De Tarot van het Wilde Woud

Woord vooraf

Er is nu een nieuwe categorie welke ik Abracadabra heb genoemd wat staat voor ‘toverformule’, nu kan ik heel veel vertellen over magie en formules maar dat doe ik vaak niet, omdat niet iedereen erin is geïnteresseerd. Als jij dat dus niet bent, dan kun je nu stoppen met lezen en verder gaan, dat neem ik je absoluut niet kwalijk! Gezien ik zelf ook sommige dingen oversla als ik er niets mee kan. Maar je mag natuurlijk wel, of gewoon een reactie voor de gezellig neer kalken, hier kan veel. Heren? 😉 😛 hahaha Anders zie ik jullie morgen wel weer!

Reviewen

Ik ben niet zo heel goed in uitleggen wat mijn eventuele bevindingen zijn over bepaalde zaken als een review geven over iets. Of dit nu over thee, koffie of dus een tarot gaat. De laatste vind ik het meest moeilijke om over te schrijven, liever vertel ik het je terwijl ik je het laat zien en het boek in handen geef zodat je het zelf kunt lezen zelfs. Om dan aan te vullen met dat wat je nog meer wilt weten, mits ik het antwoord weet natuurlijk.

Tarotdecks

Goed, dit deck zag ik dus bij de Bruna en dankzij de VVV bon die ik van Tessa kreeg enige tijd terug, besloot ik het te doen, waarom weet ik niet, omdat ik eigenlijk meer van een ander soort decks ben, die meer hekserig ogen of met engelen zelfs of zoals ik al heb, het Leonardo Da Vinci deck. Welke ik gewoon voor de fun heb zo blijkt nu, want er echt mee gewerkt of het boek helemaal doorlezen heb ik eigenlijk nooit gedaan.

Dit deck echter, wat mij wat ‘luguber’ aandeed zelfs om te zien, totaal niet mijn stijl? Trok mij, riep mij. De prijs deed het hem ook, maar dat zie ik vaker, wil niet zeggen dat ik elk deck wat maar 12,50 kost of zelfs minder, dat ik dit dan meeneem, echt niet! Er moet wel een soort van binding bij bestaan, zoals de Shakespeare Tarot, de naam zegt het al, toneel, alle stukken van Shakespeare bekend spelen een rol in dat deck. En ook die is voor de fun en omdat mijn beste vriend in die wereld heeft gewerkt ook, van toneel, film, tv etc.

Dit bedoel ik dus, wil ik jullie vertellen wat ik van dit deck vind, ga ik al allerlei andere zaken vertellen, sorry. Goed, terug naar dit deck, het riep mij, ik nam het mee en opende het dezelfde dag nog, natuurlijk. Ik sloeg het boek als eerste open en dat nodigde direct uit om te gaan lezen eerst. Om vervolgens na de inleiding ergens al te lezen: Lees dit boek 1x en leg het dan weg en doe je eigen ding!

Tarot van het Wilde Woud - boek

Tarot van het Wilde Woud – boek

De Tarot van het Wilde Woud

Ja dat is een boek naar mijn hart, al zal ik altijd terug pakken nu ik het eerst van voor naar achteren heb zitten lezen en waarom? Dit is dan een tarot deck, maar als jij al met tarot bezig bent om je eigen pad te vinden, je eigen energie te kunnen duiden, dan kan dat met vele andere decks ook wel, ik ga even uit van Rider Wait, het meest bekende, en alle decks die ik daarna heb mogen zien of zelfs gebruiken, leiden toch weer terug naar die basis van Rider Wait.

Ik durft te vertellen dat het bij dit deck dus totaal anders is! Ja, het is hetzelfde aantal kaarten, ja je hebt de 21 grote arcana kaarten en dan de kleine arcana. maar de uitleg, de namen zijn al bij elke kaart anders.  De namen alleen al, maken dat je elke basis van een basis kunt vergeten en als je dus niet bedreven bent of pas begint, kun je rustig dit deck aanschaffen.

