Bij de fietsenmaker en jonge Koetjes der Meren

Ik was zo blij dat ik vorige week donderdag eindelijk mijn fiets weg kon brengen. Dit was eigenlijk vorig jaar al nodig, maar dan in het najaar ergens zo ongeveer dat ik het op ging merken, en het telkens erger werd. Het doortrappen als je opstapt, heuvels opfietsen en dan ook in het niets trappen, alles horen kraken met een krrrrrrrrrrrggggggggggg de ene keer langer dan de andere keer. De versnelling die bleef hangen of zo leek het?

Profiel (de fietsspecialist) van de Linden | Almere

En dus, was ik allang bij mijn fietsenmaker geweest waar ik een band heb opgebouwd voor gratis lucht. De jongens lachen mij al tegemoet als ik half om half naar binnen fiets, de enige winkel in Almere waar dat mag en als je ziet dat het rustig is waar het kan! En dan natuurlijk steevast de opmerkingen, ‘kom je weer duur doen?!”

Leuke gesprekken als het rustig is, dan blijf ik vaak even hangen, maar waar ze ook absoluut de tijd nemen om samen met jou je fiets te bespreken en je weet van tevoren exact waar je aan toe bent! Zo ook mijn fiets, naaf, ketting, 1 van deze onderdelen 80 euro… plus die andere is maar, en toch… Je schrikt ervan maar mijn fiets is als mijn auto voor een ander.

Ik heb geen rijbewijs en weinig  hou ik over om te kunnen reizen met het OV, en binnen Almere, een straal van zoveel wijken reken ik altijd, lukt mij op de fiets en dat zal ik dan ook doen, hangt ook van de tijd van het jaar af en hoe glad en nat de wegen al dan wel niet zijn. Voorzichtigheid voor alles!

Ongeluk met de fiets

Ik ben ooit al één keer van een fiets afgevuurd in Almere Haven waar ik achterop zat en bijna van de bagagedrager afgleed en wilde recht gaan zitten. We reden in formatie met de rest van de klas, en mijn voet kwam in het wiel van diegene die naast ons fietste, en hop, daar ging ik! En daarom ben ik voorzichtig, fiets ik best hard, ga ik iedereen voorbij die voor mij te langzaam fietst. Fiets ik niet graag samen met iemand, omdat ik dan vind dat we achter elkaar moeten fietsen, allemaal uit veiligheid.

Mijn beide handen lagen open, schaafwonden, dus oppervlakkig maar met heel veel pijn, bloed en ik werd instant dizzy. Gelukkig was ik eigenlijk bijna thuis, en dus bracht de leraar mij direct naar huis ipv dat ik nog mee moest naar school, natuurlijk schrokken mijn ouders ontzettend, EHBO werd thuis uitgevoerd, natuurlijk de huisarts om de hoek even later en ik kwam thuis met mijn beiden handen zwaar in het verband. En dat zo vlak voor de zomervakantie, nog 2 weken? Te gaan ongeveer. Ik kon niets meer op school, ik kwam wel, en al snel zag men, zowel op school als thuis dat schrijven echt niet ging lukken of andere zaken en dus kreeg ik verplicht vervroegd vakantie, welke ik in Ermelo mocht doorbrengen, mijn oma zat er al, dat vond ik dus echt HEEEEL ERG 😉

Irritaties

Al jaren kan ik mij ontzettend ergeren aan wat ik zie op de fietspaden van Almere, moeders met kinderen voor en achterop en dan met 1 hand op hun mobiel kijken en dan nog appen of smssen of wat ze ook aan het doen zijn. Dan wens ik weleens dat ik een stok bij mij heb om tussen hun spaken te steken… maar dat doe je kinderen niet aan, zij kunnen er niets aan doen. Hoofdschuddend ga ik ze dan voorbij, wat niet eens opgemerkt wordt.

Laat staan al die tieners die denken dat Almere zulke brede fietspaden heeft zodat ze met zijn vieren naast elkaar kunnen fietsen, waardoor jij hen niet meer in kunt halen en ga zo maar door… Gelukkig mag brommeren en scooteren niet meer op onze fietspaden, en dat is al een absolute verbetering!

