Lucky 7 Venice Part 1 – het concert

De titel slaat alles op het nieuwe album wat Venice heeft uitgebracht en exact op de dag dat ze weer op Nederlandse bodem kwamen, kregen zij de Nederlandse versie van de cd zelf te zien en was het klaar voor de merchandise tijdens de concerten waar wij fans aanwezig dit album als eerste konden aanschaffen. Bij bol.com nu al te bestellen!

Pat Lennon

Pat Lennon

Er staan ‘maar’ zeven nieuwe songs op deze cd, maar ze zijn stuk voor stuk weer pareltjes om naar te luisteren. Alle zeven songs zijn dan ook ten gehore gebracht tijdens het concert met natuurlijk oudere nummers en nog van de vorige cd die in 2013 uitgebracht is. Die concertreeks in Nederland heb ik helaas moeten missen, maar ze zongen er toch nog een paar, en vooral ook 1 van mijn favorieten.

Mark Lennon

Mark Lennon

Count your blessings, Schrijf elke dag 10 blessings op waar je dankbaar voor bent. Mag ook uit het verleden zijn. Ik geef jullie er 2 van gisteren.

1. Mijn beste vriend, dankzij wie ik deze band heb leren kennen en meerdere concerten met hem samen heb mogen beleven in verschillende jaren. Dit keer ging ik alleen, en wat was dat eng!

Even naar de bios gaan voor een film in mijn eentje doe ik al sinds 1996 als ik daar zin in had en daar draai ik mijn hand niet voor om, om alleen te gaan. Een groot concert is natuurlijk wel iets anders. I did it!

Michael Lennon

Michael Lennon

2. Het concert zelf, de mannen van de band, de Lucky 7, gaat namelijk over de bandleden, 4 familieleden die Lennon heten, 2x 2 broers en dus ook neven van elkaar. Volgen jullie het nog? Natuurlijk hebben ze daarnaast nog de basgitarist en een drummer en iemand op de keybord die speelt. Dat zijn 7 bandleden in totaal. Waarom nu de Lucky 7? Dat slaat op het feit dat dit de originele bezetting is van de band zelf waar zij gezamelijk ooit hun debuutalbum mee hebben geschreven en gemaakt. Zo ook de Garage Demo’s, Part 1, Part 2 en Part 3, is met deze bezetting van de band gemaakt. Het heeft dus een aantal jaren geduurd voor zij afgelopen november weer samen konden komen om deze nieuwe zeven songs te kunnen schrijven, produceren en op konden nemen. Vandaar de titel van deze cd en ook maar 7 songs, maar zoals de titel al vertelt… Part ONE!!! Dus we kunnen rekenen op meer van deze zeven bandleden.

Kipp Lennon

Kipp Lennon

De dag verliep dus rustig en samen met mijn beste vriend heb ik mijn outfit samen gesteld, gezien hij ook al 9 jaren mijn kapper is, keek hij mijn haren even na, dat moet er wel perfect uitzien, zelfs als het door de war zit 😛 Het zat nog goed dus hoefde de schaar niet uit de kast te komen. Samen gekletst, hij nam mijn spanning weg die ik onbewust toch met mij meedroeg omdat ik nu alleen ging. Zijn glimlach en geniet mijn hartje deden het hem. Ik zou er niet alleen zijn, in gedachten ging hij gewoon mee, van begin tot eind!

The Family Tree, dit nummer wordt ALTIJD gezongen. Eén refrein alleen door publiek.

The Family Tree, dit nummer wordt ALTIJD gezongen. Eén refrein alleen door publiek.

Ik lag nog even te doezelen maar mijn energie was wakker. Later die dag nam ik nog een douche om op te frissen, mijn haren opnieuw wild te maken en natuurlijk wat make up, een beetje maar. Outfit aan die eigenlijk al sinds november klaar lag, omdat dit concert eigenlijk op 16 november 2014 plaats had moeten vinden, maar de band had een tegenvaller. Een overlijden hier in Nederland en daarom was het concert verplaatst naar deze maand en waren wij de laatste datum van deze mini tour. Vandaag zijn ze onderweg naar Denemarken zoals ze zelf vertelden gisteravond.

Venice6

Dinsdagavond kreeg ik nog een mail van Tivoli/Vredenburg (ze verdienen geen linkje!), de grotere zaal waar dit concert naar toe was verhuisd, kon niet gebruikt worden, het waarom stond er niet in. En we kregen te lezen dat we intern zouden gaan verhuizen de volgende avond al en dat wij naar de popzaal waar normaal geen zit plaatsen zijn, voor één keer stoelen neergezet zouden worden, en alles zou goed komen!

Pat Lennong daagt Neef Michael Lennon uit om zijn solo te doen op gitaar.

Pat Lennon daagt Neef Michael Lennon uit om zijn solo te doen op gitaar.

Uhm, ja, het werd een rare stoelendans zonder enige logica erin verwerkt. Men zei dat ze de andere zaal hadden nagebouwd, nou als dat zo is, dan is het maar ene rare zaal, hahaha Nee, op de plattegrond wist ik dat het daar wel logisch in elkaar steekt, maar nu hadden ze kris kras rijen samen gevoegd, zoals bijv. VAK P – Rij 6 – Stoel 2, maar in datzelfde vak kon ook VAK B zitten en dan een rij 4 met wat stoelnummers. Links en recht, even en oneven, maar ook daar weer uitzonderingen. Met Te weinig crew van Vredenburg aanwezig om ons te helpen onze stoelen te vinden. Waardoor je hele gekke situaties kreeg en iedereen bleef zoeken en zoeken. Kortom het concert begon heeeeeeel veel later dan gepland omdat op het einde zelfs bleek dat men te weinig stoelen had neergezet en een aantal mensen gewoon geen plaats hadden, die waren ze even vergeten of zo.