Nogmaals, vooral als je dus je diepere zelf vooral bloot wilt en durft te leggen. Het werkt ook absoluut met het jaarwiel, elke kaart heeft een positie en staan zo in verbinding met elkaar, welke ook uitgebreid terug te vinden is, in het jaarwiel dus.

Het jaarwiel Tarot van het Wilde Woud

Het jaarwiel Tarot van het Wilde Woud

Toen ik de inleiding had gelezen heb ik de grote Arcana gepakt en deze uit gelegd op tafel en kaart nummer 12, De spiegel trof mij. Het waarom was nog een absolute raadsel, eerst ging ik nog het boek door over hoe het ontstaan is dit deck, hoe zij dit systeem hebben aangepakt en ga zo maar door, ja het is even wat leeswerk en pas toen kwamen de kaarten zelf aan bod. Ik ben begonnen bij kaart 0, in dit geval De Dwaler en las ze één voor één met telkens de kaart in mijn hand zodat ik eerst kon kijken, zien wat ik zelf allemaal al zag voor ik het boek verder ging lezen.

Tarot van het Wilde Woud - Grote Arcana

Tarot van het Wilde Woud – Grote Arcana

En kaart 12, ik keek, ja water, soort van zeemeermin, hield ze nu een maan? Of een lichte bol in haar hand, eigenlijk een erg grijze kaart waar ik voor pastels val juist, maar ze trok me, De Spiegel, die naam, nee… ja ik weet wat spiegelen is, dat gebruik ik zelf ook vaak in het dagelijks leven, mijzelf  te spiegelen om te zien waar mijn min en pluspuntjes zitten en waar ik in balans ben eventueel. Geloof mij, je medemensen ook al ken je ze niet, zijn hier heel belangrijk in. 😉

Ik pakte het boek erbij en begon te lezen wat de kaart mij zou gaan vertellen, er was iets, nou geloof me, ik kwam niet meer bij, een lachsalvo kwam los… oh zo, ja natuurlijk.

Tarot van het Wilde Woud - Grote Arcana kaart 12 De Spiegel

Tarot van het Wilde Woud – Grote Arcana kaart 12 De Spiegel

De Spiegel: Positie op het wiel De spiegel staat op de positie van de herfstequinox, op 21 sept. bij de poort tot de ondergaande zon. Het element is water, (nee!). De donkere middernachtelijke zee (zee? waar!) ligt voor de ziel die de reis naar het mysterieuze eiland moet ondernemen om te helen. (hey dit klinkt als… zal toch niet?)

Beschrijving een deel ervan: IN de Arthurcyclus is zij Morgan (HEY That’s ME!), die Arthur meeneemt naar vergetelheid op het eiland Avalon en daar te helen. De Vrouwe van het Meer (dat zeg ik ook telkens, Viviane is niet de vrouwe van het Meer, dat is Morgaine geworden, als laatste en nog steeds dwalend…)is eenzelfde oerfiguur die ook optreedt als hoeder en bewaker van het zwaard Excalibur en als arbiter van Arthurs daden. enzovoorts…

Mysterie waarom die kaart al vanaf het eerste moment nog voor ik de inleiding begon te lezen er telkens uitsprong, ik bedoel, kaart 12, dus echt in het midden van de 21 ergens.

Tarot van het Wilde Woud - grote Arcana

Tarot van het Wilde Woud – grote Arcana

De kleine arcana is exact  zo, je kunt alles wat je geleerd hebt bij de Rider Wait of de basis van tarot helemaal vergeten omdat dit echt een zielentocht is en blijft. Zelfs de meest negatieve kaarten geven meer en dieper uitleg welke telkens toch weer positief is. Ik bedoel, dat heb je in de gewone tarot niet, een negatieve kaart is negatief en klaar. Hier wat normaal de zwaarden zou zijn, heb je kaart zwaarden negen, die is mij geleerd als, je wordt in je rug gestoken, nou om de beste wil van de wereld, hier wordt het totaal anders vertelt en uitgelegd, nergens dat je in je rug gestoken zou worden. Of zwaarden 10, de kaart van de nachtmerries? Nul duiding daarop, eerder en meer, dat je rust dient te nemen om te helen bijv. En ga zo maar door!

