Harvest Moon

Van de week gaf ik al een mini update van allerlei zaken die ik in dit jaar alleen al heb gekregen van ontzettend lieve mensen om mij heen en ook van jullie. Wist ik veel, dat ik eigenlijk even moest wachten tot bijvoorbeeld vandaag 😉 Mocht je het gemist hebben ~klik hier~

Donderdag was mijn werkdag en zo ging ik naar mijn werk, het was als altijd een supergezellig middag met mijn zonnestraaltjes, hier ben ik nog altijd dankbaar voor dat ik in deze mijn hart heb gevolgd. De vriendschap waar ik het over had in dat ~klik hier~ blogje, vond het namelijk maar niets. Dat was niets voor mij, en dat moest ik vooral niet doen. Ik bedoel, één van die dingen waarbij je na kunt gaan denken of de vrienschap wel überhaupt echt is. Maar, dat heb ik losgelaten ook al spreek ik er nu wel wat vaker over, dat is juist een goed teken omdat ik erover kan praten nu. Het is voor mij een onderdeel van loslaten. Daarvoor in de plaats, begon ik ook weer te bloggen, iets wat ik met haar deelde, dat ik dat toch begon te missen. Een aantal pogingen was ik al gestart door puur en alleen op FB op een pagina weer te gaan bloggen, maar dat zette weinig zoden aan de dijk, en had ook te maken hoe dan verder te bloggen. Het stukje wat ik voorheen blogte was al zo veranderd dat ik daar nog weinig over wilde vertellen, het werd echt van ons en het voelde niet goed meer.

Ook dit idee om toch weer eens op wordpress te gaan kijken, hield zij tegen, raar maar waar, waarom eigenlijk, snap ik nog niet. Gedoe vond zij, en waarom zou ik. Goed, twijfel werd gezaaid, en zo leer je weer over jezelf, je laat het even gaan en dan trek je de stoute schoenen toch aan. Kan zij nog zo een vriendin zijn, het is mijn leven, het is wat ik graag wilde gaan doen, om te zien of ik het nog in mij had ja of de nee. Dat was natuurlijk mijn persoonlijke vraag, ongeacht wat zij ervan vond, opnieuw, het is mijn leven. In vriendschap, moet je elkaar kunnen vertellen hoe je over iets denkt, maar wel met respect en ook alle vrijheid en eventueel opbouwende kritiek. Dat laatste begon ik ineens te merken, telkens meer en vaker dat dit er niet was. En op een paar momenten dan weer wel, alsof ze het aanvoelde dat ik mijn twijfels begon te krijgen over deze vriendschap. Ik heb veel voor haar gedaan. Zij ook voor mij, echt wel, en daar zal ik haar dan ook altijd dankbaar voor blijven, maar het is de manier hoe je met iemand anders omgaat die het hem doet, dan zijn materiële zaken minder van belang.

Dit is wat ik nu heb geleerd. Ook al ga ik nu toch weer materiële zaken laten zien, al deze ‘dingen’ die ik heb geoogst sinds die relatie stuk is gelopen, is met heel veel liefde en uit het niets gekomen. Dit doet mij zoveel meer ook al ken ik je niet eens persoonlijk, heb ik jou nog nooit ontmoet, zoveel meer dan … Ik kan dit soort dingen moeilijk onder woorden brengen hoe ik dit exact bedoel, de persoon die ik werkelijk heb leren kennen en heb moeten laten gaan, en jullie, die ik misschien maar 1x heb gezien of zelfs nog nooit en toch van jullie al zoveel meer heb gekregen qua ‘liefde en vriendschap’ dan in 10 jaar irl vriendschap.

Goed, klaar nu, VRIJDAG!

Vrijdag

Was een zeer bijzondere dag, ik ben normaal op de woensdag bij mijn vrienden in de wijk naast mij voor de gewoon zomaar, en nu werd mij gevraagd woensdag of ik de volgende dag of vrijdag kon komen. Want hij zat diep, even heel diep, dat is ook waarom ik naar hen toe ga, voor hem vooral, omdat ik weet wat het is om zwaar door een dal te gaan en op de woensdag zat hij er echt doorheen en dan snap ik maar al te goed, dat je dan het liefst even cocoonen en je wilt verstoppen voor de hele wereld. Maar vrijdag, ik kwam binnen, en hij was meteen lief, verzorgend weer, even gekletst, bij een man moet je dat kort houden nu eenmaal 😉 Haha Ja ook dan, als ze depressief zijn, of juist dan. Dollen, lachen en hij kwam met taart aan, zelf gemaakt! Koffie erbij en even kletsen, hun weekend even doorgenomen die zij in Ierland hadden doorgebracht en toen gaf hij mij ineens een klein cadeautje…. Van ons en van de poezen, omdat je… vanuit Ierland!

