De Liebster Award #1

Roos, heeft mij de Liebster award gegeven. Nu zag ik deze met regelmaat voorbij komen toen ik net weer gestart was met bloggen dit jaar. Om hem daarna niet meer zo vaak tegen te komen, maar deze gaat dus nog altijd rond. Het leuke van deze award is, dat je zelf op het einde nieuwe vragen maakt. Daarmee kun je dus altijd weer opnieuw getagged worden of opnieuw doorgeven aan mensen die hem al eens gedaan hebben.
In het kort: Wat is de bedoeling?
• Vertel welke blogger je heeft genomineerd.
• Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
• Nomineer vijf andere bloggers en link deze (200 volgers, of minder).
• Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
• Maak een vragenlijstje van elf vragen voor de genomineerden.

De vragen die Roos voor ‘ons’ heeft verzonnen:

Welke gebeurtenis zou je graag willen overdoen?
Dit klinkt misschien heel gek, mijn zwangerschap en de bevalling. Ik heb tenslotte maar 1 dochter en de eerste 24 weken wist ik niet dat ik zwanger was. Daarmee heb ik dus die eerste spannende 12 weken gemist, het op een leuke wijze vertellen aan de ouders en ga zo maar door. Ik kreeg het te horen en je beseft direct dat je nu al zou kunnen bevallen van een levensvatbaar kindje waarvan de longen gerijpt zijn, met 26 weken is dat over het algemeen, maar die 24 weken was dan ook een schatting door mijn huisarts gemaakt. Je gaat meteen in het standje zorgen dat je alles hebt wat nodig is voor die eerste maanden, amper tijd om lekker te keuvelen en te genieten en voor je het weet, je bent immers als over de helft, hou je wel al snel je kindje in je armen.

Ga je graag op de foto?
Ja, mits goed gedaan! Ik vraag weleens aan anderen om een goede profiel foto te maken, daarmee bedoel ik dan eigenlijk, alleen mijn gezicht en misschien deel bovenkant van mijn lichaam, maar dan kijk ik terug en sta ik er van top tot teen op bijv. Dat is ook wel gaaf zo nu en dan, en zeker in gezelschap, maar ik mis het gewoon dat ik met enige regelmaat zelf mooi op de foto kom met alleen mijn gezicht op een manier die vertelt wie ik ben. Meestal sta ik er dan met 1 oog dicht op, haal net even mijn hand over mijn voorhoofd, ben nog bezig met mijn kleding even recht trekken, kortom… Tessa komt binnenkort, die kan het vast wel, weer eens een mooie goede profiel foto maken van mij 😉

Waar kun je je echt aan irriteren?
Ik zou graag willen zeggen aan niets. Maar helaas, we irriteren ons allemaal weleens, en het meest irriteer ik mij aan mijn mede fietsers op de fietspaden! zij die geen hand uitsteken op een kruispunt, jouw aankijken alsof je een alien bent omdat jij het wel doet. Laat staan, al die mensen die met mobiel op de fiets zitten en dan amper oog hebben voor jou of ander verkeer. En nog zoveel meer irritaties, gisteren fietste ik achter een Mw. aan, die helaas net iets eerder het smalle fietspad op ging die ik ook wilde gaan, sloeg ze ook nog eens dezelfde richting af zonder hand uit te steken en ik kan nu natuurlijk zien hoe snel dat dan gaat. Ze ging met slechts 11 km per uur, waar ik standaard met zo’n 18 km per uur fiets, en ja dan fiets ik rustig met mijn boodschappen bij mij. En nee, ik kon lange tijd niet inhalen omdat ze ook nog praktisch op het midden bleef fietsen en er telkens tegen liggers aan kwamen. ZO, zo, zo, irritant!

