De Beauty budget tag

Al enige tijd geleden, op 28 juni 2015 namelijk, kreeg ik een tag van Danielle doorgeschoven, deze vind je hier <— Tijd om deze eens in te vullen met weer een stukje Almere centrum in foto’s onderaan te vinden. 

Eerst voor de mannen die hier lezen maar eens even waarschuwen, ik denk niet dat jullie ontzettend zijn geïnteresseerd nu, of juist wel omdat ik een nitwit ben qua beauty, tenminste, ik heb veel geleerd in de eighties van mijn eigen moeder en daarmee ook zelf geëxperimenteerd destijds, maar in het nu, hou ik vast aan een make upje wat meestal simpel is en vooral klassiek wat altijd kan. Ik draag namelijk weinig make up, het is iets wat je eventueel op werk draagt mits nodig omdat je met klanten of gasten in aanraking bent. Werk je bijv. in een magazijn, dan heeft het weinig nut zei mijn moeder altijd. En dat was ook zo, de stof of andere onzichtbare dingen die rond kunnen vliegen nemen toch de overhand dan.

Het is nu ook weer niet zo, dat ik daarmee onwetend ben of niet weet hoe het wel kan of moet. Hiermee heb ik al menige anderen mee verrast die mij eigenlijk nooit make up zagen dragen, vooral vrouwen dan, die zelf elke plamuren kunnen als de beste waar ik van denk.. too much! Tips gaf, en er niets mee deden of amper, je hoeft echt niet elke dag een diva te zijn, less is more vooral! En het is overdag echt niet elke dag alsof het avond is en jij uit bent in één of ander setting die er wel om vraagt.

Het meest grappige was dan ook weer wel, die paar keer per jaar dat zij mij dan wel met make up zagen komen, dat ik dan heel veel complimenten kreeg terwijl ik dus met name het less is more principe gebruik, ja ook tijdens uitgaan en in donkere ruimtes waar je eventueel los kunt gaan. Die tijd is voor mij voorbij, Dynasty is al lang geleden gestopt volgens mij. 😉

Heb je een maandelijks budget om aan beauty spullen uit te geven?

Nee en ook nooit gehad. Samen met mijn moeder al vanaf dat ik make up mocht gebruiken, denk vanaf een jaar of 13 ergens soms, vanaf 14 werd het al zo goed als elke dag nadat ik het van mijn moeder geleerd had en ook mocht. We deden vaak samen met de make up. Zij kocht in die tijd, echt midden eighties zitten we nu, elk seizoen wel de kleuren die in kwamen, dat dan weer wel, maar eigenlijk zorgde ze altijd voor de klassieke kleuren, bruintinten vooral die bij ons allebei goed pasten, met soms een touch of roze om iets meer leven erin te brengen. Maar we hebben dus serieus ook geel gedragen, hahaha

Later, ging ik Madonna volgen, en gebruikte ik met name de koffie en bruin tinten. Daarvoor heb ik nog de Dynastie doos gehad, een grote doos met 24 kleuren, maar dat kocht mijn moeder dan, en die had ook niet een maandelijks budget. Zo kocht zij ergens in 1987 volgens mij een nieuwe auto, een Opel Cadet, en kregen wij allebei bij het ophalen van de auto in de garage een kitje met make up, hier heb ik heel veel gebruik van gemaakt toen! Daar zat alles in, oogschaduw, mascara, blush en een spiegeltje, ontzettend leuk!

Spaar je voor beautyproducten of koop je impulsief?

Geen van beiden. Eerder en meer, dat ik toe ben aan nieuwe mascara het meest en dan ga ik rondkijken. Ik heb een favoriet merk, en vooral voor mascara, maar ik ben ook een beetje aan het browsen nu, als het even kan, long lash en waterproof. Maar als er waterproof opstaat wil nog niet zeggen dat het dat ook is dan. Ben ik achter gekomen, ik denk dat ik maar weer ga investeren in een goede van Max Factor. Welke ik sinds de ninetees ben gaan gebruiken.

Als je al het geld wat je al hebt uitgegeven aan je stash nu in handen kreeg zou je dan opnieuw precies hetzelfde kopen?

Het is lang geleden dat ik echt make up heb gekocht, zou dus het bedrag niet eens weten van wat ik heb liggen, maar ik zou dus mijn mascara anders doen. De rest is goed.

Als je heel veel geld te besteden had aan welke producten zou je dit dan uitgeven?

Hmmm, op dit moment zeg ik, niet aan make up dan! Liever aan totaal iets anders wat ik harder nodig heb misschien 😉 Alhoewel ik, zoals jullie in de foto’s kunnen zien, ik wel een gave doos met kleurtjes heb gevonden maandag in de stad, maar ja 8 euro? Hahaha Ik ben zo duur. Maar ik weet dat Shiseido ontzettend fijn is. Kent iemand dit?

