Life is a Song | TAG

Deze Life is Song | TAG komt bij Dina vandaan, nu had ik ook al zoiets in mijn hoofd en tot mijn grote verbazing terwijl ik een concept al had staan, open ik haar blog en voilà, de song tag is er al. Rest mij alleen nog te zeggen, als je nieuwsgierig genoeg bent of de tijd hebt, dat onder elke link een muziekstuk staat van desbetreffende arties, gemixed en telkens weer anders. Alles opent in een nieuwe link, wel zo handig.

WIE IS JE FAVORIETE ARTIEST?

Madonna, George Michael, Venice en nog zoveel meer.
Barbara Streisand ook bijvoorbeeld en ik ben uit de tijd van Grease toen deze in de bioscoop kwam, dat album heb ik nog op vinyl en is grijs gedraaid.
ZING JE ONDER DE DOUCHE?
Nee, eigenlijk nooit. De douche is mijn plek om te mediteren en te aarden, even dat momentje van mijzelf om in mijzelf te keren en als er pijnen zijn, deze af te voeren via het doucheputje, wat vaak ook goed werkt. Ontspanning dus in stilte, misschien staat er wel muziek op, op de achtergrond, maar dat hoor ik dan niet meer als ik echt weg raak even onder de stralen van de douche.
WAT WAS DE EERSTE CD IN JE BEZIT?
Het album Faith, het eerste solo album van George Michael, ik heb het meegemaakt dat de eerste cd spelers kwamen, die waren ook nog eens eigenlijk erg duur, denk standaard boven de 1000 gulden, (nu zo’n 550 euro als je het terug gaat rekenen), maar ik kreeg er eentje van mijn oom die al voor een betere nieuwere ging. Het was nog goed nadenken zelfs of ik dit album op vinyl/LP zou aanschaffen of op cd. Ik koos dus wel de cd, terwijl ik daarna even zonder cd speler ook kwam te zitten en het even duurde voordat de cd speler zo normaal werd zoals de meesten het nu kennen en ook alweer zich van afgekeerd hebben.
ALS ER NOG GEEN INTERNET BESTOND (DUS OOK GEEN SPOTIFY, YOUTUBE, DOWNLOADEN) WELKE CD ZOU JE DAN KOPEN?
Uh, ik koop nog steeds cd’s, liever een cd dan online muziek downloaden of op andere wijzen muziek luisteren, geef mij mijn stereo maar met goede boxen en goed geluid.
WELKE ARTIEST OF WELK NUMMER IS EEN ‘GUILTY PLEASURE’ VAN JOU? (wel eerlijk zijn hè!)
Dit vind ik dus zo’n onzin, dat guilty pleasure gedoe, ik zag en hoorde dat voor het eerst in DWDD, volgens mij de uitvinders van die zogenaamde guilty pleasure, zoals ik het nog altijd begrijp, een song die je eigenlijk niet leuk vind, maar toch altijd meezingt. Als dat zo is, vind je de song toch ergens wel leuk of mooi. Om wat voor reden dan ook. Ik vind een song mooi of niet, klaar! Overigens misschien leuk om te weten, Barbara Streisand & Barry Gibb hebben een album gemaakt wat Guilty Pleasures heet…. helaas is er geen full album op YouTube te vinden, dus hier 1 van de songs van dat album.

WELKE ARTIEST(EN) HEB JE LIVE GEZIEN?
Ik zou het niet meer weten wie allemaal, ooit ook best wel grotere namen, van toen, gezien Rasicm Beat It! nog bestond en deze gehouden werd in de achtertuin van mijn opa en oma, dit een gratis muziekfestival was en ik een aantal jaren met mijn nicht daar wel bij geweest ben. Het hele dorp werd elk jaar afgezet en mijn opa en oma kregen dan een ontheffingspas om gewoon met de auto in en uit te kunnen, deze kregen wij dus meestal, opdat mijn moeder gewoon naar mijn opa en oma kon rijden en voor de deur de auto kon neerzetten net als normaal.

