Losse gedachten met random foto’s

Ja, het doet wel iets met mij, dat ik een deel van de oude garde hier direct weer terug mag zien. En ik ben blij met jullie, dat jullie er weer zijn, of nog zijn. Net zoals ik blij ben met de nieuwe garde die ik nu al enige tijd volg, de één wat langer dan de ander, maar stuk voor stuk nu al in mijn hart in blogland.

Resting woman, canvas acryl. 115 x 75 cm ze is te koop!

Resting woman, canvas acryl. 115 x 75 cm ze is te koop!

Dankzij Jenn, van Gedachtenspinsels heb ik de tijdzone ook weer een beetje terug over hoe lang mijn blogpauze nu eigenlijk geduurd heeft. Nu had ik dat destijds ook weleens, maar het gekke was, juist als ik een pauze nam omdat ik dacht, ik weet het even niet meer, dan kwam het weer op als een gek, het ene verhaal na het andere of gekke en rare momenten die ik mee maakte. Dus eigenlijk, had ik nooit echt een pauze tenzij ik echt op vakantie was ver weg met mijn ouders en mijn dochter in 2008 bijv.

Houtskool, zelfportret toen ik 16 was van foto af.

Houtskool, zelfportret toen ik 16 was van foto af.

Het is dus sinds feb. 2012 ongeveer dat ik mijn laatste blog plaatste op web-log, ik schreef zoiets als, ik ben er even klaar mee, geen zin meer, wie weet kom ik nog terug. De eerste geruchten waren er al dat web-log over ging en ik voorzag al veranderingen waar ik even geen trek in had om dat allemaal uit te zoeken. Het is dan ook in dat jaar dat ik mijn diagnose kreeg, in mei 2012, de fibromyalgie. Daarmee werden er nieuwe deuren geopend voor mij en had ik de tijd nodig om van alles te regelen uit te zoeken en ga zo maar door en nieuwe plannen met mijn fysiotherapeut op te stellen. Waar ik ook nog even boos op ben geweest toen, want hij had dat vermoeden al. Het ging goed, en dan kwam ik weer terug met een lam been of zo, en lopend met mijn kruk. Nou ja, dat is verleden en ik heb mijn weg gevonden met heel veel hulp van familie en vrienden, en helaas ook een paar vriendschappen kwijt geraakt irl, maar dat hoort erbij!

Primary Vision, 3D canvas, acryl. 40 x 50 cm nog in atelier te vinden

Primary Vision, 3D canvas, acryl. 40 x 50 cm nog in atelier te vinden

En nu, nu ik terug ben sinds jan. 2015, lijkt het aan de ene kant nog zo kort geleden allemaal maar ik heb dus een blogpauze van 3 jaren achter de rug. Dan lees ik bij een aantal ook nog dat zij er nu weer eens eentje nemen, eigenlijk best gek, dat ik zolang weg ben geweest en het nu toch weer past als een handschoen; it fits like a glove.

Kanten handschoen/houtkool/papier/softpastel potlood

Kanten handschoen/houtkool/papier/softpastel potlood

Wat ik nu vooral geleerd heb in deze 3 jaren is te denken aan mijzelf, mijn weg te vinden met mijn chronische pijnen en dit ook vooral verwerkt. Gezien daar ook best negatieve momenten tussen zaten had ik niet de behoefte om dat online vast te leggen. Nee, ik las vele boeken van verschillende goeroe’s zullen we maar zeggen en was vooral bezig mijzelf te helen om er positief uit te komen. En mijn beste vriend die dus ook kapper is, met ooit een eigen zaak in weer een andere tijd (hij is ietsje ouder dan ik ben namelijk)  😉 Zei zelfs tegen mij in november van 2014, ik had hem maanden niet gezien of gesproken op dat moment; “Jij hebt happy hair!” Hij knipt mij al 9 jaar nu bijna, komende mei zo ongeveer, en dat had ik hem nog nooit horen zeggen. Ik wist ook niet dat je haren dit konden laten zien, dat je straalt en happy bent!

Dreaming, oliepastel op papier, ook nog te koop en in atelier te vinden.

