Shopahlic? Almere is the place to Be

In feite heb ik Nesrin ergens een keer beloofd om eens met mijn camera het Centrum van Almere in te gaan om te laten zien hoe groot ons centrum is. Nu heb ik dat niet helemaal gedaan en mijn bedoeling is ook om eens de winkels binnen te gaan, ook waar ikz elf eigenlijk nog nooit binnen ben geweest of kom, en eens te vragen of ik binnen eens wat foto’s mag maken, hoe het eruit ziet.

Ik hoor namelijk heel vaak, als ik mensen vertel, kom eens shoppen in Almere, nee je hoeft mij niet eens te ontmoeten dan, want we hebben best wel wat te bieden. Waar Northflix 5 kwartier rijdt omdat de meest dichtstbijzijnde Primark voor haar hier in Almere is, bedenk ik mij, dat ook zij misschien nooit verder is gegaan dan de Primark alleen.

De Primark - Almere

De Primark – Almere

Oké, de Primark, als je de maten hebt om erin te passen is leuk, maar er is zoveel meer wat je misschien mist. Soms moet je even buiten de Primark kijken om net zo goedkoop dat ene item te kunnen vinden. Het barst hier namelijk van de Outlets, en als het ene grote naam Outlet is, kun je er donder op zeggen dat er boven in het nieuwste gedeelte nog een tweede winkel ligt met de nieuwe collectie.

Alles is er, soms zelfs twee keer zonder een outlet store te voeren in het oudere gedeelte. Zoals de Douglas bijvoorbeeld, de Etos en nog wat winkels. Ik kom zelf niet zo heel vaak in het centrum alleen als ik iets nodig heb wat ik in mijn kleine centrum hier niet kan verkrijgen. Zelfs in mijn wijk zit een grote AH, Kruidvat, Blokker, gewoon en speelgoed, een verscentrum van visboer, bakker Bart, Keurslager en een Vlaaihof, De Bruna, bloemenwinkel, dierenwinkel, een Opticien zelfs en tig kappers, een reisbureau van Thomas Cook, Kwalitaria (de beste van Flevoland in de top 3 al jarenlang), een Chinees en zelfs een oud bruin café en natuurlijk een Turk met Turkse pizza’s. En dat midden in een woonwijk. Aan de andere kant heb ik nog een Plus met weer een kapper zitten, er zitten hier geloof ik zo’n 5 kappers op loopafstand binnen 10 minuten bereikbaar van mij vandaan.

Alleen voor de markt, (op de woensdag en de zaterdag in het Centrum), en de bibliotheek ga ik meestal de stad in, en als het kan, voor nog meer natuurlijk, maar goed, dat is helaas niet al te vaak mogelijk.

Afgelopen maandag heb ik slechts 1 straat een beetje op de foto gezet. Ik was samen met Lies op weg naar de Bibliotheek en heb het stationsplein al over geslagen, ik ben begonnen op de hoek van de Primark, wat vroeger onze Schouwburg met La Couronne was een bistro aan de beneden hoekzijde.

Met daarnaast direct de schoenenwinkels vooral sneakers en Van Haren, en Van Haren zit hier al 2x dus. Hier zie je de oudste winkel van de twee. Als je eenmaal dit stukje hebt gehad alleen al, dan ben je er nog langer niet, ik denk als je hier voor het eerst komt shoppen, dat je het niet eens in 1 dag zult redden om ALLES te zien en te bezoeken. Zelfs de Almeerder zelf doet dat niet, ‘wij’ gaan gericht het centrum in, en pakken of dit of dat stuk en geloof me, je bent stuk! Of je loopt helemaal rond maar komt dan amper in een winkel. Als het in de avond leeg is overal, kun je hier makkelijk een rondje hardlopen met een goede afstand op je app, als je het mij vraagt, wie weet kan ik het eens meten met de fiets, km stand. Haha

Van Haren, net achter de Primark aan de overkant.

Van Haren, net achter de Primark aan de overkant.

Direct naast de Primark, wat je niet ziet dus, maar het is er wel!