Wauw…. Wat een prachtige armband en wat kennen ze mij goed, allebei, en ja, nu op dit moment draag ik hem voor het eerst, wat een meer perfect moment dan met volle maan en dan ook nog verduistering straks. Wish me luck every single day! Ik ga voor het geluk!

Mon chou taart zelf gemaakt met koffie.

Mon chou taart zelf gemaakt met koffie.

Charm Bracelet uit Ierland.

Charm Bracelet uit Ierland.

Na een paar uurtjes ging ik weer, je moet het niet te lang maken allemaal, na ook met de poezen nog geknuffeld te hebben ging ik weer mijn fiets op om wat boodschappen te doen en dan lekker ontspannen thuis te komen. Ik opende mijn brievenbus en wat vond ik daar? Een hele grote envelop, mijn vermoeden was juist, het was het ‘vieze thee’ pakket van Marion van Mijn Kladblog. Natuurlijk wilde ik dat direct op de foto zetten, op instagram ook, maar helaas, het maakte niet uit waar ik ging, ik werd gevolgd, ik kwam niet meer bij! Want?

Picasso!!!! ja echt, de thee met leuke andere quotes en bladeren der herfst rolden uit de grote envelop en meneer kwam er meteen op afrennen, hun reuk he. Die is zo sterk en meneer sprong meteen op tafel, ik kreeg zelfs klappen van hem met nagels uit? PICASSO! Echt… en hij viste 1 theezakje tussen alle anderen uit om echt uit zijn dak te gaan. Huh? Echt, alsof ik het kattenkruid wat ik vorig jaar uit Amerika kreeg had geopend en wat neer gestrooid had ergens… lol, ik kreeg buikpijn van het lachen en ipv het pakket mooi voor elkaar te krijgen en op instagram te zetten, begon ik de thee met Picasso te volgen. Marion zelf wist het al erg snel via andere wegen hoor en merkte op… ‘Dat is nu NET de ‘vieze thee’ wat ik bedoelde!’ En mijn Picasso ging er plat voor, kortom, is het dan wel thee voor mensen bedoeld, lol. Ik moet er nog om lachen nu. Nou kijk maar mee. Dank je wel Marion!

En toen kwam zaterdag, wat jullie hier kunnen lezen, alleen wat er nog niet bij staat is de Leonidas chocolade die ik van Trees heb gekregen, ook al zo lief, naast de rondleiding al, en achteraf een ongeplande lunch op haar kosten en dan ook nog dit doosje Leonidas, waar ik al stiekem zo nu en dan van aan het genieten ben.  😉

Leonidas bonbons

Leonidas bonbons

En lieve allemaal, na afgelopen woensdag kreeg ik een appje en ja… Komende vrijdag 2 oktober heb ik ALWEER een date staan, ik wordt opnieuw getrakteerd op een etentje, hier in Almere, nee ik ga nog niet verraden met wie of wat en waar is al helemaal een surprise, zelfs voor mij dus, maar na loslaten van… hoeveel je er in zo’n korte tijd, binnen 8 maanden dit al te mogen oogsten, ik dank jullie allemaal stuk voor stuk!

Omdat het vandaag volle maan is, welke de harvest moon is, heb ik vandaag mijn muurtje in de hal veranderd, waar ik eerst allerlei andere zaken had hangen, van quotes ook tot houtskool en andere tekeningen, krantenknipsel van dochter en ga zo maar door, heb ik deze helemaal veranderd en besloten hier mijn ‘harvestwall’ van te maken, wat ik vanaf hier ontvang en het kan hangen? Komt aan die muur en jullie zien het goed, elk zakje thee wat in de envelop zat, heb ik ook opgehangen, dat is mijn persoonlijke humor, zo zie ik het elke dag, en ja er hangt al 1 leeg zakje tussen zelfs, kan ik er eentje afhalen, uithalen en weer terug hangen, want

‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!’

