Costa Brava 8: Calella

Deze bijzondere vakantie geschiedde in het jaar 2008, juni, voor het verhaal compleet, lees dan even terug, in elk deel wordt alles uitgelegd en vertelt.

Lees hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4. deel 5, deel 6 en deel 7.

Calella

We stapten voor de verandering weer eens met zijn allen op de trein en gingen met zijn allen op naar Calella. Het is best grappig als je naar Spanje gaat, dat je

1. daar nog nooit geweest bent.

2. al die plekken en plaatsen ineens bezoekt die je al zo vaak op tv hebt gezien in een slecht daglicht (als je het mij vraagt, al die jongeren, strandhangers en vooral party animals)

3. de natuur zo prachtig is daar wat je dan nog nooit hebt gezien.

De boulevard, wist ik veel...

De boulevard, wist ik veel…

En zo verging het ook met Calella nadat wij eerst dwars door het stadje waren gegaan, daar eerst tegen een optocht aanliepen, een één of andere ere dag voor Maria. Dat is daar dan ook weer zo normaal naar men zegt. Om dan te luisteren naar mijn ouders die ooit hun eerste vakantie samen doorbrachten hier. We zagen het hotel waar zij samen voor het eerst hadden gelogeerd samen ooit en toen brachten ze ons naar de kustlijn. Iets wat ik niet verwachtte, wow, wat een uitzicht!

Soms kijk ik ook omhoog

Soms kijk ik ook omhoog

Hoe ver naar beneden moest je wel niet gaan om die stranden te bereiken. Ik zag de trappen, nee we zijn niet naar beneden geweest. Nu was ik eerder en meer een spotter/voyeur, ik hou het netjes, ik hou van observeren en wat mooier als mensen daar niet eens op letten.

Ga ik dit nu ooit nog schilderen of druk ik het gewoon af ;-)

Ga ik dit nu ooit nog schilderen of druk ik het gewoon af 😉

Natuurlijk was het echte toeristenseizoen nog niet echt begonnen en wilde het weer niet elke dag meewerken. Maar vandaag was weer zo’n dag zoals al die andere dagen als wij besloten te gaan reizen, dat we dan prachtig weer hadden, lekker warm ook.

We gaan nog meer stijgen

We gaan nog meer stijgen

Het gevolg was dan ook omdat we vooral graag lopen om zoveel mogelijk te zien, klimmen als dat erbij komt kijken, maar in dit geval, we hadden onze zwemspullen niet bij ons en de mensen lagen duidelijk bruin te bakken en een enkeling lag in het water. Ook wel weer bijzonder dat er bijna niemand zich in het water bevond daar.

Als ik dat zie beneden wil ik ook!

Als ik dat zie beneden wil ik ook!

Als ik daar naar beneden was gegaan dan had ik in het water gelegen en zou er pas uitgekomen zijn als we weer weg zouden gaan. Zo ben ik dan weer, waar water is, en het kan? Lig ik erin!

Stijgen gaat hier sneller dan je denkt, zie foto eerder van dit torentje.

Stijgen gaat hier sneller dan je denkt, zie foto eerder van dit torentje.

Langs boven waar wij liepen was het doodstil, men lag of beneden of er was niemand te zien langs de kustlijn. Dat gaf mij de gelegenheid om vele foto’s te maken, met het oog om iets op de voorgrond te krijgen opdat de diepte opvalt, net als een schilderij dat nodig heeft. Of het echt goed gelukt is, laat ik aan jullie over.

Ik bedoel... wow...

Ik bedoel… wow…

Maar ik geniet nog altijd van deze foto’s en zo nu en dan kan één van deze prachtige beelden mijn bureau blad sieren. Weinig spectakel qua verhaal vandaag. Ik vraag jullie om gewoon te genieten van deze prachtige uitzichten. Wel sprong mijn hart op toen ik ineens een vrachtwagen op de weg naast ons de bocht door zag komen!

Ik bedoel... walhalla zo

Ik bedoel… walhalla zo

Een vrachtwagen? Die hadden we sinds onze aankomst in Spanje niet zien rijden, echt nergens niet! Betekende dit nu dat de staking voorbij was? We wisten het niet, maar het opende iets nieuws. Bij thuiskomst op het appartement is mijn Pa direct gaan informeren natuurlijk. Zou het alsnog lukken? Zo in deze tweede week? Alsnog een auto te huren?

Ik denk dat heel Calella mij gehoord heeft toen ik ineens riep, PA, MA, KIJK, EEN VRACHTWAGEN!

Ik denk dat heel Calella mij gehoord heeft toen ik ineens riep, PA, MA, KIJK, EEN VRACHTWAGEN!

……

Sjucht, mag ik daar mijn huisje bouwen? Daar beneden?

Sjucht, mag ik daar mijn huisje bouwen? Daar beneden?

……

Ja, we liepen dus vooral langs stukken naaktstrand, en ja daar lagen mensen, maar die toon ik niet, die zijn privé

Ja, we liepen dus vooral langs stukken naaktstrand, en ja daar lagen mensen, maar die toon ik niet, die zijn privé

……

Hoe ik dit gedaan heb weet ik niet, de Olympus C-730 besloot mij dit prachtige cadeau te geven, foto is 100% origineel zo uit de camera gekomen.