Noem 3 dingen die jou blij maken.
~PICASSO! Met stip op nummer 1, hahaha al zie ik hem iets minder, hij ligt weer in de mand bijv. Zo lief, ligt hij minder bij mij, maar is wel meestal daar waar ik ben, en zoekt daar zijn plekje.
~Mijn familie en vrienden en ook JULLIE, mijn mede bloggers die ik elke dag lees of soms omdat jij er niet altijd bent. En alle reacties bij elkaar, de lach, de traan en ga zo maar door!
~Water, de zee met name, zout water, maar ook mijn douche, en dan wens ik een tuin, waar ik normaal een zwembadje in kan zetten waar ik in kan gaan liggen, dat maakt mij zo rustig. En ik wens dan ook, dat ik weer budget zal ontvangen ergens vandaan, om weer naar het zwembad te kunnen gaan.

Op welke prestatie, groot of klein, ben je erg trots?
Wat is een prestatie in dit geval, ik ben gewoon trots op mijzelf, elke dag weer. Omdat ik binnen mijn kunnen van elke dag opnieuw moet bekijken wat ik kan doen en dan ook doe. Vaak ook nog te vaak over grenzen kan gaan omdat ik het wil doen. Ook al komt er dan misschien pijn achteraf bij kijken of grote vermoeidheid, dan ben ik toch trots, dat ik het zelf heb gedaan. Dat is overigens altijd mijn streven om de dingen zelf te blijven en kunnen doen. Af en toe neem ik ook zeker wel de hulp aan van anderen, en laat dit dan over mij heen komen, geniet daar ook van. Om hulp vragen is in dit land iets wat vaak ‘not done’ is, en het waarom is mij een enorm raadsel eerlijk gezegd en daarom ben ik er ook zeker trots op, dat ik om hulp durf te vragen of te aanvaarden als het mij wordt aangeboden.

In welke sport zou je wel willen uitblinken?
Sporten die op of in het water gebeuren en zeg ik voor nu, synchroonzwemmen leerde ik al heel jong kennen omdat ik zelf les had, en dan de zwemsters precies naast ons kwamen trainen en dan kon ik de lijn hangen en vergeten dat ik zelf les had, hahaha Mijn droom is enigzins waar gemaakt door mijn dochter, die na haar ABC een andere sport zocht. en ik had allang gevonden dat in hetzelfde zwembad bij de andere club synchroonzwemmen was. Ik heb haar een keer mee genomen terwijl zij trainden en van bovenaf samen zitten kijken. Ik heb haar ook eerlijk vertelt destijds dat het ooit een wens van mij was, en dat zij wel zelf moest kiezen. Ze wilde een proefles en heeft zeker 6 jaar lang vervolgens bij deze club gezeten. Wedstrijden figuurdrijven ook gedaan, elke kerst wel een show gegeven voor ons de ouders, opa’s en oma’s en familie leden, ontzettend gaaf! Maar bijv. Surfen, als ik dat zie, ook zo gaaf, ondanks alle gevaren die daarbij komen kijken wat men vaak niet eens weet.

Welk recept heb je recentelijk ontdekt en hoe beviel het?
Het recept van Nesrin, de dadeltaart, heb er nu twee gemaakt, de tweede is al beter gelukt dan de eerste, staat nu nog in de koelkast, is iets te zoet uitgevallen, maar dat verhaal komt nog. 😉 Ik zie Nesrin nu al keihard lachen als ze dat komt lezen zodra ik erover geschreven heb.

Dadeltaart poging 2

Dadeltaart poging 2

Wat is jouw ochtendritueel?
Wakker worden, danken voor deze nieuwe fantastische dag, opstaan, even toilet, keuken, handen wassen, water drinken en mijn magnesium, khalium innemen, koffie zetten, laptop aan, de kattemelk voor Picasso uit de koelkast halen alvast en bovenop zetten, hem aaien, en dan rent ie mee naar de woonkamer waar ik mij settel tot de koffie klaar is en blogs lezen… Uitzondering? Nee, elke dag start ik zo, en als ik vroeg weg moet voor fysio bijv. ook dan zal ik starten met jullie, alleen kan het zijn dat ik iets eerder stop omdat ik even weg moet om het dan later op de dag of de volgende dag verder op te pakken. Minimaal 5 tot 10 blogs lees ik wel even weg, ik sta dan ook graag met een marge van 2 uur eerder op dan nodig is misschien 😉