Stel je krijgt een cadeaubon van €100,– die je mag uitgeven in de parfumerie of Sephora ,wat zou je kopen?

Dit is de enige geur die wat zwaarder is die ik kan hebben, meestal zijn ze meer dan 100 euro, maar die eventuele 35 euro leg ik er dan wel bij.  Het meest bijzonder is, is dat ik ooit vroeg aan mijn beste vriend of hij een geur had voor dames waar hij ‘wild’ van werd, en hij noemde dit, maar wist hij ook te vertellen, dat ik kon zoeken tot ik een ons weeg, want het werd niet meer gemaakt! En dat klopte ook, tot onze beider verbazing, wordt deze nu sinds een jaar of 2 weer gemaakt of iets langer en het is weer exact voor hem als toen als ik het draag, haha En anders, was het nog wel verkrijgbaar wist hij, maar dan moest je echt naar het huis van Dior zelf gaan in Parijs…. Maar elders kwam deze niet meer te koop in de winkels voor. Nu dus weer wel! Dus dames, hop een geurtester halen 😉 (Dat is wat ik nu ook doe, telkens als ik in de buurt van een … dan vraag ik, en krijg een geurtester mee, bewaar ze in de koelkast en ze blijven heel lang goed, ik heb er nog 4 liggen, van de 5, die ik in 1 zomer heb gescoord, twee jaar terug dus alweer…)

Dioressence is het eerste oosterse parfum van het Huis Dior, de geur is omhuld door mysterieuze en betoverende kruiden.

Het is een zeer vrouwelijke oriëntaalse geur met sensuele en mysterieuze geranium, roos, kaneel en patchoeli. Een verwijzing naar het sensuele en indrukwekkende oosten.

Als high end producten niet zo duur waren zouden ze dan nog wel aantrekkelijk zijn?

Ik heb het net even op google ingetikt, klopt het dat dit producten zijn met een naam? Van een modehuis of zo? Geen idee… Voor mij dus niet, tenzij shiseido er ook onder valt, is ook best duur.

Welk duur product was zijn geld volledig waard?

Ja, jeetje, dan moet ik toch zeggen, dat mijn moeder dat product ooit heeft gekocht, en dat is het doosje oogschaduw van shiseido in de eighties. Toen 40 gulden met maar 2 tinten… bruintinten, zij ging hertrouwen en daarom had zij dat aan zichzelf cadeau gedaan. Na het huwelijk mocht ik heel soms eerst weleens gebruiken, deed ik ook weleens stiekem natuurlijk gewoon naar school. En later mocht het gewoon op en ben ik diegene volgens mij geweest die het praktisch elke dag droeg. Het is ook in mijn beleving het enige doosje met 2 kleurtjes erin die ooit echt op is gegaan! Als je het om moet gaan rekenen, dit doosje zou dus nu gewoon 20 euro zijn,  10 euro per blokje in het doosje.

Welk goedkoop product heeft je compleet verrast?

Make up base van de hema. Ik zocht naar een ondergrond op mijn gezicht waardoor mijn make up beter zou blijven zitten, zoiets. Zodat ik kon stoppen met poederen en zelfs met poeder ging het niet lang mee vond ik. Ik maak mij namelijjk thuis op en neem eigenlijk niets mee, dus ik werk niet bij onderweg. Ook zeldzaam? Dames?

make-up-base-11293291-productzoom_rd-1946445535

Wat zijn jouw tips om niet te veel producten te kopen of geld er aan uit te geven?

Ja, ik herken dat dus niet wat ik soms tegen kom, daarom voor de volgers die elke dag over beauty en kleding bloggen, dat ken ik dus niet, alleen als het nodig is, als iets op is of aan vervanging toe. En als dat 1x per jaar is, is het vaak veel… hooguit 2x per jaar en dan spreken we over mascara en de make up base van de Hema.

Daarom volg ik jullie dus eventueel niet, omdat ik er niks mee heb en dan ook weinig antwoord kan geven op, of elke dag hetzelfde verhaal.

Dit is mijn verhaal over make up en beauty en ik ben hier tevreden mee… En natuurlijk, oké nog één geheimpje, ja ik ben nagelmodel geweest ooit, dus ook ik heb gel nagels etc en acryl gehad voor een langere periode en toen barstte ik ook van de nagellak, waar ik om de dag mee bezig was. Want de mode was, 2 tinten en dan echt uit de losse pols aangebracht, avonden ben ik daarmee bezig geweest. Tot de styliste haar diploma had, daarna ben ik ermee gestopt, wat deed dat zeer, toen de acrylnagels eraf kwamen, ik had zelf geen nagel meer over! En dat is voor mij dus ook over en voorbij.