Dreaming, oliepastel op papier, ook nog te koop en in atelier te vinden.

Nee leren zeggen en mijn eigen balans te vinden, nu is de tijd aangebroken dat ik mijzelf weer stukje bij beetje juist ga stretchen, zo nu en dan de grenzen opzoeken en een klein beetje eroverheen gaan. Dit betekent voor mij, nu toch eindelijk eens wat meer ritme en regelmaat aanbrengen op de dagen dat ik ‘vrij’ ben. Mijn schilderen een vast moment geven bijvoorbeeld. Zoveel werk wat jullie nog niet kennen van mij en wat zelfs te koop is en ik doe er amper iets mee nu, vind ik zelf dan.

Studie handen, houtskool. Ook te koop, gezien ik weet dat sommigen studies sparen.

Studie handen, houtskool. Ook te koop, gezien ik weet dat sommigen studies sparen.

Door weer te gaan bloggen na 3 jaren niet, ben ik daar al mee bezig eigenlijk, en zelfs hier zien jullie nog te weinig van mijn werken, mijn passie, 1 van mijn passies. Het klinkt misschien gek, maar mijn naambordje was ook al jaren stuk, deze is ooit vernield door onbekenden en ik liet het zo, nu ben ik weer zichtbaar en ja, als jullie zouden willen, zijn jullie van harte welkom op afspraak om een kijkje te komen nemen in mijn atelier.

Atelier Sutherland is een feit!

Atelier Sutherland is een feit!

Schroom niet om contact op te nemen met mij als je eens in het atelier wil komen kijken. Om vragen te stellen, en als je eens wat wil doen zelf, is dat ook mogelijk. Ik vraag daar niets voor, omdat ik kennis graag deel.

Advertenties

24 thoughts on “Losse gedachten met random foto’s

 1. Wow ik vind je tekening “need a hand?” helemaal geweldig. Ik werd er zelfs even emotioneel van. Klinkt misschien heel raar ik weet het maar soms heb je zo een hand juist even nodig. Nodig om te weten dat je toch weer verder kan, toch nog wat energie over hebt

  Liked by 1 persoon

  • Dank je wel, en dat is nu net mijn bedoeling, het moet iets losmaken bij de mensen, ‘art from the heart’ en zo moet het ook een juiste plek vinden.

   Dan hoort die tekening misschien bij jou?
   Je mag altijd contact opnemen met mij. Die is nog beschikbaar.
   X

   Liked by 1 persoon

 2. Ik ben er nog steeds een beetje van onder de indruk dat je online bent Morgaine. Ik volgde je natuurlijk wel via FB af en toe. Niet dat ik daar zo veel op doe. Leuk om weer een hoop werken van je hier te zien.

  Love As always
  Di Mario

  Like

  • Ik weet het Di Mario, hahaha, en beetje stom, dat ik je niet eerder heb laten weten 😉 Koppel je blog dan ook aan FB, heb ik ook gedaan 😉
   En dank je wel, ik weet niet in hoeverre jij mijn atelier al volgt die ene keer dat je wel op FB bent 😀

   Like

 3. Pfff… mooie tekeningen hoor! Het is wat dat betreft jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen want anders wilde ik graag een ‘lesje’ van je, gewoon om te zien of ik het ook maar een beetje in de vingers zou hebben…

  Like

 4. jij hebt duidelijk een heel proces doorgemaakt, morgaine!
  die blogpauze is niet voor niks geweest! 😉

  ’t zijn waarschijnljik niet alleen je haren die heppie zijn, maar je hele lijf!
  én ziel!

  want zo voelt het als ik je lees én je werk bekijk!!

  je strààlt en dat is heerlijk om weten! 😀

  Liked by 1 persoon

 5. Jij weet beslist op een overdonderende manier terug te komen Morgaine, wat een uitgebreid én interessant log zette je hier neer! En nu maar hopen dat je effectief de pijn onder de knie blijft houden en verder kan gaan, niet alleen met bloggen maar ook met dat mooie artistiek werk van je!