Tarot van het Wilde Woud - Kleine Arcana nog in afwachting van.

Tarot van het Wilde Woud – Kleine Arcana nog in afwachting van.

Kortom, voor de dames die hierop zaten te wachten, ik zeg, doen! Mits je het wilt gebruiken om je eigen ik beter en dieper te leren kennen en de wijze woorden wilt meenemen hoe uit een bepaalde situatie te komen met jouw zielentocht. Want dat wordt ook telkens gegeven, een advies of een raad omdat de betekenis dat al vertelt. En als altijd, dien je natuurlijk ook naar jezelf te durven kijken natuurlijk en te erkennen 😉

Tarot van het Wilde Woud - Grote Arcana kaart 20 & 21

Tarot van het Wilde Woud – Grote Arcana kaart 20 & 21

Als laatste

Pas achterin worden eventueel een aantal leggingen uitgelegd om dit deck te gebruiken en wat denken jullie? Er staat wel in woorden, je kunt het gebruiken zoals ‘gewend’ maar het keltisch kruis staat er niet in! hahaha Dat zegt genoeg toch? Zo ook, staat er wel een trekking in van slechts 3 kaarten, maar het verleden, heden en toekomst staat er niet onder. Nee, dat is nu:

De padlegging:

Kaart 1, midden: het probleem

Kaart 2, links van het midden: actie die je moet vermijden

Kaart 3, rechts van het midden: Actie die je zou ‘moeten’ ondernemen

Dan is er nog de booglegging, nee daar waag ik mij nog niet aan, eerst de kaarten maar lekker in mijn eigen energie drenken. En de wereldboomlegging, welke nog dieper gaat in jezelf eventueel.

Dan volgt er nog een ‘je weg volgen’ wat een soort van meditatie is welke je zou kunnen lezen om het oude wilde woud nog beter te leren kennen en voor je een kaart gaat leggen leest. Dan zijn er nog een aantal pagina’s blanco, waar jij jouw eigen aantekingen kunt neerpennen, dit zijn er niet veel, maar je weet het nooit natuurlijk! Kortom, het gaat een zeer persoonlijk deck worden als je ermee gaat werken, ennuh, ja, als iemand echt zijn eigen ziel wil leren kennen, kun je het ook voor anderen gebruiken. Op den duur.

Tarot van het Wilde Woud - detail grote Arcana kaart 6 & 7

Tarot van het Wilde Woud – detail grote Arcana kaart 6 & 7

Ik hoop dat jullie zo een keuze kunnen maken om het wel of niet te doen, want ja, ik heb natuurlijk enorm geluk gehad dat ik het maar voor 12.50 heb gevonden om dan te merken dat dit deck nog vrij nieuw is, het jaar 2010 staat erin als start datum voor ontwikkeling of net klaar zijnde? En het is te koop via Bruna of Bol.com en vast nog andere sites voor 29,95, dat is de normale prijs! Maar als je het mij vraagt, en je bent op zoek naar heel diep en je eigen ik? Zeg ik DOEN!

Ik hoop dat diegenen die hier op zaten te wachten iets aan hebben, beter kan ik het namelijk niet vertellen, dan zeg ik, kom eens langs en mag je kijken, voelen, en eventueel proberen.

