Tussendoortje

Windows 10, yeah! Happy Camper, NOT.

De hele week zag ik al wat berichten voorbij schieten zo hier en daar dat mensen Windows 10 hadden geïnstalleerd en erg ontzettend blij waren en zijn! En dus, vrijdagavond kreeg ook ik de melding, Windows 10 staat klaar voor u om te installeren! Ik besloot, gezien die pop up kwam toen ik de laptop juist wilde afsluiten, en ik had al gelezen dat het even kan duren voor het allemaal klaar is, en dus zette ik het op de volgende dag. Gisteren dus!

Een fietstocht, ja een paar foto’s die mij blij maken van gisteren 😉 23.3 KM gefietst met een staartje die ik jullie zal besparen verder, maar 112 is aan de beurt geweest zelfs. het is weer goed gekomen met mijn benen in elk geval, en ja het was even schrikken, gillen en een hoop pijn en tranen die als vanzelf komen dan, je denken wordt accuut stop gezet en je internet is even weg omdat Windows 10 bezig is. Vandaar 112 en niet de huisartsenpost, tijd om dat nummer toch in de telefoon en mobiel te zetten dus.

Windows 10 stond dus rustig te draaien alles verliep wel goed, ik zat en lag dus rustig op de bank een film te kijken en vond het wel prima, verheugde mij op het gemak en goede refenties over Windows 10. Right!

Norton is pleitte nu, als ik woorden typ en tik kunnen deze zo voor mijn ogen verdwijnen, ja overal waar ik ook maar reageer. Hele woorden of een deel ervan. Soms bij een aanslag als normaal, krijg ik drie of meer aaaaaaaaa’s of eeee’s of tttttt en ga zo maar door, vermoeiend hoor. 😉

Natuurlijk heb ik een persoonlijke help desk, twee zelfs en ik ben zelf brunette, en dus had ik ook al naar ene herstelpunt gezocht. Windows 7? Terwijl deze laptop al windows 8 had toen ik hem kocht? Uhm? Ja, dat gaat dus ook niet werken, hahaha Dus ik bel mijn pa… net wakker? Nee, hij niet, mijn moeder wel, sorry mam! 😉

Blijkt dat ik weer eens de eerste ben die Windows 10 heeft gekregen en dacht te installeren en mijn pa wacht nog dus… Hij kan dus niet mee kijken, noch heeft hij het al gezien, dus ja, dan houd het op! Bel … (vriend van mijn nicht) maar even, volgens mij weet hij al meer en bla.. en dus… bel ik mijn nicht… Nee, hij heeft hem ook nog niet! Right?

Echt, dan kan ik niet anders dan in de lach schieten, omdat ik dan hoor… ‘je moet wel met je tijd mee gaan en zo…. verandering is goed!’ Ja… ik weet weer waarom ik liever aan het oude vast hou. Is daar niet zelfs een gezegde of een spreekwoord over en van?

“Waarom iets veranderen als het werkt!”

Zoiets toch? Ongeveer, nou ja… i rest my case 😉

Jullie mogen lachen. Ondertussen heb ik ook al de helpdesk opgezocht van Windows, want ja als de IT’ers in mijn eigen familie nog niets weten, dan zal ik toch daarheen moeten, Mocrosoft dus, account aangemaakt… ‘we zijn dicht!’ Logisch, maar dan kun je en bel afspraak maken, bel mij later terug en een dag en tijd invullen, dag lukte dus wel.. en daarna NIKS… Really? Ja echt waar, hahahaha Kortom, morgen zijn ze aanwezig, dan maar weer eens verder kijken, tot die tijd op hoop van zegen… Ga ik maar eens de keuken in om een indische gehaktschotel te maken naar mijn oma’s recept en dus ben ik wel even bezig.

Als geweldige afsluiten voor vandaag, een kleine serie die ik gisteren onderweg heb gemaakt tijdens mijn fietstocht. En echt, hoe kom je erop! Om fluitekruid of wat het ook is, familie van in elk geval, te painten met een spuitbus…. Wat wel gek was, is dat hier dus heel veel beestjes op zaten, waar de bloemen die niet gespoten waren dus leeg waren… Zij die beestjes nu aan de drugs of zo? 😉

Dit lijkt dan weer helemaal goed te gaan dit keer, het schrijven en tikken, wie weet is het ineens opgelost? 😉

En jij? Heb jij al Windows 10 en erop gezet? Ben je tevreden? 

En die bloemen, wat vind jij er nu van, is dit nu vandalisme of moet dit kunnen, het staat apart maar ik vraag mij toch af, waarom je dit zou doen. Vandalisme is dan ook misschien een erg groot woord, maar ja… ben je een hufter als dit doet? 

46 thoughts on “Tussendoortje

 1. Ik heb Windows 10 ook nog niet geïnstalleerd, dus ik kan je ook niet helpen. Ik wacht meestal op de eerste reacties en mogelijke bugs voordat ik nieuwe software installeer. Misschien moet ik maar even wachten met Windows 10.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gisteravond dacht ik laat die Windows 10 maar komen. Dus ik klikte en de download zou beginnen. Uren later hing het nog steeds op dat schermpje. Inmiddels was het al drie uur in de nacht en nog steeds keek ik tegen datzelfde schermpje aan. Mijn zoon zei dat ik het maar weg moest klikken en vandaag nog een keer proberen. In al die uren is er niets gebeurd en werd er ook niets gedownload.
  Ik zal het later vandaag nog maar eens proberen want sinds de laatste updates van windhoos heb ik allerlei problemen met mijn Windows 7!
  Als ik jou was zou ik wel even opletten met de instellingen in W10 ivm met de privacy instellingen! Ik was van plan om daar een blogje over te schrijven later vandaag. Maar ik moet zo eerst nog maar eens proberen om het aan de praat te krijgen.

