Deze week in de afgelopen week

Zal ik hier eens een aparte categorie van maken misschien? Ik zie het bij velen voorbij komen en vind het eigenlijk wel leuk om te doen. Zo ie zo is mijn dochter bijvoorbeeld gek op haar moeder omdat moeders (moi dus) ook altijd een familieplanner bij houdt, en ook achteraf bij bepaalde afspraken of dates of dingen er van alles bij schrijft op de kalender, een soort van dagboek dus wat elk jaar in een doos verdwijnt en zo nu en dan nu alweer bekeken wordt wat we dat jaar ook alweer hebben mee of hebben doorgemaakt. Want ja, er staan niet alleen positieve korte verhaaltjes op, maar ook de meer negatieve, en zelfs ik vind het fijn om dan samen met haar te zien wat we samen vooral hebben doorstaan allemaal, en dat is best veel. Dit kan zij dan ook echt terug kijken in mijn oude agenda’s en planners vanaf het jaar 1994 toen wij hier kwamen wonen. Dit jaar dus een Mickey Mouse kalender en ja ook sinds zij de deur uit is, noteer ik vrij wel, soms lang, soms kort, leuk voor later. Ook voor haar.

En dit jaar hangt er een Mickey Mouse planner aan de muur.

En dit jaar hangt er een Mickey Mouse planner aan de muur.

Echter, in de afgelopen week, die zo snel voorbij is gegaan, met dank aan alle lieve mensen in mijn leven die mij vooral verrast hebben.

~maandag: Mijn beste vriend kwam langs en we hebben samen een heerlijke ochtend en deel middag beleefd, bij hem voel ik mij zo thuis, zo eentje die meer dan goud waard is, zelfs platina is nog te weinig om zijn gewicht te meten in mijn leven. Bij hem kan ik echt alles kwijt, zelfs mijn duistere kant durf ik te laten zien bij hem, welke hij dan weer helpt om die kwijt te raken. Zoiets als wraak gedachten en zo bijvoorbeeld.

tsjah... hier kan ik wel om lachen dan.

tsjah… hier kan ik wel om lachen dan.

~dinsdag: Het komt vaak op in de zin van.. het moet NU, dan komt er een irritatie waar ik te lang omheen blijf draaien en op deze dag, besloot ik eindelijk eens de buitenkant van de koelkast, juist bovenop en de droger die ernaast staat eens even fris te maken. De vuilnisbak ook meteen maar even weer een hele grote beurt gegeven en ga zo maar door. het was ook zo’n klus dat je hele keuken ook al doe je maar de helft ervan totaal overhoop ligt en de volgende dag….

Dit is NIET mijn keuken, maar had ik als grapje op Fb gezet omdat ik op woensdag visite zou krijgen.

Dit is NIET mijn keuken, maar had ik als grapje op Fb gezet omdat ik op woensdag visite zou krijgen.

woensdag: Een date, met een oude schoolgenote van mij, we hebben nooit bij elkaar in de klas gezeten zelfs niet eens samen les gehad op de middelbare school. Maar ja, als je beiden vanaf het begin praktisch in Almere bent komen wonen en de kern Almere Haven pakt, kennen we elkaar allemaal, meestal ook de oudere/jongere broers en zussen van elkaar, zo gaat dat in een nieuw dorp/stad. Zij had de date gezet en kwam een half uur eerder binnen zeilen en voor we het wisten was het alweer 1 uur, en hebben we heerlijk gekletst en gelachen. Alsof we elkaar altijd al zo goed hebben gekend als we nu doen, en dat was dus niet zo.

Deze kreeg ik dus van mijn oude schoolgenote en nu nieuwe vriendin.

