Oplossingen voor de Huishoud tag

De Domestic Godess Tag, What would you rather, gaf mij nog een aanleiding om dit stuk te schrijven. Die dingen waar je niet over nadenkt normaal gesproken. Echter zijn er mensen die niet altijd alles kunnen doen. Een maand is lang natuurlijk toch, er zijn oplossingen voor het moment dat iets echt niet zou kunnen. Hoe dan? Nou bijvoorbeeld zo:

~Een maand lang de wc niet schoonmaken of maand lang je aanrecht niet schoonmaken?

Oplossing: Als je om wat voor reden dan ook je toilet niet schoon zou mogen maken, of kunnen maken. Dan kun je nog wel iets anders doen. Zoals, je mag er wel iets instrooien en gieten lijkt mij en dan hoef je niet eens door te trekken, of doe je tijdens het doortrekken:

Schoonmaakazijn namelijk en liefst met soda of nog beter, baking soda. Giet dat samen in je toilet en laat het lekker bruisen… bij de volgende spoeling heb je niet schoongemaakt, maar alleen iets toegevoegd, dat het ook bacteriΓ«n en geuren verwijderd, is mooi meegenomen.

De wc bril, tegenwoordig kun je wel van die toiletseats kopen toch? Normaal gezien voor op een camping vaak gebruikt of onderweg, nu zou ik deze dan halen ook gewoon voor thuis als het ‘niet meer lekker zit.’

Wat ik zo ie zo eigenlijk altijd elke dag al doe, er staat bij mij een fles bleek op het toilet, en als ik doorspoel dan giet ik tegelijk meteen een scheut bleek mee, dan maak ik niet schoon, ik voeg toe πŸ˜‰ En laat het staan.

~Een maand lang de vieze vaat opsparen op je aanrecht of een maand de prullenbak niet mogen legen?

Oplossing: Voor die prullenbak, stel nu, dat jij daar wel ALLES in gooit dus ook voedsel resten of snoep, whatever. Haal dan weer die baking soda en je mag er alles ingooien toch? Het is een prullenbak, dus strooi er telkens een laagje baking soda overheen, ja dit werkt echt, dat doe ik in de zomer namelijk ook standaard als het warmer is en de vuilniszak nog niet echt vol is. Zo hou ik ook beestjes weg en zelfs in de kattenbak strooi ik het, het houdt vliegen weg.

~Een maand lang onder dezelfde lakens slapen of een maand lang in vieze kleren lopen?

Deze vraag stelde ik ook aan jullie, iedereen is het er wel over eens dat men het beddengoed dan laat liggen.

Oplossing: Stel nu dat het echt moet of niet anders kan. Als het droog weer is buiten, hang je beddengoed uit, ja juist nu het kouder is buiten en het droog is, dat zorgt ervoor dat alle beestjes die broeien dood gaan. Plus dat je lakens weer net zo fris op bed kunnen voelen als dat je ze net gewassen hebt en buiten hebt gedroogd.

Sla je beddengoed open. Vouw het op naar je voeteneinde, zodat het niet kan broeien, en zo alle beestjes uitsterven, dat is eigenlijk iets wat je met grote regelmaat behoort te doen, ook voor behoudt van je matras. Kussens dito, leg ze gewoon lekker buiten of haal de slopen eraf en hang ze lekker buiten op als dat kan.

Zo niet? Heb jij een droger? Als het goed is heeft elke droger een 10 of 20 minuten koud stand, gooi even lekker je spullen erdoorheen, dan lucht je het ook. Doe er eventueel een washandje bij met een klein beetje wasverzachter erin, dan ruikt het ook weer fris.

~Als je een plaag moest kiezen, welke zou je dan kiezen: muizen, meeltorren, mieren of spinnen?

Ik weet dat velen bang zijn voor spinnen, en dus denken, zij kiest spinnen? JA, ik kies spinnen, eigenlijk is dit een strikvraag. Een spin zal namelijk nooit maar dan ook nooit in je voedsel gaan zitten rausen. Niet in een kast gaan zitten, maar in hoekjes in je huis, lijkt eng, maar zij eten nu eenmaal vliegen, muggen en andere soorten die in het web gevangen worden. Dus dubbel werk voor hen, en jij een vrijer huis van ongedierte, lees insecten.

Al die andere soorten, brengen eventueel ook ziektes over of zitten in je meest zoete producten. En die zijn lastig weg te krijgen.

Spinnen haal je zo weer weg, ze hebben het over een plaag, niet dat je die moet laten zitten πŸ˜‰ Dus die stofzuiger erop of allemaal opscheppen en naar buiten donderen.

Web World Wide

Web World Wide

Doe hier je voordeel mee zou ik zo zeggen, ook al je gewoon elke week je bed verschoond of eens in de twee weken. Ik doe het meestal eens per week, maar soms, heel soms ligt het ietsje langer. Maar de twee weken haalt het meestal niet. Ik ben te verwend, dat mijn bed vroeger al, elke week verschoond werd en soms vaker zelfs. Als mijn familie ergens niet tegen kan, is het lang onder oud beddengoed liggen. I’ll blame my grandma πŸ˜‰ Zover terug gaat dat al, ver voor mijn geboorte dat bedden elke week verschoond werden, voor zover ik weet.