Viering van de Oogstmaan:

Met de Oogstmaan gaat het om de oogst als essentiële schakel in de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is tegelijk het zaad voor het volgende seizoen.

In de maanviering kun je proberen zo’n essentiële schakel vorm en inhoud te geven. Je kunt een moment stilstaan bij wat het afgelopen jaar voor jou zo’n schakel is geweest. Misschien heb je een beslissing genomen zonder welke je nu niet hier geweest was. Misschien heb je afscheid genomen van een belangrijke persoon in je leven of heb je juist iemand leren kennen. Misschien heb je een opleiding afgemaakt die je nu in staat stelt iets anders te gaan doen.

(klik op het woord harvest moon boven en je zit op de bron van Joke en Ko Langkester.)

Laat ik ook vooral jullie niet vergeten die een donatie hebben gedaan voor mijn ‘belofte’, ook daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor, ken je dit verhaal nog niet? Wil jij mij ook helpen al is het met 1 euro? Zie boven, wie het kleine niet eert… is… Dan mag dat!  ~KLIK voor mijn Crowdfunding~ iets wat ik eigenlijk te weinig push, omdat ik zo dus ook niet in elkaar steek eigenlijk. Echt dank jullie wel!  ❤

Vertel, wat heb jij in het afgelopen jaar los mogen laten en wat heb je mogen oogsten tot nu toe. 

45 thoughts on “Harvest Moon

 1. Grappig dat Picasso zo gek was op dat ene theezakje dat Marion vieze thee noemde!
  Het lijkt inderdaad wel alsof er kattengras in zit. Leuke foto’s zijn het geworden en door Picasso juist heel uniek.
  Wat een mooie armband hebben je vrienden voor je meegenomen uit Ierland. Daar zul je wel heel blij mee zijn.

  Om een antwoord op je vraag te geven: Wat ik heb losgelaten is de lange aarzeling en de schroom om op mijn leeftijd nog een blog te beginnen! Wat ik heb mogen oogsten is: Dat ik in die korte tijd heel veel leuke en lieve mensen heb leren kennen die waarschijnlijk anders nooit had leren kennen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha, ja, dankzij Picasso is deze fotoserie juist heel apart geworden en heeft marion niet alleen mij blij gemaakt, maar ook zeer onverwacht Picasso dus al was het voor hooguit ene half uurtje. 😉 En jouw oogst is ook mooi, way to go! Mooi om daar zo nu en dan stil bij te staan, geldt voor mij ook, al heb ik mijn oude garde natuurlijk, ook de nieuwe garde zoals jij hoort hierbij 😀

   Like

 2. Hihi moet ook even lachen hier om die gekke kat van jou 😛 Echt superlief ook van Marion weer! En als jij het ook niet te zuipen vind kun je het altijd nog voor Picasso inschenken haha 😉

  Vriendschap is iets waar je veel over kunt schrijven. Iets heel belangrijks en soms moeilijk. Ikzelf heb niet superveel vrienden eigenlijk, een aantal goede die gelukkig nog steeds heel goede vrienden zijn ondanks de afstand (zo leer je ze wel kennen trouwens, de échte vrienden).

  Mooi wat je zegt over de maan en de oogstmaan. Afgelopen jaar is voor mij niet lastig te bedenken wat ik heb losgelaten: al mijn veiligheid in Nederland, de angst om weg te gaan en mijn familie en vrienden achter te laten. Maar daarvoor in de plaats is een leven waar ik heel blij mee ben, blogvrienden sinds dat ik blog over mijn leven hier en een geweldige baan waarin ik iets kan betekenen voor de maatschappij (hoop ik haha). En eigenlijk is er nog veel meer wat ik heb losgelaten komt er nu naar boven als ik er zo over nadenk. Om maar wat te noemen: de angst en schaamte om iets verkeerds te zeggen in het Spaans of te doen in deze cultuur. Inmiddels ben ik erachter dat ik maar gewoon beter mezelf kan blijven en maar gewoon moet lachen als ik een foutje maak 🙂

  Nu ga ik nog even snel naar de maan kijken en dan slapen! x ❤

  Geliked door 1 persoon

  • Mooi Sabine, heel mooi! Dank je wel voor het delen van jouw verhaal, en ja in dit soort gevallen leer je je ware vrienden kennen inderdaad ❤ Maar je bouwt nu ook al een hele mooie nieuwe kring op, het kan ook op afstand! Trust me. Je zag op Fb wie ik aan de andere kant van de wereld heb zitten allemaal, en Giovanna, vertelde ik je al, heb ik zelfs gewoon hier in Amsterdam ontmoet, alsof we zussen waren, meteen hop klik en waarom wonen we zover uit elkaar, haha