Michael Lennon, de solo, go, go, go!

Michael Lennon, de solo, go, go, go!

Eindelijk, ze kwamen op, en dan is alles eigenlijk alweer vergeten. Nou ja, bijna dan. De band begon gewoon en het applaus was zoals altijd, luid en duidelijk, allemaal blij hen weer te zien en te horen. Ze begonnen met een nieuwe song (Feel You Feel Me),niemand zong mee, dat kan ook niet als je het nog niet kent. Daarna kwam de uitleg en dat we allemaal later een drankje gratis zouden krijgen om dit ongemak te compenseren. Erg lief, de band heeft dit geregeld, maar eigenlijk vind ik dat het concertgebouw dit behoort te doen.

Michael Lennon, from the heart and soul!

Michael Lennon, from the heart and soul!

Waarom zaten we nu hier? De avond ervoor was er een plafond plaat naar beneden gekomen in de zaal waar we eigenlijk zouden zitten en ja, dat wil je niemand aandoen natuurlijk. Daarbij zaten er nog meer plafondplaten los, en dat in een vrij nieuw gebouw? Knap hoor! Goed, we zaten nu veilig in elk geval al was het qua brandweer regels net over de top, eigenlijk waren we met teveel voor deze kleinere zaal. Right! Nou ja, tegenwoordig moet ik hier eigenlijk alleen maar om lachen, de band zelf kan hier ook niets aan doen natuurlijk.

Michael Lennon, still going!

Michael Lennon, still going!

Zij waren GAAF! GEWELDIG! Ik kan niet anders zeggen! Mijn bedoeling was, gezien het concert op tijd afgelopen zou zijn, rond 22.00 uur schat ik achteraf, dat werd dus 23.18 uur, toen ze echt klaar waren. ‘Give Us Five Minutes!’ And we will be back for the Meet and Greet! Luister en kijk hier naar de gitaal solo van Michael Lennon! (Give it time!!!!!) En hier de hele song… Baby’s Calling me.

Venice

Mark Lennon

Ja, geweldig, dit wilde ik voor de eerste keer eigenlijk ook meemaken, leuke foto’s maken, ik had de laatste cd voor deze nieuwe bij mij voor handtekeningen, maar nee, mijn lijstje vertelde mij dat ik de laatste trein dicrect richting Almere al gemist had. 23.25 uur, het was 23.18 uur. Ik nam geen risico en besloot om op mijn gemak richting Hoog Catherijne en zo naar het station te gaan. Ik wist dat er nog wel een trein richting Weesp zou gaan, en dan met bussen Almere in, dat was al bekend. Om 23.55 uur zat ik in de trein, en om 1.01 uur stond ik binnen in mijn eigen woonkamer… Ik was thuis, ik was weer veilig na een super geweldige avond.

Nieuwe cd cover en cd, is al te bestellen bij bol.com

Nieuwe cd cover en cd, is al te bestellen bij bol.com

Zo geweldig, die gasten hebben mij zoveel energie meegegeven dat ik tot 5.00 uur vanmorgen gewoon klaar wakker ben geweest! Heerlijk heb nagenoten en zelfs op dat tijdstip was ik nog wakker. Ik ben toch ergen sin slaap gevallen maar zit nu nog vol met energie! Mijn fysieke lichaam denkt er ietsje anders over, ik voel mijn benen, van het dansen, klappen, meezingen wat zo normaal is als je deze band gaat bezoeken. Niks niet alleen maar zitten, maar meedeinen, klappen en vooral zingen!

De show eindigt, ze gaan van het podium af, maar de ware fans weten al dat ze weer terug zullen komen om in elk geval nog een song te doen samen met ons. Meestal is dat de Family Tree, maar dit keer niet, die was al gedaan na de pauze, dit keer…. We’re still here en ook nog… natuurlijk…

ONE MORE SONG!

So this is one for the lovers, so this is one for the friends, this is one more song, till we meet AGAIN! This is a club with an open door, everyone is a member….

20 thoughts on “Lucky 7 Venice Part 1 – het concert

 1. Ik loop een beetje achter nu, mijn maibox is ontploft dankzij jullie, en ik kom zeker lezen en kijken wat jullie allemaal hebben beleefd of hebben gedaan, meegemaakt hebben, maar nu, moet ik weer even pauze nemen, tijd om even andere zaken te doen. X

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb er helemaal geen moeite mee om alleen naar concerten te gaan en zo. Heerlijk om op te gaan in de massa mensen di allemaal voor het zelfde komen.
  Nu ga ik doorgaans wel naar andere concerten dan deze band. Even de clip afgeluisterd.
  Ik vind het wel heel tof dat je toch gegaan bent ondanks je het eng vond. Een overwinning dus voor jou. Top 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Het was meer en eerder het reizen John, vooral de terug weg, als beste vriend was meegegaan, waren we met de auto gegaan, een stuk makkelijker, dan maakt het weinig uit hoe een concert uitloopt, je komt wel thuis, hahaha

   Like

 3. Echt super stoer dat je alleen bent gegaan!!! En dat je ondanks de slechte organisatie dankzij de band zo heerlijk genoten hebt. Ik zag op fb nog iemand die uit Almere geweest is ze is ook helemaal gek van Venice. Geniet nog lekker lang na, dat is altijd het mooiste van concerten!!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.