Waar mag men jou voor wakker maken?
Ja, waarvoor eigenlijk, ik denk dat ik deze maar voor mijzelf hou even, lol 😉 Iets wat nu toch niet gebeurt, laat je fantasie maar lopen 😛

Ben je wel eens echt verrast?
Heel vaak! Vanuit mijn eigen familie tot vrienden tot die wild vreemde die zomaar iets voor mij wil doen. En vaak kom ik dan als een boerin over, dat ik niet weet wat ik moet zeggen, maar ben ik dan ook stil? Nee, ik kan er over heen kletsen dan… dat lijkt heel ondankbaar, maar de juiste woorden schieten mij dan niet te binnen, omdat ik vaak ook vind, dat slechts ‘een dank je wel’ zo simpel lijkt, ik wil dan iets doen, zeggen of mee geven waaruit blijkt dat ik het echt supergaaf vind.

Hoe creatief ben je?
Punniken, breien, borduren, kistjes beplakken met schelpen, schilderen al vanaf mijn 8ste jaar ongeveer, op nummer toen nog. Zagen, vogelhuisjes bouwen, mijn sleutelhanger die hier hangt heb ik als tiener zelf gemaakt. Lassen, solderen, boren, klussen, witten, behangen, deuren schilderen, tekenen, schilderen, naaien met de hand, knopen aanzetten (begint te komen nu), anderen inspireren of tips geven voor hun creatieve werk, ja dat gebeur op mijn werk nu al, als ik er ben, dat 1 van mijn collega’s uit de andere groep even kwam vragen, wat zou jij nog doen Suus? En ja, meestal zie ik het meteen wel, zo gaaf! Fotograferen natuurlijk, ooit was ik ook best goed met de film camera, de super 8, maar dan de tapes. Ik heb zelfs muziek gemixed omdat mijn ex man hobby dj was en een mengtafel had, late jaren ’80 was dat hoor. 😉 Plakken, knippen, schrijven en volgens mij vergeet ik er nog een hoop wat ik allemaal wel niet gedaan heb, oh ja, kralenbomen maken, maar sieraden maken is mij weer een raadsel, lol.

Zomerlucht of roze bloesem 50x50 is nog beschikbaar

Zomerlucht of roze bloesem 50×50 is nog beschikbaar

Haken kan ik ook niet, hoe gek dat ook klinkt, en met de naaimachine omgaan mag ik niet meer. Korrel zout en een grapje dus, maar het lukt mij gewoonweg niet. Hoe vaak ik ook heb gekeken naar mijn oma, mijn moeder, een stukje mocht doen, zelfs ooit een jogging pakje gemaakt, maar de naalden breken bij mij altijd wel een keer, en dat is een dure buisness, ik weet altijd het garen in de knoop te krijgen terwijl mijn moeder het er zelf op heeft gezet, ze kent mij al een beetje, lol. Totdat ik in de knoei kom met het patroon snappen wat ik dan moet doen (dyscalculie), en dan zegt zij weer: Kom maar even hier, dat doe ik wel even, vervolgens is dat wat ik begonnen ben, een half uurtje later klaar en zit ik er al die tijd weer naast in plaats van erachter, hahaha Wel, als zou ik ene opfris cursus weer even nodig hebben, kan ik patronen uitraderen, mijn moeder heeft mij dat al vrij jong geleerd, in de eighties, toen kleding zelf maken nog loonde vooral.