De fietsenmaker

Eigenlijk viel het nog allemaal mee, het punt was eerder en meer dat ik al langer op zoek was naar nieuwe fietstassen ook. En tijdens het browsen gewoon op straat, schrok ik van de prijzen. Maar ik rekende er maar op dat het nu eenmaal zo was en hield ene prijs in mijn hoofd. Afgelopen donderdag was het zover, ik wist dat het een hoop zou kosten, maar ook dat ik er extra’s voor terug kreeg, ik zocht de fietstassen uit waar ik zo voor gevallen was, gaf deze voor het onderhoud en reparatie mee, gaf aan dat mijn km teller de tijd niet goed stond en deze krijg ik zelf niet goed als die van slag is, waarom weet ik ook niet. En ik ging op naar mijn werk! Als ik klaar was met werken, dan zou ook mijn fiets weer als nieuw zijn en ja dat was ie! Wow!

Ze waren zelfs zo lief geweest om hem helemaal te poetsen, iets wat normaal ook 25 euro kost, wat ik overigens niet eens wist dat je ook alleen je fiets kunt laten poetsen daar, nu wel, en dat is een uitkomst voor mij! Want zelf, kan ik dat niet meer ivm mijn vingers en krom staan van de krampen bij dunne materialen die ik moet vasthouden of moet poetsen dus. (uiteindelijk ging het om een nieuwe naaf, ketting en extra kwamen er remblokjes bij)

Ik ben blij met mijn fietsenmaker, want voor elk wissewasje, ja ze zitten exact in mijn route als ik naar de stad ga, kan ik zo weer even binnen fietsen, en gratis lucht komen halen, of als mijn fietslamp eraf is gedenderd deze er weer even op laten zetten, altijd vraag ik, wat krijg je van me? NIETS… service. Ik hou ervan!

Weer naar huis

Ik nam na het afrekenen, ja ik schrok niet echt, maar toch, mijn fiets weer ter hand en ging op weg naar huis. Nieuwe remblokjes Morgaine! Pffffffff, hahaha Schoot ik mijzelf bijna af bij de busbaan waar ik even moest stoppen, ja ik moet weer even opnieuw leren fietsen, maar wat is het fijn, dat mijn ‘auto’ weer helemaal op en top in orde is!

En bij 1 van de bruggen die best steil is in Stedenwijk, spotte ik een nest met jonge Meerkoeten, en nu, dorst ik te stoppen, wetend dat ik normaal de brug over zou komen nu met mijn fiets. En zo geschiedde een mini extra foto shoot. Happiness all over!

Zegeningen, soms moet je erin investeren, het is het meer dan waard!

44 thoughts on “Bij de fietsenmaker en jonge Koetjes der Meren

 1. Die meerkoetjes zijn precies punkers ik moet altijd lachen als ik ze zie ☺☺☺ ja met de fiets ik ken dat hier in stad zelf ik verkies altijd het jaagpad daar is het wat rustiger !!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha, ja van die punkers of hippies, zo leuk en grappig altijd weer 😀 Van het fietsen hier, helaas bestaan er geen rustige paden, en als je denkt dat je een rustig pad hebt gevonden? Dan wordt je vaak overreden door een groep wielrenners die boe nog bah zeggen of laten weten dat ze met een kapseizende snelheid voorbij komen razen, nog best gevaarlijk ook dus…

   Geliked door 1 persoon

 2. Die meerkoetjes zijn té leuk!
  Ik vind het belachelijk dat mobiel bellen e.d. nog mag op de fiets!
  En nog belachelijker dat mensen dat doen, zeker met 2 kids op de fiets.
  Als ik de verantwoording heb over mijn neefje, in de auto op de fiets of lopend, ben ik mega voorzichtig.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier dito, en voor mij nog makkelijker, negen van de tien keer ligt mijn mobiel thuis, hahaha maar dan nog, als ik wel een smart of iphone zou hebben, doe ik nu ook al, als mijn dochter belt of zo,d an stop ik dus en ga in de berm staan of tegen de stoeprand aan… Ook omdat ik hem zo ie zo al ergens uit mijn handtas moet vissen dan die in de fietsmand hangt ;-)Ik snap niet, dat hier nog geen wet voor is en dat uitgevoerd wordt, leed op de fietspaden kunnen volgens mij net zo erg zijn als 2 auto’s die knallen…