Deze kreeg ik dus van mijn oude schoolgenote en nu nieuwe vriendin.

woensdag deel 2: Omdat ik vrij vroeg was opgestaan om te zorgen dat ik rond half 10 gekleed zou zijn, ze zou om 10 uur komen, ~kuche~. Was ik best moe in de middag en ze wist dat ik even zou gaan liggen, filmpje op en op de bank. Ik wist al dat ik in slaap zou vallen overigens. Heerlijk is dat toch! Terwijl ik best diep weg was op de bank gaat mijn bel ineens. En geloof mij, een tandartsboor is er niks bij, niet alleen ik maar de hele flat zit rechtop als er beneden aangebeld wordt. Ik schrok dus wakker en liep naar de hal, neem de huistelefoon op en hoor niks. GRRRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrr dacht ik nog, beter weer, kinderen weer aan de bellentrek. Wel hoor ik gestommel op de trap, kan ook nog zijn dat het voor 1 van de andere buren was, dit gebeurt ook met regelmaat, dat ze bij jou aanbellen en dan dus verkeerd.

Ik wil weglopen en toen ging de normale bel van de deur boven, die is zachter, lieflijker. En ik denk nog met mijn suffe kop, ik moet voorzichtig open doen, dit is vast verkeerd of een verkoper of zo die iets wil. Ik doe open en zie Amersfoort (mijn moeder), Ermelo (mijn nicht) en Almere Haven (mijn dochter) staan. Dit kan ik even niet bedenken en volgens mij moet ik ze aangekeken hebben alsof er ergens water in brand stond. Mijn brein was bezig dit in elkaar te puzzelen en lachend kwamen ze binnen stormen. KOFFIE< THEE graag! Nou ja, natuurlijk hoorde ik hoe het in elkaar zat, mijn nicht wilde iets doen en dat kon alleen in Almere en had haar tante, mijn moeder gebeld, ga je mee? Onderweg mijn dochter geappt, ik moet toch echt aan die nieuwe telefoon hoor 😉 En die ergens opgepikt.

Dit was wel een top verrassing in elk geval en ontzettend leuk, helaas konden ze niet te lang blijven, iedereen moest ook weer naar huis, en mijn moeder de chauffeuse was zo lief om ook kleindochter even thuis te droppen.

Zeer slechte selfie en toch alles waard voor ons.

Zeer slechte selfie en toch alles waard voor ons.

donderdag: de dag van mijn vrijwilligerswerk, waar ik voor het eerst mocht proberen of ik het aan durf om met de speciale fiets voor verstandelijk/beperkte mensen op allerlei gebieden te fietsen. Jaaaaaaa, dit mag ik dan nog wel net vertellen. Het was eng, gezien ik geen rijbewijs heb, en de verantwoording is best groot natuurlijk als je ineens iemand naast je hebt met een beperking en de fiets anders is dan je eigen fiets. Het is best goed gegaan, ik belandde maar 1x in het gras, de cliënte die ik bij mij had, moest keihard lachen, we hebben lol gehad. Alleen zijn mijn benen wat te kort eigenlijk, volgende keer dus een kussentje in mijn rug of zo zetten om beter te blijven zitten, nu glij ik weg.

De fiets maar dan van google afgeplukt even.

De fiets maar dan van google afgeplukt even.

vrijdag: Een rustige start en op dit moment bezoek ik elke vrijdag een goede vriend die even tussen 2 banen zit en ook nog in een depri bui zit. of bui, hij is gewoon depressief, probeert dit te overwinnen en daarom ga ik elke vrijdag voor zolang hij nog thuis is, overdag even bij hem langs om te kletsen, koffie te drinken en hem wat te helpen terwijl zijn vriendin gewoon werkt, welke ook mijn vriendin is natuurlijk. Zo belangrijk als iemand ‘ziek’ is, dat je er bent voor hen.

Echter, toen ik op het punt van vertrekken stond, ging weer mijn bel! Mijn beste vriend moest in Almere zijn en hij gokte er maar even op dat ik nog thuis was, nou ja, hij had echt heel veel geluk, of had ik nu geluk 😉 1 Bakkie thee maar, zei hij, dat werden er meer, maar gelukkig kon dat ook, de andere vriend en ik hebben niet echt een vaste tijd wat dat betreft.