In opdracht gemaakt, Shower, 3D canvas

In opdracht gemaakt, Shower, 3D canvas

Ze was lid van de KNIP en die ligt volgens mij, nog altijd 1 seizoen voor zodra deze op de mat viel en zo liep ik dus graag in zelf gemaakte kleding die ik uitkoos. Wat daar zo heerlijk aan is? Dat mijn moeder dan ook de kleding kon aanpassen terwijl ze het aan het maken was, standaard maten heb ik nooit gehad, zelfs niet toen ik maat 38/40 had, en dus paste zij dat aan wat nodig was en zat het altijd als gegoten! Dat is toch wel een ultiem voordeel, wat ook betekende dat ik vrij vaak en veel even moest passen op een stoel staan, al die spelden er al in en dan nog eens meer spelden erbij krijgen en voorzichtig weer uittrekken. Ik mis die tijd!

Atelier Sutherland
En natuurlijk is er nog… schrijven, anders had ik geen blog, maar ik schrijf ook nog andere dingen welke jullie niet zien, en het vordert gestaag 😉
Tijd voor de nieuwe 11 vragen en 5 nieuwe mensen vragen om deze vragen in te vullen.
1. Hoe maak jij jouw dromen waar. Werk jij er actief aan? Of blijft het bij dromen.
2. Een koophuis of een huurhuis en waarom?
3. Als jij zou mogen emigreren naar waar ook ter wereld, waar zou je dan gaan wonen, werelddeel, plek of plaats.
4. Gelukkig zijn, kies jij daarvoor of vind jij dat het je overkomt.
5. Heb jij groene vingers?
6. Fiets jij veel of graag?
7. Kook je zelf elke dag? Of ben je van de kant en klare maaltijden.
8. Wat heb jij nog nooit gedaan maar zou je wel graag willen doen.
9. Wat is jouw lievelingsbloem?
10. Stel je krijgt je absolute droombaan aangeboden met een zeer goed salaris en alles erop en eraan, je kunt voortaan doen wat je wilt, maar… Er wordt van jou gevraagd om te stoppen met bloggen, zou jij dat doen?
11. Heb je nog een vraag aan mij, zo ja, vraag het en ik kom als ik er een antwoord op kan geven, deze geven aan jou.

...

Sytse heeft al een Q&A staan, als hij dan toch bezig is, kan deze lijst er ook nog wel bij.
CreaBea, omdat zij gewoon van tags houdt, hoe meer hoe beter.
Loena Araya, je hoeft niet, je mag, heb je ooit al eens een tag gedaan. hi hi
Myriam, van haar wil ik ook wel eens iets meer persoonlijk leren kennen weer.
Silke, last but not least, omdat jij jarig bent vandaag, en ‘pas’ 20 bent geworden, lees ik ook graag van jou de antwoorden een keer terug.

Houtskool, als je interesse hebt, kun je mij een berichtje sturen.

Houtskool, als je interesse hebt, kun je mij een berichtje sturen.

Jullie hoeven niet natuurlijk, en ik merk het wel wie er mee gaat doen en wie niet. En mocht je niet in deze getagged zijn, er komt een deel 2 aan, dus wie weet zit je daartussen. De vragen zullen hetzelfde blijven. Je mag hem natuurlijk ook zo overnemen. Vragen verzinnen in het wilde weg, ben ik gewoon niet zo goed in, haha
En jij, als we toch bezig zijn, heb jij nog een vraag voor mij? Zo ja, stel hem gerust!

49 thoughts on “De Liebster Award #1

 1. Je hebt het toch maar weer eens aangedurfd jezelf zo bloot te geven. Maar blijkbaar doe je dit met plezier, anders zou je het niet doen hé Morgaine? En dat is nu mijn vraag voor jou hihi.
  In elk geval bedank ik jou voor al je mooie logjes en je reacties bij mij, ook daar ben je blijkbaar goed in…

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je Gerda, die krijg ik vaker te horen, dat ik met aandacht blogs lees en bekijk, ja dat doe ik, waarom anders bloggen? En bij anderen lezen? 😉 Het is een geven en nemen situatie denk ik dan, en als ik even de aandacht niet heb, dan wacht ik ook even tot die tijd er wel is. Wie weet kan ik daar wel eens over schrijven. 😉 En jouw vraag aan mij, ja ik vind het leuk om dit soort dingen te doen, open en eerlijkheid, zo ben ik altijd al geweest eigenlijk, zelfs op mijn oude blog, maar ja, zoek functies etc. nu kan mij dat iets minder schelen, web-log is toch echt verdwenen, hahaha