Natuurlijk heb ik vlak voor de supermaan al een drie legging gedaan, deze ligt nog, wie weet voeg ik ze nog toe, maar vanmiddag lag Picasso ineens bovenop de kaarten, hahaha Wie weet, zet ik nog op de foto, moet wel bij daglicht dan ivm weerkaatsing van flits nu, en laat ik het nog een keertje zien, maar pin mij hier niet op vast.  😉

Picasso ligt op mijn tarot, precies op het moment dat ik denk.. even nog op de foto, witchy cat ;-)

Picasso ligt op mijn tarot, precies op het moment dat ik denk.. even nog op de foto, witchy cat 😉

Ben jij geïnteresseerd in het spirituele als, edelstenen, divinaties, tarot of andere kaarten? 

46 thoughts on “De Tarot van het Wilde Woud

 1. Nee, in zulke dingen ben ik echt niet geïnteresseerd. Ik ben al altijd heel erg terughoudend geweest tegenover zulke dingen. Mijn schoonmoeder gelooft wel in aardstralen, maanstanden en handlezen. Ik krijg daar alleen de slappe lach bij. Tussen mijn schoonma en mij zal het wel nooit goed komen. :).

  Geliked door 1 persoon

 2. Picasso is zo te zien weer reuzegeïnteresseerd! Whaha 😛 Ikzelf zou dit niet zo gaan doen en heb er op dit moment niet interesse in om de kaarten te leggen. Maar ik vind het wel interessant en ik zou er zeker voor open staan als een kenner (zoals jij bijvoorbeeld) de kaarten voor mij zou leggen zonder dat ik mezelf daar helemaal in moet verdiepen. Dat is ook de reden dat ik dit stuk heb gelezen: ik lees die inleiding en ben dan té nieuwsgierig hahaha. Ik zou dus zeker wel een keer een sessie willen (of hoe zeg je dat), maar ik zou denk ik niet snel zelf alles gaan uitpluizen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, dat hoeft dan ook niet als je het aan iemand anders vraagt, dan ben ik of die ander daar om dat aan jou te vertellen en samen op zoek te gaan, maar in dit deck kan het heel diep gaan en kan er wel degelijk ook bijv. pijn op tafel naar boven komen wat ik dan ook weet, maar goed, dat is dan tussen mij en jou of die ander en jou. 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Oh leuk! Ik weet niet goed waar ik wel in geloof, maar dan weer wel waar ik niet in geloof. (Ben lekker duidelijk eh 😛 ) Tarot kaarten vind ik leuk, we hadden een paar maanden geleden een medium over de vloer. Een stel vriendinnen, een moeder, een paar ex collega’s en de arme medium die in ons midden zat. Ik weet niet meer welke kaarten er voor mij op tafel kwamen, maar wel dat de woorden nogal wazig waren. Kan natuurlijk ook aan het medium hebben gelegen. Hoe dan ook, dit soort verhalen vind ik leuk. Sowieso, lekker doen waar jij je goed bij voelt X

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha ja dat is ook een puntje Cassilda, Roos van Daily Dose of Rose, zou jou kunnen vertellen hoe ik het dan ga uitleggen, vage woorden, medium als ik dat al lees, denk ik.. uh oh… Je hebt de ‘echten’ en je hebt de raders en guessers, helaas maar waar, beunhazen, en het is erg lastig om van tevoren te weten wie je te pakken hebt. 😉 En ik denk, dat jullie een soort van beunhaas te pakken hadden. Helaas!

   Geliked door 2 people

 4. Dit deck heeft het nu echt tot mijn lijstje geschopt! Het hele zielenreis verhaal is echt iets voor mij! En Arthur ook! Ik kan me goed voorstellen dat je kinderlijk blij wordt van dit deck! 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben een heer van stand en zal daarom hier inhoudelijk niet op reageren. Alle kaartspelen hebben een geluksfactor… Ook deze. Net als horoscopen die uitkomen, als je het maar algemeen houdt voelt iedereen zich aangesproken. Ikzelf ben een wetenschapper die denk in enen en nullen, maar toch aanhanger is van het boeddhisme. Verklaar dat maar eens met kaarten. Overigens heb ik wel eens met kaarten, kwajongen, de hoofdprijs op een toernooi gewonnen. Een kwestie van geluk hebben…

