Just a another sunday?

Het is natuurlijk erg leuk om terug te blikken met oude foto’s die voor de meesten nieuw zijn. Maar zo komt het ook voor dat ik de dagelijkse dingen bijna niet blog op dit moment. Dat komt soms gewoon heel goed uit omdat je lijst dan lekker lang kan worden van gewone dingen die zijn geweest in de afgelopen week.

Je bent in Muziekwijk als je dit bord ziet, weet je het zeker.

Je bent in Muziekwijk als je dit bord ziet, weet je het zeker.

The Magic, het boek waar ik het eerder over had, ben ik ondertussen al hard mee bezig en ik werk elke dag aan 1 hoofdstuk, omdat het een 28daags project is, ben ik nog wel even bezig vanaf hier, maar de eerste 9 dagen zijn een feit!

Tel je zegeningen elke dag, en niet persΓ© van die dag maar vanuit je hele leven mag. Zolang als je bestaat, we vergeten nog weleens om dankbaar te zijn voor mooie momenten die eerder in je leven zijn gebeurd. Elke dag dien je maar liefst 10 zegeningen in de ochtend al op te schrijven om nog meer zegeningen te gaan ontvangen. Daarnaast heeft elke dag een ander thema om eventueel uit te voeren.

Plaatje van bol.com gejat

Plaatje van bol.com gejat

Werkt dit nu? JA, durf ik volmondig te zeggen, sterker nog, op dag 2 zag ik al resultaat zelfs! In levende lijve. Heel bijzonder en mooi, en het wat, hou ik lekker voor mijzelf. Dit klinkt gemeen, maar niet alles hoef ik natuurlijk op te sommen.

De roze 'mei' bloesem begint langzaam uit te komen.

De roze ‘mei’ bloesem begint langzaam uit te komen.

De foto’s zijn allemaal van vandaag, ik moest namelijk voor komende woensdag mijn bieb boeken of terug brengen of verlengen. The Magic heb ik dus even verlengd en gelukkig kon dat ook. Dus heb ik ruim de tijd om dit boek door te werken en mee te werken.

Ja echt! Het had eerst een andere naam, na zijn dood, werd deze parkeerplaats omgedoopt.

Ja echt! Het had eerst een andere naam, na zijn dood, werd deze parkeerplaats omgedoopt.

In de afgelopen week, kwamen mijn ouders even langs met een hbmi kabel opdat ik de laptop aan de tv kan verbinden. Deze kabel is echter vrij kort en vandaag ging ik maar eens even kijken wat een iets langere kabel zou moeten gaan kosten. Ik kreeg bijna een hartverzakking, hahha 5 meter, 54 euro? Meer dan 10 euro de meter, maar, het zal goed komen! Wie weet is die 3 meter eigen merk ook voldoende, ik ben er nog even over aan het nadenken.

Het fietspad met bloemenzee erboven, elk jaar weer prachtig!

Het fietspad met bloemenzee erboven, elk jaar weer prachtig!

Vandaag heb ik de huishouding gedaan in elk geval, de vloeren, eens per week is het zeker dat deze de stoomreiniger voelt en dat is heerlijk! Om daarna mijn fiets op te klimmen in 1 van mijn nieuwe jurken die ik in de afgelopen week besteld heb en binnen heb gekregen en ze zitten goed! Dit klinkt misschien raar, maar na 15 jaren, heb ik een maatje 48 kunnen bestellen, al die jaren zat ik op de maat 50 t/m 54 zelfs ooit. Dit is dus een hele mooie overwinning omdat ik weet dat het nu blijvend is. Ik dieet dus niet, maar accepteer van alles en verwerk. Bij elk stukje blijkt dat ik als vanzelf weer wat gewicht verlies.

Kinderboerderij Den Uylpark, jonge geitjes.

Kinderboerderij Den Uylpark, jonge geitjes.

Natuurlijk laat ik ondertussen best wel cruciale dingen staan, al gaat dit ook vanzelf. Zo drink ik dus amper frisdranken of vruchtensappen, maar maak ik deze zelf of ik drink alleen koffie, thee en water, te beginnen met 2 glazen water in de ochtend. Ontbijten wil nog altijd niet eens lukken, kortom, het is echt niet dat ik een dieet volg en als ik trek heb in een boschebol, haal ik die ook rustig, geloof me, als je mij soms ziet, meestal eens in de maand, DE tijd van de maand, hahaha dan vraag ik mij ook af hoe het mogelijk is!