   Like

 2. Dat zijn veel antwoorden en leert weer wat zaken over jezelf. Ik ben niet zo’n invullijstjes man, sterker nog ik doe er ook nooit aan mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Aja gaan we doen die foto! Als we gewoon een hele serie maken is er altijd wel eentje bij waarbij je ogen open zijn. Zo niet, dan ligt dat vooral aan jou… 😉
  Toen ik je stukje over je zwangerschap las, dacht ik in eerste instantie alleen maar aan hoe heeeerlijk ik het zou vinden om die zenuwslopende maanden niet meer door te hoeven. Realiseer me al nauwelijks meer dat je ook van een zwangerschap kunt genieten. Wel bizar zeg, er na 24 weken pas achter komen…
  Ik ga je trouwen NU mailen over onze date!

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha, de mail is binnen 😉 En die foto’s van mij, dat ligt vooral aan mij, i know, ik moet eigenlijk altijd even los komen of zo, heb al eens een heuze shoot gedaan in Brussel geloof ik, ja ik heb ooit in de Flair gestaan. En dat is ook begrijpelijk, wat betreft de zwangerschap, het hoort een genieten te zijn. Maar dat hoeft niet hoor, ook als de wens er is, en het gebeurt, ken ik iemand die zich 9 maanden lang beroerd heeft gevoeld, en daarom ook maar 1 kind heeft nu, ondertussen wel al beginnende tiener. het komt zoals het komt, ik kan zeggen, loslaten, maar we hebben het er nog over! ❤

   Like

 4. Dat is een -hoewel ik awardjeuk heb- een erg leuke award. Gewoon vanwege da antwoorden natuurlijk. Zo leren we weer wat meer van je, maar er waren dingen die ik toch al wist 🙂
  Het leuke aan awards bij andere te lezen is dat je de mens achter de blog beter leert kennen, en dat schept een soort band toch.
  Ik heb geen vragen voor je. Als ik die al zou hebben worden die wel door je blogs beantwoord 😀
  Fijne zondag

  Geliked door 1 persoon

  • Goh John, deze zou ik ook aan jou kunnen geven dus? Heb er nog eentje staan, hahahaha En ja, vind ik wel, dat het een band kan scheppen omdat je meer van jezelf laat zien, uit antwoorden haal je vaak heel veel 😉 En als jij vragen hebt, stel je ze toch wel. X

   Like

 5. Nou, zo kom ik iedere keer weer meer over je te weten! Dit soort persoonlijke blogs blijf ik leuk vinden om te lezen. Het zijn vaak wel vragen wat je ook even aan het denken zet. Ook altijd goed natuurlijk! Mijn vraag? Pfff… waarom ben je ooit gestopt met bloggen en waardoor begon het weer te kriebelen?

  Like

 6. Een vraag voor jou.. jij bent toch al een open boek.. 😉 Leuk om weer eens te lezen. En haken is niet erg hoor. Dat is toch een soort knopen met een stokje. Dus dat hoeft van mij niemand te leren. Ik zit tenslotte niet bij de padvinders.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Whaaaaaaaaaahahahahahaha ja dat is het, eigenlijk is punniken hetzelfde, maar dan rond 😛 Daarom snap ik ook niet, dat haken mij dus niet zo goed lukt 😉