Hoe ik dit gedaan heb weet ik niet, de Olympus C-730 besloot mij dit prachtige cadeau te geven, foto is 100% origineel zo uit de camera gekomen.

Later meer…

Ja, 1 van de trappen... Deze oogt nog veilig ;-)

Ja, 1 van de trappen… Deze oogt nog veilig 😉

Gewoon vandaag: Vandaag ben ik bij de fietsenwinkel geweest en heb ik besloten na enige maanden nadenken en vooral ook dankzij de discussies met mijn fysiotherapeut, om een hele simpele kilomter teller op mijn fiets te laten zetten. Almere is namelijk groot, afstanden lijken soms kort omdat je via meerderre routes op dezelfde plekken en plaatsen uit kunt komen. Fiets ik volgens mij meer dan ik zelf weet. Tijd om dat eens bij te houden en te meten. Vandaag vanuit de fietsenwinkel in een oud stadsgedeelte, op naar huis, was al 2,6 kilometer. En standaard geeft ie onderweg ook nog aan hoe hard ik fiets, eigenlijk ook wel grappig om te zien dat ik werkelijk waar tussen de 18 en 25 km per uur zit op de open weg met heel veel ander fietsverkeer. De 25 km haal ik als ik de viaducten induik en als ik stijg zit ik nog altijd op de 18 km per uur. Gemiddelde als ik rustig fiets? Tussen de 19 en 21 km.

Ja, hier heb ik dus een zwak voor, kende het alleen van andere foto's of van tv.... wow

Ja, hier heb ik dus een zwak voor, kende het alleen van andere foto’s of van tv…. wow

Ik weet nu al, als ik dus even naar de markt ga, dat ik zo ie zo al rond de 3 km zit, en dan nog 3 km terug. Binnenkort eens testen hoeveel km het nu is tussen mijn huis en mijn ouderlijk huis in Haven waar ik vroeger met kind achterop dagelijks heen fietste toen mijn stiefvader ziek was en verder richting centrum van Haven wat ik in de zomer ook met regelmaat even weg fiets.

Om het af te leren, weer op naar de stad zelf om richting trein te gaan...

Om het af te leren, weer op naar de stad zelf om richting trein te gaan…

Morgen!!! CONCERT! Morgenavond zit ik in Tivoli/Vredenburg om naar de band Venice te luisteren maar ook mee te zingen, dat willen ze graag en gewoon uit miijn dak te gaan. Voor het eerst ga ik alleen… En dat is dan eigenlijk best wel weer eng, vooral omdat ik nog nooit in Tivoli/Vredenburg ben geweest en de weg dus niet zo goed weet. Gelukkig heb ik morgen de hele dag de tijd om dit uit te zoeken en ouderwets op te schrijven met de hand, want nee, ik heb geen moderne I- of Smartphone 😉 Morgen zal ik de volgende song voor het eerst live horen, ze zijn live als je aanwezig ben zelfs beter dan op album, dat is hun kracht, naast dat ze een hechte familie zijn. Leuk weetje? Een deel van de band (zie de Lennon brothers) heeft samen met Roger Waters getoured, yep The Wall tour.

Donderdag: ben ik daarom vrij, zelfbescherming, rust, ook wel even lekker.

30 thoughts on “Costa Brava 8: Calella

 1. Dat was weer een heel verhaal vandaag, Met hele mooie spanje foto’s. Ik wens je heel veel plezier bij het concert. En vinden doe je het wel, je bent beslist niet de enige die die kant uit gaat

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is waar, ik weet alleen niet hoeveel er met het OV komen, hahaha De reis beschrijving staat ook op de ticket vermeld zag ik, OV route en auto route. Komt goed dus, alleen krijg ik net een mail dat het concert verplaatst wordt morgen, van de grote zaal naar de Ronda zaal, zegt me nog niks, maar ik zie het wel 😉

   Like

 2. Je vergist je er al snel in hoor. Als ik Shirel naar school breng, dan ben ik op zo’n dag al snel 12 aan het fietsen aan heen en weer en nog een keer, nog een keer.. en nog een keer. Terwijl ze toch nog redelijk dichtbij zit. Misschien de volgende keer toch maar met een vrachtwagen gaan. 😉

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha ja precies, er zijn 2 routes die ik heel veel fiets, 1 route is komende vrijdag weer, en we verschillen van mening, ik zeg dat mijn vrijdag route meer km’s is, dan de andere route richting de stad en verder. 😉

   Like

 3. Tot nu toe was je relaas van die heerlijke vakantie schitterend om te lezen en te bekijken Morgaine, hier heb je duidelijk van genoten! Dus benieuwd naar het vervolg want je schrijft er zo boeiend over dat ik dit ook graag zal willen lezen!
  Succes met de nieuwe teller op je fiets, maar vooral héél veel plezier gewenst met dat concert!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, waar water is maak ik er ook gebruik van. Of om te zeevissen (want in slootjes doe ik dat niet) of om te zwemmen als de temperatuur goed is.
  En daar waar jullie waren ziet het er goed zwembaar uit. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, ik ben al in voorbereiding, muziekjes luisteren, beetje reis info bij elkaar sprokkelen en zo even ov opladen en ga zo maar door. 😀

   Like

Reacties zijn gesloten.