Costa Brava 4: Barcelona here we come!

Deel 3 vind je hier en verder terug….

Station Santa Susanna, de meesten zijn lokalen die naar hun werk moeten.

Station Santa Susanna, de meesten zijn lokalen die naar hun werk moeten.

Note! Ik krijg al de vraag of ik toen een reisverslag had gemaakt tijdens de vakantie. Nee is mijn antwoord. Ik weet dit nog uit mijn hoofd, dat wat mooi is, zal altijd bij mij blijven en dankzij de foto’s komen er ook weer verhalen opnieuw op. Ook al is het alweer bijna 7 jaren geleden, deze vakantie was te bijzonder en apart. Kortom, alles komt vanuit mijn geheugen met de hulp van de foto’s die op datum in mappen staan, elke avond kon ik mijn camera legen met de datum van die dag erbij, vandaar dat ik meer details kan geven zo hier en daar.

We liepen zo de staking in. Barcelona

We liepen zo de staking in. Barcelona

Ondertussen was het weer eens tijd om iets verder te gaan reizen. Het weer zat nog altijd niet helemaal mee. En ik, had zeker een jas bij mij omdat ik dat van mijn moeder altijd heb geleerd, ook al ga je nog naar zo’n warm land, neem altijd minstens 1 warme trui/vest en een jas mee! Minstens!

Op de Rambla, de levende standbeelden

Op de Rambla, de levende standbeelden

Nou ja, we waren daar en het weer viel dus tegen die eerste dagen en het was mijn moeder zelf die vergeten was een jas in te pakken. Duh! Nou, die heeft ze zeker om haar oren gekregen, erger nog. Ik had het mijn dochter ook vertelt, maar niet haar koffer nagelopen, en ook zij had geen warme trui of jas ingepakt, niet warm genoeg. Het weer zou wel keren en mijn moeder had nog wel een fleece vest bij zich en kon die wel dragen, niet ideaal als je anti toerist wilt zijn, maar het zij zo.

Toen wist ik nog niet dat ik jaren later een kater naar hem zou vernoemen, toen hadden we onze Felix nog.

Toen wist ik nog niet dat ik jaren later een kater naar hem zou vernoemen, toen hadden we onze Felix nog.

Vandaag richting Barcelona dus en daar gingen we heen omdat mijn dochter graag de Sagrada Familia wilde zien. Mijn ouders waren al eerder in Caella geweest en ook in Barcelona, altijd makkelijk als er iemand is die al een beetje de weg weet, dat scheelt een hoop tijd! Op naar de trein en mijn dochter was niet helemaal inn haar sas. Het was de dag van het telefoontje namelijk. Ze kon gebeld worden vandaag met de uitslagen van haar examen, haar cijferlijst. Ze was zo gespannen als een veer. haar mentrix had haar een tijdstip gezegd en oma’s nummer was doorgegeven omdat deze goed bereikbaar was, daar had omo wel voor gezorgd. En zo gingen we op weg met een gespannen veertje.

Arc the Triomph maar dan in Barcelona. Ik wist niet eens dat er meerderen waren. ;-)

Arc the Triomph maar dan in Barcelona. Ik wist niet eens dat er meerderen waren. 😉

Eenmaal in de overvolle trein en dan ook echt overvol, zelfde idee als hier bij de NS zo ondertussen omdat telkens meer Catalonen geen benzine meer konden of mochten halen. Benzine was ondertussen op de bon of alleen voor hen bedoeld die er geld mee moesten verdienen, verzin het zelf maar.

Een ander kerkje, ik had geen idee dat als ik de hoek om zou gaan dat ik dan....

Een ander kerkje, ik had geen idee dat als ik de hoek om zou gaan dat ik dan….