Direct naast de Primark, wat je niet ziet dus, maar het is er wel!

Waar wij ook last van hebben zijn pop up stores, wat betekent een winkel huren voor 3 maanden en dan kan de winkel daarna weg zijn. Sommige pop up stores verlengen en zo zit de Expo XL die OOK schoenen verkoopt en de meest normale dingen wat ik anders nooit zie in een Expo, dvd’s, boeken, kleurboeken en ga zo maar door, tassen, sjaaltjes, is van plan om zolang mogelijk bij te tekenen, hij heeft dit nu al 3x gedaan, want hij zit er nog. Ja, ik heb in het begin, toen ik hem net ontdekte een gesprekje met hem gehad.

Outlet Pop Up store van de Expo XL

Outlet Pop Up store van de Expo XL

Etalage van de Outlet Pop Up store Expo XL

Etalage van de Outlet Pop Up store Expo XL

Dat de straten misschien saai zijn, daar probeert Almere iets aan te doen. Je komt plantenbakken tegen zo hier en daar maar ik ben het eens met het karakterloze, het is geen Amsterdam, Amersfoort of een Arnhem of andere centra die al eeuwenoud kunnen zijn. Toch, voor de Shopaholics? Denk ik juist dat Almere The placet to BE is.

De rest vind je in de slideshow, en dit is nog niet eens een kwart van ons Centrum om te shoppen. Commentaar vind je onder de foto’s.

Als je nu van de moderne architectuur bent, dan is ons centrum, het gedeelte wat ik nog niet laat zien, helemaal de Place to Be.

~Wat denk je ervan, je hebt nu nog maar een kwart of minder van ons Centrum gezien, bijna alle winkels zijn groots opgezet en hebben meerdere etages, kom je een keertje zelf beoordelen? De winkels dan, Almere erbuiten gelaten op zich. Zo ja, mag je mij natuurlijk altijd contacten als je eventueel een beetje rondleiding wilt of mij even wilt zien, maar ik ben benieuwd, ben je bereid om eens te komen kijken naar wat Almere voor de Shopaholics onder ons te bieden heeft? Want dit is alleen nog maar de Stad, er is ook nog een Almere Buiten en een Almere Haven 😛

53 thoughts on “Shopahlic? Almere is the place to Be

  • Ja, ook dat is waar, overal dezelfde winkels en toch ook weer niet, je moet het weten, de steden waar ik veel en vaak kom, zie ik niet zowel een outlet als een gewone winkel van 1 en dezelfde merk bijv…. en dat vind je hier dus wel 😀

   Terrassen hebben we hier ook, maar of je daarvoor moet komen? Dan weer een nee in mijn beleving, hahaha

   Geliked door 1 persoon

  • En dit is nog maar een kwart ongeveer, hahaha We hebben ook hotels 😉 Dat gaat Lies doen mettertijd, de hotspots zoals hotels en uitgaan, dat is meer haar ding. 😀

   Like

 1. Wij zijn wel eens in de CityMall in Almere geweest. De grootste teleurstelling was dat deze mall geen overdekt winkelcentrum is zoals de mall’s in de VS meestal zijn. We wilden i.v.m. het weer juist binnen winkelen.
  Persoonlijk hou ik niet van outlet stores, maar ik ben dan ook geen shopaholic. Ik kom het liefst in winkels die een beetje gezelligheid uitstralen.

  Geliked door 1 persoon

  • En waarom dachten jullie dat het een overdekte mall zou zijn? Dat is nooit gezegd of zo in het nieuws dat het overdekt is, juist niet nee.. het is juist in het nieuws geweest omdat we zo’n last hebben van de wind op die stukken. Maar er is wel overdekte mall hoor, in het oudste gedeelte 😀

   Geliked door 1 persoon

    • Apart, het is afgelopen winter tig malen op het nieuws geweest, half 8 en 8 uur, bla.. en meerdere keren, hoe platen naar beneden zijn gestormd, hahahaha Daarbij, als wij zoiets zoeken, dan kijken we altijd eerst even op internet, wat te verwachten, laat dit een tip zijn.

