De mist in

Zondagochtend, ik open mijn ogen en het is wel licht maar toch ook nog donker. De wekker vertelt mij dat het rond half 8 is, min een kwartier ongeveer want die loopt voor, hoeveel weet ik niet exact, anders heeft het nog weinig zin om de wekker voor te laten lopen. Ik besluit om nog even te blijven liggen, ik hoef niets en heb mijn fysieke rust nodig. MIjn geest wil ook nog wel even mee en doezelt weer wat in. Nog twee keer draai ik mij om en dan vind ik het wel genoeg. Het is mistig.

mist13

De zon begint zelfs te schijnen ergens rond 2 uur. Dan ineens komt de mist weer terug. Het is pas half 4 en de mist trekt meer en meer aan. Ik twijfel niet langer en besluit om even in het park een rondje te doen. Op de fiets zo kan ik direct wat boodschapjes doen, er is weer een lamp gesprongen ergens dus even nieuwe lampjes halen.

mist12

Als ik om de flat heen fiets sta ik al direct in mijn achtertuin het Muzenpark, ik fiets net de skatebaan voorbij waar ik de engelse kersenbomen eerst heel scherp zie om ze dan te zien vervagen, prachtig! Als ik ze maar goed op de foto krijg, en ineens doemt er een dame  op uit de mist samen met haar zoontje in de wandelwagen. Hij kijkt zijn ogen uit, hij kent de mist niet, niet zo overdag dat is lang geleden en dit jochie is net 1 geworden. Ze  vertelt mij  dat het bij de vijver en de eenden en zwanen erg mooi is nu. Mijn besluit staat vast maar eerst nog hier even genieten van de mist en stilte als zij weer door is. Stilstaan is wel koud voor zo’n jong kind in de wagen natuurlijk. Dan zie ik ineens een schim. Of ze mij ziet, geen idee, maar zij staat erop. Prachtig mooi, hier hou ik van.

mist11

Ik fiets langzaam een stukje door en ik hoor de vogels zo dichtbij, ook zij voelen zich meer vrij en beschermd nu door de mist, prachtig en ik geniet en geniet. Ik hou mijn hoofd rechtop ik wil eigenlijk mijn ogen dicht doen, nou nee, toch maar niet. En dan kom ik bij mijn berken aan, mijn favoriete bomen en het water, wauw…. En daar ga ik los.

mist10

Dan stap ik weer op de fiets en fiets weer terug via de andere kant. Een paar met kind zit daar, het kind probeert in een boom te klimmen. Hij is pas 2 jaar oud zo blijkt. We raken even later aan de praat omdat ik weer wat foto’s heb gemaakt en gewoon zit te genieten op een bankje van de mist.

mist9

Zij spraken geen Nederlands, engels en toen bleek, hij is Pool zij is Russisch maar ook weer niet echt. En het gesprek werd interessant, zij vertelde mij terwijl hun zoon ervandoor ging op het grote grasveld en papa erachteraan ging. Hij blijkt slechts 1 jaar jonger te zijn dan ik ben en is na de val van de muur toen hij 18 werd Polen uit gegaan al. Hij heeft overal in Europa wel gewoond en gewerkt maar nu, hebben zij samen hier een huis gekocht omdat het hen hier het beste bevalt. Typical. Want hij heeft zelfs in Spanje gewoond en gewerkt maar de warmte daar, zorgde ervoor dat hij geen zin meer had in werken en party’s eigenlijk meer van belang werden, haha Toen is hij in Ierland gaan zitten, ook weer een aantal jaren gewerkt en gewoond, maar daar bleef het altijd ‘windy’ dag in, dag uit.

