Your favorite tag

Roos van Daily Dose of Rose heeft mij getagd om de ‘your favourite tag’ te doen. Dit zijn 11 vragen die gaan over, ja ja je raad het al, jouw (nee, mijn in dit geval) favorieten. Het is de bedoeling dat ik deze 11 vragen beantwoord en dat ik vervolgens 11 mensen tag om de vragen ook te maken.

Here we go!

 1. Plaats een foto van je favoriete televisie programma. Vertel daarnaast waar het over gaat en waarom je het zo leuk vind?

Gedeelde eerste plaats van de serie NCIS (welke nog steeds loopt), en White Collar, welke maar 6 seizoenen heeft maar echt fantastisch is als je het mij vraagt. Zeker als je van humor houdt en ook nog van arty stuff.

NCIS deze serie loopt nog, 12 seizoenen tot nu toe.

NCIS deze serie loopt nog, 12 seizoenen tot nu toe.

White Collar, via Netflix slechts 4 seizoenen, op Popcorn kun je tot het einde kijken, seizoen 6

White Collar, via Netflix slechts 4 seizoenen, op Popcorn kun je tot het einde kijken, seizoen 6

 1. Plaats een foto van je favoriete persoon uit je favoriete serie?

Mark Harmon/Special agent Gibbs uit NCIS en Mozzie in White Collar, haha

Special Agent Gibbs dus/Mark Harmon

Special Agent Gibbs dus/Mark Harmon

Absoluut, in White Collar is het Mozzie, haha

Absoluut, in White Collar is het Mozzie, haha

 1. Plaats een foto van jouw favoriete boek?

Tonke Dragt, De Brief voor de Koning, de film is absoluut FLUT!

De Brief voor de Koning/Tonke Dragt

De Brief voor de Koning/Tonke Dragt

 1. Plaats een foto van jouw favoriete radiozender?

Radio 10Gold op dit moment, maar eens in de zoveel maanden kan ik wisselen naar Sky Radio

Radio 10 dus

Radio 10 dus

 1. Plaats een foto van jouw favoriete televisie zender?

Lastig, zie mijn opnames maar, ik heb geen ultieme favo zender, hooguit favoriete series of programma’s, welke op verschillende zenders worden uitgzonden. Wat ik jullie wel kan vertellen is dat RTL7 eigenlijk de enige zender is, waar je mij amper tot niet aan zult treffen.

 1. Plaats een foto van jouw favoriete persoon van jouw favoriete zender. Vertel daarbij wanneer hij/ zij te zien is.

Kan het nog meer persoonlijker dan dit? Kees Tol, te zien in Zomer of Winter voorbij, te zien lieve in Volendam als je goed oplet, kom je iedereen eigenlijk wel tegen daar. NPO3 dus, maar hij doet meer en wat hij doet, kijk ik vaak even naar, soms blijf ik hangen, soms niet, behalve Nick en Simon – De droom als dat er weer is, meestal op NPO 2 een aantal weken en de Zomer Voorbij wat meestal in het najaar weer van start gaat.

Gedeelde eerste plaats is Art Rooijakker, Wie is de Mol duurt nog even voor het weer zal starten, helaas!

 1. Plaats een foto van jouw favoriete schoolvak. Vertel daarbij kort waar het vak over gaat.

Muziek en tekenen in de brugklas had ik beiden, daarna alleen nog Muziek omdat tekenen een examenvak werd, tijdens een proefles kregen we hele saaie kunstgeschiedenis en daardoor besloot ik om tekenen te laten vallen. Hoe dom! Als men nu iets meer had vertelt wat je nog meer ging doen, dus ook echt tekenen en schilderen als projecten? Dan had ik het wel gekozen als examenvak.

Orchidee rank/soft pastels

Orchidee rank/soft pastels

 1. Plaats een foto van jouw favoriete zanger/ zangeres. Plaats daarnaast een nummer met een goede hit die je leuk vind.
Mijn favo foto, helaas nooit op poster gehad, wel als een prachtige sticker.