In de trein, ging later dan gezegd de telefoon, ja het was haar mentrix, ze kreeg te horen dat ze geslaagd was. Dat haar cijferlijst alleen maar negens en achten vertoonden, kortom, meer dan geslaagd! Dochterlief kon eindelijk ontspannen, want natuurlijk kwam de vraag op; ‘wat als ik het niet haal, dan kan ik geen herexamen doen!’ Natuurlijk hebben we haar geplaagd daarmee, maar ook telkens weer gezegd, “als ze denken dat je het niet zou halen, hadden ze je echt niet laten gaan nu.’ Maar goed. Tieners he. Nu het eenmaal bekend was zou in het appartement complex een dag later weer iets anders losbarsten maar vandaag, overdag zouden we Barcelona onveilig maken.

...de Sagrada Familia zou zien opdoemen.

…de Sagrada Familia zou zien opdoemen.

We stapten uit de trein en stonden vlak bij de Rambla, een hoop commotie in de verte en wat bleek? De staking van de vrachtwagenchauffeurs kwam voorbij, heel ouderwets, heel druk en met politieescorte erlangs. Er werd een map gekocht van de stad, wandelroutes en wij gingen de Rambla op. Doken andere straatjes in, we houden ervan om van de toeristische paden af te wijken om dan onze eigen weg te zoeken naar het volgende stuk of deel.

Wauw!

Wauw!

En daar dook ze op, de Sagrada, wat was het druk daar, nog in het pre voorseizoen aanwezig en toch nog zo druk. Even hebben we samen staan overleggen, gaan we naar binnen? Of blijven we voor nu buiten. Aangezien de temperatuur ineens vreselijk was gestegen besloten we om buiten te blijven, we zijn wel een hele tijd daar gebleven, onze ogen uitgekeken, foto’s gemaakt, rondje eromheen en gewoon genoten om dan weer verder te gaan.

Mijn favo foto, gezien mijn moeder die Aziaten niet zag nog hier, hahaha

Mijn favo foto, gezien mijn moeder die Aziaten niet zag nog hier, hahaha

We hebben heel veel gezien op deze ene dag in Barcelona, heel veel foto’s kwamen eruit, welke ik niet allemaal kan tonen zelfs, dan kan ik nog maanden door 😉 Kortom, de Sagrada Familia, doel bereikt. Dochters wens kwam uit en ook nog geslaagd….

De achterkant, welke alweer gerestaureerd moet worden, het oudste gedeelte, wat wit is, is nieuw.

De achterkant, welke alweer gerestaureerd moet worden, het oudste gedeelte, wat wit is, is nieuw.

Wat zij niet wist, is dat ik, thuis al een Nederlandse vlag had voorbereid, zoals het hoort als iemand slaagt, met zwarte Edding stift erop geschreven: HOERA, ELIZA IS GESLAAGD!’ Deze vlag zat diep in mijn koffer verstopt en kwam bij thuis komst natuurlijk tevoorschijn waar mijn pa mee hielp om de vlag op het blakon op te hangen opdat iedereen het kon zien.

Nu al in verval. achterkant

Nu al in verval. achterkant

Wisten wij veel….

~wordt vervolgd.~

De vlag hangt! Ter ere van mijn dochter die geslaagd is!

De vlag hangt! Ter ere van mijn dochter die geslaagd is!

Note 2, dank voor alle complimenten voor de foto’s, hier wil ik nog over vermelden dat deze allemaal genomen zijn de mijn oude Olympus C-730 digitale camera, gekocht in een tijd dat er nog geen spiegel reflex bestond. Daarbij, zijn alle foto’s dit keer direct ge upload en totaal onbewerkt. Zo zijn ze ooit uit de camera gekomen en zo zien jullie ze nu ook.

27 thoughts on “Costa Brava 4: Barcelona here we come!

