Stichting A.A.P: een uitnodiging

Er zijn best wel veel blogsters die elke maand graag afsluiten met een terug blik op wat zij hebben gedaan in de afgelopen maand en dan ook nog hun doelen durven te delen voor de maand die voor ons ligt. Zo ook in de afgelopen week, las ik meerderen over dit item en dan komt de vraag aan het einde; ‘Ga jij nog wat leuks doen of heb je doelen voor de komende maand?’

En voor deze maand, nu alweer 4 september ondertussen, kon ik oprecht zeggen, ‘Nee, ik heb geen plannen of doelen behalve weer beter worden qua gezondheid en mijn sport weer oppakken zodra het kan, verder geen planning of doelen, maar wat nog niet is, kan nog komen!’

Uitnodiging

En nog diezelfde dag, kom ik bij Iris Papilio op haar blog, sommigen kennen haar als Trees of als beiden, ken je haar niet, kun je dus een kijkje nemen, hoeft niet. Maar het is nu dus zo, dat ik alweer een blogdate heb staan. Nu kwam dat al eerder op, om eens samen te gaan koken. Trees kan wel koken, maar zegt zelf niet zo heel goed, ze maakt er maar van en het smaakt altijd. En hier, hadden we samen al een plan bedacht voor ergens in jan. omdat zij druk is voor de maand november, en in november, dat gaat ze nu lezen, begint mijn serie aan verjaardagen en vieringen welke tot IN jan. duurt, maar goed, in jan. anders feb 2016 misschien nog eerder als ik het zo bekijk van mijn kant uit, komt dat er zeer zeker van!

En dan blogt ze een lijst met alle dingen die zij in de komende maanden gaat doen, wat eventueel in de planning staat en daar staat bij. 26 Sept. rondleiding bij Stichting A.A.P. En ik grap, ‘Hey, Trees! Kom je een bakkie doen dan ervoor of erna?’ Echt heus waar, als een grapje bedoeld, ik bedoel, ook zij date er lustig op los met andere bloggers en vrienden, dus zal zij niet alleen zijn die dag.

En dan reageert zij weer… ‘Ik heb drie kaarten, wil je mee? Hier willen ze niet mee!’

Ik check de kalender op de datum, en ik ben vrij, ja nu niet meer dus, ik heb een date met Trees! En we gaan naar Stichting A.A.P. Welke natuurlijk hier in Almere ligt en ja ik kom er wel eens op een mooie goede zomerse dag, want op de fiets is het nog een best ritje, voor mij dan. En nu, zal zij mij op komen pikken en gaan we samen, ontzettend leuk en ergens herinnerde ik mij weer, dat ik dit al eens graag wilde, binnen kijken bij A.A.P en nu gaat dat gebeuren. Dankzij Iris/Trees dus! En wederom zie ik ernaar uit, we gaan vast en zeker lol hebben met een educatieve rondleiding en daar hou ik van, meer weten, leren, en wie weet, want dat is het eigenlijk, mag ik een aapje vast houden, al betwijfel ik dat, ze zitten daar niet voor niets natuurlijk. πŸ˜‰

Stichting A.A.P & Stadslandgoed De Kemphaan

Stichting A.A.P ligt naast het Stadslandgoed de Kemphaan, deze zat eerst in Almere Haven, bij ons op de hoek, maar ze gingen uitbreiden en verhuisden dus al jaren geleden, voor mij niet zo erg handig, omdat ik er dus moeilijk kan komen zonder auto. Ja, er rijden bussen voorbij, van maandat t/m vrijdag eens in het uur ongeveer en in het weekend dus NIET. Tenminste, in 2008 dus niet, misschien nu weer wel, maar het was niet haalbaar vond de gemeente Almere. En dan nog, juist in deze tijd organiseert de boswachterij prachtige wandelingen en dan ook in de avond straks weer, in dec. de lichtjeswandeling bijv. en ik? Ik kan daar nooit heen, want als dat start, rijden de bussen al niet meer, dus hoe kom ik er dan? Niet dus…

En dat vind ik dus ontzettend jammer. Dit zijn gemiste kansen van de gemeente Almere vind ik persoonlijk. Iets meer promotie en meer mensen zouden er ook heen gaan, nu is er amper info over hoe, wat en waar.