Zo lief die zwarte lammetjes

Zo lief die zwarte lammetjes

Het weer vandaag was mooi qua gezicht, maar de wind, ondanks de zon was nog best fris. Nieuwe jurk, vestje erover en mijn nieuwe nep lederen jasje eroverheen aangetrokken die ik afgelopen vrijdag dan weer vond gewoon bij M&S mode. Ook maatje 48!!! YEAH!

Zij wilde niet, ik snap niet zo goed waarom zij hier is, ze wilde niet aangeraakt worden.

Zij wilde niet, ik snap niet zo goed waarom zij hier is, ze wilde niet aangeraakt worden.

Ik besloot om langzaam te fietsen, dat is moeilijk voor mij gezien ik meestal gewoon lekker doortrap, dit keer stopte ik eens bij die kinderboerderij waar ik elke week wel een paar keer voorbij kom maar nooit eens de tijd voor nam. Oh ja, die ene keer dat ik dat wel deed, waren ze dicht, dus ja. Vandaag waren ze open en het werd druk. Ik was dat eerste schaap voor dat moment die het hek doorging, de dam over, en de rest volgde instant direct toen ze zagen hoe ik met de geitjes zat te kroelen, vervolgens bij de schapen uitkwam en eentje was zo aanhankelijk, het leek wel een kat! Wilde alleen maar gekriebeld worden, en nee, deze heb ik nu net niet op de foto genomen! Volgende keer.

Normaal fiets ik daar achter de heg in de verte, daar loopt het doorgaande fietspad richting de stad.

Normaal fiets ik daar achter de heg in de verte, daar loopt het doorgaande fietspad richting de stad.

In de bieb, bracht ik wat boeken terug en verlengde The magic, daarna deed ik nog een rondje bieb en vond nog wat boeken waar ik mij ook even in wil verdiepen, vooral in de creatieve sector dit keer. Wat ook leuk kan zijn voor mijn werk. Even zien of ik daar iets mee kan voor hen.

Zo waar.

Zo waar.

Daarna ging ik nog even bij een winkeltje kijken met alleen maar sieraden, Bijou Brigit, en vond daar de perfecte stekertjes voor komende woensdag. Ik was door alles heen zo ondertussen. Daarna nog even bij de Media Markt dus geweest en toen op naar huis. Ik heb genoten.

Net als van afgelopen donderdag waarin ik mijn kind mee kon nemen naar mijn werk, gezien zij al zorgsector op zak heeft, mocht zij ook blijven voor een keertje, erg lief! En leuk! Om daarna samen de stad in te gaan, waar ik haar een nieuwe zomerjas kon geven, helemaal up to date! Alvast voor haar verjaardag.

Afgelopen woensdag kwam later dan normaal mijn beste vriend alsnog even binnen lopen, de tijd stond even stil, want die bestaat nooit als hij er is, ik heb heerlijk genoten van zijn aandacht voor mij, en ik weet, hij van het mijne.

Waar ben jij dankbaar voor?

Waar ben jij dankbaar voor?

Kortom, het was een bijzondere week, met alleen foto’s van vandaag dit keer, soms gaat dat zo, dan staat de camera stil, Picasso laat zich namelijk niet zo fotograferen, gek beest. En ik vergeet het vaak ook, dat ik een nieuwe camera heb! Het wordt tijd om de PDF eens door te lezen van de cd rom die erbij is geleverd om meer te leren van die camera, want als het goed is! Zou ik er ook filmpjes mee kunnen maken, en wie weet kan ik dan eens ene keertje Picasso met zijn zebra laten zien. Want ja, Picasso heeft al heel lang zijn eigen knuffel die overal mee naar toe wordt gesleept. Helaas werkt het niet dat hij hem zelfs nog steeds probeert te bevruchten bij tijd en wijle, hahahaha En ja, hij is geholpen! Dit is voor mij ook nieuw, dat een gesneden kater toch dat gedrag blijft vertonen, soms is dat gewoon zo.

Dit is mijn absolute thema voor de komende weken ;-)

Dit is mijn absolute thema voor de komende weken πŸ˜‰

Morgen neem ik jullie weer mee naar Spanje, Calella staat op het programma!

34 thoughts on “Just a another sunday?

