Liebster Award #3 maar eigenlijk ook weer niet

Loena Araya kreeg van mij de Liebster Award, welke zij met plezier heeft ingevuld. Maar ja, is het misschien mijn eigen schuld? Ja dat is het, want de laatste vraag die ik stelde in mijn vragenlijst, was: heb je nog een vraag voor mij? zo ja, stel hem en ik kom hem beantwoorden. Dus, de regels in deze gelden even niet voor mij, want dit is haar vraag aan mij:

Wil je mijn vragen ook beantwoorden? πŸ˜€

Dit had ik ook kunnen doen in haar reageerveld, maar ja ik zou ik niet zijn, als ik het op mijn eigen manier doe, en ik kan er dan ook wel weer humor in zien, ook voor jullie. Dus ik heb wat vragen gekregen van een Liebster Award, zonder een tag te krijgen, slim Loena, heel slim, en ontzettend gaaf! Nou, de vragen van Loena, lezen jullie mee?

1) Ben je meer een volle of nieuwe maanfan?

Allebei, om de één of andere reden, ook al hou ik de kalender niet zozeer in de gaten, krijg ik zo’n tikje op mijn schouder dat het of nieuwe maan is, of volle maan, en ja beiden zijn ontzettend waardevol in mijn eigen energie. Bij nieuwe maan en volle maan, kan het soms ook omdraaien. De ene maand kan ik beter slapen bij vol dan weer Β bij de nieuwe, en ook weer andersom, meer energie bij volle en nieuwe maan of juist niet. Ik ben nog niet uit dat ritme voor mijzelf, hoe of waarom dat zo verschilt, waarom dat vaak ook contra is van de rest van de ‘gevoelige of bewuste maanmens’.

2) Waar haal jij jouw bloginspiratie?

Echt overal vandaan, het dagelijks leven, mijn fietstochten met foto’s natuurlijk, jullie mijn mede loggers, al is het omdat er een thema bestaat op een blog en ik weet iets hier dan maak ik vaak een belofte en ga daar dan ook voor. Zoals de stad Almere laten zien of Sjoerd die trafo huisjes spaart en uit het hele land foto’s opgestuurd krijgt van zijn lezers en lezeressen.

3) Wat is jouw favoriet tarot/orakel deck?

Heel suf, Rider Wait, maar de Leonardo da Vinci deck is ook ontzettend mooi, maar om echt te gebruiken is voor mij ondertussen de Rider Wait het meest duidelijk om uit te kunnen duiden. Dat is mijn praktijk deck geworden ooit en mijn euvel is, dat ik dan vaak moeilijk kan schakelen naar iets anders, Het kan wel, maar dan zou ik weer helemaal opnieuw starten of ik leg en haal visueel in mijn hoofd toch de Rider Wait weer terug in mijn hoofd. Wel weet ik nu, dat ik ooit dacht, dit ga ik NOOIT allemaal onthouden en onder de knie krijgen en hey! Juist wel dus!

4) Waar komt de naam van jouw blog vandaan?

De film: Mists of Avalon. Ik zag die film, ik leerde Morgaine le Faye kennen en binnen 10 minuten wist ik al… ik ben haar, zij is mij! En ja, die hele film, alle keuzes en dingen die zij maakt en doet, hoe ze denkt te beschermen of juist probeert te helpen, ik zag mijzelf…. Β Daarna las ik het boek, en ja, ik wist het toen helemaal zeker. (De nevelen van Avalon dus)

5) Hoe ga jij met jouw dromen om? Maak je ze waar, of blijven het dromen?

Het hangt van mijn dromen af, ik wil bijv. dolgraag naar Schotland naar Sutherland County, maar ja, dat kost geld en dat is nu wel bekend, nu zou ik natuurlijk een hoe heet dat ook alweer kunnen aanmaken… Crowdfunding, maar kom op, zou jij daarvoor geld doneren? πŸ˜‰ Als hier iedereen ja zegt, dan ga ik een crowdfunding aanmaken, haha Help mij, mijn droom waar te maken πŸ˜€

6) Wat is jouw favoriete uitspraak?