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha Sjoerd, dank je wel dat jij zo adelijk ebt gereageerd, en ik snap wat je bedoeld zelfs, en dat is al een foute instelling die mensen vaak hebben, die toekomst, de kaarten vertellen niet jouw toekomst, ze vertellen jouw toestand op dit moment 😉 En de toekomst, is ook over 1 minuut… Alles staat in verband met elkaar, ook het Boedhisme met andere combi’s en dit is dan de oude Kelten 😀 Er is ook nog het principe van de oude Noren en dan krijg je de Runen bijv. 😉

   Like

 6. Ik zeg vaker lekker schrijven over dit soort dingen. Maar ik ben er stiekem dan ook best wel geïnteresseerd in. In heel dat magie en wat je dus beschrijft in in inleiding. Doet me trouwens denken aan dat ik vroeger altijd heel veel over Wicca las enzovoort. Heb zelfs nog twee boeken in de kast staan geloof ik. Misschien die er toch weer eens een keertje bij pakken.Was ik helemaal vergeten tot dat jij met die deck op instagram kwam. Wat er trouwens echt super mooi uit ziet! Ik ga hem iedergeval in gedachten houden en misschien binnenkort zelf wel kopen.. Ik ga iedergeval onze bruna in dat gaten houden. Want wie weet ligt die daar straks ook wel voor 12,50 😛

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha heel stiekem Laura, heb ik nog voor jou geïnformeerd hier, en volgens hen, was dit een standaard levering aan ALLE Bruna’s over heel Nederland, dus vraag ernaar in de winkel, wie weet is het ook wel al uitverkocht, want ze hebben nog gekeken of ze het eventueel konden bestellen voor die prijs… maar dat kon dus niet. (anders had je een berichtje gekregen kan het op laten sturen direct naar jou en dan over en weer.. de prijs … naar elkaar toe) 😉 maar goed, ze hadden nog staan, maar dan zou het 20 euro verzendkosten bovenop k omen, hahaha ja dan kun je het net zo goed zelf bestellen. Als je meer wilt lezen zo nu en dan, bezoek dan ook eens Loena, Elis en Surion – Miss Moon Magic, ze staan alle drie in mijn linklijst 😉

   Like

  • Dan ga ik binnenkort met jou eens aan tafel zitten, basis, ook jij kunt het en hebt het in je, maar ja, ik ben er al 13 jaar mee bezig en ooit dacht ik.. dit leer ik NOOIT, het onthouden alleen al van elementen etc. Dus ik snap dat je dit zegt het vergt ook studie, echte studie, maar het is ook van belang dat je eventueel iemand hebt om op terug te vallen, en die zit hier 😉

   Geliked door 1 persoon

 7. Ik vind t stiekem wel erg boeiend….
  Ik weet niet wat ik er mee kan hoor…. Maar ik vind het boeiend dat er kaarten zijn die zo op jou kunnen slaan, en je inzichten kunnen geven zodat je verder kan.

  Geliked door 1 persoon

 8. Een moeilijk, en ook wel heikel onderwerp durfde je hier aan te snijden Mogaine, want niet iedereen gelooft in die dingen. Zelf doe ik dat ook niet, maar vind het heel intrigerend, dat wel. Dus jouw knap geschreven en gefotografeerde uitleg gingen er goed in, ik ben weer een beetje wijzer in die materie geworden, dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb een set Rider Wait kaarten. De kaarten die je hier in je post laat zien vind ik schitterend. Je zou ze alleen al willen voor de plaatjes. Ik denk dat de manier waarop een plaatje op iemand overkomt veel zegt over die persoon en hoe die op dat moment in zijn vel zit. Ik zie er dus wel de waarde van in.