Uiteindelijk ontmoette hij haar, en settelde zij zich in Duitsland, ook niet en nu hier in Nederland, zijn zij ontzettend tevreden. En ja, met hem sprak ik ook nog over de muur, als hij maar 1 jaar jonger is dan ik ben, dan heeft hij meer dan bewust de val van de muur meegemaakt. En ik heb geluisterd naar zijn verhaal. Wat kon die man kletsen, en dat zei ik later tegen haar toen zij haar zoon ging halen en speelde op de skatebaan ondertussen. We sloten af, het bleek al zes uur en ik was rond 4 uur de deur uitgegaan, zal niet. Open staan voor anderen en luisteren naar prachtige verhalen.

mist4

En zij? Vinden ons land het meest veilig, ze durven hier gewoon in de avond samen met hun kind in het park te wandelen, grappig toch! Wel heb ik hem nog gezegd, als je hier echt wilt blijven nu voor jullie kind ook, maar ook voor jezelf, ga Nederlands leren. Ja, zij is daar al mee bezig, en hij weet het, want dan… zul jij nog meer geaccepteerd worden dan jij je nu al voelt. Want hij voelt zich al geaccepteerd en is erg gelukkig hier in ons land. Overigens op dit moment, zij werkt, hij is ‘huisvrouw’ zei hij in het Nederlands, haha Hij zorgt voor hun kind, zij werkt zich een slag in de rondte, omdat het kan hier.

mist2

Ze wonen in de buurt en we gaan elkaar vast en zeker elkaar nog wel een keer tegen komen gewoon hier in onze achtertuin. Het Muzenpark.

Samen met de eerste foto is dit mijn meest favoriete foto, het meisje in de mist.

Samen met de eerste foto is dit mijn meest favoriete foto, het meisje in de mist.

Alleen de eerste foto is origineel in kleur, de rest heb ik op grey scale zwart/wit gemaakt, wat vind jij nu mooier om te zien. Mist in kleur of Mist in zwart wit. 

76 thoughts on “De mist in

 1. Wat ontzettend mooi zeg! Ik heb in Bogotá werkelijk nog nooit mist gezien… Leuk ook al die mensen die je ontmoet! Ik vind de zwart-wit foto’s de mooiste! Heb ik echt van genoten, zulke mooie plaatjes! Dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

   • Hahaha nouja ligt eraan waar je bent. In de stad is er nooit mist, maar in de bergen wel. Die zijn zo hoog dat ze regelmatig in de wolken zitten. Buiten Bogotá is ook mist. Er zijn zelfs wegen die door mistgebied gaan. Daar staan verkeersborden die we in NL niet kennen. Van die borden die zoiets zeggen als: mistig gebied dus pas op. Dat is echt een aparte ervaring trouwens. Is het helemaal zonnig, rij je opeens mist in om daar na een paar minuten weer gewoon uit te rijden…

    Geliked door 1 persoon

 2. Zo op de foto’s ziet de mist er best mooi uit!
  Het is hier al dagen zo mistig dat we het huis aan de overkant soms niet eens meer kunnen zien. Van mij mag het wel weer wat helderder weer worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was hier vandaag meer dan en zeer zonnig en heel helder, een prachtige dag waar ik ook van genoten heb, haha Ik hoop bij jullie ook snel dan 😀

   Like

 3. Even lekker na doezelen is zo fijn.
  Je hebt mooie foto’s gemaakt van de mist, heeft zo zijn schoonheid.
  Heerlijk om een park zo dicht bij te hebben, hier is dat ook zo.
  Hier wonen ook Polen in de buurt, zijn aardige mensen maken graag een praatje.
  Ik heb genoten van je prachtige foto’s, mooi hoor de herfst. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kan zo intens genieten van dit soort weer. Gisteren was het bij ons ook heel erg mistig en nu ik uit het raam kijk (het is 3 uur ’s nachts, INSOMNIAAAAA) is het ook nog behoorlijk mistig. Het geeft altijd zo’n bepaalde sfeer die ik niet echt kan omschrijven, maar ik vind het prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier dus dito 😉 Al snap ik ook als je de eweg op moet dat het dan minder is 😉 Ennuh… lol…. it will get worse, you’re little one, haha zet je maar schrap, mijn nicht gaat vandaag 20 wkn echo laten doen 😀

   Like

 5. Hier gewoon strakblauwe hemel, geen mist. Trouwens de mistfoto’s in zwart/wit vind ik mooier dan de kleur. 😉 Wat een prachtige verhalen heb je gehoord. Ik hou er ook zo van om met mensen in gesprek te gaan en te luisteren naar wat ze te vertellen hebben ❤