“Ware liefde laat toe dat ieder zijn eigen weg gaat – in de wetenschap dat men toch altijd bij elkaar blijft”

Paulo Coehlo – Brida

7) Geef ons eens 5 blogjes waar jij op zit te wachten tijdens het laden van je feed?

Ik lees eigenlijk nooit via een feed… ik heb dus geen RSS op mijn site, ik lees altijd vanuit mijn mail en ja dan ga ik gewoon de ene dag onderaan beginnen de ander dag start ik bovenaan, nu staan er nog 27 mails met verse blogs te wachten, het is weer woensdag geweest en ben dus een halve dag weg geweest, om lekker moe thuis te komen dus ja, op de woensdag en donderdag ga ik meestal achter lopen. Ik wacht op niemand specifiek, of eigenlijk op iedereen tegelijk? En als wilt weten wie ik graag lees en op wie ik graag wacht, zie mijn link lijst, welke ik handmatig bij hou.

8) Welke blogpost vind je van jezelf het meest geslaagd?

Mijn allereerste post van dit jaar op 31 jan. Blauw, omdat het mijn eerste stap was terug in blogland na 3 jaar niet meer te hebben geblogged. En dat blog heette ook Morgaine’s Passions en ben ik gestart in 2004. Daarvoor heb ik nog 3 andere blogs gehad ook πŸ˜‰ Maar Morgaine bleek het te zijn en dat ben ik dus gebleven πŸ˜€

9) Indien spiritueel, hoe lang ben je daar al mee bezig en waarom ben je begonnen?

Als ik terug ga kijken, dan al vanaf mijn geboorte en vaak onbewust of gesprekken met mijn moeder te voeren of zelfs later met mijn klasgenoten. Spoken bestaan ze. Wat oma zegt is dat waar? (Mijn Indische oma geloofde in de stille kracht, dus ja.) Daarom dus al mijn hele leven, omdat ik dus als ongelovige ben opgevoed ook, vertel of zeg dus ook niets over de Bijbel, want ik ken hem niet… Als iemand daar naar refereert dan kan ik je echt aankijken alsof ikzelf gek ben of van een andere planeet af kom.

10) Wat doe jij om te ontspannen?

Dat kunnen verschillende dingen zijn, op dit moment, series of tv kijken, programma’s neem ik op en films en ik kijk deze wanneer ik alles of even zat ben, of als ik gewoon zelfs lekker in mijn vel zit en tijd is om te ontspannen. Maar op een mooie dag, kan dat ook fietsen zijn met mijn camera bij de hand. Of zwemmen dus, liefst in een zwembad voor mij alleen. πŸ˜‰ En ja, die ervaring heb ik dus ooit gehad, en wel 14 dagen lang ene privΓ© zwembad van de buurt waar ik meestal alleen in lag, hahaha

11) Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Echt, Sutherland County (Schotland) bezoeken en dan naar een specifieke plek en plaats zelfs en een Castle. Vandaar dat ik ook zo graag naar mijn oom toe wil, hij heeft de Sutherland stamboom ooit uitgeplozen vertelde mijn oma ooit en dat is de enige stamboom die ik nog mis… ik weet erg weinig van mijn opa Sutherland, alleen dat hij te jong is overleden en in IndonesiΓ« al aan TBC en dat hij leraar Engels was.

Natuurlijk heb ik mijn vragen gesteld aan mijn oma, maar ze switchte altijd van onderwerp over op haar vader en opa’s… de Nederlandse kant van de Sleurink stamboom… Ik hoor mijn oma ook nog zeggen, dat onze ‘stamboom’ echt terug gaat naar de clan en dat wij daarvan afstammen, het moge duidelijk zijn, waarom ik daar zo graag heen wil! Wil voelen, zien, ervaren… Het vermoeden is dan ook, dat ik zo’n gevoel van thuiskomen ga ervaren terwijl ik zelfs nog nooit in Engeland ben geweest, en mijn eerste reis, zal dus niet naar Engeland zijn, maar direct hop naar Schotland. Van die stamboom weet ik dus niets, en daarom wil ik zo graag naar mijn oom toe om het hem te vragen of dit waar is allemaal.