En als je het zelf niet deed, dan deed mijn moeder of oma dat wel, bij mijn opa en oma thuis heb ik nog nooit het bed zelf hoeven verschonen geloof ik. Thuis, deed ik het samen met mijn moeder. Maar zij, zorgde er ook voor, als ik op schoolkamp ging. Dat als ik thuis kwam, mijn hele bed en kamer weer spotless en fris was, heerlijk was dat! Meestal nam zij dan ook mijn tas over, ging aan de slag, ik werd onder de douche gebonjourd, kreeg te eten en ging mijn frisse kraakheldere bed in. Meestal waren dat de lekkerste slaapnachten ever in mijn leven.

Nog steeds, als ik een weekendje weg ga of op vakantie, dan zorg ik altijd dat de bedden schoon zijn nog voor ik weg ben. Het idee dat ik thuis kom en mijn frisse bed in kan stappen doet het hem.

Wil jij Baking Soda in huis halen? Heb je een Toko in de buurt? Dan slaag je daar, anders kun je het hier bestellen, ze hebben meer producten die je misschien zoekt. Van beauty tot… kaarsen, branders en ga zo maar door.

24 thoughts on “Oplossingen voor de Huishoud tag

  • ja en nee, er zit verschil in, begrijp ik telkens, kun je googelen πŸ˜‰ Bicarbonaat zit er wel in… maar je hebt de soda versie en de ahum ja versie, haha weet het niet eens.

   Geliked door 1 persoon

  • Nee, jij ook al, hahaha ik heb de gele of de blauwe robijn πŸ˜‰ simpel πŸ˜€ En gebruik maar heel weinig van overigens, hoe meer ik de natuur en wind ruik dus, hoe beter πŸ˜€

   Like

 1. Ik las met verbazing dat jij bleek in je wc gooit. Naast dat het niet goed is voor het milieu is het ook niet goed voor je eigen gezondheid.
  Beter is het als je een maand lang je wc niet kunt schoonmaken, het aan iemand te vragen die het wel kan doen voor je.
  Oh ja, en stop met die bleek! πŸ˜› Beter voor het milieu en beter voor jou.
  Die lakens is toch algemeen bekend dat je die gewoon open moet houden en of buiten moet laten drogen? Je bed gelijk opmaken is ook niet gezond dus ja πŸ™‚
  grts

  Geliked door 1 persoon

  • Schijnbaar weten mensen dat niet van het bed, hahahaha En bleek, dat is iets waar ik niet zonder kan, ja ik gebruik het maar geen liters of zo. Daarbij, ik ben gek op de geur van chloorwater, zwembad, hoe zit het daar dan mee?

   Like

   • Het is een hardnekkig misverstand dat chloor / bleekwater een schoonmaakmiddel is. Het lijkt alsof het vuil wordt verwijderd door chloor, het vuil wordt echter alleen maar gebleekt. In de praktijk is chloor een desinfectie middel. Thuis is het absoluut onzinnig het toilet te ontsmetten. Ontsmetten / desinfectie heeft alleen maar zin in bijvoorbeeld ziekenhuizen of binnen levensmiddelen verwerkende bedrijven. Gebruik maken van chloor heeft nog al wat nadelen. Chloor is slecht voor het milieu. In het riool of de rioolwaterzuiveringsinstallatie kan chloor verbindingen vormen met andere stoffen. Deze verbindingen zijn erg moeilijk afbreekbaar en schadelijk voor het milieu. Verder kost het produceren van chloor erg veel energie. Voor jou als mens heeft chloor / bleekwater ook nog al wat nadelen. Het gevaarlijke chloorgas en chloramines kunnen ontstaan. Chloramines zijn chloor-stikstofverbindingen die de luchtwegen en ogen irriteren. Chloorgas is een erg giftig en bijtend gas dat kan vrijkomen als je bleekwater mengt met andere producten. Met name het toevoegen van zuren zorgt voor een chemische reactie. Wist je trouwens dat door in een wc te plassen waar bleekwater in zit, er giftig chloorgas ontstaat. Over smaak valt niet te twisten, echter de uitspraak dat bleekwater heerlijk fis ruikt kun je hiermee toch ernstig in twijfel trekken. πŸ˜‰

    Like

    • Ah zo, maar hoe zit het dan met schoonmaakazijn/zuur, dat gebruik om eventueel echt diep en goed te reinigen, heb ik van Vara Kassa Groen overigens, en bij het zuur had ik juist zoiets…. ook niet echt goed…

     Like

    • Oh, psje, van dat bleken wist ik, is ook een tijdje nodig geweest hier van binnen dus, maar de baking sodag met azijn hielp meer en sneller zelf. πŸ˜‰

     Like

 2. Wat een goede tip van die baking soda! Ik gebruik het nu een keer in de zoveel tijd als vervanger van shampoo, maar zag op de verpakking staan dat je het ook kan drinken. Dat lijkt me dan weer eng haha. Omdat wij afval scheiden blijft de vuilniszak voor restafval soms heel lang in de prullenbak zitten. Baking soda zou dan dus tegen ongedierte kunnen helpen. Nice.

  Geliked door 1 persoon

  • Baking soda is eigenlijk bedoeld om te eten, het wordt met bakken gebruikt bijv van koekjes en brood en ga zo maar door πŸ˜‰ dus je kunt het ook rustig drinken, je kunt even googelen op 75 tips met baking soda, dan lees je heel veel, van eten tot huishouden wat je ermee kunt… Ik poets er namelijk ook mijn tanden mee, mijn tandvlees is meteen een heel stuk gezonder en wittere tanden πŸ˜‰

   Like

Reacties zijn gesloten.