  Geliked door 1 persoon

 6. Om met je vraag te beginnen. Ik vind het foto afhankelijk of ze mooier zijn in kleur of zwart/wit. Bij mist foto’s zou ik zelf de kleur er een beetje uithalen, maar niet helemaal. Maar dat is persoonlijk.
  Ik ken – schreef ook al eens over die mensen- een rus en een moslimvrouw die getrouwd zijn en hier in het AZC zitten, al een status hebben nu, maar geen huis. En hij mag nog steeds niet werken.
  Te gek voor woorden eigenlijk want hij is lasser en daar zitten ze hier echt om te springen.

  Nou ja, op betere tijden voor deze mensen
  grts

  Geliked door 1 persoon

  • Ja dat heb je, en ik hoop dat zij snel een huis vinden…. deze mensen geen idee hoelang ze hier al zitten, al vrij lang ook, maar niet vanuit het AZC dus… gewoon vanit hun land hierheen geëmigreerd, is weer anders.

   Like

 7. De laatste foto spreekt mij ook het meeste aan, het meisje in de mist zet je verbeelding flink aan het werk!
  En om op je vraag te antwoorden: mist heb je in alle tinten grijs, dus ik denk dat je met die omzetting naar zwart wit dit fenomeen perfect hebt vastgelegd.
  Bedankt voor dit mooi log en het al even mooi geschreven verhaal er bij lieve Morgaine.
  En nu óp naar een hopelijk iets minder moeilijke tijd voor jou hé!

  Geliked door 1 persoon

 8. Prachtige foto’s! Echt heel mooi. Ik vind de mist normaal gesproken heel erg mooi, maar gister was ik er iets minder blij mee. Ik moest namelijk mijn bril laten aanpassen en in de tussentijd een uurtje in de stad wandelen (zonder bril dus). Mijn zicht was al wazig en met de mis (die ook in de stad hing) was het helemaal een drama. Ik heb een paar dingen omver gelopen. Oeps!

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat een prachtige foto’s en wat een bijzonder verhaal van het stel met een kind. Mooi dat je een gesprek met hun aan ging! Oh, en ik vind de zwart witte foto’s het mooiste. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat apart dat het bij jou zo lang mistig was. Hier scheen zondag volop de zon (zoals je vast ook wel zag aan mijn foto’s). De foto’s zijn mooi geworden en die mist geeft er een speciaal tintje aan. Vind de eerste foto (originele kleur) erg mooi. Meer een combi van zwart/wit en toch iets kleur op de boombladeren.

  Geliked door 1 persoon

  • jij kan dan ook echt het verschil zien, via Fb en hier, hahaha Ja, ik zag het bij jou, meerderen die zon hadden zondag, hier maar een klein uurtje ongeveer, rest was mist dus…

   Geliked door 1 persoon

 11. Prachtige zwart-wit foto’s. Ik hou ervan. Hier was het zondag niet mistig trouwens, gek dan wonen we nog in zo een klein land 😉

  Bijzonder verhaal en ik vind het knap dat jij openstaat voor anderen en hun verhalen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind dat eigenlijk heel normaal om open te staan voor anderen en hun verhalen, interesse in anderen vooral ook culturen, wanneer kwam jij ook alweer op de koffie? 😉 haha

   Like

 12. The spooky collection. Het zijn erg mooie foto’s geworden, maar ze doen mij wat ‘geestig’ aan. Er zit gewoon meer in die mist, die illusie krijg je. Greyscale spreekt me dus meer aan, is mysterieuzer. En leuk om de uitgebreidere versie van je parkervaring te lezen, haha. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dat verhaal, dat heb ik nu dus zelf ook terug gelezen, ben ze niet meer tegen gekomen daarna, hahaha en eigenlijk was ik het ook alweer vergeten en nu dacht ik, OH JA, ik zie ze zo weer voor me 😉 Dat is nu wat een blog OOK doet 😀

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.