 1. Heerlijk. Dat heb ik ook dat foto’s weer allerlei herinneringen oproepen.
  Ik vond Barcelona geweldig. Ben er ook met mijn dochter geweest die er woonde tijdens een studie-uitwisseling.
  Hebben we een hele Gaudí Tour gedaan. Zul jij met je kunstliefhebbend hart ook wel van genoten hebben.
  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ooo, je hebt dus ook de Sagrada Familia gezien daar in Barcelona! Een imposant bouwwerk hé dat nog lang niet aan zijn voltooiing toe is maar die zelfs in onafgewerkte staat de moeite van het bezoeken waard blijft!
  Dat je op ris ging met je dochter herinner ik mij nog uit je vorig blog, en nu mogen we eindelijk genieten van de knappe foto’s die je er nam, bedankt!

  Geliked door 1 persoon

  • De foto’s zijn na de vakantie ook direct geplaatst destijds, misschien weer net even anders, maar wel een hoop, jullie gingen toen op vakantie geloof ik, gezien we pas in juli terug kwamen 😉

   Like

 3. Ongeacht waar ik heen ga neem ik warme kleren en kleren voor warm weer mee. Je weet het namelijk nooit! Want in het noorden kan het ook gewoon 28 graden worden. Maar dus ook gewoon flink koud. Voorbereid op reis gaan en anders niet 😛

  Geliked door 1 persoon

 4. Barca! Prachtige stad. Mooie foto’s weer. Doen mij weer terug willen reizen in de tijd haha. Ben er geweest toen ik 16 of 17 werd. Vierde mijn verjaardag toen ook gedeeltelijk in het FC stadion. Was echt kicken!

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha FC heb ik van een verre afstand gezien, we zijn er niet heen geweest 😉 Deze vakantie stond toch echt in het teken van mijn dochter 😀

   Like

 5. Wat gaaf die foto van het levende standbeeld! Wij waren een paar jaar geleden in Barcelone en ik zie nu al dat ze weer een stuk verder zijn met de Sagrada. Gefeliciteerd met het slagen van je dochter!

  Geliked door 1 persoon

 6. Tof! In eerste instantie de geslaagdheid van dochterlief, dan Barcelona…ben er inmiddels drie keer geweest. Maar één keer nauwelijks bewust als 7 jarige. De tweede keer om er één nacht te werken en pas de derde keer als blije toerist. Mooie stad, niet? Jammer dat ook daar al de armoede heeft toegeslagen…al die werklozen en lege winkelruimtes…:-( En wat zijn de foto’s goed gelukt! Mooi bewijs dat het om de fotograaf (m/v) draait en niet om de prijs van het toestel.

  Geliked door 1 persoon

  • Van de foto’s, dat is helemaal waar Terrebel, ik heb een pact met mijzelf gesloten al enige tijd terug, ik verander er niks meer aan, net als toen we nog met rolletjes werkten, analoge toestellen en toen draaide ik ook al met de Minolta 3000 dus ja 😉 Ik fotografeer al heel lang, met grote dank aan mijn ooms, achterneven en vader…

   Geliked door 1 persoon

 7. Mijn dochter (19) gaat in juli voor het eerst samen met haar beste vriendin een weekje naar het buitenland. Ze wilden eerst naar Londen maar ik heb ze overgehaald naar Barcelona te gaan. Héél verstandig als ik jouw foto’s bekijk. Dat “ander kerkje” is ook een juweeltje.
  Groetjes Kakel

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat me vooral opvalt voor iemand die nooit in Spanje geweest is, zijn de mooie foto’s. Het doet me denken aan de Algarve, waar ik wel al eens geweest ben.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was zowel voor mijn dochter en mijzelf de eerste keer dat wij in Spanje waren. Hier is het ook bij gebleven tot nu toe. En ik fotografeer gewoon al heel lang, soms hield ik ook op, tot mijn pa merkte dat ik ze met gemak inhaalde, hahaha

   Like

 9. Wat een leuk verhaal zeg! Wat moeten jullie ontzettend blij zijn geweest toen 😀 Leuk ook om zo herinneringen op te halen. Ik heb de Sagrada Familia alleen van de buitenkant gezien. Wat ook al supermooi is 🙂 Mooie foto’s ook trouwens!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.