     Geliked door 1 persoon

 2. Leuk verhaal! Ik ben ooit wel eens in Batavia stad geweest, dat is toch dat grote winkelcentrum daar vlakbij toch? Nu ben ik eigenlijk helemaal niet van het winkelen. Ik koop ongeveer 2 keer per jaar nieuwe kleding. Hier vind ik winkelen werk leuker. Heel mooie winkelcentra waar je je met gemak de hele dag kunt vermaken. Ik kon er bewaar vaak maar eigenlijk niet voor kleding. Gewoon om wat te eten, naar de bios te gaan of wat rond te lopen en thee te drinken 😉 In Nederland ben ik er nog steeds niet uit wat nou het leukste winkelgebied is. Hoofddorp vond ik altijd wel makkelijk en Utrecht en Amsterdam vind ik ook leuk maar meer voor de sfeer en de gebouwen dan voor het winkelen Hahaha. Volgende keer Almere maar eens proberen dus 🙂 x

  Geliked door 1 persoon

  • Batavia stad is in Lelystad, dat is nog eens zo’n 30 km verder dan Almere, hahahaha Hoofddorp ken ik dan weer niet, misschien is dit vergelijkbaar en hier heb je dan zoals je daar ook beschrijft ook de bios, maar dan in de openlucht, heel groot en terrassen, alleen bij de bios dan net weer niet lijkt wel 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Oh, ik denk dat ik er goed zou kunnen slagen 🙂 Lijkt me een leuke shop stad! Nijmegen heeft gelukkig ook veel leuke winkels dus ik hoef niet persé ergens anders heen maar het is altijd leuk om eens in een andere stad te snuffelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik dacht dat ik al gereageerd had, maar wat een mooie promotie van onze stad! Ik hou van onze stad, het heeft alles wat ik nodig heb en ik weet de weg. Amsterdam, Utrecht trekt mij niet zo, zoveel andere winkels zijn er niet, en de aparte winkels zijn vaak niet mijn smaak, wij winkelen wel vaak in Arnhem of Apeldoorn, ook leuk!!

  Geliked door 1 persoon

  • Yep, Nesrin woont dan ook in Arnhem, zal moeilijk zijn om haar deze kant op te krijgen, hahaha Ik ga binnenkort nog eens de stad in, en dan rondje zoals wij het kennen doen? Het oudste gedeelte beginnen bij Ruan met history… de gracht, en dan de overdekte stukken, hoe wij daar feest vierden toen het geopend werd en zo verder, lol.. langs pand Groenwoudt en zo verder… het enige wat ik mis, is het oude Circus… dat hadden ze moeten laten staan als je het mij vraagt. ❤

   Like

 5. Wat een leuk inkijkje in jouw Almere… Ik ben ooit een keer in het centrum geweest, maar zo lang geleden al, ik zal het vast niet meer herkennen. Wel steeds in mijn hoofd.. Ach dat van der Valk hotel hè, weet je nog… ik ga het een keer doen hoor :-)!

  Geliked door 1 persoon

 6. Tja, wat zal ik zeggen? Ik woon in Amsterdam. 😉 Steeds als ik een Primark zie denk ik even aan die arme kinderen die voor belachelijk weinig geld onder erbarmelijke omstandigheden die schattige bloesjes in elkaar naaien voor rijke westerlingen zoals wij. En dan hoef ik even niet meer. Ik ga liever naar de kringloop.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hello hier ben ik dan! Het heeft even geduurd maar ik zit nu eindelijk 😉

  Oh zo lief dit. Nou ik beloof bij deze dat als ik met één voet over de grens van Almere ben ik het jou laat weten 😉 Als dit nog niet eens een kwart is van wat Almere te bieden heeft dan is het een reisje vanaf Arnhem waard maar dan niet voor Primark want daar kom ik (ja zelfs ik) gillend gek uit rennen…

  Geliked door 2 people

  • Whahahahaha Ga jij nu eerst maar lekker op vakantie, ik hoopte al dat ik er nog tijd voor zou hebben speciaal voor jou 😉 Als jij weg bent, dan ga ik nog eens de rest zien en op de foto zien te krijgen 😀 En DEAL! Geniet van je vakantie lieverd! ❤

   Like

 8. Dat Almere zo ver weg zit om te shoppen, maar ik hou van het woord outlet en sale. Als het goed is komt de Primark ook naar Tilburg… ik ben erg blij mee. AL koop ik er al jaren niks mee, hahah.