Mijn favo foto, helaas nooit op poster gehad, wel als een prachtige sticker.

En het onmogelijke is voor mij haast, om maar 1 muziekstuk neer te zetten, want elke periode kent één of meerdere songs waar ik kippenvel van krijgt, kracht in vindt of gewoon vrolijk van wordt, oké gaan we voor vrolijkheid… 😉

En ook, haar andere look begin jaren ’90, zo wilde ik mijn haren ook… helaas kan dat niet, dat heeft mijn kapper allang bekeken en zelfs uitgeprobeerd tot op zekere hoogte, haha

 1. Je favoriete kinderserie van vroeger. Vertel daarbij kort waar de serie over ging.

Erg lastig, omdat in mijn tijd alleen op de woensdagmiddag na 2 uur? Of pas na 3 uur zelfs kinderseries elke week werden uitgezonden, zelfs Sesamstraat kwam pas later in 1976 ongeveer, en ja dat keek ik ook, maar goed, als je al 5 bent voordat het start ben je er eigenlijk ook alweer uit.

Wat ik mij nog het meest herinner is Stuif es In en Ren je Rot vond ik geweldig! Ik kies voor Stuif es in en vooral het meest legendarische wat ik mij nog kan herinneren, 1984, Danny de Munk mag niet meer optreden van de arbeidsinspectie, nou dan zetten we hem toch in het publiek en….. kijk zelf maar 😉

 1. Jouw favoriete personage van jouw favoriete kinderserie?

Die heb ik dus eigenlijk niet…  Alles was anders in de seventies, en als ik er dan eentje moet kiezen? Werkelijk…. Tom en Jerry? Speedy Conzales? De Zevensprong? Q&Q? Eerlijk gezegd, keek ik heel weinig tv, pas in de avond eigenlijk vaak, omdat mijn moeder er niet zoveel mee had en heeft met tv overdag. Dus ja… Het is allemaal ontzettend vaag voor mij. Ik keek dan ook eerder een meer met de shows en quizen als jong samen met mijn ouders, opa, oma en de rest van de familie. TV, zoals het nu is, dat kwam pas eind jaren ’80 zo’n beetje op, we waren al blij met MTV en Skychannel? Kennen jullie dat nog? hahaha En ja, ik mocht altijd wel tv kijken hoor, Toppop werd elke week gekeken door mijn ouders bijv. en later moest ik kiezen, Toppop of Countdown, ja ik koos voor Countdown! Nieuwer, moderner, verser, maar ergens, keek ik ze dan gewoon ook allebei.

TV stopte ook in de nacht, testbeeld kwam op en sneeuw…. Dus ik heb geen favo personage uit een kinderserie…. Ik val er net tussenin lijkt wel, of ik ben net te jong om het nog te weten of net voor mijn tijd, of ik was net te oud en kreeg een staartje mee.

Ja en dan 11 anderen nomineren, ik vind dat erg veel, de vakantietijd komt er ook aan? Dus noem ik een paar namen en wie weet hebben jullie het al gedaan! Haha ook dat is mogelijk natuurlijk. (Meld het dan even als je wilt hier 😀 )

Northflix, Dina, Sammie, Lies, Natasja, Nesrin, Simone, Danielle, Silke, Sabine, Els, Tessa en voor nu Vlindertje/Iris, wil jij deze overnemen? Be my guest! (en dan tag ik er 13, zo’n magisch getal, hahaha Ik hoop dat jullie het leuk vinden en neem je tijd, deze staat bij mij ook al sinds 16 mei te wachten, verras ons maar!)