Vrijwilligerswerk

In 2008 kreeg ik al te horen dat ik ‘verplicht’ vrijwilligerswerk moest gaan doen en zo moest ik mij bij de VMCA inschrijven, daar sta ik nog ingeschreven want dat moet nog steeds voor mij. Niet erg, maar toen zag ik een oproep in de krant. Het infopunt van de boswachterij had vrijwilligers nodig, meerderen en dan met name in het weekend. Ik heb zelfs proef gedraaid en dat was allemaal okΓ© en toen kwam het punt…. Ik wilde natuurlijk ivm vervoer door de weeks draaien, maar nee, het was juist de bedoeling in de weekenden, er is zelfs gekeken of dat per taxi kon dan op hun kosten maar dat was te duur toen al. En je moet maar net klikken met andere vrijwilligers net met hun ingedeeld zijn of zij je altijd met de auto willen ophalen ja of de nee, dat weet je ook niet van tevoren. En dus, strandde dit project nog steeds helaas voor mij en voor hen, want het lijkt mij nog steeds gaaf om te doen eventueel.

Nou goed, ik had Iris/Trees al laten weten dat ik nog wel foto’s had van het buitenverblijf van Stichting A.A.P en deze dus zou opzoeken voor wij er samen heen gaan, ik hoop natuurlijk dat ik als we daar zijn, dat ik binnen foto’s mag maken, dat is maar afwachten natuurlijk tegen die tijd.

Al deze foto’s stammen dus uit 2008, sterker nog, 9 sept. 2008, toen ik mijn sollicitatie gesprek ging doen en proef ging draaien een paar dagen later. Gemaakt met mijn oude Olympus C-730.

Meer info: Stichting AAP /Β Meer Info: Stadslandgoed De Kemphaan Almere

Als laatste, heb ik vandaag een beetje zitten spelen met de widgets weer, zelfs let ik er nooit op tenzij iemand het meldt dat er iets is veranderd, bij deze doe ik dat nu ook, icoontje voor Instagram staat er nu en nog eentje πŸ˜‰ En de laatste feed van Instagram is nu zichtbaar, verder heb ik de boel een beetje omgegooid en staan de links van de blogs die ik graag lees wat hoger ipv helemaal onderaan. Ennuh, ik zag een aantal al ineens op bloglovin’ verschijnen na al die maanden, je kunt mij dus per mail volgen of via bloglovin’, die staat zo goed als bovenaan links in de sidebar, kom maar op πŸ˜€

Oh mocht het weer nog beter worden en verveel jij je thuis? Dit weekend is het Havenfestival van Almere Haven begonnen, <—— klik, vandaag officieel, maar voor ons ‘burgers’ pas morgen, een kunstmarkt, soort theaterfestival en ook nog bottervaren als je wilt voor een klein prijsje meestal… Almere heeft HΓ¨t! naar het schijnt. πŸ˜‰ Ik vergeet alle soaps van de stad maar even bij deze.

Heb jij nog plannen voor dit weekend?

54 thoughts on “Stichting A.A.P: een uitnodiging

 1. Lijkt me echt leuk om daar eens te mogen kijken. Leuk dat je uitgenodigd ben door Trees om mee te gaan naar stichting aap.
  Morgen vieren mijn schoonzusje en zwager hun 50 jarig huwelijk dus ik heb het op mijn manier al druk dit weekend πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • Mij dus ook, want buiten het buitenverblijf, waar het ook zo kan zijn dat er niets zit of ze zitten zelf verstopt, kun je niet zomaar binnen lopen daar natuurlijk πŸ˜‰ Heel veel plezier dit weekend en van harte gefeliciteerd!