  Liked by 1 persoon

 6. Oh Morgaine, zó herkenbaar! Ik ben ook net weer terug van een lange lange pauze. (ik had trouwens ook een web-log toen) Mijn laatste blog was denk ik in 2009 ofzo. Ik had een hele andere naam (mijn eigen toen) en schreef toen vooral over mijn gezin en mijn gedachten met veel foto’s. Maar mijn kinderen worden groter en ik wilde er niet meer zo mee in de openbaarheid. Dus ik moest een hele andere weg kiezen. Bovendien ging familie mee lezen, werkgevers, collega’s…het ging even niet meer. Ik moest met zoveel rekening houden. Het is zo gek, ik ben nu anoniem, en als ik nu op de weblogs kom die mij toen volgden en ik hen, die zijn OF gestopt of ze gaan net stoppen..dit stukje van je herinnert mij er ook aan dat ik wat oude volgers van toen kan mailen dat ik weer online ben. Ik heb op het laatst nog iedereen hun mailadres gevraagd. Maar ja..ik vind het ook wel heel erg lekker om nu even nog zo lang mogelijk anoniem te blijven en een vorm te vinden.

  Liked by 1 persoon

  • Bij mij is het enigszins andersom, dit natuurlijk in verband met het werk wat ik jullie ook wil laten zien. Ik ben altijd anoniem geweest en gebleven op web-log en met een handje vol had ik ook privé contact, anderen zag ik liever gaan dan komen.

   Als ik dan al iets heb geleerd is dat het heerlijk is om juist anoniem te bloggen, ik heb het al meegemaakt dat ik een sollicitatie deed voor een winkel van Ulla Popken in Hilversum en een kort mailtje met mijn natuurlijk volledige echte naam daarin en per mail. Het duurde even maar toen kreeg ik antwoord, ik was welkom voor een gesprek, ik heb de baan niet gekregen maar tijdens het gesprek kwam toen al naar voren, dat ze mij op google had ingevoerd…. en mijn EXTO site had gevonden waar ik niks meer mee doe, beetje arrogante mensen daar naar mijn mening. 😉

   Maar ja, de site is er nog wel en die laat ik dus ook staan. Op deze wijze, door niet onder mijn eigen naam verder te gaan, maar nog altijd als Morgaine net als toen, ben ik herkenbaar voor de oude garde die mij nu ook weer vond, maar het zijn ook toevallig? De mensen die mij wel beter kennen ondertussen van toen al.

   Echter, als men mij wil googelen, zullen ze niet snel hier komen, behalve als ze op atelier sutherland dan nu zouden googelen, dat ik ernaar verwijs. Dan zij het zo, ik blog dus ook anders, toen juist amper familie foto’s en nu juist iets meer, maar met weten van. Mijn eigen familie is altijd op de hoogte geweest van mijn blog(s) trouwens, het ging mij dus juist om de mensen die kwamen en gingen die ik niet kende.

   Ik snap jou dus volledig, en ik zou als ik jou was, even heeeeeeeeeeeel goed nadenken of je die oude garde weer terug wilt zien of niet, want er kunnen ook mensen tussen staan weer, die je misschien niet wilt zien, jij reageert, zij komen bij jou, en er is herkenning misschien alsnog.

   Je bent gewoon vrijer en blijft vrij als je anoniem blijft bloggen. 😉 Trust me!

   Liked by 2 people

   • Goed dat je dat even schrijft. Ik was al een harde schijf aan het opstarten om eens de lijst met emails te zoeken. Maar het lukte niet en nu twijfelde ik toch ook weer. Ze gaan vast zekerweten per ongeluk mijn naam of die van mijn kinderen noemen in een reactie en dán ben je onherroepelijk weer vindbaar voor bekenden of mensen die op namen googelen. En wil ik dat wel? Ik had overigens leuke volgers (naar ik me kan herinneren) en met sommigen ben ik zelfs bevriend geraakt, maar ook die weten nu nog niks van deze blog. Ik denk dat ik vooral wil voorkomen dat iemand mijn echte naam per ongeluk gaat noemen en ik bang moet zijn voor werkgevers die gaan googelen. Zelfs al zou ik nooit echt iets schokkends gaan schrijven. Ik vind het denk ik leuker om lezers te hebben die blijven ”’hangen” uit interesse dan dat ik lezers erbij krijg die op mijn naam of die van mijn kinderen googelen en dan uit nieuwsgierigheid stiekem mee zitten te lezen. (ik heb nogal een unieke naam dus ben ook zo te vinden op die naam 😉