37 thoughts on “Your favorite tag

  • hahaha, dat weet ik niet meer eigenlijk, dat van tevoren of dat bij ons ook zo was 😉 Ik weet nog wel dat mijn opa echt van de tijd was, op de woensdagmiddag als ik er was, dan mocht ik kijken, maar echt niet eerder dan dat het begon de tv aanzetten, lol… ik mis dat testbeeld best wel, zo lekker kleurig, lol

   Like

 1. NCIS gaat er hier ook in. Gisteravond weer 2 afleveringen gezien. En Madonna. iig een stoot en ze heeft wel wat leuke nummers, maar ik ben geen fan.
  Ik luister steevast naar een Australische rockzender (internet radio)
  Wij mochten vroeger echt weinig tv kijken, maar Q en Q is me wel opgevallen

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet dat Q&Q op tv was en als ik het nu terug ga zoeken op youtube, weet ik minder dan ik dacht, vandaar dat ik het als vaag vermeld 😉 De zevensprong is echter wel herhaald toen mijn dochter de leeftijd had, dus heb ik wel terug gezien maar ook daar, wist ik minder nog dan ik dacht, hahaha NCIS, ik ben verliefd op Gibbs, echt die personage, hahaha 😉 Madonna is prachtig! Ze was dan ook vooral in het begin mijn rolmodel voor kleding, daar is mijn liefde voor ‘lingerie’ en kant gestart, hahaha

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat kan je mooi tekenen! Die orchidee-rank is echt heel mooi. Teken je zoiets uit je hoofd, zoek je er plaatjes bij of… HOE DOE JE DAT? Ik kon vroeger ook wel leuk tekenen. Toen ik kind was zeg maar en vergeleken met de rest van mijn leeftijdsgenoten haha. Laatst vroeg mijn neefje van 5 of ik een fiets en een auto kon tekenen. Erg mooi gelukt (niet dus).

  Leuk dat je mij getagt hebt, ik zal eens goed nadenken over de vragen.

  Geliked door 1 persoon

  • 1. Leuk dat je mee doet! 2. Dat tekenen, meestal heb ik wel een voorbeeld, mijn fotografisch geheugen is niet optimaal namelijk, dus heb ik wel een voorbeeld nodig, maar dan voor de basis lijnen, daarna ga ik los en verzin mijn eigen ding 😉 Soms is het ook een soort van kleurstelling zoeken bij iets, ook al hoeft dat vaak ook niet, dat is het voordeel van zelf maken, je kunt alles kleuren zoals je eigen hart het aangeeft 😉 Dat is hoe ik het doe, maar er zijn ook kunstenaars met academie die gewoon foto’s op canvas af laten drukken en vervolgens het invullen met verf… en dat kan iedereen als je het mij vraagt 😉

   Like

 3. Wat een leuke weetjes weer Morgaine! Volendam heb ik ook iets mee ;-).
  En dat tekenen je favoriete vak was op school snap ik helemaal!
  Bedankt dat ik mee mag doen ;-). Hij is erg leuk deze tag…
  Ik ga er even de tijd voor nemen, maar je ziet hem binnenkort zeker verschijnen!
  XXX

  Geliked door 1 persoon

  • Nee, totaal niet, gezien er meer Netflix kijkers zijn, ik dus ook, white collar dus via netflix en ik heb popcorn ontdekt, hahaha maar het gaat meer om het verleden, daarom zo leuk, leuk dat je mee wilt doen 😀 ❤

   Like

 4. Ik keek in mijn jeugd ook al weinig tv. Ik heb een jaar of tien eens de zevensprong gekeken, want dat had ik nog nooit gezien. Q en Q ken ik ook alleen maar van naam. Ik was veel buiten of anders muziek aan het draaien met een boek lezen erbij.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 5. Leuke tag! Zal hem zeker nog gaan invullen want nee, ik heb hem nog niet eerder gekregen 🙂 Al heb ik van de meeste vragen geen foto’s 🙂 NCIS heb ik heel veel afleveringen van gezien!