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat ik los heb moeten laten, kan ik hier moeilijk delen…maar ik heb het geleerd, ook al is het soms nog moeilijk 🙂 Jouw positiviteit is een grote kracht van je, je straalt het over naar anderen en je weet wat het spreekwoord zegt “Je oogst wat je zaait”, jij krijgt omdat je geeft… Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 4. De maan heb ik gemist vannacht… Jammer maar helaas. Maar er zullen best wel mensen opgebleven zijn om er mooie foto’s van te maken. Je eigen leven leiden is belangrijker dan het leven leiden dat andere van je verwachten…

  Geliked door 1 persoon

 5. Spannend die volgende date! Ik ben helaas niet wakker geworden voor de mooie maan, maar zag vanochtend wel nog even een hele grote maan toen ik naar werk fietste. Pff, wat ik heb losgelaten, waarschijnlijk iets van mijn angst in situaties waarin ik denk dat mensen iets van mij verwachten. Daardoor ben ik meer zichtbaar geworden en dat is eigenlijk wel prettig.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel voor jouw stukje delen qua loslaten, ja dat is ook erg belangrijk, angsten leren loslaten, hangt wel van de angst af, want bungee jumpen is onnodig natuurlijk bijv. hahaha Ik heb mijn laatste foto’s rond 6.30 uur genomen, toen zakte ze achter de bomen 😉

   Like

 6. Goh Morgaine, je had beslist een ‘krijg’ week, ik ben zo blij voor jou. Niet alleen omdat al die cadeautjes je te beurt vielen, maar dat je zoveel vriendschap kreeg, want dat is zo belangrijk in het leven…
  Voor de verandering wordt het eens geen blauwe, maar een rode maandag hihi. Ben jij er ook voor uit je bed gekomen? Wat een prachtervaring was het hé, als je dit ziet kan je het goed geloven dat onze voorouders die niet wisten hoe dat komt er met veel bijgeloof naar staarden…

  Geliked door 1 persoon

  • Goedemiddag Gerda, ja het is enigzins gelukt, natuurlijk zie je dat denk ik morgen, hahaha heel veel foto’s? Ik ga even kijken hoe ik dit ga doen, in 1 nacht nog nooit zoveel foto’s gemaakt van de maan, en dagen ervoor ook al. 😀

   Like

 7. Die kat lijkt wel een beetje op het vrouwtje.. verder maak ik er geen woorden aan vuil… 😉
  De maan heb ik gisteravond wel gezien, maar toen was hij nog niet zo bloedmooi zeg maar. Ik heb na gisteren zo diep geslapen dat ik geen een wekker heb gehoord…. (die van de buren bedoel ik dan, want die van mezelf had ik niet gezet.. ) dus ik heb er niets van gezien. Vriendschap is mooi, maar je moet er niet je hele leven voor geven.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 8. Het leven is goed als je doet wat je doen moet. Je laten beïnvloeden door een ander zet geen zoden aan de dijk, en waarom, waarom zou je je laten stoppen door een ander?! Gelukkig ben je dan toch voor WordPress gegaan 🙂 Op FB bloggen lijkt me echt helemaal niets. Wie vind je daar nu eenmaal?
  Ja, zelfs virtuele contacten kunnen erg belangrijk zijn. Hoewel ik soms echt niet snap hoe mensen bij mij reageren. Alsof ze al die jaren dat ze al komen niet gelezen hebben en niet weten wie ik ben. Een enkele blogger is echter anders. Zoals jij. De moeite nemen om te lezen en te reageren, en ook echt onthouden wie je bent. Dus ook jij geeft veel!

  Stiekem van de chocolade proeven. Stiekem? 😀 Je kan dat toch gewoon doen. Je hebt het gekregen dus het mag op 😛
  Ik heb de maan gezien, geen foto’s genomen, want ontbijt, sporten gaat voor. 🙂 Ik keek dus ook maar echt even. Bijzonder is het wel.