 1. Leuk om zo je dagelijkse beslommeringen te zien! Ben benieuwd hoe je er na 28 dagen in staat! Misschien dat ik me er ook maar eens in moet gaan verdiepen, altijd interessant om nieuwe dingen op te doen! Mooi, zo’n fietspad met bloesem! Mijzelf kennende zou ik ook iedere keer afstappen om daar een foto van te willen maken!

  Geliked door 2 people

  • hahahaha, nou na 21 jaar dit zien en vaak rijden dan stopt het ook wel een keertje hoor, maar vandaag dacht ik… kom het is alweer enige jaren geleden πŸ˜‰ Dat boek, ik vind het echt super, ik glimlach weer veel om de magie die het voortbrengt en al zo snel resultaat te zien πŸ˜€ Betekent ook dat ik al zeer goed in het leven sta!

   Geliked door 1 persoon

  • Was het zeer zeker voor de verandering, meestal heb ik het niet zo op de zondag, haha πŸ˜‰ en van dat afvallen is zeker waar! Liever een paar kilo per jaar blijven, ipv het jo jo effect.

   Like

 2. Je hebt en heleboel dingen beleefd en zo te zien was je week overvol en heb je er ook van genoten. Met daarin ook het besluit iets anders te geen eten en drinken, zonder toegevoegde suikers en zo. Hopelijk heeft dat het effect wat je beoogt maar vooral: je moet je er goed bij voelen zodat je monter niet alleen de nieuwe week, maar je hele leven lang tegemoet mag zien!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto’s heb je gemaakt van bloesem. Daar ben ik gek op. Alleen jammer dat gauw uit bloeien. Je had van de week leuk gehad. Zo je je gaat iets anders eten en drinken. Heel goed van je. Maar het moet wel doorzetting vermogen hebben. Succes ermee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je kan voor een tientje bij de mediamarkt een HDMI kabel kopen die lang genoeg is. 5 meter namelijk. Die dure HDMI kabels zijn geldklopperij.
  Dat boek daar las ik een hele tijd geleden al eens iets van. Het zal vast werken als je je er aan houdt. Ik zie in elke dag het mooie, en weet ook mooie dingen uit het verleden te waarderen.
  Het leven is mooi. En soms zit het mee, en soms zit het tegen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was bij de Media Markt, en ze zei 3 meter eigen merk 18 euro en 5 meter verkoopt media markt niet onder eigen naam…. uhm, ik ga wel op internet kijken, hahahha

   Like

  • Ja, dat fietspad hier is elk jaar weer een feestje, hahaha een soort van bloemenhaag overal om je heen, een soort van locatie voor bruidjes ook, zo lijkt het, maar daar is het te druk voor. het is alleen jammer dat het zo kort duurt en als de bloesem straks weg is, dat het verder het hele jaar alleen maar groen is. Of kaal πŸ˜‰

   Like

 5. Wat leuk om te lezen! En zo belangrijk om dankbaar te zijn! Schiet er bij mij ook nog wel eens in, misschien moet ik ook maar eens elke dag een opsomming maken van momenten en dingen waar ik dankbaar voor ben.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat leuk om te lezen. Fijn dat je zoveel bent afgevallen :-). Kun je trots op zijn! Verder erg mooie foto’s bij het artikel, vooral met die bloesem :-);

  Geliked door 1 persoon

 7. Leuk om te lezen hoe een willekeurige dag van jou eruit ziet πŸ™‚ Prachtig dat fietspad met al die bloesembomen! En altijd leuk zo’n kinderboerderij… ik woon zelf naast een kinderboerderij en kwam er vroeger nog wel eens met mijn nichtjes en neefje, maar ja die komen nu op een leeftijd dat dat niet meer interessant is πŸ˜‰ Dat boek ga ik even opzoeken, even kijken wat het allemaal precies inhoudt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Het eerste artikel wat ik lees vandaag. Heerlijk begin van de dag! Ik ga mijn dagboek erbij pakken zo. Count your blessings, mooi. Goed om te lezen dat je zonder dieet onderweg bent naar het gewicht dat bij je past. Ik heb jarenlang gevochten om in maat 38 te passen. Nu blijkt dat maat 42/44 bij mij past en het grappige is, ik voel me veel gelukkiger en hoef er amper iets voor te doen. Dus goede manier van aanpak die jij hebt!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.