  Geliked door 1 persoon

  • Meer dat dat, er staan zulke kleine tekens op uit de oudheid van de Kelten, rond de kettingen onder hen, zo genuanceerd, dat is zelfs als je ze in je hand hebt amper te zien, daarom moet je ook echt het boek lezen om echt alles te zien en mediteren zoals het boek zegt 😉

   Like

 10. Ik heb er echt erg weinig mee Suzan, maar wegklikken doe ik niet want het interesseert jou, en ik lees je blog en dan lees ik ook dingen van je die ik zelf minder vind. Dit doe ik niet bij iedereen want sommige dingen heb ik echt niets mee en dan stop ik daar echt geen energie in.
  Ik heb er weinig mee, maar ik vind de tekeningen op de kaarten altijd geweldig. Ze zijn erg mooi en spreken tot de verbeelding.
  Maar als jij mij de kaart zou leggen zou ik in de uitkomst niet geloven. Ik ben niet voor niets zelfbenoemd nihlist 🙂 en dat werkt erg goed 🙂
  Maar nu weet ik er weer een beetje meer van. Zo zie je maar dat even doorlezen wel leuke informatie geeft. En natuurlijk ene leuke reactie 😛
  grts

  Geliked door 1 persoon

  • John, I love you, ik vind het echt heel knap dat je dit door hebt zitten lezen, want juist jij ja! hahahaha Dank je wel, en als ik de kaart voor jou zou leggen, dan pak ik dat dus heel wetenschappelijk aan, voor zover dat mogelijk is, doe ik altijd eigenlijk 😉 Dus wie weet, en ja, de kaarten op zich of je ze nu wel of niet gebruikt zijn al mooi. Oh ja er staat in het boek ook… en daar ben ik het ook mee eens, zeg ik ook altijd, toekomst lezen gaat niet! Het zou wel kunnen, maar dan is het de interactie die jij persoonlijk doet dat je het zo kunt veranderen, zo zou ik al bijv. al zeker 5 jaar nu heel gelukkig moeten zijn ondertussen met een ‘rijke’ man is mij ooit voorspeld.. ahum… lol… 😉 Wat denk je als mij dat vertelt wordt, ja ja eerst zien dan geloven 😀 Nuchterheid is alles in deze 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Kan ook Sas, ik ben er al heel lang mee bezig maar van die 13 jaar hebben ze ook wel langer dan een jaar in de kast gelegen, maar wel als ik dan weer een boek tegen kwam, indirect die info/studie weer tot mij genomen. De kaarten kunnen inzicht geven, sommigen vertrouwen erop en doen het elke dag, anderen zoals ik, soms, maar, ik moet zeggen dat het nu weer opkomt dat ook ik het vaker ga doen weer, met anderen ook als zij dat willen. Het is ook een heel leuk element voor goede gesprekken en je kunt er echt iemand mee helpen eventueel of gewoon zelfs pret beleven met elkaar. 😀

   Like

 11. Mooi je uitleg bij je torot kaarten,ooit eens in mijn bezit gehad maar niets mee gedaan ,en weg gegeven…..
  de mooie afbeeldingen spreken mij wel aan,dus wat dat betreft jammer……..
  Dus Morgaine.ik ga voor jou geen kaartje leggen!
  groetjes Christiene.

  Geliked door 1 persoon

 12. Zelf ben ik opgegroeid met Guna-Guna dus de Tarot is voor mij heel normaal.Net zo mysterieus als het antwoord op de vraag: Waarom liegen VVD-ministers per definitie? 😉

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik vind het leuk om te lezen dat jij dit leuk vindt. Zelf heb ik niks met tarot. Ik heb eigenlijk helemaal niks met kaarten, behalve kwartet 😉

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha ja kwartetten ook leuk, misschien is daar ook ooit wel mee begonnen bij mij, mijn oma had een sprookjeskwartet die ik meestal samen met mijn tante deed 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.