   Like

 3. Ik moet toegeven dat ik heel erg weinig fiets, naar mijn werk moet ik echt met de auto omdat dat 65 km rijden is en privé fietsen we hooguit in de zomermaanden wat in het rond maar daar blijft het dan wel bij. Bellen of appen zal ik zeker op de fiets niet doen, net zo gevaarlijk als in de auto dus beiden moeten gewoon bestraft worden…

  Geliked door 1 persoon

  • Vind ik dus ook, en volgens mij is daar zelfs nog geen wet voor, voor de fietsers… maar goed, velen vergeten ook graag hun vinger of arm even uit te steken als ze af willen slaan… ook daarmee ben ik al eens in hele rare situaties verzeilt geraakt. grrrr

   Like

 4. Zeg fiets! En deze dame maak je blij..! O weeee als er wat met mijn stale ros gebeurt 😦 Mijn lief en leed, niets auto waar we er twee van hebben of het openbaar vervoer! Heerlijk elke ochtend door weer en wind kilooometertjes trappen naar Muziekwijk! Gisteren zei ik tegen mij dochter, tis mooi weer, stukje fietsen? Uiteindelijk hebben we wel liefst 32 km gefiets! Heeeeeerlijk! Gelukkig is mijn man handig en ook nog eens een wielrenner, dus het onderhoud doet hij 🙂 Hij zegt wel eens! We kopen zo een elektrisch ding, Wat!! Echhhhh nie! Ik wil lekker ouderwets trappen! haha

  Geliked door 1 persoon

  • Muziekwijk.. dat ga je menen, en dan zwaai je niet even? hahahaha Ivm medische oogpunten, zou ik wel een elektrische fiets willen, wist je dat, als de batterij op is, dat ie dan heel zwaar fietst? maar je kunt nog gewoon fietsen, hahahaha weet ik, omdat mijn ouders ook om medische redenen zijn overgestapt naar elektrisch… en dit was dus mijn moeders fiets, die kreeg ik, omdat het nodig was 😉 Zo lief 😀

   Like

 5. Mobiel zijn is een zegen…veel plezier met je vernieuwde fiets! En inderdaad; waarom doen mensen zo graag bewust onvoorzichtig? Als het een keer mis gaat is het altijd de schuld van een ander. Zo hoorde ik een vallende fietser tegen een andere fietser roepen: ‘Sukkel! Kun je niet uitkijken? Je zag toch dat ik niet oplet!?’ Ik heb mij bescheurd! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Yes! Mooi dat je fiets weer in orde is! De mijne mag ik ook nog een keertje ‘gratis’ (nou ja, ik ben verzekerd via hen en daarom een beurt) naar de fietsenmaker brengen. Hihi, owjee, ik zie ’t helemaal voor me, je rem die ineens ABS lijkt te hebben. Woeps! Wat een schattige meerkoetjes! Ik doe trouwens ook alles met mijn elektrische fiets. Zou niet zonder kunnen!

  Geliked door 1 persoon

  • Deze kreeg ik al van mijn moeder, zij heeft een aantal jaren terug elektrisch gekocht, mijn fiets daarvoor was al gaar, en dus… 😀 happy me, en op deze was al amper gefietst, dus ik ben er nog altijd ontzettend blij mee, en zolang dit lukt? Fiets ik misschien niet zo heel ver? Maar wel met genieten 😀

   Like

 7. Wat fijn dat je fiets weer in orde is! Zo’n nestje met meerkoetjes kwam ik laatst ook tegen. Echt prachtig om die kleintjes te zien.