  Oktober is een belangrijke maand. In veel opzichten. Deze maand is voor mij persoonlijk ook erg belangrijk.
  Anyway, ik zal er maar een punt aan breien 🙂 Ik hoop dat je weer net zo een mooie week hebt. Met wie je een lunch date hebt weet ik wel denk ik. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, goedemiddag John… ik ga aannemen dat jouw FB ook wel vol stond met fotó’s 😉 En je hebt helemaal gelijk, en dat is ook geleidelijk gegaan, daar ben ik ook heel eerlijk in, dat laatste jaar met die vrouw, daarin begon ik al te twijfelen maar eigenlijk met niemand over gesproken verder, gewoon aangezien om eerlijk te zijn, toen vroeg ik om even een soort van break, even minder contact, en toen was het wat haar betreft over, nou ja… de nieuwe wereld van nu ging voor mij open. 😉 En bij jou lees ik soms een dag later weleens terug, ook om te zien of je nog op mij hebt gereageerd, soms wel, soms niet, maar dan moet ik ook even lachen ja om de antwoorden, maar dat heb ik bij allen die wij eventueel samen lezen 😉

   Geliked door 1 persoon

 9. Heel bijzonder die actie van Picasso met de thee. Die foto’s zijn echt lachen! Het oogst en loslaatverhaal is hier te groot om op te noemen. Jemig, wat heb ik een stappen gemaakt. Ik ben er nog lang niet, maar ik denk wel dat ik kan zeggen dat 2015 voor mij hét jaar van de transformatie gaat zijn. Al is. De maan was prachtig. Ik had de wekker niet gezet, maar werd uit mezelf om 3:50 uur wakker. Ik heb genoten.

  Geliked door 1 persoon

  • Jouw oogstjaar is inderdaad ontzettend groot van loslaten en weer opnieuw beginnen en ik ben er trots op dat ik ook kan zeggen, ik volg je al zolang van die 8 maanden ondertussen dat ik weer terug ben. En ja, echt hilarisch met die thee en Picasso, ik heb hem overigens wel gedronken, echt vies, vies vond ik hem niet, maar lekker? nou nee, hahahaha Sleepy Me is al op, ook niet zo, maar ik sliep wel. Sensual Me afgelopen nacht, hahaha nou ja gestuiterd tot een uur 7 toen was ik ook weg. Handig in dit geval dat jij je wekker niet hoefde te zetten, ik moest het andersom doen, zorgen dat ik wakker bleef, hahaha

   Like

 10. Ik ben helaas hard door mijn wekker heen geslapen en heb de maan dus níet gezien, ik zal mijn rust wel nodig gehad hebben!

  Door jou titel “harvest moon” dacht ik overigens niet aan de maan van vannacht maar aan mijn favoriete spel.. haha ken je harvest moon? Dat is een spel waarbij je een boerderij moet onderhouden haha

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha nee wel ooit Cityville en Chefville… op FB van Zynga, is dit net zoiets? of weer anders 😀 En ook goed, ja dan had je het nodig, daarnaast, ik ben nu NET wakker, maar heb die luxe dan weer dat dit kan 😉

   Like

 11. Ik wil je nog even laten weten dat ik samen met oudste zoon naar de maan heb gekeken toen hij helemaal rood en rond was. Het was echt prachtig om te zien, heel bijzonder!
  Dat ik nu met kleine oogjes achter mijn pc zit dat was het helemaal waard!
  Nu ga ik nog een bakje koffie maken om wakker te worden 😉

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha, goedemorgen Godelieve… mijn koffie loopt ook net…. 😉 Hier dito, je zit niet op Fb he.. daar staan al 4 series maan van mijn hand, en de rest van FB en social media 😉

   Like

 12. Wat heb jij ongelovelijk veel om te oogsten! Fijn om te weten dat het einde van het een een nieuw begin voor het ander is! Fijne oogst meisje ❤

  Like

  • Dank je wel lieverd, en ja, meer duidelijk dan dit in voorgaande jaren heb ik een bevestiging mogen ontvangen van zaaien en oogsten, want ik zaaide, meer sociale contacten vorig jaar 😉 En dat zegt nu nog meer voor jou dan velen anderen denk ik, hahaha Ik had niet gedacht dat dit blog daar de oorzaak van zou worden. Gezien ook ik veel meer simpel dacht, in ontmoetingen en nieuwe virendschappen thuis, maar die zitten er dus ook tussen en eindigt hier nog niet! ❤

