is veel meer wat ik ondertussen met name van jullie mag ontvangen, de thee actie van Marion, haha, nog steeds geweldig! Els, die mij een kaartje stuurt, en Nesrin, bij wie ik uitgeloot ben voor een lady speedstick. ~Ik ontmoet Trees en zij neemt mij mee naar Stichting Aap, op uitnodiging, als VIP eigenlijk, rondleiding, erg bijzonder! ~Superbloedmaan, verduistering.

Oktober 2015

~papierwinkel maand, er zijn wat fondsen en toeslagen vanuit de gemeente die ik aan mag vragen, op eentje wacht ik nog, duurt maar 13 weken πŸ˜‰ ~Het geslacht van de baby, (mijn nicht is zwanger), wordt bekend gemaakt aan de naaste familieleden met een prachtige taart en dan mag de rest het ook weten! Β ~Natasja komt op bezoek. ~ik maak mijn eerste erwtensoep van dit jaar. ~mijn eerste afspraak bij de schoenmaker en revalidatiearts is weer een feit, ik mag weer schoenen laten maken! ~Roos komt weer hangen πŸ˜‰ ~Merlijn is er weer! ~fietstocht naar het kasteel van Almere wat Witchworld gaat worden. ~ik ga op kraamvisite bij Thijs en Teun. ~Twitter is ook een feit! (welke ik ook vergeet, lol)

November 2015

~Merlijn knipt mijn pony ~werk ~mijn vriendin wordt 44, elk jaar plaag ik haar daarmee, omdat we echt maar 1 maand schelen zelfde jaar zelfs ~fysio ~mijn oom is jarig ~ik ontmoet een nieuwe dame die nu ook een vriendin is. ~vele telefoongesprekken met vriend J. ~Eindelijk mag ik samen met de schoenmaker mijn schoenen gaan ontwerpen, ik laat zien, hij tekent. ~als familie sluiten we af met de Babyshower door dochter georganiseerd, ja staat goed op haar CV straks, als evenementen organisator, ik ben trots op haar! Heeft ze goed gedaan!

December 2015

~ik ben zelf jarig. ~Doorpas bij de schoenmaker, nu wachten tot eind januari 2016, dan zijn ze klaar! ~Merlijn. ~Eten bij vriend J. die voor mij kookt, wel 2 keer zelfs. ~vriendin komt een dagje over. ~Detox thee ~Kerstfair op mijn werk, ik mag de lootjes verkopen, ik verkoop alles wat mij gegeven wordt en haal meer dan 58 euro op hoor ik de volgende dag, een recordbedrag? Dat weten ze niet, maar wel meer dan voorgaande jaren. Yeah! ~fysio ~Roos komt nog een keertje hangen en zij trakteert, pasta carbonara en een salade. ~Dochter komt veel langs, gezellig, fijn dat ze om de hoek werkt, haha.

Nog af te maken, deze maand, tweede kerst bij mijn ouders, nog 1x werken, net mijn laatste fysio van dit jaar gehad. Mijn laatste week na kerst wordt een rustige zoals het er nu uitziet, maar je weet het dus nooit! Voor een jaar waarin ik eigenlijk totaal nul had staan of gepland had, nul doelen ook vooral, is het een jaar geworden van veel fietsen vooral en trainen op de loopband en heb ik zo’n 350 tot 400 kilometer ongeveer weg gefietst binnen Almere, alles bij elkaar, van de tochten tot de boodschappen doen, of even naar de bieb. De afstanden in Almere zijn gewoon langer dan je denkt kom ik nu achter. Zelfs waarvan je denkt dat het om de hoek ligt, ben ik over het algemeen al 3 tot 4 km kwijt.

Vooral mijn blog, en jullie terug vinden en nieuwe bloggers te vinden die ik graag lees, is een ultiem hoogtepunt voor mij persoonlijk. Daarom wil ik jullie ook ontzettend danken voor alles, jullie mee lezen, leven en genieten en bovenal elke reactie die jullie en ikzelf heb gegeven.

Absolute top blog van dit jaar 2015: Harvest moon

Top 3 best gelezen/gezien:

 1. Over mij
 2. Hoe laat je een kaars langer branden?
 3. Denken, durven, doen – kwetsbaar

Top 3 minst gelezen/gezien:

 1. StarenΒ hahaha ik zie nu, ook 0 reacties!
 2. Shoppen met mijn moeder en ook hier 0 reacties, logisch ook eigenlijk.
 3. Door het oog van de naald ook 0 reacties, lol

Zover heb ik in minder dan een jaar 257 berichten geplaatst.

En staan er, schrik niet, dit heet interactief zijn op je blog:

9.343 reacties in totaal.

Die 10.000 gaan we wel halen voor 31 januari 2016 toch? πŸ˜‰

Echt dank jullie wel voor al jullie aandacht op mijn blog, het plezier, de serieuze gesprekken, het elkaar leren kennen, de lach en de traan, zonder jullie, had ik dit niet kunnen doen!

kerst.jpg

85 thoughts on “Looking back on 2015

  • hahaha wat lief dat jullie nu allemaal gaan meetellen πŸ˜› En ja, een toch wel zeer onstuimig jaar achteraf gezien πŸ˜€ Ik ben toch wel nieuwsgierig naar het nieuwe ook, met nu wel een paar afspraken zonder datum nog in de agenda die ik weet. πŸ˜‰

   Like

  • hahaha, ja eigenlijk wel, maar ik had een blog pauze van 3 jaar, toen web-log ermee stopte, ben ik ook gestopt en dit jaar pas weer terug gekomen. πŸ˜€ Jullie ook! Alle geluk en liefs! voor 2016

   Geliked door 1 persoon

  • Suusjeworld… ja klopt, was mijn eerste blog, maar V@nman las Morgaine niet dan? hahaha las ik jou toen nog.. hmmm volgens mij wel af en toe πŸ˜‰

   Like

 1. Gaan we dit halen? Yes we can! Leuk zo een overzicht, ik vraag mij af wanneer wij elkaar zijn gaan volgen. Volgens mij ergens in het voorjaar. Je hebt een super leuk interactieve blog. Altijd leuk om hier even op bezoek te komen.