  Is alles wel goed met jou nu? Ik schrik ervan dat je 112 hebt moeten bellen, dat doe je niet zomaar.
  Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

   • Ik zal zo weer opnieuw proberen om het binnen te halen. Alhoewel misschien kan ik beter eerst het blogje schrijven voor het geval ik niet meer in mijn blog kan komen na de installatie 😉

    Geliked door 1 persoon

    • haha zal ik je wat vertellen Godelieve? Het gaat trouwens goed met mijn benen 😉 Hooguit beetje slapjes, maar dat is het, logisch ook… en verder, windows 10, schrijf het van je af en ineens werkt alles? Weet alleen niet of Norton ook alweer verschenen is nu, maar dat zie ik straks wel, hahaha

     Like

 3. Nog niet gedaan, maar… toen ik me aan wilde melden voor de upgrade kreeg ik een grijze knop dus kon ik dat helemaal niet doen. Geen idee waarom niet. Misschien kan het nog, moet ik eens uitzoeken. Ben een tijdje geleden lid geworden van Seniorweb. Waarom weet ik eigenlijk niet want ik doe altijd alles zelf, nog maar heel weinig iemand nodig gehad haha.. Maar die adviseerden sowieso om te wachten tot ergens september tot de eerste kinderziektes en bugs eruit zijn.
  Nu moet ik eerst met Microsoft aan de slag want ik krijg geen mails meer van reacties op mijn blog. Dus eerst WordPress gevraagd en daar kunnen ze zien dat de mails gewoon verstuurd zijn maar ze hebben het uitgezocht en er staat als melding bij mij dat de mails zich opstapelen. Dus Microsoft stuurt ze niet door om wat voor reden dan ook. Vervelend, maar komt vast ook goed!
  Fijne zondag verder! X

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een frustratie zeg! Ik heb geen Windows 10 en weet ook niet of ik t ga installeren. En die bloemen kleuren kan echt niet hoor. Puur natuur! Gelukkig is alles weer goed gekomen met je 🙂 fijne zondag nog! X

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vond al dat dat kruid een speciale kleur had! Ergens wordt het gezien als onkruid, maar het zal zijn functie wel hebben… Zolang ze er niet van doodgaan, zeker? Windows 10 heb ik nog niet durven installeren, ik wacht nog wel eventjes. Ik ben niet zo geduldig voor als ik problemen zou hebben!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb w10 ook nog niet. Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik nog steeds ‘ op vakantie’ ben en mijn eigen laptop niet bij me heb, haha. Al denk ik nu dat ik er ook nog maar even mee wacht…
  Wat de bloemen betreft, ergens vind ik het een best mooi effect hebben. Ja, het is niet heel gepast en ook niet heel natuurvriendelijk, maar ’t kruid lijkt er ook niet heel erg onder te lijden (vooralsnog dan).

  Geliked door 1 persoon

 7. Windows 10 is geweldig. Ik zou niet meer willen downgraden nu. Er zitten nog de nodige bugs in zoals je merkt maar dat probleem wat jij hebt, heb ik hier totaal niet. Denk dat ze net zoals Google soms doet met Android, te vroeg officieel hebben vrijgegeven. Ze hadden beter nog wat extra maanden kunnen testen en doen. Of in ieder geval de final versie aan de beta testers kunnen geven.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik had 30 juli windows 10 draaien. En ik heb gister de old windows folder ook al weg gehaald want terug gaan doe ik niet. Ik wist sowieso al wat het werd want draaide in een VM de insider versie. De problemen die jij ondervind heb ik nog niet gehoord. Wel dat de boot partitie – die door het systeem gereserveerde- vol zit, maar daarvoor heb ik een oplossing geplaatst op het Microsoft forum.

  Like

 9. Lol, ik zag al die dingen die ik moest installeren en dacht……. herinner mij er later maar aan. Ben zo te lezen erg blij erom want mijn laptoppie is momenteel mijn leven. Okay, niet mijn leven maar mijn vrijetijd hahaha

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn ouders hebben het ondertussen ook erop gezet en alles is perfect bij hen zoals bij de meesten, geloof mij, ik ben echt weer eens die uitzondering op de regel, ondertussen werkt alles weer, is Norton weer hersteld, maar die was wel echt weg, wat niet had gemogen, hahaha Ik kan ook weer normaal typen, maar vanaf sept, zijn de bugs eruit, dat was ook wat ik in feb. al te horen kreeg, in sept, komt windows 10 en dan moet je… zoiets 😉

   Like

 10. Wij hebben geen Windows omdat we een Mac hebben. Dat werkt heel anders. En zo te lezen is dat maar goed ook.

  In de Efteling geven ze duiven een kleurtje. Misschien vind ik dat wel erger dan de bloemen.

  Geliked door 1 persoon

 11. ik ben nog aan het wachten op de melding dat ik Windows 10 kan installeren. Ik las er wel al veel over, o.a. dat het veel beter loopt dan Windows 8!
  Hopelijk IS het ook zo… 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Oh bij mij normaal als voorheen, wel heb ik wat andere zaken die irritant zijn en geen idee hoe dat op te lossen, mijn muis blijft springen terwijl ik tik en opent dan andere zaken, kan ik wel weer sluiten hoor, maar irritant als ik even in gesprek ben op Fb met mijn viendin in Amerika bijv… X

   Like

Reacties zijn gesloten.