The Magic

Vandaag wilde ik beginnen met een nieuw 28daags programma vanuit een boek. The Magic van Rhonda Byrne, voor wie het niet weet, zij bracht het ultieme boek ooit uit van “The Secret“. (voor hen die leven in pijn elke dag, dit is oa 1ย van de boeken die mij heeft helpen accepteren en anders te leren kijken naar mijn eigen pijnen en niet lekker zijn. Life changerย )

Ik begon met lezen gisteravond en sliep heerlijk in, dankbaarheid all over the place, nu doe ik dat al heel lang, om mijn zegeningen te tellen voor ik in slaap val. Zodat ik ook met een glimlach in slaap val en alles vergeet wat er eventueel minder goed is verlopen in een dag.

Plaatje van bol.com gejat

Plaatje van bol.com gejat

Vandaag dus starten, maar het liep even anders. Ik werd wakker dankzij de telefoon die afging, mijn vaste lijn. Nu hebben niet veel mensen mijn vaste nummer, dus het kan familie zijn, en dus rende ik naar de woonkamer. Ik nam op en ik hoorde een stem zeggen; Could you talk Englisch please?

Jezus, alweer? Gisteren namelijk de hele dag last van gehad, om het uur zoiets, ik ben maar liefst 5x gebeld overdag tot 5 uur met dezelfde zin als start. Gisterochtend deed ik nog mijn best om te achterhalen wie het was, en waarom men belde, alleen bij het eerste telefoontje kwam ik wel iets verder. ‘We’re from Microsoft!” MY ASS! Met je gebrekkige Engels en bellend vanuit India vermoed ik zo. Ik zei hem; Not interested! en hing op, wist ik veel!

En dus begon mijn ochtend opnieuw met zo’n telefoontje, alleen nu, als ik opneem en nog voor ik antwoord kan geven, hangen ZIJ AL OP. Is dit nieuw? En dus, met nog halve blindheid in mijn ogen van het wakker worden, tikte ik automatisch het nummer van de KPN in, bandje, nee, ik had geen idee wat ik moest kiezen, storingen dan maar, dus 1… en ik kreeg direct een medewerkster aan de lijn, ze ging mee met koffie zetten, ik moest nog even plassen, maar voor zij opnam had ik dat al gedaan, en schonk koffie in tijdens het gesprek. Een leuk gesprek verder.

Maar de dag zo beginnen waar je iets anders hebt gepland, is natuurlijk niet zo fijn. En dan ga ik malen, zal ik nu alsnog starten? De tijd vliegt voorbij en juist vandaag is weer mijn ‘werkdag‘ en zal ik uiterlijk tussen half 1 en kwart voor 1 op de bus zitten. Wie weet, in plaats van vanmorgen, begin ik vanavond, ook al staat er heel duidelijk, start in de ochtend! Dan start ik morgenochtend maar, of zal ik zaterdag starten, want dan hoef ik even niets en ben ik echt 100% vrij weer.

Twee dagen in de week hoef ik iets, of eigenlijk 3, maar ik vergeet de fysio, en vrijdags doe ik 2 in 1 over de dag verdeeld. Vandaag alleen mijn werk dus.

~sjucht~ ik ben dankbaar, voor heel veel dingen, en misschien kan ik alvast oefenen met het nog verder uit te diepen en gewoon eerst even wat lezen voordat ik werkelijk begin. Zien of het werkt. ๐Ÿ˜‰

Ken jij The Secret al? Zo nee, ga je het dan alsnog lezen?

35 thoughts on “The Magic

  • @Esther, het is zeker bedriegen, ze zijn of uit op je gegevens, ik leerde vanmorgen van de KPN dat ze zelfs op de 1 of andere manier jouw nummer kunnen hacken om vervolgens op jouw kosten te gaan bellen, of dat ze controleren of je thuis bent voor weet ik veel andere ellende je aan kunt treffen als je thuis komt. Aldus de KPN, maar meestal, willen ze jouw gegevens hebben voor rare dingen.

   Like

 1. Haha, herkenbaar als eerste je pa bellen. Toen dat nog kon deed ik dat ook altijd… Totdat ik een keer ’s morgens om 6 uur belde dat mijn band van de auto lek was. Toen zei die dat het dan misschien handiger was geweest om de Wegenwacht te bellen, haha! Uiteraard stond ie tien minuten later wel naast me op de vluchtstrook van de snelweg… Mooi hรจ! Van die vaders…

  Like

 2. Ik hoop dat je niet meer gestoord wordt op je huisnummer. Die is van mij ook prive, En heel soms belt er wel eens een enquรชte-doos op. Ik vraag maar steeds… hebben jullie nog geen zwarte lijst.. Nee, maak er een en zet mij bovenaan. Met koeienletters……

  Love As Always
  di mario

  Like

  • Tot zover is het vandaag verder stil gebleven, ik sta trouwens geregistreerd in het bel mij niet register en dat werkt goed. Er glipt er nog weleens eentje door, en als ik zeg dat ik daarin sta, krijg ik direct excuses en is het klaar ๐Ÿ˜‰

   Like

 3. Vervelend die telefoons, ik kreeg vandaag een smsje van een incassobureau voor een openstaande rekening. Eerst aan mijn provider gevraagd om dat nummer te checken, het bleek een juist geregistreerd nummer. Dus gebeld, wat bleek, ze hadden me als contactnummer teruggevonden in het medisch dossier van iemand die schulden had. Wat een lef… Had ik bangerhart geweest dan had ik een rekening betaald die de mijne niet was.