Ik ga dus niemand nomineren omdat het een vraag was binnen een vraag, volgen jullie het nog? Bij deze sluit ik deze tagweek en is het alweer bijna tijd voor de 100 dagen foto challenge, en ja, hoe staat het daar mee nu. Die komt vrijdag dus pas online. En morgen? We zullen zien, misschien even een dagje niets? (behalve zien of ik jullie allemaal kan lezen? Mijn lijst weg werken?)

Heb jij iets met tarotkaarten of andere kaarten decks? Zo ja, wat is jouw favo deck.

36 thoughts on “Liebster Award #3 maar eigenlijk ook weer niet

 1. Hier in huis zijn kaarten op dit moment ook heel erg belangrijk, want Shirel heeft het pesten ontdekt en je snapt al dat de joker en de twee heel belangrijk voor haar zijn. Ze is er zelfs bereidt om er voor vals te spelen. Als zij zegt.. ik deel wel, kijk dan maar uit.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Whaaaaaaaahahahaha geweldig van Shirel! En leuk dat ze nu die leeftijd heeft gekregen om het pesten te kennen, was ik ook gek op vroeger, en dan met de hele familie en 2 decks tegelijk, lol

   Like

   • OT(1)… de foto’s waren gemaakt in het centrum van de stad. Landbouw is daar een eind van vandaan.

    OT(2) Jij bent er snel achter met dat gerecht.

    OT(3) Ookal ben je er een tijdje uit geweest met bloggen, je hebt natuurlijk een hoop meegemaakt daarvoor nog.

    OT(4) Dat heb je wel gemist in de tijd dat je er niet meer was. Lieke komt nooit meer op de site. Iets van vriendje en zo…

    Love As Always
    Di Mario

    Geliked door 1 persoon

  • Het is ook geen waarzeggerij, hahaha dat is juist zo grappig, het is symboliek, het is kleuren lezen, en gewoon soms leuk om te doen. Maar de toekomst erin zien, nee… dat zie ik ook niet, ze kunnen een hulpmiddel zijn.

   Like

  • Of die Schotten magie kennen weet ik niet, wel dat er Clans zijn en geschiedenis en mijn roots qua stamboom welke dan weer naar IndonesiΓ« zijn vertrokken, hahaha

   Like

 2. IK ken het principe achter de tarot kaarten, maar heb er niets mee. Met geen enkele kaart behalve een postkaart. Die vind ik leuk om te krijgen natuurlijk hahaha.
  De naam van je blog wist ik al. Hoe weet ik niet. Je hebt het vast eens eerder geschreven in een eerdere blogperiode?
  En dat je naar Schotland wil, dat wist ik ook. Kan dat?
  Ik hoop dat die droom werkelijkheid wordt voor je.

  Geliked door 1 persoon

  • Beiden klopt John πŸ˜€ Van Schotland heb je hier in het nu eerder gelezen, en van Morgaine, dat was toen al bekend inderdaad.. maar ja, hier een hoop nieuwe lezers erbij natuurlijk πŸ˜‰

   Like

 3. Ik heb al jaren een Rider Waite deck in mijn kast liggen. Ze liggen er al zeker 25 jaar zonder dat ze gebruikt worden. Ik kan er niet zo veel mee en denk er sterk over na om ze weg te geven aan iemand waarvan ik weet dat ze een tarot deck wil kopen. Maar voorlopig liggen ze nog in de kast.

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt helemaal fantastisch dat je dit hebt willen invullen! Nu zal je wel weer even genoeg hebben van de Liebster Award hahaha πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

   • Oh ja, ik zag haar hashtag voorbij komen! Maar dat is op een paar jaar toch verzameld? En niet op een weekje πŸ˜‰

    Ik ben benieuwd wat je ons allemaal te vertellen hebt de komende weken/maanden/tijd!

    Geliked door 1 persoon

    • hahaha simpele dingen hoor πŸ˜‰ denk ik, humor…. foto’s.. as always. en ja dat denk ik wel, ik lees Jenn wel al een tijdje maar nog niet zolang dat ik alle 10 haar liebsters ken, hahaha

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.