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha dank je wel, ja tijdsgeest is gewoon erg leuk, als Iris klaar is, is het nog leuker, want zij is alweer van mijn moeders leeftijd, dus nog verder terug in de tijd 😉 De tekening, ja, dat is een studie, zet op en hooguit 15 minuten tot 20 minuten en klaar 😀

   Geliked door 1 persoon

 6. Leuk stuk! En bedankt voor de tag 🙂 Ik vind de tag op deze manier niet zo in mijn blog passen (sorry), ook omdat ik geen Nederlandse tv en dergelijke meer kijk. Maar ik vind het wel een leuke tag. Dus mijn vraag: vind je het goed als ik ´m aanpas aan mijn leven in Colombia? Dan verander ik de vragen naar bijvoorbeeld: wat is je favoriete Colombiaanse serie? En favoriete Colombiaanse artiest. Dat soort dingen. Of misschien verander ik de vragen in kopjes, zoals Colombiaanse tv-series. Er gaan dan wel een paar vragen vervallen, want favoriete schoolvak hier heb ik natuurlijk niet (misschien verzin ik er nog wat bij), en ik ken ook bijna geen artiesten hier en favoriete kinderseries valt dan ook af. Op deze manier kan ik er vast is heel leuks van maken en is het meteen informatief over Colombia!

  Geliked door 1 persoon

  • Oh ja dat lijkt me heel gaaf juist! Neem hem mee en verbouw hem Sabine, een tag voor de reisbloggers of emigratie bloggers? 😉 hahahaha Ik weet eigenlijk ook niet waar deze tag ooit vandaan is gekomen. Leuk dat je hem toch oppikt nu en eigen maakt ❤

   Geliked door 1 persoon

  • Jaaaaaaaaaaa een superduo, Abby en ibbs, hahahaha ben ik helemaal met je eens 😉 Ik kon alleen geen mooie combi foto van hen samen vinden.

   Like

 7. van die eerste 7 vragen kende ik niks of niemand!
  Madonna heeft wel enkele songs die ik mooi vindt, maar écht favoriet is ze niet. Het nummer kan trouwens niet afgespeeld worden…
  Stuif es in en Ren je rot heb ik ook nog gezien. De Fabeltjeskrant is bij mij toch wel een favoriet, vergeten Morgaine?

  Geliked door 1 persoon

  • Neuh Billy, niet vergeten, maar mijn ouders vonden dat leuker dan ik geloof ik 😉 hahaha En dan is het filmpje Cherish van Madonna van Vevo en kan het in jouw land niet gezien worden?

   Like

 8. Wauwie, wat kan jij tekenen zeg! Supermooi om te zien 😀 Ik ga deze tag opslaan -dankjewel voor het nomineren trouwens, zo lief!- en doe hem misschien deze vakantie eens! Liefs 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Helemaal goed Silke, ik heb hem ook aan mijn dochter gegeven en die zit ook in haar laatste loodjes, hahaha Dus neem je tijd! Heel graag gedaan! X

   Like

 9. Lief dat je me genomineerd hebt… Had je berichtje om mijn blog al gezien, dus was even nieuwsgierig. Denk dat ik er nog wel een keer iets mee ga doen, misschien niet alle elf vragen, maar dat ik het dan op z’n Tessa’s aanpak. Wordt vervolgd…

  Geliked door 1 persoon

 10. Oh leuk, deze ga ik invullen. Ik weet nog niet precies wanneer, maar komt goed :-). Dat word ook goed nadenken. Ik hou vann TV. Ik vond je antwoorden ook leuk om te lezen! NCIS keek ik een tijdje ook :-).

  Geliked door 1 persoon

  • En ik vind het leuk dat ook jij deze leuk vind, was een gokje van mijn kant, leuk dat je hem gaat doen! En het wanneer, ik kom toch wel bij je op bezoek, dus zie ik het vanzelf wel, hahaha

   Like

Reacties zijn gesloten.