   Geliked door 1 persoon

   • Soms moet je gewoon je hart volgen! Als ik naar jou kijk dan moet dat echt wel dé formule zijn! Dus voor nu ga ik aan de slag met zaaien komend jaar, misschien. Ik twijfel nog steeds voor mijn jaarwoord komend jaar. Dilemma dilemma 😉

    Geliked door 1 persoon

    • hahaha och dilemma’s bestaan hier ook echt nog wel hoor 😉 maar telkens meer in het klein, wie weet ooit weer in het groot, maar dan zet ik alles uit in mijzelf ga even stil zitten en luisteren naar mijn hart en ziel… komt er niets, dan laat ik het ook even los. Misschien een gouden tip voor jouw dilemma? 😉

     Geliked door 1 persoon

       • Ja precies, maar wanneer is het tijd voor wat? Is het al tijd om te oogsten? Of zal er nog meer groei en tijd nodig zijn om tot oogst te komen? Met andere woorden, wat mag ik het komende jaar verwachten? Op zich best moeilijk vind ik om te vragen en te verwachten voor het volgende jaar. Je weet maar nooit wat er in zo’n jaar kan gebeuren 😉

        Geliked door 1 persoon

        • LOL Loena…dat zou wel heel makkelijk zijn en dan hoefden we ook niet te zaaien nu en dan oogsten. Je kunt het natuurlijk lange termijn starten, en korte termijn, wat zou je binnen een jaar willen zien, wat mag langer duren en voor beiden kun je zaaien, als je het mij vraagt. Als jij bijv. wil emigreren, ik zeg maar wat, dan zal dat tijd kosten etc, en waarschijnlijk niet binnen een jaar gebeuren dus kun je dat zaaien, maar wie weet, hey, zit je over een jaar in dat andere land in je nieuwe huis! hahaha Dat is nu het mooie van magie en wat je wilt zaaien, soms gaat het sneller dan je denkt, soms duurt het iets langer… echt… die sociale contacten lijkt simpel, maar is het ook niet natuurlijk! Je moet er wel op uit, nooit gedacht dat het via mijn blog zo zou gaan bloeien om direct ook al te oogsten…

         Geliked door 1 persoon

         • hahaha wel ik probeer al mijn jaardoelen toch op een langere termijn te zien 😉 Maar ook in aparte schijven (werk – relaties – school – spiritualiteit) om het ook voor mij duidelijk te houden en om algemene vooruitgang te boeken. Vorig jaar had ik 9 doelen en 1 jaarwoord. Van de 9 heb ik er 8 behaald en 1 is alternatief ingevuld (in mijn dagboek schrijven als meditatieve oefening werkt voor mij beter dan stil zitten of muziekjes luisteren). Dus voor volgend jaar komen er nieuwe doelen en een nieuw jaarwoord! Nu nog even kiezen, want afhankelijk van de doelen komt er natuurlijk een ander jaarwoord 😉 Ach het houdt me van de straat 🙂

          Geliked door 1 persoon

  • Precies, de balans, binnenkort maar eens een persoonlijk stukje over hoe ik geef zelf ondanks alles 😉 Want ook dat is redelijk, ik vind zelf nog niet genoeg in balans, maar schijnbaar toch wel 😀 X

   Like

 13. Vrienden zullen nooit vertellen wat je moet doen, ze zullen je opvangen. Luisteren en eventueel vertellen wat zij zouden doen. Dat we zelf keuzes moeten maken is een ding wat zeker is en als ik je verhaal zo lees denk ik dat je toch al geweldige stappen hebt gezet.
  Ik laat moeilijk dingen los. Loslaten los leren laten, is daar niet ergens een cursus voor,

  Geliked door 1 persoon

  • Hmmm, ja, bij mij, gratis en wel 😉 Geloof het of niet, ooit kon ik ook heel moeilijk loslaten, heb ik jaren over gedaan maar het is fijn als je iemand hebt met wie dat kan… Dat kan ik je wel vertellen, loslaten is ook accepteren van dingen en een plekje geven, en soms gewoon een knoop doorhakken en laten gaan. Ja, erg moeilijk om dat even zo samen te vatten, het is een proces. ❤

   Like

 14. Dat is heel fijn als je vrolijk naar je werk gaat.
  Je maakt veel mee, met een het zoete en een afdronk, de kat maakt het niet uit als hij maar schoon is. Hans

  Like

Reacties zijn gesloten.