   Like

 2. Wat een verhaal meis.. vergeet je even dat ik vandaag gewerkt heb van negen tot negen. Morgen van negen tot vijf.. Daarna snel naar huis.. want om zeven uur snel naar mijn zusje wat brengen, daarna naar een feestje.. Zondag om tien uur naar Almere, voor Joodse les, daarna rond half twee thuis. Eten, omkleden en weer naar een feestje.. in de avond… kun je me oprapen… wat was er ook al weer te doen bij jullie zei je? ‘-)

  Love as always
  Di Mario

  Geliked door 2 people

 3. Jee, wat leuk! Zelf werkte ik ooit voor een stichting (ACTA) die nauw met hen samenwerkte. Leuk, zo’n blogcontact. Mocht je ooit in Amsterdam zijn…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jeetje, wat leuk dat je er zelfs een heel verslag bij maakt, want die foto’s, ja daar zat ik ook wel op te wachten. Ik ben er ook al eens geweest, op een open dag of zo, mocht je als donateur ook gratis rondlopen. En heb ook nog ergens foto’s denk ik. Mooie plaatjes! Ben erg benieuwd hoe het er binnen uitziet en wat we allemaal te horen krijgen. Toen ze nog in Amstelveen zaten was ik er ook al bij betrokken. Toen was het persoonlijke contact ook erg leuk met de directie destijds. En zeker wordt dat een heerlijk uitje samen, ik verheug me er in ieder geval ook heel erg op! πŸ˜€ Moet klikken, ik heb het nog nooit verkeerd gehad πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 5. Volgens mij gaan jullie samen een super leuke dag hebben samen. Schat ik zo in. Beiden gezellige dames, en waarschijnlijk genoeg om over te kletsen en zo. Ja, dat gaat goed klikken.
  Stichting A.A.P. ken ik al een poos. Ze doen goed werk zover ik weet, en mogen daar nog wel even mee doorgaan, want erg nodig.
  Voor vandaag wens ik je een mooie zaterdag,

  Geliked door 2 people

 6. Wij willen ook nog even een kijkje gaan nemen bij het havenfestival, maar wachten maar tot de middag. Hopelijk is het dan droog… Stichting Aap is leuk! Ik heb weleens ‘apenpraatjes’ bezocht. Dat is een wekelijkse gratis rondleiding! Jammer dat het vrijwilligerswerk ivm vervoer niet te doen is, lijkt mij ook gaaf!

  Geliked door 1 persoon

  • Maar dat werk was dan voor de boswachterij he, niet bij aap, dat heb ik ook al eens gevraagd, maar daar zitten ze zo vol met vrijwilligers, dat wil iedereen, hahahaha En havenfestival, als ik ga, ga ik morgen, morgen is ook de antiekmarkt eventueel… en die heb ik al jaren niet meer gezien. πŸ˜‰

   Like

 7. Zoals je me beloofde in je reactie is het vandaag inderdaad aapjes kijken op je blog hihi, en wel in een heel knappe reportage!
  Nog even dit: verplicht of niet, je doet dat mooi vrijwilligerswerk toch maar, en je doet het precies heel goed aan vorige logjes te zien en te lezen!
  Sorry dat ik niet op alles reageerde meid, maar weet dat ik je volg…
  Fijn weekend hΓ©, geniet er van!

  Geliked door 1 persoon

  • Is helemaal goed hoor lieve Gerda, ik weet het πŸ˜€ Ennuh, dat werk maakt ook weinig uit, maar ook ik zou heel gewoon, doodgewoon een leuke vaste baan vinden om zo ook de maatschappij terug te kunnen betalen, en daarnaast, dit ene middagje blijven doen πŸ˜‰

   Like

 8. Wat leuk zo’n date! Ik hoop dar je er flink wat foto’s van kan maken, dat wil ik wel zien! Wat ik ga doen dit weekend.. meestal zaterdag heb ik familie over de vloer, altijd gezellig. En verder flink verder klussen! En voorbereiden op mijn gesprek op school waar ik nerveus voor ben.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.