Raad de Stad #2

Op veler verzoek is er hier weer eentje. Heb je het gemist? ~klik~ en vanaf nu is het ook een aparte tag in de cloud als je eens terug wilt kijken.

Door de jaren heen ben ik best wel vaak in dezelfde steden geweest of kom er nu nog. Elke stad heeft zij of haar kenmerken of zelfs vaste evenementen. Nu ben ik ontzettend benieuwd of jij kunt raden welke stad dit is. Ik laat je niet helemaal zoeken en blind gokken, ook al is ons landje klein, als het om steden en history en mooie dingen gaat, zijn ook wij best groot.

Eรฉn van de steden die het kan zijn? Zijn: Arnhem, Amsterdam, Amersfoort, Halfweg/Zwanenburg, Vlissingen, Zandvoort, Naarden en zelfs Lelystad of Almere zelf. Wie het weet mag het zeggen. Morgenavond of zaterdag komt de uitslag.

Raad de stad: Amsterdam, Arnhem, Vlissingen, Zandvoort, Almere, Lelystad of Amersfoort.

Raad de stad: Amsterdam, Arnhem, Vlissingen, Zandvoort, Almere, Lelystad of Amersfoort, Halfweg/Zwanenburg.

Het woord is aan jullie!ย 

20 thoughts on “Raad de Stad #2

 1. Leuk! Eerst even op de foto geklikt voor het antwoord natuurlijk hahahaha ๐Ÿ˜› Ik zou het werkelijk weer niet weten, maar mijn gevoel gaat naar Amersfoort of Vlissingen… Ben benieuwd!

  Geliked door 1 persoon

 2. Goh Morgaine, zulke leeuwen vind men wel in elke stad, dus ik weet echt niet waar je deze mooie foto nam. Morgen kom ik dus weer piepen om het raadsel ontrafeld te zien!
  OT: de in het zwart gekleden figuur trok de kleren uit om zich te ontpoppen tot een stralende, zomers uitgedoste vrouw, is het zo iets duidelijker?

  Geliked door 1 persoon

  • Misschien Gerda van die leeuwenkoppen mijn ervaring is toch anders, maar er zijn er wel veel, zo ken ik iemand die Groene Mannen zoekt, oftewel The Green Man. ๐Ÿ˜‰

   Dank je wel voor de uitleg van de foto, zo is het voor mij iets meer duidelijk ๐Ÿ˜€

   Like

 3. Wat Gerda zegt. Leeuwen vind je in elke stad, en alleen een leeuwenkop zonder een te herkennen deel van het gebouw is het erg moeilijk raden, maar het is van het fontein in Vlissingen ๐Ÿ™‚
  Ik als Zeeuw – en voor een groot deel van mijn kindertijd in Vlissingen woonde- moet zoiets weten ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

 4. Op de foto zie je een pijpje uit de bek van de leeuw komen. Dit is dus hoogstwaarschijnlijk een onderdeel van een fontein. Als John zegt dat het een fontein in Vlissingen is dan geloof ik hem direct. Zelf ken ik deze leeuw niet.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.