   Like

 7. Leuk dat je de Liebster Award hebt gewonnen Morgaine!
  Altijd leuk om te lezen dit soort blogposts en een leuke manier om de mens achter een blog een beetje beter te leren kennen.
  Ik kan me voorstellen dat je de zwangerschap nog een keer over zou willen doen als je het zolang niet wist! Ik zou de zwangerschap van mijn oudste ook best over willen doen maar om een andere reden. Doordat ik al veertien miskramen had gehad liep ik het grootste deel van de zwangerschap als een zombie rond omdat ik niet durfde te geloven dat er die keer wel echt een kind zou komen. Dat kind is inmiddels 26 jaar en heeft tot verbazing van de gynaecoloog toen hij 3 was ook nog een broertje gekregen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuk je weer een stukje beter te leren kennen! Jij bent echt een mooi en creatief persoon! En die irritatie op de fiets… had ik ook altijd heel veel last van. Denk dat er maar eens een fiets-rijbewijs moet komen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ja!!!! Nou!!! Dat denk ik dus ook elke keer tegenwoordig, hahaha en meer politie op de paden die de fietsers eens aan gaat houden, arm uitsteken graag! volgens mij worden ze daar meer rijk van dan al het andere wat zij controleren, straks weer het geen verlichting op de fietsen bijv….. hahaha

   Geliked door 1 persoon

 9. Ik ben heel benieuwd naar het dadeltaart verhaal. Ja ik moest lachen maar iets te zoet vind ik nooit erg 😉

  Leuk ingevuld ik snap dat je de zwangerschap over zou willen doen. Mooi dat je elke dag weer trots bent op jezelf! Knap werk. Love it.

  Bloesem painting 50×50 is erg mooi! Ik denk na…. Ik laat van mij horen (uiteraard) als ik er mooi plekje voor heb gevonden.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha het komt, heb nog even geduld, maar echt… het komt 😉 Denk rustig na, het hangt nu tijdelijk in de woonkamer, dat is het voordeel van je eigen aterlier hebben en onderhouden, je kunt wisselen 😀 X

   Like

 10. Oh Morgaine wat een leuke weer! Je maakt er toch altijd zoveel werk van, dat bewonder ik echt in je hoor! En ja, waarom zouden mannen niet eens een keer getagd kunnen worden hè… Die opmerking van John is een schot voor open doel hahaha!
  Ik heb weer genoten van al je ontboezemingen!
  XXX

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, en van John, ja hij zegt het wel, maar goed, ik ken hem ook langer dan vandaag, wie weet als ik ooit nog een derde liebster award krijg, vanavond komt deel 2 online ergens 😉 En ik ken wel een man die hem zou doen hoor, dat is Billy, staat in mijn link lijst aan de linkerkant, maar ik weet hoe druk hij is met werk en gezin, en veel minder vaak online is dan vroeger, lol 😀

   Like

 11. Waarom verbaas het me niets dat je Picasso en water(sport) noemt? :p Ennuh, ik wist niet dat jij muziek mixte, best cool, haha! Overigens, nu ik dit lees: ik lust ook geen vijgen en dadels hehe.
  Wat je schrijft over verrast worden en je reactie, herkenbaar! Niet weten hoe te reageren en dan verkeerd of zelfs ondankbaar overkomen terwijl je zelf de drang hebt om iets terug te doen…
  Thnx voor het invullen, vond het erg leuk om te lezen. Wel jammer dat je die ene vraag over wakker maken niet beantwoord, hahahaha. 🙂 X

  Geliked door 1 persoon

 12. Oooh, dankjewel om mij te nomineren! Zo leuk dat je deze hebt ingevuld, ik wist niet dat je het pas zo laat wist van je dochter! Dan kan ik begrijpen dat je die eerste weken wilt overdoen 🙂 Zo hatelijk hé, zulke fietsers! Ik vind het ook altijd stom als je dan in de auto rijdt en geduldig wacht tot de fietser zou oversteken of niet, maar gewoon te lui is om zijn/haar hand uit te steken of zelfs niet eens uitkijkt of er een auto komt… Ik was van plan deze niet meer in te vullen, want ik deed het al eens, maar je vragen spreken me wel aan! Ik sla deze op en zie het wel 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, jij blogt alweer wat langer, ik merk het wel of je hem toch weer over gaat nemen, het gevaar is dan wel, dat je er nog meer krijgt dan weer, hahaha ❤

   Like

Reacties zijn gesloten.