  Wat ‘The Secret’ betreft, ik heb de film op YouTube gezien. Zit best vol met positieve affirmaties, maar zelf vond ik bijvoorbeeld ‘What the bleep do we know’ mooier.

  Groetjes

  Like

 4. Ik ken het want mijn dochter is er gek op. Zij las er een tijdje elke dag in, en begon telkens weer overnieuw want ze was dan vergeten waar ze was gebleven etc. etc. Ze wil ook de andere boeken hebben, er is er ook eentje voor tieners zegt ze. Ik lees er ook wel eens even in en dan word ik hรฉรฉl positief en hoopvol. Zo heb ik nog een paar andere boeken, eigenlijk zou je die altijd even op tafel moeten hebben liggen en af en toe open slaan en denken: ”oja!”. En van dat belletje…heeeeeeel irritant!!! Ik hoop dat het snel opgelost zal zijn. Ik hou al helemaal niet van gebeld worden, laat staan voor een rare gek/computer etc.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik begrijp waarom je vervelend wakker werd: wij hebben dat vorige week gehad en we schrokken ons echt kapot (had een keer en vrijdag vrij en dan word je door telemarketing gebeld). Tegenwoordig bellen ze 60 nummer tegelijk en de eerste die opneemt spreken ze aan en de rest wordt dan opgehangen (dus vandaar dat je dan niets hoort). Zou verboden moeten worden hea! En op lijst komen voor geblokkeerde nummers werkt ook niet, want dat heb ik nou ongeveer al 100x doorgegeven, maar worden nog steeds gebeld. Zooo: weer even genoeg geklaagd haha ๐Ÿ˜‰

  Ik heb the secret gelezen en heb er veel dingen van opgestoken: vooral het denken aan positieve dingen, dankbaar zijn en niet in grenzen denken. X

  Liked by 1 persoon

  • Oh het el mij niet register helpt mij wel tot nu toe, als ze bellen meld ik alleen dat ik daarin sta en krijg excuses en dan kunnen ze plotseling een handeling uitvoeren opdat ik ze niet meer hoor. The Secret, als je die al kent, dan raad ik je deze ook aan, om nog dieper die positiviteit op te kunnen pakken ๐Ÿ˜‰ X

   Like

 6. daarom alleen al is het veiliger om je telefoonnummer niet zomaar overal in te vullen. Ik durf zelfs nogal eens een fictief nummer opgeven als ze daar expliciet om vragen.
  Vervelend!
  The Secret is niet echt iets voor mij, dankbaar genoeg… ๐Ÿ˜‰

  Liked by 1 persoon

  • Ik vul mijn nummer nergens in Billy, sterker nog, het is een geheim afgeschermd nr wat ik heb, dus ik pas echt op ook aan wie ik het geef, maar het zijn computers die nummers samen stellen… er staat dan niet bij dat het afgeschermd is etc…

   Like

 7. THE secret is ook maar een slap aftreksel van oude oosterse wijsheden. Vnl. Kabbala.
  De oude filosofen en alchemisten pasten het toe.
  Het “go with The flow” stukje vind ik moรณi
  En “stuur je wensen naar het universum” betekent dat je je wensen moet specificeren, erover nadenken en ermee bezig zin. Dรกt is de crux.
  Het boekje vind ik eng. Het idee dat je รกlles kunt sturen gaat te ver en is een klap in het gezicht voor mensen die door het noodlot getroffen worden. Je kunt wensen wat je wilt maar als je geen benen hebt kun je niet lopen. Punt uit.
  Daar walst het boekje ongegeneerd overheen.
  X

  Liked by 1 persoon

  • Het heeft mij juist ontzettend geholpen op een punt in mijn leven toen ik dus in een heel diep dal zat, geloof me ๐Ÿ˜‰ Het gaat dus ook om relativeren vooral, ik las slechts een stukje en moest zo hard lachen! Het klopte en echt alles wensen, als je maar gelukkig bent en ga zo maar door, het is een boek om bij na te denken. En inderdaad er zit heel veel oosters in. The Magic is een boek waarin je dankbaar leert zijn en heel gek, ben zaterdag begonnen, maar ik had gisteren al resultaat ๐Ÿ˜‰

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s