  Like

 8. Auw dat klinkt pijnlijk. Fijn dat je zo van de veiligheid bent, daar kunnen anderen nog van leren. Hier fietsen ze altijd naast elkaar, het liefst kijkend naar hun telefoon. Vreselijk!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, als ik ze in tegen gestelde richting naar mij toe zie komen, wat hier heel normaal is trouwens, dan wil ik nog weleens gaan zwenken 😉 Moet wel kunnen natuurlijk! Maar dan schrikken ze ook weer even, hahaha Ik kan ook gemeen zijn :O

   Like

  • Ja, dat is bij mij nog een twijfelgeval maar wel de toekomst dat ik het ook medisch nodig heb voor mijn benen, mijn range is korter aan het worden merk ik, en als ik een elektrische fiets heb, zou ik ook zomaar naar jou toe kunnen fietsen, wat ik nu met de bus moet doen 😉 of trein en bus. Dat lijkt me ideaal! Dat ik gewoon een heel stuk verder kan en durf ook weer! ❤

   Like

 9. Zo.. ik ben juist op zoek naar een andere fietsenmaker, want ik vond dat die van mij juist een oplichter. Maar om nou helemaal naar Almere te fietsen daarvoor. Een vakantie in Ermelo… dat moet leuk geweest zijn.

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 10. Onderhoud aan een voertuig doet altijd pijn! Maar als dit als een auto voor jou is dan staat veiligheid uiteraard voorop.

  Het is dat hier overal bulten zijn en ik nog een peuter achterop heb zitten anders had ik vaker de fiets gepakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat snap ik ook, jij woont in een hele andere stad, hier is alles er eigenlijk op gebaseerd, dat je zo ie zo per fiets sneller bent, wat je ook gaat doen, hahaha 😉

   Like

 11. Leuk om te lezen dit! Zoveel geluk met je fiets! 😉 Ik was ook altijd zeer gelukkig met mijn fiets. Ging er overal mee naartoe (bijna dan). En grappig: ik heb uit angst nog nooit bij iemand achterop gezeten hahaha. Ik dacht dat ik zo een miep was wat betreft de veiligheid, maar blij te horen dat ik niet de enige ben ik niet achterop zit en niet op z’n telefoon zit te kijken hahaha. Inmiddels heb ik in bijna 6 maanden nog maar één keer gefietst. Terwijl hier zoveel fietspaden zijn… Nederland is opeens zeer veilig op de fiets, zelfs als je achterop zit of met een blinddoek op aan het fietsen bent is het nog veiliger dan hier 😛

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha, you got us 😉 Dat geloof ik graag, en nee, niet heel snel of vaak meer daarna, wel nam ik met liefde iemand zelf achterop, maar dan ook, zit je goed, zeker weten, nu kan het nog… bla, hahaha Als ik de controle maar heb over het stuur, en dat is alleen op de fiets, je bent toch meer kwetsbaar voor mijn gevoel, auto heeft nog airbags tegenwoordig… op straat lig je meteen op straat en open…

   Geliked door 1 persoon

 12. … en hopelijk is je fiets nu helemaal in orde, want zonder remmen rijden is beslist heel gevaarlijk!
  En blijf maar van die tochten maken hé, dat is goed voor jouw gezondheid, en goed voor ons die dan van je foto’s er van kunnen genieten!

  Geliked door 1 persoon

  • De remmen waren nog best wel goed, lol.. . dat was het punt, je leert ermee fietsen en het had nog wel gekund, maar ja, ik was er nu toch 😀 Als het weer stabieler wordt, en minder wind etc, dan ga ik weer fietsen 😀

   Like

 13. Ja fietsen hebben ook onderhoud nodig en dat kan ook in de papieren lopen als je het moet laten doen. Alleen al een set banden is tegen de 50 euro.
  Handig wel dat jij zo’n vakman in de buurt hebt die je fiets dan ook nog even gratis poetst, Iets wat ik zelf veel te leuk vind om uit te besteden 😀
  Jij kan er weer even tegen aan samen met je fietstassen.

  Geliked door 1 persoon

  • Geloof me, ze hebben amper extra kosten voor personeel gerekend, die fietstassen alleen al en de onderdelen, als ik de fietstassen had gelaten, was het een stuk lager geweest, heel veel lager, hahaha 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.