2003: Paul McCartney, als je dan eindelijk eens kunt gaan, doe het dan meteen goed 😉

2007, 2008, 2009 en dit jaar in April, VENICE! Een Amerikaanse band, familie van elkaar die zeer goed zijn in hun harmony ‘s, humor hebben en dus uit Venice Beach komen.

VAN WAT VOOR MUZIEK OF WELK NUMMER WORD JE EMOTIONEEL?
Van heel veel muziek, teksten is waar het mij om gaat eigenlijk altijd al. Barbara Streisand heeft prachtige songs en zo ook Celine Dion, maar ook Mariah Carey en zoveel andere losse nummers nog van alle tijden. Andrea Bocelli
AAN WELK NUMMER HEB JE EEN SPECIALE HERINNERING? WELKE HERINNERING BRENGT DIT NUMMER BIJ JE NAAR BOVEN ALS JE HET LUISTERT?
Dat is niet maar 1 nummer, dat is bijna alle muziek uit bepaalde tijden, waar ik veel naar luisterde, de herinneringen zijn natuurlijk zeer divers. Soms zelfs terug gaand naar de tijd dat ik nog kind was, onder de 10 jaar oud, albums draaide van mijn ouders maar de teksten nog niet eens begreep eigenlijk, en toch al een binding voelde met een song. Zoals bijvoorbeeld: Robert Long – Liefste mijn Liefste.

Het hele album van Grease, 1978 in de bioscoop en ik zag hem samen met mijn beste vriendin nog altijd, we kennen elkaar al vanaf de peuterspeelzaal, en we schelen precies 1 maand in leeftijd. Onze moeders gaven ons deze filmmiddag cadeau en was onze eerste grote mensenfilm zeg ik altijd. Een film die niet getekend was, dus non disney met echte mensen erin.

When the Lady smiles – golden Earring, 1984, dat nummer of de clip sprak mij zo aan, dat ik daardoor de Top40 ben gaan volgen.

Shake you down – Gregory Abbot, eindelijk hadden we een soort van disco, wat het Eindpunt heette, Almere Buiten werd net opgetrokken en het centrum dus ook, en het Eindpunt sloeg op het feit dat dit het eindpunt van de bus was destijds en die ‘disco’ zat daar bij de bushalte, zo simpel. Tegenwoordig zit de bibliotheek daar van Almere Buiten en is dat Eindpunt allang verdwenen. Zowel als halte als disco dus. Wat waren we blij dat de Cube kwam! Welke ook alweer weg is.

She’s like the wind – Patrick Swayze, ik denk dat iedereen Dirty Dancing wel kent, ik was net 16 en ontmoette mijn ex man in dat jaar en dit was de eerste film die wij samen zagen toen we net 2 weken verkering hadden. Koninginnedag 1988, ik zie het nog zo voor mij, samen naar Amsterdam in de City gezien. Gezien Almere nog geen bioscoop had, moesten we dus uitwijken naar Amsterdam of Hilversum. Deze song draaide hij altijd als we weer afscheid moesten nemen en allebei terug moesten naar onze ouders, om het weekend sliepen we bij elkaar bij zijn ouders, dan weer bij mijn ouders tot we gingen samen wonen.

Eric Clapton – Wonderfull Tonight, mijn ex man was hobby dj, en eens in de zoveel tijd kocht hij de hele top10 gewoon op, op vinyl en dus 45 toeren vinyl. Dit nummer draaide hij altijd als we uit gingen en ik net mijzelf had opgetut. Nu zingt Clapton over Blond haar, en zei ik dus, maar ik ben niet blond. Dus zong hij; When she brushes her long brown hair. Klopte ook niet, want toen had ik een permanent in verband met beter kunnen stylen van mijn haar naar de mode van toen. (met name madonna dus)

Cover Girls – Wishing on a Star, dit omdat het nummer mij altijd doet terug denken aan het jaar waarin ik beviel van mijn dochter in 1992, en dit was 1 van de grotere hits in dat jaar.