  Ladies Night en twee vriendschappen verliezen, dit heb ik denk ik niet gelezen. Klik zo ff πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • Oh nee, dat hoeft niet echt, dat is alleen de aankondiging dat ik ging, wat er verder gebeurd is, is eigenlijk bij mijzelf gebleven. πŸ˜‰ Ja, kan kloppen jij vond mij een keertje, toen verloor ik jou uit het oog en ergens zag ik je weer, toen was ik nog aan het zoeken ook met de blogroll en later de linklijst, bla, bloglovin… hahaha

   Like

 2. Ik volg je nu ook via Bloglovin’ ook al is dit niet eens echt nodig want ik kom hier toch wel πŸ˜‰ (nog een reactie rijker πŸ˜‰ ).

  Geliked door 1 persoon

 3. Wel lieve Morgaine, voor een jaar waarin je niets verwachtte zat het toch behoorlijk vol hΓ©, wat heb je niet allemaal meegemaakt… Ik zou dus zeggen: verwacht ook niets van het volgende jaar, dan zit het beslist bomvol met, naar ik hoop, heerlijke dingen!

  Like

 4. 20 minuten lezen op je blog over het afgelopen jaar. Dan sla ik vandaag dus maar wat andere logs over πŸ˜€
  Je had een bevlogen jaar iig. En wat gaat de tijd snel joh. Ik weet nog dat je weer op mijn blogstoep stond πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • En ik was zo blij om jullie dus ook jou weer te lezen, te merken dat jullie allemaal gewoon door waren gegaan, hahaha Ergens… nah.. ik heb 3 bewogen jaren gehad toen ik er even niet was πŸ˜€ Lief dat jij hier 20 minuten voor uitgetrokken hebt! ❀

   Like

  • Daarom toch leuk om ook terug te kijken, in een jaar waarin je weinig verwachtte en zien hoeveel je alsnog hebt gedaan. Daarnaast.. men zegt dat wel, maar het verleden maakt wie wij zijn vandaag πŸ˜‰ Ik herinner mij heel graag de mooie momenten πŸ˜€

   Like

  • Dit was ook niet echt de bedoeling, hahahaha ik wilde een kort lijstje, maar ja toen dook ik mijn archieven in πŸ˜‰ Naast alleen op de family planner te hebben gekeken ik noteer echt heel veel met de hand al πŸ˜€

   Like

 5. Zo, nu ik dit lees begrijp ik dat je er zoveel uur mee bezig bent geweest! Haha. Ik vind het leuk om te zien dat ik vanaf april ongeveer alles wel herken, steeds een oja momentje! Zelf ben ik natuurlijk in maart begonnen. Fijn om te lezen! Zeker ook omdat je de kleine dingen benoemd, dit kan ik erg waarderen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zelf word ik altijd een klein beetje melancholisch van het terugblikken aan het einde van een jaar. Na alles even op een rijtje gezet te hebben, blik ik graag vooruit.
  Ik wens je fijne feestdagen Morgaine!

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel Sunny, dit jaar geen last van eigenlijk… hahaha en dat heb ik eerder en meer tussendoor op de dagen dat mijn dierbaren die niet meer zijn jarig waren of iets anders… Maar niet op een algemene terug blik zoals dit.

   Like

 7. Leuk zo een terugblik per maand! Ik heb voor mijn verjaardag een dagboekje gehad waar je per dag een aantal regeltjes kan schrijven. Het dagboekje heeft ruimte voor 5 jaar. Ben er erg blij mee!

  Poeh, dat noem ik pas interactief zijn met je blog! Ik durf mijn statistieken niet te openen haha! Zover je blogpauze hihi.
  Fijne feestdagen alvast!:D
  Xx

  Geliked door 1 persoon

  • Dat had ik gelezen, ik heb zelfs zo’n boekje gemaakt, gewoon een notitieboekje als blessing boekje, ook dat fungeert natuurlijk als een soort van dagboek, we noteren meer dan we weten en denken πŸ˜‰ Ik hou van interactie onder elkaar, of dat nu irl is, of hier op blog, FB whatever πŸ˜€ Zo leer je elkaar kennen. πŸ˜‰ En die blogpauze is er half om half nu, komt omdat ik nog even druk ben, ik denk zelfs dat ik er volgende week gewoon weer ben, omdat ik dan vrij ben van alles, incluis oud en nieuw ben ik gewoon alleen thuis, zover dan, hahaha

   Like

 8. Pfff, wat een mooi overzicht joh! Uitgebreid gedaan hoor! Altijd leuk om zelf weer terug te lezen na verloop van tijd. Ik denk niet dat ik het zo uitgebreid ga doen maar terugblikken hoort er natuurlijk wel bij! En ja, het is natuurlijk gewoon hartstikke leuk dat je weer bent begonnen te bloggen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Hoi lieve schat, deze post is me totaal ontschoten!!! Komt waarschijnlijk omdat ik toen in het vliegtuig zat… dus goed dat je er even naar verwijst in de nieuwe post πŸ˜€ Maar joh wat een mega SUCCESVOL jaar heb jij gehad zeg!!! Echt inderdaad: dΓ­t is interactie hahaha. Super dat ik je heb leren kennen meid! Liefs x

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: Dit was 2015 | A Year and A Day

Reacties zijn gesloten.