In Almere vind je vrij onopvallend een vrij grote winkel met allemaal verzorgingsproducten en zelfs wat schoonmaak producten. Ik heb hier gisteren voor het eerst werkelijk eens wat producten aangeschaft. Een pareltje wat ik in andere steden nog niet ben tegen gekomen. Het heet op = op voordeel, maar het is er altijd! Schappen vol en van elk merk ook elk product, kijken jullie mee? Eventueel weer een reden om ons Almere te bezoeken. Zelfs de sensodyne tandpasta? 3 tubes altijd 8 euro. Bijv.

Bovenstaande is dus echt maar 1 winkel, en zoals jullie kunnen zien, in de slideshow, kun je dus producten met dezelfde prijs ook combineren.

Tag 3 anderen. Ik wil Natasja weleens lezen hierover. Lies mijn dochter hoe zij er nu instaat. En als laatste maar not least, Dina!

En jij? Koop jij elke maand make up of heb je daar een budget voor? Als er mannen zijn die gaan vertellen ja, neem ik dat met een grote korrel zout 😛 

Advertenties

33 thoughts on “De Beauty budget tag

 1. Ik zou haast dezelfde antwoorden kunnen geven! Ik gebruik ook erg weinig make up, alleen bij het uitgaan wat meer maar anders zo natuurlijk mogelijk. Parfum van dior is ook mijn favoriet. Meestal pure poison… die op is op winkel hebben we hier ook, erg ideaal!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat leuk en uitgebreid beantwoord :-). Ik ben bijna net zoals jij :-). De op=op voordeelshop hebben we in Tilburg ook sinds een tijdje. Nog nooit beginnen geweest maar zal het toch eens doen :-).

  Liked by 1 persoon

  • Whahaha ja precies, nu ken ik wel mannen die dan het best mooi vinden als ik make up op had, maar vervolgens wilden ze het niet aanraken, ook zo apart, lol… dan voel je je kerstboom hoor. Gelukkig de mannen die ertoe deden, vonden het ook less is more principe nog gaan en verder, ben ik nooit zo uitbundig geweest. En hey, Kiss had een heel album, hahahaha dat wist ik weer niet 😉

   Liked by 1 persoon

  • Nou, zodra je terug bent, even naar Douglas of Ici Paris… één van de twee heeft hem altijd, tenminste, de andere hangt van de store af en locatie… Om testertjes te vragen, ik kom altijd met een onzin verhaal, lol, zoals van mijn beste vriend denkt… bla, hahaha 😉

   Like

 3. Shiseido is inderdaad écht een high end merk! Ik heb daar een getinte dagcreme van (of heel fancy genoemd een BB-cream) en die is ech geweldig voor mijn huid! Helaas is hij bijna op en vind het toch wel een heel bedrag om extra te betalen..

  Leuk om dit van jou te lezen! Hou juist van die niet standaard beauty blogger antwoorden omdat je dan gewoon antwoorden krijgt van allerlei mensen!

  Liked by 1 persoon

  • Ik wist dat je mij daarom had gevraagd, hahaha 😉 Goed, Shiseido een merk wat al voor mijn geboorte bestond, is een high end merk, heel eerlijk, ik weet dat ik hem in de Bijenkorf kan krijgen, Amsterdam, lol.. dat is waar mijn moeder het kocht destijds, helemaal vanuit Almere daarheen om… 😉

   Like

    • Yep, en het is de douglas hier die hem niet had volgens mij, maar dat is alweer 2 jaar terug 😉 Ici Paris Almere was het eerste slachtoffer, hahaha Ik heb er nog vier liggen, het is voor mij, net iets te zwaar in de zomer, maar zaterdag zal ik weer een drupje opdoen als ik naar de musical ga en daarna het feest van mijn ouders ga vieren 😀

     Like

    • Oh ja, daarna zat ik dus in Amersfoort, daar dus gehaald, was ik een dagje in Baarn op de fiets, zag ik er weer eentje, de andere nog in mijn tas en hop weer een tester, lol… En de laatste haalde ik in Volendam!!! 😀

     Like

 4. Leuk ingevuld! Ik zou m ook zo ongeveer beschrijven. Alleen valt er weinig te schrijven aangezien ik nul make up gebruik. Ook geen mascara dus. En behalve bodylotion en soms parfum gebruik ik verder ook niets aan beautyproducten. Ohja wel: soms nagellak 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Jij ging de uitdaging dus aan, en gelukkig maar ook: zo leerden we je weer een beetje beter kennen en dat is lekker meegenomen!
  Om op je vraag te antwoorden: ik gebruik geen make-up, hoe hard ik ook aan mijn gezicht pleister, het wordt er gewoonweg niet beter op… *wink, big smile*

  Liked by 1 persoon

 6. Hihi, ik ben zo blij dat ik deze tag al achter de rug heb 🙂 Dat hema product, basis voor onder de make up ga ik eens naar kijken, klinkt goed als het langer blijft zitten 🙂 al neem ik trouwens ook nooit make up mee om later bij te werken, wat een gedoe allemaal 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s