Madonna – You’ll See, dit nummer kwam in 1994 uit terwijl ik nog in scheiding lag en hij zei, ‘jij redt het niet alleen’. Foutje bedankt, want dat gaf mij juist de kracht om het wel alleen te kunnen, alleen verder met onze dochter van nog net geen 2 jaar oud.

Nu kan ik nog een hele lijst geven die vooral mijzelf en mijn dochter en mijn nicht betreffen, ik alweer helaas gescheiden was en ver daarna. Maar ik hou het hier even bij. Ik hoef niet alle geheimen prijs te geven. Ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb, dat elk jaar wel een song heeft voor mij waaraan ik herinnering heb of weer terug zie of ze zomaar weer voor mijn ogen af zie spelen, beeld denken dus.

Ik wil graag deze tag doorgeven aan Eliza, Wiebie, Insoon, en Woolywoot en alsnog een 5de tag als Jenn van Gedachtenspinsels mee wil doen.

22 thoughts on “Life is a Song | TAG

 1. Super leuk dat je de TAG hebt ingevuld en wat toevallig hè, dat we allebei hetzelfde idee hadden. Nu je het over Celine Dion hebt hè… Bij ons op het station staat een piano en laatst was een meisje daar een nummer van Celine Dion aan het spelen en toen kwamen er ineens twee jongens bij en die zongen mee. IK MOEST ZO JANKEN. Man, wat vond ik het mooi. Niet dat die jongens echt goed konden zingen, maar ik werd gewoon emotioneel. 😛

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha ja dat was echt toevallig, maar dat heb ik vaker, verzin ik iets en voila is iemand anders mij net voor, maar goed, wie weet, werk ik de mijne alsnog ooit eens uit 😉 En eigenlijk is dit al mooi.

   Mooi verhaal van Celine Dion en het station! Ja, ze kan zulke teksten neerzetten, Fly, little wing… is ook veel gedraaid hier na het verlies van dierbaren bijvoorbeeld, maar ik wil het niet te zwaar maken hier. En ondertussen heb ik diegenen die al in jouw lijst staan ook al gelezen en daar zie ik dan ook weer namen dat ik denk, OH JA, hahaha 😀

   Like

 2. Leuk stukje! Weet je..haha.. ik kreeg mijn eerste cd-speler via Veronica. pffggtt!! Ik had een prijsvraag gewonnen die ging over Tears for Fears! Hoe jaren 80 wil je het hebben 😉

  Like

   • ohh hihi.. nou….ik heb écht een hele rare muzieksmaak hoor! Mijn dochter omschreef het al eens met ”allemaal van die rare stemmetjes en geluiden”. Mijn muzieksmaak springt van de hak op de tak, maar wie weet ontdek je dan nog wel iets nieuws 😉 Ik zal het onthouden! Wordt vervolgd…

    Like

  • Oh Sas… dit is nog maar het topje, hahaha van die ijsberg. Ik zat nog op YouTube gisteravond nadat ik gepubliceerd had en dacht, oh ja, oh ja, oh ja… hahaha

   Like

 3. Ik was getagd door Dina, dus heb hem nog op mijn to do lijstje staan 🙂 Jij hebt hem ook leuk ingevuld, leuk al die muziek smaken 🙂 Celine Dion, die heeft aardig wat tranentrekkers ja!

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk! Ik ga hem zeker invullen hoor! En ja, George… wham vond ik hem al super maar solo helemaal. Zijn nummer faith en careless whisper heb ik echt grijs gedraaid!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke tag, je hebt een brede muzieksmaak. Bedankt dat je mij ook genomineerd hebt 🙂 Ik ga ‘m zeker plaatsen op mijn blog! Leuk die herinneringen aan de filmmiddag met Grease, zulke dingen blijven je dan wel bij hè.

  Like

 6. Pingback: Tag: Life is a song! | Gedachtenspinsels

 7. De ultieme link staat in de eerste zin, waar ze het zelf vertelt allemaal 😉 Als je hem hebt staan, kun je het ook bij haar vermelden in de reacties onder die life is a song tag…. zal ze heel leuk vinden!

  Like

 8. Pingback: Life is a Song TAG

Reacties zijn gesloten.