  Like

 9. En dan zeg je wat je in jou wijk hebt, en dan kijk ik naar wat we hier hebben. Niets. En het volgende dorp. Niets. Nee, wij moeten echt naar Middelburg of Goes, of Vlissingen,. Maar dan lijkt het ook weer allemaal het zelfde en op zoals bij jou. Ik zal vast eens een keer Almere aandoen, maar wanneer dat is me nu ook nog een grote vraag 😀

  Geliked door 1 persoon

 10. Vraag me al een tijdje af of ik iets mankeer, want ik vind die Primark echt helemaal niks joh! Dat is wel gebaseerd op slechts één bezoekje… Na drie kwartier wachten op een pashokje heb ik het opgegeven en mezelf gezworen er nooit meer naartoe te gaan!
  Wanneer ga je een blogje schrijven over het eettentje waar we eind augustus gaan eten? Alvast voor de voorpret! Haha!

  Geliked door 1 persoon

  • Hmmm ja ook nog, dat is dus het nieuwste gedeelte, komt zeker ook nog voor eind aug. aan bod, plus alle andere ook? 😛 gosh, wat zeg ik nu weer, hahaha all you can eat chinese of zo? hahaha

   Like

 11. Vind het echt een super leuk artikel om te lezen, ik ben al eens een weekendje weg geweest in Almere maar zeker niet alles gezien toen. Misschien toch eens terug komen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Leuk om (ook) mijn stad zo in foto’s te zien. Ook ik shop gericht en nu ik er zo over nadenk is het inderdaad een enorm groot centrum. Helemaal als je er de weg niet kent. Muziekwijk is een leuke wijk trouwens 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Whahahahahaha mijn dochter wil de hotspots uitgaan doen mettertijd, maar ergens komen die ook wel hier, maar dan overzichtje een ongeveer 😉 Eentje heb ik vandaag wel compleet gemaakt, op verzoek ook… tot heden mijn favoriet sinds ze er zijn 😀

   Like

 13. Ik moet zeggen dat het me nu juist helemaal niet aanspreekt. Zo lijkt het dat je alleen winkels vindt die standaard in elke stad te vinden zijn. Ik houd juist van die unieke winkeltjes, die verborgen juweeltjes, die kleine eenmanszaken (gecombineerd met een H&M of C&A, zeg maar). Zijn die daar ook te vinden? Ik woon zelf in Arnhem. Hier ben ik gek op de vele steegjes met vele unieke winkeltjes waar ik altijd graag snuffel.

  Sheila

  Geliked door 1 persoon

  • Ja we hebben denk ik unieke winkels, maar geen steegjes waar ze in verstopt zitten, dan is dit wel ene nieuwe stad, dan zitten ze gewoon open en bloot overal tussen en is van buitenaf minder zichtbaar wat er nu exact de bedoeling is, en als je binnenkomt.. oehlala, tenminste, anderen weer wel, anderen weer niet… in dit geval denk ik jij niet, hahaha andere fashionista’s of vooral bauty blogsters zullen dan zoiets hebben van ohwwwwwwwwwww ……

   Like

 14. De paar keren dat ik door Almere Centrum heb gelopen verbaasde ik mij over de mooie moderne architectuur.
  Tegelijkertijd genoot ik ook van de gezelligheid.

  Almere vind ik een mooie stad!

  Zonnige zondaggroet,

  Geliked door 1 persoon

 15. Pingback: Almere versus Lelystad | Natasja's Lifestyle

Reacties zijn gesloten.