    Like

    • Feit, voor mij, dat het niet lukt om die harde schijf op te starten, zoals je weet, modereer ik hier nu nog, tot heden is alles erdoorheen gekomen, maar het is niet voor niets dat ik nog even modereer, ik denk er echter al over, om dit gewoon vrij te geven.

     Je kunt het doen, maar ga dan modereren, opdat JIJ als eerste ziet wat er geschreven is, dan kun je het alsnog bewerken bijv. of gewoon helemaal niet laten doorkomen. Ik snap je veiligheid volledig met jouw kinderen, dat is ook waarom ik niet meer over Rosa en Hij blog nu. Dat was namelijk lichtelijk erotisch getint vaak met een open einde opdat iedereen zelf kon invullen, naast dagelijkse beslommeringen.

     Like

     • Dat is wel een erg goede tip. Had ik nog niet zo snel aan gedacht… Wel jammer alleen dat je dan moet modereren, maar het weerhoud mij er niet van bij anderen te reageren dus het zou dan een optie kunnen zijn. Ik laat het nog even rusten voor nu..

      Liked by 1 persoon

      • Doe dat, denk echt heel goed na voordat je een actie onderneemt. Niks mis met modereren, maar echt…

       Volg vooral je hart en je gevoel, bedenk ook, als ‘oude garde’ je weer weet te vinden, dat er ook mond op mond weer van kan komen. We vergeten nog weleens waar het allemaal toe kan leiden, nu sta ik daarvoor open, maar in jouw geval, als ik jou was 😉

       Ik wens je heel veel wijsheid toe in deze kwestie voor jezelf, laat het maar even lekker rusten en het antwoord zal vanzelf naar jou toe komen mettertijd. Ook ik heb nagedacht hierover, hoe kom ik dan terug… volledig anoniem, of de combi ervan. ❤

       Like

       • Het is overigens wel handig voor ‘ons’ in het nu, dat web-log echt helemaal weg is, dat daar echt niks van terug te vinden is, hahaha, dus kan ik nu vertellen wat ik wil, niemand die het nog op kan zoeken 😉 Dat is dan wel weer humor, hahaha als je bedenkt dat men zegt, eenmaal op internet, dan blijf je daar voor eeuwig rondwaren.. uhm 😀

        Like

 7. Jammer genoeg woon je te ver bij mij vandaan, anders had ik graag een kijkje in je atelier willen nemen om je met die mooie gave van jou aan het werk te zien! Gelukkig is er je blog zodat ik er althans virtueel van mee mag genieten…

  Liked by 1 persoon

  • Ik stel voor Gerda, dat jij en Jeff een keer een weekend in Nederland komen vakantie houden of zo, in Almere is heel veel moderne architectuur te vinden, we hebben hotels en noem het op, hahaha 😉 Ik zou zelfs een gids kunnen zijn voor jullie.

   Like

  • Dank je wel Sas, ik zal er dit weekend denk ik, iets meer aandacht aan gaan besteden hier op blog ook, tijd voor een vaste rubriek ook misschien eens per week om mijn verhaal als autodidact uit te lichten en hoe ik gestart ben en zover ben gekomen 😉

   Like

 8. Ik ben altijd wel blijven bloggen na web-log. Soms wat meer, soms wat minder. Sinds een paar weken heb ik weer een goede invalshoek gevonden. Ik blog onder eigen naam en ben redelijk persoonlijk als ik blog, maar het echte achterste van mijn tong laat ik niet zien. Goed dat je weer terugbent en de schrijfflow opnieuw hebt gevonden! Ik wil je ook graag een keer opzoeken, maar woon aan de andere kant van het land. Wellicht dat het er in de toekomst een keer van komt! Ik volg je al zo lang!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s