...

zaterdag: Wat heb ik zaterdag ook alweer gedaan? Ik weet het niet eens meer, volgens mij de huishouding, oh ja! Dat dus, heb ik ook over geschreven wat nog niemand gezien heeft, of in elk geval niet bijzonder genoeg vond om op te reageren, hahaha Een paar uur extra geslapen in de middag, en dan echt in bed, dus volledige rust.

wijsheid

zondag, ja nou ja, dat heb ik gisteren al vertelt, maar! Ik heb in de vroege ochtend eerst een doek af gemaakt die al maanden geleden af had kunnen zijn. In opdracht gemaakt voor mijn nicht in haar nieuwe huisje. En ze heeft hem goed gekeurd, kortom, vandaag kan ik hem lakken en ondertekenen en mettertijd richting Ermelo verhuizen. (Daarna dus naar de schaapskooi geweest in Almere Haven.)

In opdracht: Vlinder, canvas doek 60x40 acrylverf

In opdracht: Vlinder, canvas doek 60×40 acrylverf

De hele opzet is door haarzelf bedacht, incluis de keuze van de kleuren. Dat zij er nog maar lang van mag genieten. Wil jij nu ook eens iets aan de muur wat anders is dan anders? Dan kun je op FB mijn Atelier eens zien en liken, of mij gewoon een PB sturen voor een gesprekje, je zit nergens aan vast, ik moet het namelijk ook kunnen natuurlijk. Portretten zijn bij voorbaat al uitgesloten. Dat is niet mijn discipline. 😉 zoals men dat dan noemt in de kunstwereld. Ik ben wel nu aan mijn eerste landschap bezig half om half in opdracht, dankzij mijn oom maar ook mijn beste vriend, die daar beiden zeer goed in zijn. En ik er maar prut van maak en het wel wil kunnen!

 

 

12 thoughts on “Deze week in de afgelopen week

 1. Goed gevuld weekje hoor! Leuk dat je er een nieuwe vriendschap bij hebt gekregen! Sinds loop je ineens weer iemand tegen het lijf en dan blijkt het zo goed te klikken dat het direct heel vertrouwd aanvoelt…

  Geliked door 1 persoon

  • We klikten in de wandelgangen van onze oude school ook al best hoor, maar ja, als je nog op de middelbare zit, vorm je vaak groepen he… al was dit hier wel iets anders dan je gangbaar ziet gebeuren op andere scholen. En ook deze school is nu natuurlijk explosief gegroeid natuurlijk, dus is het klieken er nog meer, weet ik omdat mijn eigen dochter er ook op gezeten heeft, hahaha

   Like

 2. Wat een prachtige en inspirerende week heb je gehad zeg. En ik zie dat je ontzettend veel liefde (van mensen) om je heen hebt: echt iets om te koesteren. Hele mooie quotes heb ik trouwens voorbij zien komen, echt power straalt het uit! Echt leuk! Hopelijk heb je deze week ook weer een prachtige week voor de boeg, geniet er in ieder geval van dame. X

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, ik denk nu al anders omdat vandaag al anders was, hahaha morgen weer fysio, die week had ik even geen fysio erbij, we zullen zien 😀

   Like

 3. Wat een leuke blog! Leuk dat je alles bijhoudt in die planners, mooi voor later. Ik heb zelf ook nog een stapel agenda’s in een doos liggen en tegenwoordig zet ik veel in de agenda op m’n telefoon.. en natuurlijk de overzichtjes op m’n blog 🙂
  Oh, en bij jou in de flat gaat die bel dus ook al zo hard. Hier schrik je je ook kapot als de intercom gaat, haha… En wat een gaaf doek heb je geschilderd voor je nichtje, mooie kleuren!

  Like

Reacties zijn gesloten.